Cum imi conving pisica...

Cum imi conving pisica... | Autor: iileana

Link direct la acest mesaj

... sa ingrijeasca un pui care nu-i al ei?

Pisica mea avea 4 puiutzi, alaltaieri 2 au plecat la casa lor (au nimerit excelent, m-as duce si eu acolo:), acum are 3.
Cum asa?
Pai tocmai primiram un puiutz amarit, cam de 2 saptamini, gasit de prietenul unui prieten al unui prieten etc ... pe DN1, unde fusese aruncat/parasit in mijlocul soselei ()...
Salvarea a fost spectaculoasa, stiti ce trafic e pe-acolo, dar treaba nu-i rezolvata, mitzu' e ingrozitor de mic si neajutorat, de aia a si ajuns la noi, mai precis la pisica noastra.

Ideea e ca ne-am dori ca ea sa-l adopte.
A fost initial derutata, apoi l-a lasat sa suga in doua rinduri, l-a si spalat un pic, cind l-am pus linga ea, dar nu-l accepta in cosul in care locuiau pisoii ei cit au fost bebelusi, si nici gind sa ramina acolo cu el. Il ia din cos si-l duce prin casa. Ultima data l-a dus in baie si l-a lasat acolo.
Nu-mi dau seama daca o face in semn de protest, vrea sa-l fereasca de noi, sa nu dispara si asta, sau ca semn ca el n-are ce cauta pe proprietatea ei, printre ai ei...
In rest, il trateaza cu indiferenta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Iileana, pisicile sunt foarte temperamentale. Cand e vorba de straini, adulti sau pui, o mama devine foarte protectiva. Daca 2 pui i-au fost deja luati, s-ar putea sa creada ca motivul este noul pisoi. Eu n-as insista in locul vostru, nu sunt sigura ca nu va dezvolta o reactie violenta la un moment dat.
Poti sa aduci pisoiul sa interactioneze cu ea si restul puilor, dar nu l-as lasa singur acolo. Poate aveti noroc sa-l accepte dupa un timp, mai stii?

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Sterge pisicul cu o cirpa umeda curata, sa il mai scapi de mirossuri ciudate, apoi inveleste-l cu o cirpa din cele pe care le-a avut in cuib.
Daca asta mic are 2 saptamini si ai ei au 2 luni, e cumva normal sa nu aiba tragere sa o ia de la capat, dar faptul ca l-a lasat sa suga e incurajator.
Daca tu mingii pisica si pui pisoiul la supt in timpul asta, nu il lasa?

Oricum ai grija ca la 2 saptamini, sint sensibili si fragili si nu le prieste deloc postul indelungat. Trebuie sa il hranesti si tu cu lapte praf pentru pisici sau cu lapte praf pentru bebelusi, imbogatit cu un galbenus de ou si o lingura de smintina/jumatate de litru. Poti sa adaugi si putin zahar daca e cazul (noi nu am folosit lapte praf de bebelusi si nu stiu cit e de dulce) ca sa fie usor dulceag. Laptele de vaca produce adesea diaree la pisoi asa mici.
De asemenea, la 2 saptamini probabil nu urineaza/defeca nestimulat, deci daca e cazul trebuie sa il ajuti stergindu-l usor in zona genitala cu o bucatica de vata umeda.

Mai trec pe aici daca mai ai intrebari...sau ma gasesti pe MP...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Ingrid, Pisigri (si pisicul mic e, in general, gri :))), multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.

Citat:
Poate aveti noroc sa-l accepte dupa un timp

Daca va mai avea ce :((...
Ideea era tocmai ca in zilele astea de inceput puiul sa primeasca ingrijirea unei pisici-mame...

Inainte de a hotari sa pastram pisoiul, am testat reactia pisicii. Nu l-a hiriit, nu l-a lovit, nu a fost agresiva, l-a mirosit, l-a lins nitel si, cind asta micu' a mieunat, a luat pozitia de alaptare. De aceea l-am si tinut.

Citat:
Daca asta mic are 2 saptamini si ai ei au 2 luni, e cumva normal sa nu aiba tragere sa o ia de la capat

Senzatia mea e ca a si uitat de ingrijirea specifica virstei, instinctele nu-i spun nimic, se poarta cu el, in cel mai fericit caz, ca si cu cei mari, il lasa sa pape daca-l punem linga ea, il mai spala un pic, dar dupa aceea pleaca in treburile ei.

Am cat-milk, am si biberon, am incercat si restul procedurilor, dar "beneficiarul" nu e prea incintat, protesteaza, si atunci vine pisica, mi-l ia si-l ascunde. De exemplu sub dulap. Eu n-as avea nimic impotriva sa locuiasca sub dulap, insa dupa 5 minute pisica pleaca si-l lasa singur :(.
Unul dintre puii mari a dormit vreo ora in cos cu cel mic linga/peste/sub el, probabil ca se va rezolva si cu mirosul.

Pisica e tare blinda si adaptabila de felul ei, sper ca, daca nu a fost agresiva de la bun inceput, nici nu-i vor veni idei violente pe parcurs.
Probabil ca stie ca asta nu-i din "cuibul" ei, e doar amabila cu el, atita cit poate, din cind in cind.

Acum, insa, e un moment fericit, sug toti trei (pe cel mic l-am pus eu) iar pisica ii spala la gramada. Sa vedem cit i-o tine.

Uf, nu prea a iesit cum speram...

Edit: cit am scris eu postarea asta, au adormit. Cu cel mic la mijloc, macar ii tin cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu zic ca sinteti pe un drum bun; nu stiu daca pisica va reveni la dedicatia si comportamentul unei pisici de pui de 2 saptamini, dar daca sta sa suga...e bine. Daca ai cum (timp adica) pune-l tu mai des la tzitzi decit s-ar aseza pisica din proprie initiativa.
Cred si eu ca nu ii convine biberon cind are lapte la sursa. Daca chiar ar fi flamind, ar fi bun si biberonul...

Multa bafta!

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
Senzatia mea e ca a si uitat de ingrijirea specifica virstei, instinctele nu-i spun nimic, se poarta cu el, in cel mai fericit caz, ca si cu cei mari, il lasa sa pape daca-l punem linga ea, il mai spala un pic, dar dupa aceea pleaca in treburile ei.

Nu, e indiferenta cum ai zis, asa se comporta pisica mea (birmaneza) cu un pisoi care i-a murit. Parca nu exista pana l-am luat de acolo.

Citat:
Pisica e tare blinda si adaptabila de felul ei, sper ca, daca nu a fost agresiva de la bun inceput, nici nu-i vor veni idei violente pe parcurs.
Probabil ca stie ca asta nu-i din "cuibul" ei, e doar amabila cu el, atita cit poate, din cind in cind.

A mea a fost foarte agresiva, a sarit la sora-mea cand s-a uitat la pui, apoi si-a luat puii si i-a ascuns. Facea asta o data la 3 zile, cautam disperata dupa pui, macar sa stiu ca sunt in siguranta.
M-am gandit ca daca ii asezi noul animalut in cuib sa nu faca la fel.
Citat:
Acum, insa, e un moment fericit, sug toti trei (pe cel mic l-am pus eu) iar pisica ii spala la gramada. Sa vedem cit i-o tine.

Uf, nu prea a iesit cum speram...

Ba da, sa primeasca de mancare si sa-l spele cum spunea si Pisigri, sa-i stimuleze defecatia si urinarea, e de ajuns. Doar sa fie constant, asta e chestia.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

In curtile unde traiesc mai multe pisici si apar repede noi randuri de pui se intampla des sa fie alaptati la gramada indiferent de mama, sau o mata sa alapteze doua generatii, puii mai mari la concurenta cu cei mici.
In cazul vostru bine ca-l accepta si-l hraneste, il apara de voi cand il ascunde, dar apoi uita ca-l mai are si pe el, se ia cu treburile doar cu ai ei. Trebuie sa-i amintiti constant asta, sa-l puneti mereu la supt ca nu-l puteti lasa doar in grija ei, e derutata saraca, a avut patru, au ramas doi, acu-s trei! Mi-amintesc de mata noastra ca dupa fiecare vizita pe-afara, cand revenea la cos, lua constiincioasa puii la numarat, mirosit, lins.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Vestea rea e ca la intrebarea din titlu raspunsul e "n-ai cum". Daca ea nu vrea, nu vrea si pace.

Vestea buna e ca, desi pisica nu a adoptat practic puiul, adica nu se ocupa de el cum se ocupa de ai ei, este totusi foarte toleranta, nu are nimic impotriva ca el sa pape atunci cind ea nu are altceva mai bun de facut si, mai mult decit atit, e dispusa sa-i faca o toaleta completa din cind in cind. (noua nu prea ne reusea operatiunea cu stimularea excretiei, ne propusesem sa ducem pisoiul la veterinar sa il ajute, ar fi fost stupid ca, dupa ce a reusit sa scape nestrivit de masini pe DN1, sa pateasca acum ceva din cauza asta... Noroc ca s-a milostivit pisica...)
Asadar lucrurile s-au aranjat cam cum spuneati voi...

Vestea si mai buna e ca puiul este un luptator, incearca sa se tina el dupa pisica prin casa, asa cum poate, mai mult tiris, miauna suficient de strasnic ca sa-i atraga atentia si ea sa vina sa-i mai dea sa pape, in fine, cred ca o sa fie bine...

Multumesc pentru sfaturi si incurajari.
Pisoiul va multumeste si el .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

iileana, scuze dar nu ma pot abtine sa nu raspund la un topic cu un titlu asa de fain:
deci - cu hipnoza ai incercat?

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

iileana, scuze dar nu ma pot abtine sa nu raspund la un topic cu un titlu asa de fain:
deci - cu hipnoza ai incercat?

Nu, am incercat doar metodele clasice, am rugat-o, i-am explicat importanta demersului, am amenintat-o, i-am promis recompense, tehnici de-astea din batrini :).
Pina la urma tot ce-a vrut ea a facut.

Eu cred ca nici cu hipnoza n-ar fi mers, e prea pisica ...

Mergi la inceput