Calendarul gradinarului vesel (14)
Raspunsuri - Pagina 16
olympia spune:
Liviana, m-ai incurcat cu vinetele, n-am zis eu de ele, poate altcineva.
Noi ne pregatim de concediu, abia acum i-a venit randul sotului, poate mai trece si zaduful, sper insa sa nu se strice de tot vremea.
De gradinarit nu mi-a revenit cheful, nici companioni/ajutoare n-am, caraie si sotul si copiii cand aud de astasi fug, asa ca ud cat pot sa nu-si dea plantele duhul si sa apuc sa culeg ce-am semanat si cam atat.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
mathilda spune:
buna fetelor,
va citesc din umbra si va admir mult. la casa din romania se ocupa ai mei, de curte m ales tata- mereu am spus ca cei mai buni bucatari si gradinari sunt barbatii
gabi(leeloo)- vreau doar sa spun ca nu ma m satur privindu-ti pozele cu casa si gradina- sunt superbe, superbe si copilasii sunt niste dulci. imi place tare mult interiorul. ai apelat la 1 designer? e tare tare frumos.felicitari. vroiam doar sa te intreb cat m2 are curtea? pare mare.
lbelciug spune:
Olympia, scuze, se poate sa fi gresit caci am citit in viteza. Referitor la vreme, au zis ca vara mai tine pana pe 23 august cu temp de peste 30 grade, pe urma scad. Concediu placut si vreme buna! Ai stabilit exact unde veti merge?
Poate imi raspunde persoana care mentiona retete de vinete diverse...
Fetele, cand se pune arpagicul pt a avea ceapa verde la toamna? In piata nu au aparut vanzatorii cu asa ceva.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Buna Mathilda si bine ai venit printre noi! Multumesc foarte mult de aprecieri! Da, am avut sprijinul unui designer la interior (si ne-a ajutat si la fatada casei - ea a venit cu ideea de a placa exteriorul cu piatra de ex.). Terenul meu are apx.1100 mp si amprenta casei are 250 mp, deci restul este curte (bine, din asta o parte este acoperita cu alei la intrarea in casa si garaj si cu terase care au si ele in total cam 120 mp) - cam 650mp reprezinta curtea...
Liviana - spune-mi si mie cum aduni semintele de craite, ca eu nu ma prind (nu mai zic ca pina acum maciuliile uscate le rupeam si aruncam...) - lasi floarea sa se usuce total si apoi ce aduni - maciulia cu totul? Sau cum? Ca eu nu m-am prins care sunt semintele... Aceeasi intrebare o am la carciumarese, desi la ele inca nu s-a trceut nicio floare. Oare daca le las sa se scuture pe locul unde sunt acum, mai apar si la anul?
Cit despre semintele de petunii e usor sa iei seminte - urmareste cind se trece floarea - dupa ce cad petalele, din lujer (sau cum ii zice) se formeaza o umflatura mica - cind devine amronie trebuie deja sa o iei cu totul ca daca o mai lasi plesneste si toate semintele (mici de tot...) se imprastie si le-ai pierdut. Lasi astea la uscat intr-un borcan si ele plesnesc si se varsa singure acolo!
Din cele 3 cuiburi de dovlecei/zuchinni pe care le-am pus acum o saptamina (am pus 2 seminte la cuib) - la doua din ele deja au iesit plantutele (au deja vreo 3 cm) - din al treilea inca nu se vede nimic - sunt curioasa daca ajung sa culeg ceva din ele! (alta intrebare stupida - dovleceii se lasa asa, sa se dezvolte pe pamint, nu? Nu se urca pe araci sau sfori, nu?)
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Gabriela, de curiozitate, cum ai gasit designerita, prin recomandari sau altfel? Cred ca a fost f scumpa.... eu nu m-am putut apropia, dar tot am avut sfaturi pt amenajari.
La craite rup de pe planta maciuliile cand sunt uscate si le pun in pungi de hartie. La primavara voi rupe membrana si imprastii "acele" cu seminte in varf. La carciumarese rup tot asa maciuliile dupa ce floarea s-a uscat si i-au cazut petalele.
Merci pt explicatiile cu petuniile, o sa le urmaresc mai bine.
Dovleceii ii lasi asa, ei se intind mult pe pamant, sper ca le-ai lasat destul spatiu.
Am deschis la subj cu Vacantele un jurnal al calatoriei, daca va surade, mergeti sa cititi.
teolinda spune:
Gabi - daca lasi sa-ti cada vreo "maciulie" de la craite si sa se scuture pe-acolo.. iti rasar singure la anul viitor. Daca vrei sa ti le pui tu in pliculete pe culori.. ca la anul sa stii ce sadesti/pe unde si cum... poti sa le aduni. Lasi sa se treaca floarea si sa se usuce... semintele raman acolo in maciulie... sunt niste chestii mai lungi nu-s ca la petunii (de exemplu). La carciumarese lasi floarea sa se treaca iar semintele sunt "mijlocul" floarei. Sper ca n-am fost prea incoerenta si ai inteles ce-am vrut sa spun.
Petuniile daca-si scutura semintele intr-un loc vor rasari singure la anul, deasemenea.
Spor la gradinarit tuturor... si daca mai aveti nedumeriri... sper sa mai fiu pe receptie si sa va ajut ..
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
leeloo2004 spune:
Liviana si Teolinda - multumesc mult de explicatii cu semintele, asa am sa fac! Eu m-as bucura sa rasara si la anul in locurile unde le-am pus, ar fi chiar foarte frumos!
Liviana - nu a fost asa de scumpa pentru ca era prietena unui prieten... Ea la baza e scenografa si e o tipa super, mi-a placut mult sa colaborez cu ea, acum face design in Italia...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
teolinda spune:
Gabi sunt f frumoase tuberozele, am avut si eu intr-un an insa n-am stiut ca trebuiesc scosi bulbii toamna si-asa ca anul viitor n-au mai aparut. Ma uitam la salcia si molidul tau... nu-s cam apropiate? Ma gandesc ... salcia este din soiul acela de cresc inalte si dese? Am vazut la cineva o salcie plantata acum 4 ani si-acum este imensa... nu credeam ca v-a ajunge atat de mare.
Am vazut ca esti nedumerita cu plantarea pomilor...eu i-am plantat pe langa gard... incerc sa-mi fac o bariera din ei pt ca la mine curtea da spre camp deschis... casa-i cam pe deal...si cand vin vijeliile se cam formeaza vartejuri. Tu stii cel mai bine ce zone din curte vrei sa umbresti...Daca planuiesti si piscina... sa nu-i pui f aproape ca-n timp iti vor tine umbra, daca nu o vrei; dar mai este inca un aspect de neignorat (parerea mea).. frunzele care pot cadea in apa de la piscina daca ai copaci aproape... frunzele "strica" apa...
Daca vrei sa-ti iasa craite in acelasi loc... la toamna cand vei smulge plantele actuale ingroapa o maciulie pe care o desfaci in prealabil... iti vor rasari multe plantute in acelasi lor iar la primavara vei avea si ce transplanta. Se-nmultesc atat de mult incat iti vei dori sa mai scapi de ele.
Toate bune!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
mathilda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Buna Mathilda si bine ai venit printre noi! Multumesc foarte mult de aprecieri! Da, am avut sprijinul unui designer la interior (si ne-a ajutat si la fatada casei - ea a venit cu ideea de a placa exteriorul cu piatra de ex.). Terenul meu are apx.1100 mp si amprenta casei are 250 mp, deci restul este curte (bine, din asta o parte este acoperita cu alei la intrarea in casa si garaj si cu terase care au si ele in total cam 120 mp) - cam 650mp reprezinta curtea... Liviana - spune-mi si mie cum aduni semintele de craite, ca eu nu ma prind (nu mai zic ca pina acum maciuliile uscate le rupeam si aruncam...) - lasi floarea sa se usuce total si apoi ce aduni - maciulia cu totul? Sau cum? Ca eu nu m-am prins care sunt semintele... Aceeasi intrebare o am la carciumarese, desi la ele inca nu s-a trceut nicio floare. Oare daca le las sa se scuture pe locul unde sunt acum, mai apar si la anul? Cit despre semintele de petunii e usor sa iei seminte - urmareste cind se trece floarea - dupa ce cad petalele, din lujer (sau cum ii zice) se formeaza o umflatura mica - cind devine amronie trebuie deja sa o iei cu totul ca daca o mai lasi plesneste si toate semintele (mici de tot...) se imprastie si le-ai pierdut. Lasi astea la uscat intr-un borcan si ele plesnesc si se varsa singure acolo! Din cele 3 cuiburi de dovlecei/zuchinni pe care le-am pus acum o saptamina (am pus 2 seminte la cuib) - la doua din ele deja au iesit plantutele (au deja vreo 3 cm) - din al treilea inca nu se vede nimic - sunt curioasa daca ajung sa culeg ceva din ele! (alta intrebare stupida - dovleceii se lasa asa, sa se dezvolte pe pamint, nu? Nu se urca pe araci sau sfori, nu?) Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
Buna Gabi,
merci de primire. pai e mare curtea-1100mp. eu am doar 500 si tot ce e peste mi se pare mult. e tare fain pt copilasi sa aiba largime.
lbelciug spune:
Gabriela, atunci e bine ca era prietena prietenului. :)
teolinda, eu cred ca sfatul cu ingropatul maciuliei de craite e bun doar pt cazul iernilor blande. Eu am pus in primavara de mai multe ori seminte de craite pt simplul fapt ca nu cresteau din cauza frigului noaptea. Abia cele plantate le sf lui aprilie au crescut si nici alea toate.
mathilda, welcome. Arata-ne si gradina ta pls.
Eu sunt suparata pe castraveti, inainte de concediu ii legasem pe araci, si se pare ca nu le-a placut asa deoarece s-au uscat. Oare sunt anumite soiuri care prefera sa se intinda doar pe pamant?