Calendarul gradinarului vesel (14)
Raspunsuri - Pagina 11
b.nica spune:
Tala,acum mi-am dat seama,cand am spus sapun lichid ma gandeam la ulei de levantica sau sapunul facut fulgi(in robot iese OK) si folosit pe post de saruri de baie,.
Ramona, daca te rezumi la glicerina adauga cum fac meridionalii,flori sau combinatii de culori naturale ca sa iasa spectaculos,cred ca mai un exemplar din Grecia,sau Spania,nu stiu,.
b.nica spune:
Pana nu ma sustineti cu ideea de a avea un subforum al nostru,nu va mai zic si ce alte idei traznite imi vin.
Ramona J spune:
B.nica, dar zi-ne te rog!
Legat de ce ziceai, mi-am amintit ca am vazut pe un site niste flori uscate absolut superbe. Trandafirii aratau o nebunie, cred ca le-ar sta bine in sapun de glicerina!
Pe mine ma intereseaza mai mult sa fie bun sapunul, nu atit estetica lui.
leeloo2004 spune:
E, uite asta cu sapunul nu ma pasioneaza, adica imi place mult de tot sa le folosesc (ocazional ma mai duc si mai dau o caruta de bani la magazinele Savon, Lush samd si iau sapunuri si saruri din astea artizanale cu diferite chestii prin ele), dar nu m-as baga sa le fac. Dar va urmaresc cu atentie!
A si vroiam sa va impartasesc ceva privitor la sapunurile/sarurile in care se pun petale de flori, tije, migdale, etc - am luat si eu o data bile din alea de baie cu petale de trandafiri - cit am facut baie si am stat in cada a fost super ok senzatia, dar curatatul de dupa mi-a taiat toata placerea de dinainte...
Simali - vai, ce frumoasa e Lonicera!!!! Si a mea e tot asa de "cheala", dar nu a facut flori - eu zic ca a ta se simte bine! Cu daliile sunt de acord cu tine, nici eu nu ma omor dupa ele si am hotarit sa am doar soiuri pitice (cele normale mi se par palugi rau...) sau cu flori speciale, asa cum e cea pe care o am (singura momentan) - pompon...
Weekendul asta am sa reamenajez rondul de flori de linga terasa si am sa montez restul de garduletz pentru gradina de legume (pe care l-am cumparat ieri din dedeman dupa ce am alergat vreo 2 luni la bricostore si nu am mai gasit...). Trebuie sa tundem din nou iarba peste tot ca iar a crescut si am sa ma ocup putin sa toaletez si gardul viu - sunt tare multumita de el (ulmul de turchestan) s-a prins aproape tot si s-a dezvoltat frumos, cu o mica exceptie in fundul curtii, unde cred ca nu a avut destula apa, unde inca e cam rar si pipernicit - dar acolo am sa-l tund mai des si am si inceput sa-l ud mai mult, eu sper sa-si revina... Intr-un tirziu parca a inceput sa se dezvolte si gardul viu de lemn cainesc - daca stiam ca se dezvolta asa de greu puneam si aici ulm - dar trag sperante ca in 2-3 ani o sa arate si el frumos!
Eu va urez un weekend frumos in gradina!!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Pana nu ma sustineti cu ideea de a avea un subforum al nostru,nu va mai zic si ce alte idei traznite imi vin. |
Eu te sustin dar cum sa facem sa se si realizeze? Eu nu am multe cunostinte despre bucataria forumurilor. Cum se procedeaza in astfel de situatii?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Tala spune:
Alice, ce frumoasa este lonicera ta! Eu mi-as muta 'sediul' numai langa gardul pe care s-a catarat caprifoiul pt ca este acolo un parfum de vis. Sunt fericita ca-mi infloreste si o lulea si a inflorit si o thunbergia (desi pe plic scria ca ajunge la 3-5m intr-un an, la mine s-a chinuit unde am semanat-o, am mutat-o apoi si acum a inflorit la numai 20cm). Fac poze si va arat.
Am gasit in biblioteca soacra-mii o carte despre cresterea legumelor de prin 1860 (si este a 3-a editie!) unde scrie si despre creson (caci eram cam nemultumita ca n-are miros dar cand l-am gustat mi-au iesit ochii caci e mai iute ca hreanul) si nu stiu cand se recolteaza.
Mie imi plac daliile (ale mele pt ca-mi place si culoarea lor) in general pt ca stau inflorite pana da zapada sau gerul peste ele cand alte flori nu prea mai vezi prin gradina.
B.nica te sustin si eu cu imbogatirea forumului insa daca n-avem succes poate n-ar fi o idee rea sa ne facem un blog comun unde sa postam tot ce aflam, descoperim si experimentam. pana atunci poate faci o concesie si-mi divulgi secretul cu unguentul de galbenele
Ramona, chiar daca participa si copilul la fabricarea sapunului poti sa-l excluzi doar cand lucrezi cu soda. Mi-am amintit ca am citit (pe net undeva) ca se pot usca flori f repede si frumos la microunde (asta pt sapunul cu glicerina - initial am vrut si eu dar nu se gasesc aici chiturile de fabricare cum se gasesc la voi)
M-am invrednicit si eu ieri si am stropit rosiile. Oricum desi anul trecut nu s-au imbolnavit pana toamna tarziu nu-mi iesea sucul pe care l-am facut acum - sunt mult mai suculente rosiile si dulci. Am constatat cu surprindere ca au disparut puricii (aveam din cei albi care-ti intra in ochi) si chiar si tantarii.
cam atat, revin cu poze
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Ramona J spune:
Eu sint mare fan dalii, exact cum zice Tala - infloresc si in conditii vitrege. Le ador si pe cele mari-mari, care aici nu merg absolut deloc. Am numai unele pitice, nici alea nu-s prea fericite. Mi-e mereu gindul la daliile din gradina bunicului, fac niste flori cit farfuria!
Simali, uitai sa-ti spui ca ti-am admirat florile si gradina, imi plac tare mult!
Nu ma gindisem ca se pot usca florile si la microunde.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Mi-e mereu gindul la daliile din gradina bunicului, fac niste flori cit farfuria! |
Asta e iubire mai Ramona! Orice crestea in gradina bunicilor copilariei noastre (pana si amarata aia de papadie) ne da furnicaturi pe sira spinarii. Din fericire bunicii mei nu aveau dalii. Aveau trandafiri...
Alice
simali spune:
Aventura cu sapunul.
1. Nici prin cap sa nu-i treaca cuiva sa faca in casa (mai ales prima data). Se degaja mirosuri foarte puternice si pot avea loc reactii neprevazute. M-am felicitat ca am facut in curte.
2. Nu este ceva ce poti face cu copii in preajma. Vasele au 200 de grade, soda e coroziva, emulsia, cand o amesteci cu mixerul e foarte firbinte si nu vrei sa sara un strop pe cineva.
3. Un asistent (sotul) e de aur. Fara el eram MOARTA.
4. Reteta cu levantica a iesit foarte bine.
5. La reteta cu lapte si miere am sfeclit-o. Am luat lapte praf instant care, pe langa lapte mai continea si lecitina din soia. Si nu numai atat, am turnat tot amestecul de lapte praf si miere de-odata ceea ce a produs brusc spuma, amestecul a dat pe dinafara si s-a ars scrum. A rezultat un "maclavais" (dupa faza cu "ingombrant" si "ragalie", daca ma intrebati ce e ala beau Furadan), deci un maclavais de culoare neagra. Naspa.
Dar jumatate din reteta a iesit si abia astept tura 2.
Alice