BV Oana, BELU, Andreea84! iul-aug 2010 (158)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Observ ca toate mamele care alapteaza primul copil tin regim iar cele la al doilea mananca orice si eventual scot un aliment daca da bb semne ca nu-i place.
Asa am facut si eu, cred ca am si acum lista cu interzise, anumite fructe, afumaturi, fasole, mazare, etc . Pe la 4 luni o lasasem mai moale cu regimul ca nu imi mai vedeam capul de treburi, ce gaseam in frigider mancam.
Eu zic sa nu mai aplecati urechea la asa ceva. Ca au colici si cei care sunt doar pe lapte praf.
Ganditi-va ca o mama poate alapta si 2 ani. Pai sa te privezi de fructe si legume atat de mult timp e o tragedie pentru organism.

Carmen, in Ro nici macar toti copii nascuti prematur nu se declara pana nu trec de un anumit prag de greutate, pana nu depasesc perioadele mai grele. Nu inteleg de ce e nevoie de aceste declaratii acolo. Cum au ajuns sa le vina astfel de idei? Aici sunt in extrema cealalta, se declara copilul in 6 luni de la nastere.

Am gasit si eu poza cu camera, e superba. Ma uitam dupa monitoare, fire, dupa aceea m-am prins ca nu nasti in acel pat ci in sala de nasteri. Eu daca apuc sa nasc normal, o sa fie in camer unde stau in travaliu, adica cu prietena, sot, catel, purcel pe langa mine

Anca_vlad, Dragaica, n-ati semnat condica azi.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 35+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Dragaica avantajul e ca aici s-a facut tot dupa 89 si e mai nou , pana la urma aparatele sunt cele mai importante iar tu cu 2 flacai nu o sa ai timp de nimic la ce papaciosi vor fi!!
Ideea e ca aici au aparatura mai performanta si noua comparativ cu spitalele publice si in plus ai moasa ta... in toata budapesta spre exemplu sunt doar 2 spitale publice care te primesc sa nasti prematur ca nu au neonato, iar la voi cred ca nu intra in discutie sa nu fie neonato!
Cum mai sunteti? a mai coborat burtica? Eu ii simt capul aproape in vagin

Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
36+ cu
AMR 3+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Otilia aici e nevoie pentru ca nu te lasa sa iesi din spital fara certificat de nastere, spitalul il obtine pentru tine si de aceea cand mergi la nastere trebuie sa ai toate documentele pregatite si autentificate! Nu stiu insa daca e valabil numai pentru cetatenii straini asa ca sa le mai ia niste bani in plus mai ales ca toata hartogaria de duce aproape de 1000 euro ca taxele ambasadelor sunt tare mari! Cert e ca la externare ai certificat de nastere in original cu cetatenia de rigoare si inaintezi pentru pasaport si rezidenta in mod automat! In 3-4 saptamani de la nastere ai toate documentele de identitate ale copilului! Chiar o sa intreb o familie maghiara cum e la ei!

Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
36+ cu
AMR 3+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianaBuc

Felicitari oana! Sa va bucurati de el o vesnicie!

Of! cu alaptatul... eu am ceva lapte, dar deja cred ca nu ne mai ajunge; trebuie sa incep sa iau si stimulente.

La ce taietura am intre picioare, cred ca as fi suportat mai bine cezariana. Se intinde pana la mai putin de 1 cm de anus (scuze de datalii); am fost singura din salon care a primit antibiotic dupa nastere. In plus sunt umflata ca un pepene, mai nou imi amortesc rau de tot degetele de la maini, laba piciorului nu ai zic...

Sunt convinsa ca daca m-as simti eu mai bine mi-ar fi mai usor sa fac fata depresiei postnatale.

Cat despre dimensiunea copilului estimata ecografic, pot spune ca eu am ramas fara cuvinte cand am aflat ca bebelina mea are de fapt in realitate doar 2850g, iar eco de 37 sapt arata ca ar avea inca de atunci 3100g. Eu nu mai cred in ecografii.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010

Adriana, sa incepi sa iei stimulente si incearca sa nu te mai suoperi asa tare, sa nu scada lapticul. Ai grija de taietura, trateaz-o sa se vindece mai repede si ai incredere ca toata perioada asta grea o sa treaca si ea.

Cat despre ecografii, si la mine a dat eroare, ma asteptam bebe sa aiba mai mult si am fost foarte debusolata si suparata de-a dreptul cand ama auzit ca are doar 3.050. Dar principalul e ca e sanatoasa si recuperam noi incet incet si greutatea. Eu aproape ca am facut o obsesie ca e slabuta, ca nu a inceput sa ia bine in greutate..... si probabil ca asta mi-a afectat si productia de lapte.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarmenAlbu

Dragaica avantajul e ca aici s-a facut tot dupa 89 si e mai nou , pana la urma aparatele sunt cele mai importante iar tu cu 2 flacai nu o sa ai timp de nimic la ce papaciosi vor fi!!
Ideea e ca aici au aparatura mai performanta si noua comparativ cu spitalele publice si in plus ai moasa ta... in toata budapesta spre exemplu sunt doar 2 spitale publice care te primesc sa nasti prematur ca nu au neonato, iar la voi cred ca nu intra in discutie sa nu fie neonato!
Cum mai sunteti? a mai coborat burtica? Eu ii simt capul aproape in vagin

Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
36+ cu
AMR 3+

De asta am ales spitalul asta, in primul rand au singura clinica de gemeni din Quebec, in al doile rand au cea mai buna sectie de neonatologie, au personal specializat in a lucra cu prematuri. Aduc prematuri cu elicopterul din toata provincia, slaveaza bebei de 25-26 saptamani. Si aici ai asistenta ta care se ocupa de tine si una de bebel, frespectiv doua in cazul nostru.
In Montreal majoritatea au sectie de neo, doar ca aici sunt mult mai specializati, e spital universitar, au clinica de fertilizare in cadrul spitalului si prefera sa-si pastreze pacientele ca sa le poata monitoriza sarcina mai bine.

Suntem bine, picioarele sunt foarte umflate, nu mai stiu ce sa fac, calduri mari, umiditate crescuta, parca nici aerul conditionat nu mai face fata. In tara se lupta lumea cu inundatiile aici se lupta cu seceta

Copii sunt amandoi cu capu in jos, le simt capetele intre oasele bazinului, doctorita s-a chinuit mult sa-i masoare, imi tot apasa pe osul pubian, apoi m-a intors pe partea stanga ca sa-l poata masura pe Felix si nimic, smecherul meu sta ascuns dupa fratesu. A fost oribil controlul, mi-a masurat colul vaginal, a incercat de 2 ori saraca in timp ce mie imi curgeau lacrimile de durere, pana la urma a reusit.......firar sa fie ....mai era si un rezident cu ea in ziua respectiva Na.. vorba sotului, trebuie si el sa invete cumva

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 33+ de Tudor Sébastian si Félix Alexandru

AMR 3 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

ochidut, cum mai esti?

mami de brotacel Andrei Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Fetelor bebe meu are IRAo=0,59 si IRCM=0,82.Sunt bune valorile?Caci dr nu mi-a dat nici o explicatie

39+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 4 ZILE pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

a mancat flacaul meu cand s-a trezit numa la san..cu adormeli, picoteli, o ora a durat masa, la ambii sani sa se sature, dar macar s-a declarat multumit...apoi a stat in scaunel vreo jumate de ora si acum

dar miroase de iti ia nasul a facut kk si pediatra a intarziat si nu am vrut sa il schimb ca sa vedem daca are diarie mititelul sau nu

acum tre sa apara sa schimbam puturosul, ca nu poti sta langa el

desi acuma doarme atarnat pe mine...cred ca nici el nu putea dormi de miros dar cand o simte pe maica-sa doarme oricum, doar nemancat nu

e asa comic...ca nici nu il tin, sta pe burta mea atarnat si eu laptopul pe picioare...

mami de brotacel Andrei Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Felicitari Oana!

Sa-ti traisca bebe Matei, sa fiti sanatosi si cuminti!

La multi ani Andrei (Racusor)! Sa fi sanatos si fericit!

tina cu
Radu Gabriel 16.06.2010

Doamne ajuta sa ajungem cu bine acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Felicitari Oana, recuperare rapida, laptic mult si bebe sanatos, mancacios si fara colici!! Si La Multi Ani sotului, azi chiar e cea mai frumoasa zi din an pentru el!

Racusorule, unde ai facut vaccinul, la CMU? Medicul tau pediatru e tot de acolo, cat de des vine sa vada copilul, esti multumita de ea? Parca nu ma simt impacata cu medicul nostru pediatru, a venit acasa, a vazut bebe, mi-a raspuns la toate intrebarile, a avut rabdare, dar totusi ceva nu mi-a inspirat incredere. Am sunat-o o data cand a facut diaree Larisa si mi s-a parut cam repezita la telefon si oarecum iritata.....

Ma gandeam la abonamentul de la CMU pentru copii, dar pe site nu inteleg exact ce si cum... ar trebui sa merg pana acolo cred.

Larisa iar are o zi din aia "terminatoare" cand adoarme la san la fiecare masa si cum o pun jos incepe sa planga din nou ca vrea papa.Asa a facut si azi noapte. Dupa fiecare supt incerc sa ma mai mulg si sa ii dau si ce iese cu pompa; dar mai mlt de 20 nu am colectat.

Racusorule,,nu stiu cum ai tu timp de altele, ca eu pana ii dau san, sta agatata de el, mai doarme, mai suge. Dupa, o pun jos, ea plange, eu ma mulg... apoi ii dau ce am muls sau daca nu e deloc completare, o sterg la gurita, regurgiteaza, mai schimbam un pampers, apoi spala sterilizeaza pompa si alte celea, mai strang dupa mine........ si deja sunt franta....eventual mai verific un mail sau ceva pt birou, un telefon si deja se face vremea sa manance din nou.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput