Crestinismul si evolutia spirituala - 13

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doina

si apropo, eu adesea imi inchipui ca sunt mai ceva ca Sfintii

sper ca ai si motive sa crezi asta. parerile bune despre sine, sunt benefice omului.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Dupa cum ziceam,aveam dreptate: ortodocsii se cearta intre ei.

Eu incep cu kariguld:pai daca adevarata evolutie spirituala e intima si nu se spune pe forum,ce mai cautati pe forum la un asemenea subiect cei care credeti astfel?Imi amintesc de multe binecuvintari ale tale,draga kariguld,sint dezamagita de ceea ce zici acum.In afara de asta,credinta chiar se marturiseste,de la Iisus incoace se predica,se predica,se marturiseste,unul altuia,unul altora,cu totii Il marturisim pe Mintuitor,cum sa-L tii doar pt tine?

Mergi la inceput

Pe urma:va amintiti bancul spus de Iasmin la inceputurile topicului,acela cu ortodocsii care credeau ca doar ei se mintuiesc?Ei bine,e pe jumatate adeavarat.Un ortodox adevarat(practicant)stie ca e un punct de vedere ortodox,doar ca nu e de spus/discutat decit tot intre ortodocsi.De ce?Nu pt ca s-ar aduce deservicii religiei,caci religia are si ea dreptul sa se considere cea mai cea intre crestini,"originalul"daca vreti,asa cum se considera si evreii poporul ales sau asa cum zice si Hannen ca islamul e desavirsirea,iar crestinismul doar o treapta a ei.
Ci se face un deserviciu ortodocsilor ca vor fi atacati nu numai de ceilalti crestini(si pe buna dreptate)cit mai ales de ordodocsii insisi,cum veti vedea cu siguranta.Eu prefer sa nu discut niciodata acest aspect decit cu ortodocsi adevarati si sa ma axez pe celelalte valori ale ortodoxiei,astfel incit chiar sa fac un serviciu religiei mele.

Am vazut ca esti aparat si admirat cam de orice daca spui ca-ti ca-ti "aperi credinta".Ei,asta am facut,mai ales dupa ce am citit materialul pus de Crinuta despre marturisire.Buna sau rea,afirmatia cu mintuirea apartine ortodocsilor, sintem sau nu de acord cu ei, asa sint ei ,infumuratisi sa-i luam ca atare,isi apara si ei credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Katya nu stiu ce ai inteles tu, dar eu nu ma cert cu nimeni.

Din cate pricep si tu pui la indoiala ce am spus eu, oricum nu ar fi prima data cand pui la indoiala cuvintele mele si implicit ale preotilor cu care am avut sansa sa discut pe indelete. Aceastea fiind spuse, cred ca trebuie intr-un final sa ma limitez a vorbi cu singurele persoane care dau credit cuvintelor mele: Mamabear si Crinuta. Si asa cum ti-am spus de nu stiu cate ori cu alte ocazii, asta o fac deja in particular.

Si ca sa se inteleaga: pot suporta multe lucruri, dar cand sunt facuta mincinoasa iar cuvintele mele desconsiderate nu cred ca dialogul isi mai face cale.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Iasmin draga,imi pare rau ca te simti asa,nu te urmaresc si nu-ti vreau raul,dimpotriva,te iubesc.

Mergi la inceput

Ah si ca sa se inteleaga si pentru alte persoane care nu au habar:

nu e adevarat ca doar ortodocsii se mantuiesc. Numai Dumnezeu stie cine se mantuieste dintre ortodocsi. Si iarasi ceilalti din celelalte religii for fi judecati in cele ce se afla. Deci se pot mantui si ei, dupa judecatile lui Dumnezeu.

Propozitia la care se refera Katya este urmatoarea: ''ortodoxia este calea sigura spre mantuire daca este urmata"

Cine se mantuieste sau nu ramane la latitudinea lui Dumnezeu...

E o diferente majora intre propozitii...

Mergi la inceput

Da,Iasmin,stii ca tot la inceputuri am postat cele 4 parca tipuri de judecati etc,sigur ca nu stim noi cum judeca Domnul si pe cine mintuieste,dar fraza controversata o stiu si eu si face si ea parte,asa buboasa cum e,din ortodoxie.

Noapte buna!Culca-te ca-i tirziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

"Cel ce va crede si se va boteza se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi."( Marcu 16,16)

"Caci nu este partinire la Dumnezeu!
Cati, deci, fara lege, au pacatuit, fara lege vor si pieri; iar cati au pacatuit in lege, prin lege vor fi judecati.
Fiindca nu cei ce aud legea sunt drepti la Dumnezeu, ci cei ce implinesc legea vor fi indreptati.
Caci, cand paganii care nu au lege, din fire fac ale legii, acestia, neavand lege, isi sunt lorusi lege,
Ceea ce arata fapta legii scrisa in inimile lor, prin marturia constiintei lor si prin judecatile lor, care ii invinovatesc sau ii si apara,
In ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.

Dar daca tu te numesti iudeu si te reazimi pe lege si te lauzi cu Dumnezeu,
Si cunosti voia Lui si stii sa incuviintezi cele bune, fiind invatat din lege,
Si esti incredintat ca tu esti calauza orbilor, lumina celor ce sunt in intuneric,
Povatuitor celor fara de minte, invatator celor nevarstnici, avand in lege dreptarul cunostiintei si al adevarului,
Deci tu, cel care inveti pe altul, pe tine insuti nu te inveti? Tu cel care propovaduiesti: Sa nu furi - si tu furi?
Tu, cel care zici: Sa nu savarsesti adulter, savarsesti adulter? Tu cel care urasti idolii, furi cele sfinte?
Tu, care te lauzi cu legea, Il necinstesti pe Dumnezeu, prin calcarea legii?
"Caci numele lui Dumnezeu, din pricina voastra, este hulit intre neamuri", precum este scris." (Romani 2,11-24)

Cum spuneam si in alt mesaj, Dumnezeu nu va osandi pe cel caruia nu i s-a propovaduit, care nu a avut acces la crestinism, care s-a nascut in alta credinta, daca din fire a facut "cele ale legii", alta va fi insa judecata celor care L-au refuzat pe Hristos. Acum si intre crestini sunt mari diferente, dar depinde si aici de cat acces au avut la Calea cea Adevarata. Pentru mine un lucru e clar, ca si crestin-ortodox: Biserica Ortodoxa e mantuitoare avand Harul lucrator in interiorul omului (dar nu se mantuiesc toti adeptii ei!, ci doar cei care conlucreaza liber cu Harul), iar din celelelte culte, religii se mantuiesc cei care, neavand acces la Adevar, avand Harul lucrator in exterior, implinesc cele poruncite lor. Cat despre cei care refuza Adevarul, Iisus Hristos spune ca se vor osandi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Dupa cum ziceam,aveam dreptate: ortodocsii se cearta intre ei.

Eu incep cu kariguld:pai daca adevarata evolutie spirituala e intima si nu se spune pe forum,ce mai cautati pe forum la un asemenea subiect cei care credeti astfel?Imi amintesc de multe binecuvintari ale tale,draga kariguld,sint dezamagita de ceea ce zici acum.In afara de asta,credinta chiar se marturiseste,de la Iisus incoace se predica,se predica,se marturiseste,unul altuia,unul altora,cu totii Il marturisim pe Mintuitor,cum sa-L tii doar pt tine?

una e sa marturisesti credinta, alta sa evoluezi spiritual, personal.
daca nu evoluam intai, in intimitate, cum putem tine piept celor din jur atunci cand marturisim?
Katya, nu am dorit sa te dezamagesc, departe de mine acest gand.
dezbaterile sunt bune, ne ajuta sa crestem, dar nu numai ele. insa adesea se aluneca si se ajunge la contraziceri....ca sa nu spun altele, ceea ce nu ajuta.
chiar azi am avut o discutie in privat, cu o prietena draga sufletului meu, era indurerata si intristata de discutiile de aici.
de aceea spuneam, ca evolutia spirituala este intima.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Pai asta am zis si eu:

1. nu numai ortodocsii se mantuiesc

2. nici dintre ortodocsi nu stim cati se vor mantui

3. credinta ortodoxa este sigur mantuitoare.

Asta am zis si eu, si nu vad nimic gresit in ce am zis.

Mergi la inceput