Despre autoritati si inundatii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus
acuma pe bune, daca unul dintre voi , ar trebui de maine sa preia fraiele tarii, de unde ati incepe reforma? deja pare zona crepusculara, toate-s pe dos si toate-s defecte

Greu de spus de unde sa incepi sa repari ceva ce are 'jde mii de bucatele defecte,si mai ales sa faci asta intr-un mandat.Probabil ca s-ar intampla cum mi se intampla mie cu 2 prunci activi: incep sa fac ordine in casa si pana ajung la capatul celalalt,la cel de la care am inceput curatenia e deja facuta iar dezordine si numai bine o pot lua muncitoreste de la capat! Munca de Sisif,si colo,si colo.

Se tot vehiculeaza pareri,cum ca in 50 de ani se va vedea ca Romania se redreseaza si e intrata pe fagasul normal al unei societati civilizate,care se bucura de democratie.Ei,asi! Daca nu se merge pe principiul pasilor marunti,pentru a se profita de fiecare moment ca sa se imbunatateasca ceva,putem visa noi la sute de ani de tranzitie,ca tot degeaba! Lipseste educatia si constiinta civica,romanii sunt invatati sa gandeasca la nivel de individ,pe ideea ca,dupa fiecare,poate veni potopul,ei sa fie salvati.Nu prea ne pasa de altii,in general vorbind,decat daca acesti "altii" o duc mai bine ca noi,ca acolo e rost de invidie...

Personal cred ca o societate care a renuntat sa investeasca in domeniul educatiei si cel al sanatatii nu are mari sanse de supravietuire,daramite de redresare.Invatamantul si sanatatea sunt pe buza prapastiei,se iau bani de la profesori,se taie bugetul care trebuia alocat spitalelor,oamenii cotizeaza la sanatate,dar sunt nevoiti sa plateasca spitalizari sau medicamente pe parcursul spitalizarii...e catastrofa.
Revin,sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cand o viata intreaga ti s-a spus si ras-spus ca "statul/partidul da locuri de munca la toti (repartitii), statul da locuinte tuturor, statul iti da mancare, statul iti da masina, statul iti da ..." e foarte, foarte greu sa schimbi mentalitatile oamenilor. Romanii stiu ca "statul da", ca ce bine era pe vremea lui Ceusescu ca aveau toti un servici si o casa, ca avea grija statul sa dea la toti. O vreme am crezut ca generatia celor ca mine, care abia au prins cativa ani de comunism, are o sansa. Acum nu prea mai cred nici in viitorul democratic si capitalist al copiilor mei.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

E, nu toti aveau. Unora, ca la radio Erevan, nu li s-a dat ci li s-a luat. Cate o casa-doua si mai multe decat un "servici", eventual viata, demnitatea si altele mai importante.E drept ca erau din aia care nu asteptasera la stat sa le dea, pe scurt "dusmanii poporului".Ca si aia de produc acum zisi "privati" sau, mai rau, "privatizati".Sa li se ia ca sa aiba statu-palma-barba-n-cot de unde sa se dea, ca doar nu vine el cu bani d'acasa.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ioana, eu nu am zis ca "aveau toti", am zis ca asta e mentalitatea marii majoritati. Cand aud batrani pomenind ce bine era pe vremea aia, mi se pune pata pe creier.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Stiu, Laura, s-a vazut asta si din textul tau. Comentariul meu era mai mult ca sa iti tin isonul apropo fix de aceasta mentalitate, mai degraba intarind aceeasi idee.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Cand aud batrani pomenind ce bine era pe vremea aia, mi se pune pata pe creier.

Hahaha,parca o aud pe maica-mea zicand ca era mai bine inainte de '89,ca aveam tot ce ne trebuie(de parca acum nu avem!)...sare ea insa peste aspectul cel mai important,din punctul meu de vedere: avea un var ce lucra la abator si o data pe saptamana trecea pe la noi la ceas de seara(ca ziua nu se putea fura totusi chiar asa lejer) cu o sacosa enorma plina cu pulpe si aripi de pui,ce ne ajungeau o saptamana...mai aveam rude la tara care,lucrand la CeAPeu,ne aprovizionau ba cu un sac de cartofi,ba cu vinete,ardei grasi,rosii,din care turna mama borcane cu zacusca si tocana pe iarn,si...tot asa,persoane in puncte cheie ( ) de ale caror abilitati in a procura diverse chestiuni de foloseam cu prisosinta.Si cati ca noi?! mai toti...

Asadar,ca azi se fura,ca politicienii si cei in functii sus-puse baga mana pana la cot in desaga comunitatii nu e boala noua,e vecheee...si nu scapa poporul roman de raia asta invatata in comunism nici cu terapie prin hipnoza si stergerea memoriei,ca deja ne-a intrat in sange! Poate doar ceva transfuzii ar mai ajuta,de s-or intoarce romanii plecati intre straini,ca lor li s-o mai fi diluat concentratia...desi,la cate se aude in mass media internationala despre faptele de vitejie ale romanilor pe-acolo,nici cu ei n-avem mari sanse de recuperare!

Mergi la inceput

Precizare: ai mei au fost oameni simpli,nu aveau nici un job cu influenta,dar PCR-ul era partidul de suflet(Pile Cunostinte Relatii),cum am zis mai sus,prin exemplele de rigoare.

Mergi la inceput

Julia eu am luat contact cu taranul roman cand aveam 18 ani (pana atunci nu am avut ocazia) si am ramas cu gura cascata. Am ajuns dintr-o intamplare sa aud chiar la el in curte,urmatorul "statement" al fiului laptaresei noastre, om de langa un sat de langa Ploiesti sa fi avut el vreo 30 de ani atunci (deci vreo 50 acum, sigur e "pensionat pe caz de boala"):
"Era mai bine pe vremea lui Ceausescu ca lucram la rafinarie, nu faceam nimica, la 4 eram acasa si salariul era bun. Daca vroiam rosii ii dadeam o litra de tuica paznicului de la CAP si imi dadea uite asa un sac mare plin. Acuma, m-au dat afara de la rafinarie, munca nu gasesc si daca vreau rosii alea trebuie plantate, sapate, copilite, nu e de colea..."

Am cunoscut insa prea bine varianta cealalta, a celor carora comunismul le-a distrus destine, in zeci si sute de povesti de viata. Nu sustin ca ar fi dus-o neaparat rau material, pentru ca odata ce ai ceva in cap poti sa o duci decent material pe orice regim fara neaparat sa inghenunchezi (desi e si asta o chestie de noroc), dar cu ce pret si cat crezi ca le pasa de "materialul" asta?
Asa ca atunci cand aud mizeria umana din vremea lui Ceausescu ridicata la rang de ideal, sau comparata catusi de putin cu un regim oricat de idiot dar in care ai libertate...mi se face o scarba si ma revolt in moduri pe care nu le pot exprima in cuvinte. Am senzatia aia puternica si viscerala pe care am avut-o la 18 ani si pe care mai degraba numai adolescentii o pot avea la aceasta intensitate.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
un-locuitor-din-saucesti-si-a-salvat-gospodaria-de-inundatii-construindu-si-zid

Asta clar este dusman al poporului. Sa i se puna dom'le impozit pe zid! Asta-i deja boiereala.

Mergi la inceput