Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (98)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

simplicity
Merci de notitele de curs! super cursu asta! cum de l-ai gasit? e f scump? ar fi super daca toate mamicile ar putea participa la astfel de cursuri, dar de multe ori sunt f scumpe sau nu exista deloc sau grupele sunt mici sau se organiz rar ca nu stiu daca s-ar inscrie multa lume etc..

de Yannis

AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
Cursul este gratuit,oferit de ministerul sanatatii(din cate stiu eu),sapt viitoare mergem la curs de jucarii si playing time,iar cealalalta la curs de masaj

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

ALEXUTZZA, ce disciplina la voi acolo: program fain la Yannis, mami organizata, gospodina nu mai zic, ai fost si la doctor sa te testezi "ceas". You're a (role) model. Eu nu am sunat nici acum sa ma programez si ma doare fifi de cate ori o tin pe ema in portbebe sau mult plimbata in brate

mai fete cu/fara diete, am terminat cartea lu' Menci si ea pe mine. e off topic, dar zic un pic, ca ma "arde". Mai intai chestiile de "forma" care nu mi-au lasat un gust amar:
- redactata ca o revista pentru femei/ziar de duminica: multe titluri si subtitluri, fonturi de toate culorile si marimile. comercial, stiu, dar se vrea info serioasa (pseudo-stiintifica) in ea si te....pierde.
- multe, nepermis de multe greseli de limba, de exprimare si multe idei/randuri care se repeta intocmai in diferite capitole.

Mi-a amintit de unii "doctori" carora le-am tradus (pentru)lucrarile de doctorat si ei nu intelegeau in romana ce ..."au scris".

Iar ca stil alimentar...sunt varza, daca e cum zice nea dr.: am mancat tot ce e cancerigen, toxic, falsificat, modificat genetic. si in toate combinatiile gresite.

Am retinut insa si chestii privind dieta sanatoasa, le pun aici, cu titlu pur informativ, ca tot discutam de diete:
- hrana tre sa fie cat mai "la prima mana", daca nu - bio, eco. sa stim de unde vine, sa citim atent eticheta, sa fie proaspata.
- sa gatim in principal la aburi si inabusit, adik la temperaturi in jur de 100 grade, k la cele de peste 180 (cuptor, frigere, prajire) izbucnesc toate chestiile toxice in alimente altfel ok (cartof prajit vs. copt/fiert/aburit, carne la fel)
- sa combinam corect: cele de origine animala doar un fel la o masa (ex: carne de vita si atat, fara ou/lactate, alta carne), combinate doar cu legume sau leguminoase (fasole si alte boabe). fructele doar separat, intre mese. fainoasele sa fie integrale si combinate cu legume, rar cu lactate (branza)
- sa curatzam regulat colonul, ca cica nu facem kk suficient si nici regulamentar ca pozitie (tre' sa imi fac o buda in fundu' curtzii, ca pozitia "ancestrala" fiziologica e aia pe vine). asta a fost nou pentru mine, am mai retinut sa americanii zelosi isi cumpara acum scaunele gen ikea, si le pun sub scaunul de wc modern, ca sa se apropie de...pozitie

ar mai fi, dar ma opresc, cum ziceam, off topic, plus ca mai citesc si Lorex si Cristies, parca. mai completeaza ele daca vor.

ce schimb in dieta mea: indulcitorii artificiali, ca oricum nu eram "convinsa" de ei, trecusem si pe sirop de agave/artzar. si cuptorul cu microunde, care tre sa "plece", k e a nu stiu cata oara cand citesc chestii nashpa de el si nu l-am aruncat.

astept oo sau... dupa caz.

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Citat:

simplicity
Merci de notitele de curs! super cursu asta! cum de l-ai gasit? e f scump? ar fi super daca toate mamicile ar putea participa la astfel de cursuri, dar de multe ori sunt f scumpe sau nu exista deloc sau grupele sunt mici sau se organiz rar ca nu stiu daca s-ar inscrie multa lume etc..

de Yannis

Cursul este gratuit,oferit de ministerul sanatatii(din cate stiu eu),sapt viitoare mergem la curs de jucarii si playing time,iar cealalalta la curs de masaj

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

si la noi de ce nu se fac??? uite ar merje scris un project pe tema asta...

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

lorex am vazut vampirasul
si pe bobitza intr-o caditza intrata la apa
mie imi place cand e la tine in brate in fata baii

mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)

asa creste Alex

Si mie imi place tare aia
Multumim, Lorex. Singulair e pentru alergia la proteinele din laptele de vaca, la noi. Ca se da si in astm.

Alexuzzzathanks. Daca-ai sti cata pofta poti sa-mi faci cu mancarurile voastre grecesti
Ma bucur ca ai reusit sa-l linistesti pe Yannis. Si cu somnicul singur iar m-ai dat gata. pentru pui de grec

de Maia Ilinca (29.01.10)

Mergi la inceput

lorex, mi-am instalat picasa pe calculator si acum pot incarca foarte repede si oricate poze vreau in orice cont de picasa on-line si astfel pot incarca si filmulete, ca si eu la un moment dat am fost intrigata de faptul ca unii puteau incarca filmulete in picasa si eu nu... deci download picasa, asa am descoperit si foarte multe poze in calculatorul meu pe care le-am considerat pierdute, pentru ca nu mai stiam pe ce partitie, in ce foldere le-am pus (nu sunt deloc oganizata si acest lucru se poate vedea in orice, evident si in laptopul meu).

danyelana, daca te intrebi ce mana criminala a modificat data albumului tau, sa stii ca eu am fost , nu de alta dar ne surclasai pana in iulie anul viitor (2011) si deja unele fete si-au pus intrebari... sunt sigura ca a fost o eroare de taste...

alexutza, mi-ai inteles bine of-ul... am dat peste labari toata viata mea (inca din scoala), evident sotul meu a contrastat cu toti ei, avand comportament de gentleman, e genul de barbat care poate sa daruiasca flori pe strada unei femei necunoscute, fara cea mai mica intentie de a o acosta, doar pentru ca a vazut-o mai tristutza...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Sa va spun unde am fost noi azi la pranz. Sigur nu ghiciti daca va las. Nu am fost la mall ci la treierat orz Am fost sus cu tati pe combina si i-a placut lui Arthu de numai.Se uita peste tot si vorbea, se intreba ce-i cu granele alea care curg (iar eu i-am explicat ca aia sunt banii nostri ) si a fost tare frumos. La sfarsit, dupa vreo ora, era obosit asa ca am fost condusi acasa si dupa o portie de tzatzi acum doarme pe mine pe perna

Asa ca am putut recupera tot capitolul

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Arthur, l'amour de papa et maman

ce harnic e arthur de mic!deja a fost la treierat
pupici harnicutului nostru!

mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)

asa creste Alex

Merci

pozele mele

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Citat:

Va alerg de nu mai pot de cand m-am intors de la dr. am fost la Papanicolau. bine intre timp dat supa lui Yannis (tot aia de ieri), azi a papat 130, dar tot asa se mai oprea, mai manca nu ca haplea cum obisnuieste, dar nu a facut nazuri f mari . Si am facut si placinta cu spanac si feta (reteta greceasca, se pune si praz si ceapa verde ).
dr. mi-a zis ca mi s-a cicatrizat urat operatia, nu-i nimeni de vina, numa pielea mea bat-o vina! asa ma cicatrizez io...a zis ceva hipotrofic...nu am inteles...adica in loc de doar o linie la cicatricile mele (toate, apendicita, zgarieturi si toate cele prostii din copilarie) la mine ramane ..nu stu cum sa zic piele asa crescuta un pic pe linia cicatricii...si ca daca am vb cu vreun plastician sa imi dea creme, sa imi dea leucoplast etc si l-am anuntat ca am de gand sa mai fac copii si ca , da stiu, ma asteptam date fiind antecedentele sa nu am un model de cicatrice dar o sa ma agit la ultima . Vestea buna e ca am colul f ok, totul e f bine si din noaptea de Anu Nou am liber sa incerc nr 2!!!! Doamne Ajuta!

de Yannis

Doamne ajuta sa vina nr 2 cand va doriti si sunteti pregatiti

pozele mele

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Caius (pentru preteni tomato-caisa) s-a inspirat de la Yannis si de 2 zile e marait tare seara, curios tace cand il duc in balcon, il fac avion, cand ma maimutaresc la el - deci vrea show si obosesc si i-l pun in poala lui taica-su (sa si-l tina) si merg in balcon respir adanc, mananc un iaurt cu fructe si revin in forta...

azi a facut primele lui intoarceri complete... foarte fain, isi scoate mana de sub el, se ridica de fund in sus, se impinge... ma intreb pe cand prima cazatura, Doamne feri... gata, tre sa stau cu ochii pe el ca pe butelie, daca pana acum, desi putea sa se intoarca, inca nu indraznea, acum... pac-pac e pe burta.

tot azi am avut o altercatie cu taica-su pe tema metodelor de tratament (e balaur la acest capitol, nu incep sa ma plang ca n-are rost, asta e omul, stiam dinainte sa ma marit cu el, n-am ce face, nu-l pot schimba...) am incercat sa-l fac niste inhalatii cu salvie, apa fiarta cu salvie si mi-a sarit in cap ca de ce fac de capul meu, ca nu urmez sfaturile medicilor, ca de unde stiu sa-i fac inhalatii cu salvie, daca m-am documentat inainte sa-i fac, adevarul ca nu, dau cautare, inhalatii, gasesc ca da, se fac pentru raceli ale aparatului respirator cu salvie, calendula, musetel si-i zic: "cum crezi ca am crescut-o pe Ela?!", el: "Ela a crescut cu bunica-sa!", eu:"care bunica? aia care era cat pe ce s-o scape pe scari, sau aia care-i dadea paine inmuiata in apa si zahar?"... Ela n-a crescut cu bunicile ei decat foarte putin... ma rog, are motivele lui, eu motivele mele... eu asa stiu - comprese cu cartofi si otet, cu foi de mustar, cu sare incalzita, cu faina de porumb incalzita, cu varza cu miere, cu sirop de ridiche neagra cu zahar sau miere, cu ceaiuri, cu inhalatii, cu bai de plante - dar, are dreptate, nu trebuie s-o fac dupa ureche, tre sa ma documentez foarte bine inainte.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Alexutzza, la mine la fel a ramas cicatricea d ela operatie..cum a fost cusuta valatuc asa...nush cum sa spun, in margine este doar o liniuta roz, abia se vede, dar pe mijloc, probabil unde a luat mai multa piele la cusut, a ramas mai gros asa..

mmm...asta e, bine ca nu se vede..

Am terminat de recuperat, Doamne ce tensiune a fost aici cu Ivanel. Dar ma bucur ca deja incepe sa-i treaca!
Dragul de el, iata si primul pufulete cu boala de copilarie..

Bea draga, iata un episod din asta iti trebe ca s aprinzi la nesimtire sa le spui alora de vin toata ziua in vizite sa mai shada si la casa lor sa va lase in pace.
Auzi, au venit sa-l vada si acu ...off...asa-i la tzara..la noi in gashca cand auzim de un copil bolnavior nimeni nu deranjeaza familia respectiv decat cu telefoane sau sms-uri.
E bine asa, ca numai grija altora n-ai cand e copilul bolnav!

Danyelana, ce tare, ce aventuri aveti voi!
Ce frumos suna..si tatal meu face agricultura si o sa o duc pe iuria cand mai creste sa vada cum e...la tzara...ce frumos, ce bine ca am "tzara"...

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Ce frumos ca ai "tzara" si o poti duce pe Iuria la aer curat Eu desi sunt nascuta si crescuta la oras (cu mici exceptii in vacante la tara ), m-am obisnuit atat de tare aici ca nu as mai putea sta in oras.

pozele mele

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Mamidepuiuti, Cris.d , merci pentru incurajari. Cred ca ma stresez ca imi suna in cap vorbele lui Nik0le cu Isa, pana nu a intarcat-o nu a diversificat-o cum trebuie... si mai e si lumea ce (cat) i-ai mai dat azi? I-a placut? Si eu ce sa spun? Ca din trei lulele de mancare a mancat doi stropi si p-aia i-a scuipat pe mine? Offffffffff....

Alexutzzza, am mancat si eu Placinta cu spanac si cu feta. Delicioasa, desi am incercat sa evit foietajul (si lumea se uita ca e cel mai bun...
Nu merge paste cu carne la Monti. Dar musaca cred ca pot sa fac oarecum dietetica. Sa mai studiez...
Ma bucur ca ai fost la medic. Si eu tre' sa ma duc...

Danyelana, primul treierat... Si acum e si obosit... pai bravo! Daca a vazut de unde vin banii...

_
Povestea unei .
Cresc

A dormit pana la 18 si ar fi mai dormit dar l-am trezit ca imi era ca la noapte se uita pe pereti

pozele mele

Charles Baudelaire

Mergi la inceput