Fulgusorii de nov.dec2009 cresc frumos(78*)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata

eu sunt matinala rau de tot...cred ca o sa calc si niste rufe, asta daca ma lasa Flavius..ca e cam ora lui de trezit

Citesc...si vad ca imi urati toate "concediu placut"....voi chiar nu mai aveti de gand sa intrati oana vineri seara???????? ca noi abia atunci plecam..

Am fost ieri la cumparaturi de haine....dar nu am avut prea mult timp la dispozitie..si Flavius la un moment dat era atat de marait....bine..era si tarziu....
Mi-am cumparat pantaloni scurti...frumosi...frumosi...poate dupa ce ma mai bronzez...ma mai subtiez si eu putin..., tricouri, costum de baie...si ce costum de baie ...de un galben cu verde...parca sunt la carnavalul de la Rio.... cel putin...

Si-a luat si Pustache camasi...pantaloni... dar mai mergem si azi..si cred ca si saptamana viitoare intr-o zi....sper...

vreau sa-mi cumpar ceva de incaltat...si nu stiu ce...parca nu gasesc ceva sa-mi sara in ochii...sa fie frumos...

Azi e ziua lui soacra-mea ...asa m-a enervat in ultima perioada..ca nici macar nu o sun sa-i zic " la multi ani"...nu mai zic de trecut pe acolo...

gata...ma duc sa calc cate ceva....cca imediat nu mai apuc!!

Duminica placuta!!!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

LauraB fain ca vine mama ta la tine si sta asa de mult...ce mi-as dori si eu..... dar vise....vise..

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Neatza:)
Ma bag si eu la o ... dupa inca o noapte de nesomn, sunt cu Vlad in curte, la aer, sa ne scada febra "natural", fara impachetari... Dr. zice ca din seara asta ar trebui sa nu mai faca febra

de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 5 ani.

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

'neata fetele!

Am vrut sa raportez repede o alta reusita culinara pentru Sophia: aripioare de pui (cum se numesc partile astea mai rotunjoare, ca am uitat? Ciocanelele erau parca la picioare...). Deci am pus aripioarele la cuptor, cu putin ulei, usturoi, patrunjel, paprica. Nu am avut curaj sa-i dau ei fasiutele sa le serveasca. I-am maruntit si i-am dat cu mana si a papat cu pofta- intindea gurita deshisa spre mine exact ca un pui care casca cioculetul la mamica lui
Am fost harnicuta si i-am stors si un mar la masina. A baut cam un sfert- deloc rau dat fiind ca e prima data cand bea altceva decatlapte si apa.

Camy, sa le purtati cu placere hainutele. Ce pantofi vrei sa-ti iei? Mi-ai amintit ca asta ar cam trebui sa-mi caut si eu, ceva de incaltat ne-sport.

Busymummy, pupam baiatul sa-i treaca temperatura. Tu cand spuneai ca pleci la Geneva (scuza-ma, varsta si/sau oboseala m-au dat gata: ma declar vraiste, memoria mea a devenit de foarte-scurta durata)?

Mergi la inceput

Bussy sanatate multa puiului tau

LauraB cred ca o sa-mi cumpar niste sandalute...nu stiu, vreau ceva frumos, modern...dar cu talpa joasa...si cred ca alb..

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pishko spune:

Katiuscha felicitari pt bebelusa dolofana! Bravo! Ce bine ca papa de toate. Ma bucur ca esti bine si ca ai scapat de necazuri.

Camy Sper sa ai un concediu super si sa te intorci increzatoare si dornica sa repeti experienta cat de curand

Laura Super reusita culinara, imi ploua in gura in timp ce citeam cu ce-ti hranesti bebelusa ta yami

Lady Pacat ca ai iesit. Erau tare placute postarile tale. Sper sa te razgandesti curand

Cat despre noi... Va place semnatura?

pishko +6
si mihai 28.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pishko

Cat despre noi... Va place semnatura?

pishko +6
si mihai 28.10.2009

felicitari iubita!!!! sa dea DD sa ai un copilas sanatos...si o sarcina excelenta!!! Bravo!!!!! de 1000 de ori bravo!!!
Cat ma bucur pt tine!!!

pai atunci sa bem pentru tine....tu cu limonada, da?????

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Buna si de la noi!

scuze ca intru mai greu si mai rar, incerc totusi sa va citesc in fiecare zi, sa vad ce se intampla.Noi suntem in toiul "procesului de reeducare " al somnului la Filip, ca nu se mai putea. AM inceput acuma vreo 4 zile, dupa ce am primit cartea comandata a lui Pantley, pentru doritoare am aici un link fain: http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php
Inca n-am ajuns sa o citesc complet, aplic diversele idei in functie de cum am ajuns sa citesc, dar remarc deja o f mare imbunatatire a situatiei, fata de cum a fost. SI oricum, e nevoie de cel putin 10 zile de aplicare, apoi inca vreo 2 reprize de 10 zile,pentru div imbunatiri. De cand m-am hotarat sa aplic metodele doamnei respective, jr nu-mi mai adoarme numai prin alaptat la san, ci incercam de zor patutul lui, nu mai urla ca disperatul, mai maraie doar iar noaptea imi doarme 8 ore fara sa mi se trezeasca. Mai avem clar, un drum lung in fata, sunt insa atat de incantata ca in sfarsit observ ca ceva ne ajuta, ca se schimba ceva, si mai ales , intr-un timp atat de scurt!
Busy: sper ca baietelului tau sa-i mearga deja mai bine!
Katy: suuuper! sper sa te ajungem candva si noi din urma. Candva...
Laura: trimite-ne te rog si noua niste aripioare din alea de-mi ploua in gura de la ele...

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Pishko, felicitari! O super veste, ma bucur foarte mult pentru voi!!!

Camy, poti te rog sa-mi dai pe pm parola? Poate cat esti tu in concediu trebuie sa deschid vreun capitol nou...

Sunshine, multumesc pentru sugestia cu cartea. Am cerut-o deja de la biblioteca (aparent trebuie sa astept, ca e ceruta de alte 5 persoane). Pe mine ma intereseaza mult cum sa fac sa o culc pe Sophia mai devreme. Mai nou ea dorme foarte bine noaptea, o data ce a adormit, dar se culca foarte-foarte tarziu. Doarme de vreo 3 ori in timpul zilei, uneori o jumatate de ora, alteori chiar si 2 ore. Seara adoarme cateodata la 7 seara, o pun in patutul ei si doarme acolo ok pana pe la 11 cand intru eu in camera. Ma simte, se trezeste si incepe agitatia. Am incercat eu sa o iau in patul meu si sa o readorm, insa in cateva minute se trezeste de-a binelea, incepe sa faca tumbe in pat, mai la san, mai de-a busilea prin pat ( mi-e teama acum sa nu cada din patul mare, insa daca o pun in patul ei mic, incepe sa planga zgomotos, neconsolat, cu lacrimi si mucios, de zici ca am abandonat-o ) Sper sa gasesc o solutie, ca o data ce ma voi intoarce la serviciu nu imi voi mai permite sa stau treaza in fiecare noapte pana la 12 jumatate sau mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Pishko, felicitari! O super veste, ma bucur foarte mult pentru voi!!!

Camy, poti te rog sa-mi dai pe pm parola? Poate cat esti tu in concediu trebuie sa deschid vreun capitol nou...

Sunshine, multumesc pentru sugestia cu cartea. Am cerut-o deja de la biblioteca (aparent trebuie sa astept, ca e ceruta de alte 5 persoane). Pe mine ma intereseaza mult cum sa fac sa o culc pe Sophia mai devreme. Mai nou ea dorme foarte bine noaptea, o data ce a adormit, dar se culca foarte-foarte tarziu. Doarme de vreo 3 ori in timpul zilei, uneori o jumatate de ora, alteori chiar si 2 ore. Seara adoarme cateodata la 7 seara, o pun in patutul ei si doarme acolo ok pana pe la 11 cand intru eu in camera. Ma simte, se trezeste si incepe agitatia. Am incercat eu sa o iau in patul meu si sa o readorm, insa in cateva minute se trezeste de-a binelea, incepe sa faca tumbe in pat, mai la san, mai de-a busilea prin pat ( mi-e teama acum sa nu cada din patul mare, insa daca o pun in patul ei mic, incepe sa planga zgomotos, neconsolat, cu lacrimi si mucios, de zici ca am abandonat-o ) Sper sa gasesc o solutie, ca o data ce ma voi intoarce la serviciu nu imi voi mai permite sa stau treaza in fiecare noapte pana la 12 jumatate sau mai tarziu.

Laura, eu am cumparat-o folosita de pe e-bay, si probabil ca dupa ce termin cu ea tot acolo ajunge In felul asta isi pierde cel mai putin din valoare
Pana cand vine cartea sa-ti zic cateceva ce zice acolo. Numai cateva din idei fooooarte in mare, ceea ce incercam mai mult noi acuma sa aplicam. Sunt f multe de spus, pot doar mici idei sa-ti scriu!

La varsta de 6 luni, un bebe are nevoie de 2 somnuri pe zi cu un total de 3-4 ore, de un somn de noapte intre 10-11, deci un total de somn de 14-15 ore.
La varsta de 9 luni sunt tot 2 somnuri ziua, intre 2,5 pana la 4 ore, noaptea de 11-12, deci un total de 14 ore.
Somnul de zi are repercusiuni asurpa noptii si viceversa. Modul in care adoarme copilul influenteaza la randul lui somnul.
I-am facut un program fix de somnuri, si ziua si noaptea. Fiecare din ele are ritualuri de adormit. Asemanatoare, dar mai scurte pt zi, mai lung pt seara.
Cel mai usor adoarme un BB intre 18:30 si 19:00, cu o ora inainte iti incepi ritualul de pregatire: masa, toaleta, pregatirea de culcare, citit de povesti, samd. Ultimul somn de zi sa fie cu cel putin 4 ore inaintea somnului de noapte. Este gresit sa crezi ca un somn la ora tarzie, cand e obosit copilul va duce la un somn linistitor! Noi i-am schimbat brusc in decurs de 2 zile, ora de somn de la 20:30-21:30 la 19 si azi la 18:30 si copilul imi este mult mai odihnit! Dimineata mi se trezeste la 7.
Fa o analiza a somnurilor, toate! Vezi ce si unde nu functioneaza. Nu se pun la socoteala somnuri de peste zi mai scurte de o ora.
Daca isi sare peste un somn din orar, ti treaz copilul pana la urmatorul, altfel introduci ore false de somn in orar prin decalare. Nu e voie peste zi somnuri mai lungi de 3 ore(citat din alta carte, a lui Annette Kast-Zahn).
Hraneste copilul inainte de culcare, dar sanatos, fara dulciuri care pot agita copilul.
Introdu o jucarie cu care sa se "giugiuleasca" copilul, ca un fel de compensare a mamei. Tine-o aproape de corpul tau peste zi, ca sa primeasca mirosul tau.
Introdu in ritualul de seara muzica linistitoare, chiar daca nu adoarme pe ea intr-un sfert de ora, il linistete in asa fel incat sa se poata juca in patut mai departe singur o vreme.
E gresit sa modifici mediul in care adoarme fata de mediul in care se trezeste. In felul asta se trezeste copilul de tot, bulversat, si nu-si mai regaseste modul de a readormi.
Incearca sa introduci cuvinte cheie in ritualul de adormire, ca de ex "sch, sch, mami e aici totul e bine". Doar atat. Propozitie scurta, plictisitoare, monotona, care nu provoaca chef de distractie copilului. Fraza se repeta la inceput in momentul in care in mod normal copilul tau observi ca este in faza de adormire. Nu il folosesti inca cand plange, altfel se obtine efect contrar, invata ca la plans folosesti fraza! Repeti timp de mai multe zile procedeul, pana cand fetita invata ca ea pe sch, sch adoarme. Atunci poti aplica noaptea cand ti se trezeste folosirea acestui cuvant cheie.
Exista copii cu "radar de mamici", le simt imediat si se trezesc, de ex la acestia se recomanda culcatul in camera proprie.
Suzeta ca mijloc de adormire este ok intre 4luni si 2 ani.
Copilul se pune in patutul lui, in perioada asta de "educare" cand este aproape adormit, dar nu in somn profund! Altfel cand se va trezi este dezorientat si nu poate sa readoarma! CU timpul nu va mai avea oroare de patul lui!
FOloseste camera de dormit si in timpul zilei pt momente de joaca, ca sa ii fie drag de ea.
Metodele trebuie utilizate consecvent cel putin 10 zile. Treuie sa analizezi singura ce nu iti convine, ce ai vrea sa schimbi si cum.
SI eu reincep anul asta lucrul, si pana atunci trebuie sa gasesc metode in primul rand sa-mi doarma noaptea intr-una (max cu 1 trezire)si am vrut sa scapam de urlatul asta de parca l-ar bate cineva. Parerea mea este ca, acum deja se poate "educa" somnul, ca in mare si in urmatorii ani sa functioneze. Nu va functiona niciodata ca un ceasornic, clar, dar am vrut macar niste idei care sa pot sa aplic, incat sa se amelioreze situatia!
Sunt foarte curioasa cum va fi la voi!

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput