Sa aleg o scoala germana pentru copilul meu?

Sa aleg o scoala germana pentru copilul meu? | Autor: coralia_popa

Link direct la acest mesaj

Fetita mea va merge la anul la scoala. Este la gradi de limba germana si dupa spusele educatoarei se descurca foarte bine, si deci are sanse sa ia testul de limba la o clasa cu predare in limba germana.

Noi nu vorbim germana, a ajuns la gradinita asta din alte motive decat cel pentru a invata germana.

Acum trebuie sa ne hotaram pentru scoala: continuam sau nu pe germana?

Daca da, vor fi destule greutati legate de teme in germana, dar sa spunem ca nu inspurmontabile. Trag nadejde ca si copilul va face fata.

Ce se va intampla insa dupa 8 ani de germana? sau 12 ani de germana? Poate copilul sa se descurce normal la un liceu sau o facultate in limba romana?

Imi doresc sa nu transform avantajul cunoasterii limbii germane cu un handicap...

Ce parere aveti? Cunosteti cazuri de copii care sa-mi poata servi drept exemplu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Dupa 12 ani de scoala germana va fi ca orice alt copil care a absolvit un liceu. Nu stiu ce stii tu despre Liceul German aka Colegiul Goethe dar este la fel ca orice alta scoala din sistemul romanesc. Pe vremea mea inca se faceau multe materii in limba germana acum am inteles ca nu mai este cazul. Si da se poate descurca normal la o facultate in limba romana. Eu am absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti. Daca te ajuta cu ceva am intrat prima cu 9.75 la romana si la fel la germana, pe mine nu m-a ajutat cu nimic asta in schimb germana ma ajuta sa mananc o paine, bunicica as putea spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Am vazut acum ca esti din Brasov deci probabil ca raspunsul meu nu are nici o relevanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

fetita mea este la liceul german, trece cls 3. nu regret decizia luata si daca-s mai avea un copil as merge pe acelasi drum
motivul pentru care am ales noi sa mergem pe filiera germana - lb germana este o limba foarte grea pe care cu greu o poti invata la maturitate. cunoasterea unei alte limbi la nivel de limba materna sper sa o diferentieze intr-o buna zi. in prezent lb engleza este un must, care din germana se invata cu usurinta. orice alta limba suplimentara iti ofera un avantaj. la sfarsitul liceului, copilul va vorbi 3 limbi, sa speram ca bine.
in plus, studierea limbii germane ca lb materna te expune si unei alte culturi. alaturi de basmele romanesti clasice copilul citeste si povesti in lb germana.
nu in ultimul rand, metoda de predare in scoala germana - cel putin ceea ce s-a intamplat la clasa fiica-mi - mi se pare mai relaxata decat ceea ce se intampla in scolile "romanesti". fara pagini de bastonase in clasa 1, fara teme exagerate in timpul anului si fara teme de vacanta, fara culegeri.
in ceea ce priveste temele pentru acasa, din ceea ce am observat, majoritatea copiilor le fac la after. multi dintre ei oricum cred ca ar fi stat la afertschool pentru ca nu au alte solutii. noi ne descurcam deocamdata fara after-school.

la servici (banking) am cativa colegi absolventi de liceu german. dupa liceu au facut SELS/Germana la ASE. sint oameni foarte bine pregatiti si pe care poti conta

daca vrei mai multe detalii spune-mi

madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Da, parerea mea e ca merita! Sunt tot din Bv si cunosc cazuri destule cat sa-i apreciez pe elevii scolilor de lb.germana, cel putin ai celor din Bv. Cat despre fostii elevi...medicul meu de familie a terminat Lic.Honterus, a continuat studiile in romana cu brio, este o femeie deosebita si foarte bine pregatita.
So...raspunsul meu e da, da, da! Succes micutei!

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia_popa spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Orice parere conteaza, chiar daca nu se leaga strict de Brasov. Aceste incurajari sunt exact ce imi doream.

Exemple negative nu sunt? Sa-mi dau seama in ce probleme as putea intra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui coralia_popa

Multumesc mult pentru raspunsuri. Orice parere conteaza, chiar daca nu se leaga strict de Brasov. Aceste incurajari sunt exact ce imi doream.

Exemple negative nu sunt? Sa-mi dau seama in ce probleme as putea intra?

Coralia si bebe Ioana(2 noiebrie 2004)

ca peste tot, si in scoala germana exista "uscaturi", copii certati cu scoala si cu disciplina, ale caror rezultate nu sint extarordinare ba din contra... insa aici problemele nu cred ca sint strict legate de aceasta scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Da, eu asi continua cu germana. Asi vrea ca fetita mea sa invete limba germana. E o limba grea, dar se invata usor cand esti mic. Am avut o colega de facultate care terminat gradinita/scoala/liceu cu predare in limba germana. Facultatea a fost in limba romana si a treminat cu medie mare. Nu au fost probleme. Acum pe langa job mai face traduceri.
Am prietene ce si-au inscris copiii la gradinite cu predare in limba germana si sunt foarte multumite. La scoala vor continua tot in germana.

poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2

Nico

Mergi la inceput