Pufuleti ian-feb 2010 (97)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Am dat astazi de cartea asta "Infant and young child feeding", de pe site-ul OMS-ului. Super interesanta pt cine are chef.

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Ana g uneori constipatia poate fi semn ca LM este destul dar totusi la limita...cik asa se manifesta, incearca sa ii dai completare sa vezi daca vrea, fie ca-i dai apa daca nu vrei sa treci la a pacatui cu LP, macar asa sa vezi daca bea. Sau ii poti introduce la masa , pe langa mar, para ptr ca e usor laxativa si o sa il ajute

Eu azi m-am hotarat sa nu-i dau lui Yannis mai mult de 140-150 de fructe, gata! nu mai e dupa el! ca in ultima vreme la masa de fructe haleste 240-260 de fructe!!! cam 3 fructe medii asa. Mie mi se pare mult dar el mananca bine, cu pofta, cand se termina urla si ia din nou cu placere cand ii mai aduc, nici lapte nu mananca asa bine ca pe fructe, la lapte deja avem portii de nou-nascut , uneori numa 90ml...dar fructe, cat cuprinde! Profit de apetitul asta ptr orice in afara de lapte si de azi incepem si cu supica, ma duc in piata sa iau pastarnac, patrunjel ce-oi gasi.

de Yannis

AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)

Ce bine papa Yannis dar cum ai zis si tu, i-as incepe si legumele. Sa nu te trezesti ca s-a obisnuit cu gustul dulce si nu vrea legume Zic si eu

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Arthur, l'amour de papa et maman

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

danasor - mersi de capitol
cris_mario - mersi de cafea. buna, buna... Si am avut nevoie ca Lucas s-a trezit de vreo 4 ori azi noapte. Pe la 3 era tot un zambet si o voie buna, de a trebuit sa-l mut in pat la noi ca sa nu-l trezeasca pe frate-so. Oare v-am zis ca de vreo 2 saptamani l-am mutat in camera cu André?

Si s ava zic cum a fost ieri la medic...Lucas are 7850g si 68 cm, bine dezvoltat, totul ok, bla, bla...si ajungem la subiectul diversificare. V-am mai zis ca are un pediatru mai in varsta, cu multa experienta, cu 2 nepotele un pic mai mari decat copiii mei. Am mare incredere in el. Imi zice sa-i pun un firicel de sare in mancare ...
Eu: sare? dar eu am citit...?
El: ai gustat mancarea lui Lucas?
Eu: da, oribila
El: si atunci de ce ar trebui sa obligam un bebe sa manance o mancare oribila?
Eu: pt ca excesul (vroiam sa adaug ca se elima greu la nivel renal si predispune la HTA)
Aici am fost intrerupta
El: EXCESUL! Dar cine a zis de exces? 1 firisor, doar pt gust...

Asta ca tot povesteam ieri de cati medici, atatea pareri.
Acum cateva zile sustineam ca nu-i pun sare in mancare. Azi sunt mai toleranta cu el, cu mine si cu...sarea Dupa cum a zis si alexuzzza, scopul este sa manance si sa cresca mare. Daca mananca fara sare, foarte bine, o uit. Daca refuza categoric probabil ca o sa pun, ca vreau sa pape.
Acum merg sa caut ce-i cum predispune sarea la febra ca nu ma duce capul sa pricep mecanismul (cristies). Am memoria destul de slaba, dar "m-am scos" de multe ori cu logica mecanismelor...pe asta nu o inteleg

A, fara sa uit,
Arthur
Carla Antonia
Ioana Cristina
Mara Andreea
Darius Mihai

Multumim de urari

Ce bine a luat Lucas in greutate si ce mare s-a facut. Cata dreptate ai cu doctorii si cu parerile lor.

pozele mele

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

Neata si de la noi!

Suntem zombie ca am schimbat la Kiti si la 2, si la 4 30 si la 6 30 ...si acum trebuie sa il schimb iar. A papat banana cu biscuiti...ptr prima data.

Va dorim o zi superba, racoroasa si LML pufuletilor nostri sarbatori azi!

Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului

AMR 8 pan'la nunta

Mutumim
pe Kiti care a papat banana si pe mami zombi

pozele mele

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Sa nu va suparati pe mine, eu las link-uri, ca n-am timp de facut rezumate (si eu citesc cam din 2 in 2), dar poate intereseaza pe cineva...Daca credeti ca e prea mult, spuneti si ma chinui sa fac mini-mini-rezumat.
De data asta un articolas despre sucul administrat bebeilor(sursa: American Academy of Pediatrics, Nutrition-related policy statements)

Super concluzia - mai bine fructul intreg decat suc

PS: Editat linkul ca nu mergea
PPS: editat inca o data, ca tot nu-mi mergea linkul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Multumim de urari

Ce bine a luat Lucas in greutate si ce mare s-a facut. Cata dreptate ai cu doctorii si cu parerile lor.

pozele mele

Charles Baudelaire

Inainte de a face medicina vroiam sa fac matematica Am fost la olmpiade si mi-a placut intotdeuna (sau aproape intotdeauna, ca dupa ce am inceput derivatele si integralele nu am mai inteles nimic!). Cand am terminat facultatea, ceea ce-mi doream cel mai mult era sa gasesc " CARTEA", adica o carte cu "retete" universal valabile, cu analizele astea in boala asta, daca rezultatul e asta...boala e asta, daca boala e asta...tratamentul e asta...Intelegeti voi, ceva standardizat...si n-am gasit! Mi-a luat ceva timp pana am inteles ca aproape totul e interpretabil si adaptabil. De cand fac genetica imi este si mai clar, ca pt fiecare "regula" exista o exceptie, ca exista variante de normal, ca uneori chiar si "anormalul" poate intra in categoria normalului...

Mersi de aprecieri. Luc e un pic inspre grasun si probabil ca o sa mai reduc din cerealele alea pe care le papa asa de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Buna ziua si noi!

Multumim de urari tuturor! Si noi va dorim multa sanatate, si bebicilor, si mamicilor!
Azi avem 5 luni, nu stiu cand au trecut. Daca vreti sa serviti o inghetata, un, suc, o cafea, sau chestii mai babane (fripturi, sarmale, alte chestii), noi va poftim cu drag! Sau faceti comanda, pentru puiul meu dau orice.

Imi cer scuze ca am chiulit, n-am fost plecati pe nicaieri, doar butoiul ne-a atras ca un magnet...

N-am apucat sa citesc tot, inca nu sunt in apele mele, dar o felicit pe Miruna de progres, am vazut pozele, nu vad vreo problema, si chiar cred ca e doar o chestie de timp.

Alexutza, ma bucur ca te-ai intors! Mi-era dor de voi. Imi pare rau de disconfort, o sa treaca. Cat despre fimoza, fratele meu a fost decalotat la 8 ani pe uscat, inchipuie-ti ce chin! Acum e cel mai bine, putin cate putin. sa treaca durerea puiului de grec!
Nu mai stiu ce vroiam sa zic... cam ce am patit azi-noapte:

ora 2,30 -bazait, mancarimi, nu se mai poate! Declar razboi! Am depistat inamicii! 5 la numar (sau mai multi, dar nu stiu eu). 3 dintre ei in patul lui Cristi. Asta e macel! Lupte, urmariri, pleosc!, poc! Gata! Bilantul tragicului eveniment: 2 raniti in tabara noastra (eu si fi-mea, tati doarme ca bolovanul), in tabara adversa 3 morti, un ranit si un disparut. Stingem lumina. Stupoare! Ranitul si-a revenit, disparutul a aparut. Actionam in ofensiva. S-au speriat si au fugit, s-au ascuns, i-am pandit, si asta a fost! Inamicul e doborat! Copilul doarme linistit (cam multe ranile de razboi). Ceasul suna la 6, ca tati pleaca la servici... si gata noaptea!
Voi ce folositi pentru asta? Majoritatea sunt toxice.

Sunt aiurea rau.

A! Bea, cand eram mica, pe la vreo 5 ani, am fost cu ai mei la Radauti (erau mai multe magazine decat in Siret, la mama) si mi-au cumparat o papusa-bebe, tare frumoasa, pe care am botezat-o Ivan, si o iubeam tare mult. Dupa ce am nascut i-am zis maica-mii ca fi-mea seamana cu Ivan, era frumoasa ca o papusa, asa de mult am iubit-o...pana i-am turnat oja in oki.

Am inceput sa fac gemuri si compoturi pt. toamna-iarna...

Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandruta

Buna ziua si noi!

Multumim de urari tuturor! Si noi va dorim multa sanatate, si bebicilor, si mamicilor!
Azi avem 5 luni, nu stiu cand au trecut. Daca vreti sa serviti o inghetata, un, suc, o cafea, sau chestii mai babane (fripturi, sarmale, alte chestii), noi va poftim cu drag! Sau faceti comanda, pentru puiul meu dau orice.

Imi cer scuze ca am chiulit, n-am fost plecati pe nicaieri, doar butoiul ne-a atras ca un magnet...

N-am apucat sa citesc tot, inca nu sunt in apele mele, dar o felicit pe Miruna de progres, am vazut pozele, nu vad vreo problema, si chiar cred ca e doar o chestie de timp.

Alexutza, ma bucur ca te-ai intors! Mi-era dor de voi. Imi pare rau de disconfort, o sa treaca. Cat despre fimoza, fratele meu a fost decalotat la 8 ani pe uscat, inchipuie-ti ce chin! Acum e cel mai bine, putin cate putin. sa treaca durerea puiului de grec!

ora 2,30 -bazait, mancarimi, nu se mai poate! Declar razboi! Am depistat inamicii! 5 la numar (sau mai multi, dar nu stiu eu). 3 dintre ei in patul lui Cristi. Asta e macel! Lupte, urmariri, pleosc!, poc! Gata! Bilantul tragicului eveniment: 2 raniti in tabara noastra (eu si fi-mea, tati doarme ca bolovanul), in tabara adversa 3 morti, un ranit si un disparut. Stingem lumina. Stupoare! Ranitul si-a revenit, disparutul a aparut. Actionam in ofensiva. S-au speriat si au fugit, s-au ascuns, i-am pandit, si asta a fost! Inamicul e doborat! Copilul doarme linistit (cam multe ranile de razboi). Ceasul suna la 6, ca tati pleaca la servici... si gata noaptea!

Sunt aiurea rau.

A! Bea, cand eram mica, pe la vreo 5 ani, am fost cu ai mei la Radauti (erau mai multe magazine decat in Siret, la mama) si mi-au cumparat o papusa-bebe, tare frumoasa, pe care am botezat-o Ivan, si o iubeam tare mult. Dupa ce am nascut i-am zis maica-mii ca fi-mea seamana cu Ivan, era frumoasa ca o papusa, asa de mult am iubit-o...pana i-am turnat oja in oki.

Plase de tantzari! sunt excelente, nu mai e pui e bazaitor in casa!

Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)

AMR 3 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mandruta

Buna ziua si noi!

...

Sunt aiurea rau.

LML/LMA puiutei tale!
M-am distrat de cronica de razboi. Noi folosim in camera copiilor bazaitorul ala de la Chicco (pare sa functioneze pe "ai nostri", ca pana acum nu i-am (corectat:i-au) piscat pe nici unul. Lucas nu stiu, dar andré face niste umflaturi groaznice de la muscaturile de tantari.

Te rog sa nu te superi pe mine, mai ales ca stii chinul prin care a trecut fratele tau, dar de ce crezi ca e mai putin chinuitor acum, cand sunt bebei? sau dece nu se poate face incetul cu incetul atunci cand copilul intelege despre ce-i vorba si colaboreaza?

Ce gemuri bune faci?

Mergi la inceput

M-am luat cu una si am ajuns la alta...Cristies, nu stiu de ce sodiu predispune la febra. Nu-mi amintesc sa fi citit despre asta si nici n-am gasit nimic. Sorry

Mergi la inceput