Bobocei de sept-oct 2008 (298)
Raspunsuri - Pagina 3
claudinna spune:
La multi ani, piolica
!!!! sanatate maxima si numai bucurii!! cum petreci azi?
neata!
??? a mea e pe foc![]()
azi vreau sa ma duc la o repriza de cumparaturi ca mai e un pic si plecam la mare, mai trebuie una-alta
Dya, pe 15 plecam la mare, la Jupiter. a mai fost cineva? cum e plaja?
laura, am pus cateva poze pe FB. am vazut ca si voi v-ati plimbat![]()
chiar daca n-am mai scris, am citit si am vazut pozele![]()
super boboceii la mare si frumoase locurile in care ati fost!
baby_boy, cum a fost drumul? cat ati facut? i-a placut lui Raducu ursuletul??
Paula, foarte frumoase poze! sper sa ne tina DD sanatosi, ca la anul in Antalya mergem![]()
Mimihoo, am vazut tarancuta! frumos costumasul si dragalasa foc posesoarea, chiar daca era plansa nitel
. a fost o serbare pe cinste si doamnele acelea....gatite foc!
Joy, simpatica Sofia!
July, foarte frumoasa revenirea acasa! ma bucur ca Maia a primit bine surioara!
abe, Corrina urmeaza![]()
khristin, am vazut carliontatii, doi frumosi de copii! ma bucur ca sunteti bine si sper sa se reacomodeze usor Chris!
Didididi spune:
La multi ani Piolica!
La multi ani Lidia!
Khristin ma bucur ca ai mai scris! Imi place de mor fiica-ta, e superba. Oricum ma dau gata amandoi copii cu carliontii lor. Cu cine seamana la par, ca asa la prima vedere cu niciunul din voi
.
Dya, pete scot cu vanish si tide. Pun pe pata o combinatie din cele 2 cam doua ore si apoi trec la spalatul propriu-zis. Eozinofilele sunt semn ori de viermisori- ceea ce nu cred ca e cazul la voi pt ca a luat f bine in greutate- ori de teren alergic.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
Didididi spune:
Clau, mie imi place in jupiter pt ca plaja seamana cu cea din mamaia.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
claudinna spune:
si acum povesti!
Ange, nu dipsera!![]()
![]()
![]()
![]()
"crize" face si Razvan si uneori ne pune capac, insa incerc sa inteleg ce vrea sau ma straduiesc sa fac ceva-cumva sa fie bine.
R nu face crize pentru ca nu inteleg ce vrea. se exprima foarte bine in cuvinte, nu asta este problema
problema intervine atunci cand dorintele noastre nu sunt aceleasi, cand el vrea de ex. sa urce cu bicicleta pe scari, sau sa stea fara caciula cand e transpirat (la munte), sau cand eu ii spun sa mearga frumos pe trotuar si el vrea sa sara de pe bordura in strada....si mai nou, cand un copil se joaca cu o jucarie de-a lui si el o vrea
m-am sucit si m-am invartit, m-am gandit pe toate partile. el de regula urla cand nu vreau eu sa fac ce vrea el, sau nu-l las sa faca. nu se intampla foarte des, insa se intampla si mai ales atunci cand e obosit sau cand suntem noi obositi.
daca nu fac ceea ce vrea el, continua sa urle si de vreo 2 ori a ajuns sa vomite, lucru care mi-a dat o cumplita stare de rau.
am mai ridicat si tonul, dar atat cat sa-l scot din cercul asta cu urlatul: nu a functionat!
am incercat sa-i arat ca am intetels ce vrea el: A mers! adica a renuntat la urlat si mi-a raspuns razand ca Da! mi-am pus nervii pe bigudiuri si am facut cum a vrut el, daca acel lucru nu era f periculos, daca era posibil. de obicei, se joaca nitel si apoi vrea singur altceva, uita daca-l lasi sa-si faca ce si-a propus.
adica am urcat scarile pe bicicleta, eu tinandu-l bine, sa nu cada si explicandu-i ca poate sa cada, ca nu sta bine, ca pe "Bita" o doare...si a cerut el sa plecam de acolo.
cu jucariile, acum suntem la inceput sa zic asa
am observat ca in deplasare, daca celalalt copil nu-l lasa, nu riposteaza, sta si se uita suparat, insa pe terenul lui....
acum ca am vazut, o sa-l pregatesc cand trebuie sa vina altcineva pe la noi.
cred ca cheia este sa ai muuulta rabdare si sa vb fff mult cu copilul, sa-i explici!
situatiile in care un copil are o dorinta absurda sau greu de indeplinit pt noi sunt diverse si muuulte. nu cred ca exista o reteta care sa se potriveasca oricarei situatii, oricarui copil. este o perioada dificila, cand se contureaza personalitatea si copilul capata sau nu incredere in fortele proprii, in functie de cum ne comportam cu el, iar lucurul asta il va urmari toata viata.
acum, stiu ca exista si vorba aceea ca daca-l lasi sa faca nu stiu ce, ti se urca in cap. e vorba de subiectivism, cu siguranta! eu ma gandesc ce inseamna pentreu el lucrul ala? ce semnificatie are? are aceeasi semnificatie ca si pt mine? ma indoiesc!
daca vreau sa evitam ceva pe viitor ii explic, ii spun povesti care sa-l determine sa nu mai vrea acolo, ca poate fi periculos si decizia de a nu mai vrea este a lui! cine sunt eu sa faca numai ce vreau eu???
asta nu inseamna ca nu-i spun si ca nu fac tot posibilul sa-l invat ce e bine si ce e rau pentru el, pentru sanatatea si integritatea lui, ce e frumos si ce nu, cum trebuie sa te porti printre oameni.
deocamdata, ei nu au mecanismele psihice prin care sa se infraneze, le e greu, dar acumuleaza informatie, proceseaza si peste ceva timp roadele se vor vedea.
imi place ca e curios, ca are initiativa, ca se bucura de realizarile lui, ca are simtul proprietatii, ca spune si face si lucuri acceptate social (sa le zic asa), fara sa-l imping de la spate.
poveste adevarata, cu final fericit:
am fost intr-o vizita la 50 de km de Calimanesti si R a dormit in masina. cand sa iesim era transoirat si l-am schimbat, insa nu a vrut caciula (f subtire, de bumbac, are parul mare si era ud). cu greu l-am dus pana in casa si a vrut afara...i-am dat caciula dar ce mi-a venit sa-i zic sa vb la telefonul de jucarie cu tataie si el cand vb la tel tr sa aiba capul descoperit, da jos orice are pe cap. asta se lega sub barbie si tragea disperat de ea, caciula jos, caciula jos! (cien m-o fi pus...sper ca de data asta sa-mi fie invatatura de minte, sa nu-i mai zic sa vb la tel cand vreau sa stea cu ceva pe cap) nu am avut incotro si am dat-o jos dar fierbeam si muream de frica sa nu raceasca. eram in curte, el se plimba cu telefonul la urche, aruncase cu caciula de pamant. m-am dus sa o ridic si mi-a urlat sa o las acolo, a luat-o si a aruncat-o la loc. atunci l-am lasat un pic, sa ma linistesc si eu, el se plimba si vb cu tataie, imaginar, normal.
i-am zis apoi ca o doare si pe ea si plange ca sta pe jos, ii e frig si vrea la Razvan pe cap. s-a dus si a luat-o in brate, a mangaiat-o si apoi si-a pus-o pe cap, cum a putut, insa caciula iar a cazut:auuu, ce ma doareee, ce ud e jos! (zicea caciula
) si iar a luat-o si a vrut sa o puna pe cap si nu i-a reusit. l-am intrebat daca sa-l ajut sa punem caciula pe cal si mi-a zis ca nu, o tinea strans in brate si a plimbat-o prin toata curtea. pana la urma a acceptat sa il ajut sa punem caciula pe cap si era ff linistit si multumuit, spunea apoi la toata lumea ca plange caciula si ca vrea la el pe cap.
toata treaba a durat cam 10 minute, insa a meritat!!
de la dr. Dr. Spock citire:
Nevoile emotionale: "parintii le ofera copiilor dragostea lor, mandria si bucuria pe care o simt in urma micilor realizari ale acestora (parintii, in comparatie cu alti posibili ingrijitori ai copilului), jucarii bine alese cu care sa se joace, raspunsuri la intrebari, precum si disponibilitatea de a-i lasa sa se joace neingraditi cat doresc atata timp cat nu fac stricaciuni. Parintii le citesc copiilor si discuta cu ei despre tot ce-i inconjoara. Acestea sunt atitudinile care fac sa creasca profunzimea sentimentelor si inteligenta copiilor.
Faptul ca bebelusii vor creste si vor ajunge sa fie optimisti sau pesimisti, iubitori sau distanti, increzatori sau suspiciosi, va depinjde intr-o masura considerabila - cu toate ca nu in intregime- de atitudinile indivizilor care au avut responsabilitatea sa-i ingrijeasca in cea mai mare parte a primilor lor doi ani de viata. Personalitatile parintilor si ale celorlalte persoane care ii ingrijesc pe copii au asadar o foarte mare importanta.
Unele persoane se comporta fata de copii ca si cand acestia ar fi oameni rai, indoindu-se intotdeauna de ei si dojen indu-i tot timpul. Copiii crescuti in acest fel pot creste ajungand neincrezatori in sine si simtindu-se vinovati...Alti oameni au dorinta puternica de a-i domina pe copii; din nefericire, ei pot reusi acest lucru cu usurinta."
si literatura de specialitate e destula...
Xor spune:
buna dimineata!
La multi ani, Piolica! si sa dea Doamne Doamne sa va impliniti anul acesta si cel de-al doilea mare vis
Cu intarziere La multi ani, Lidia!
Bine ati venit acasa mamici si pui mici!! (Rox si July cu Denis si Mara)
Claudinna - tare frumos povestesti tu acolo si imi place cat de bine gestionezi tu fiecare situatie
Kristin - spor la mutat si va doresc sa va simtiti minunat in noua casuta! (ai 2 copii superbi
)
Ada - cred ca stiu care e organul care functioneaza intens la ora aia din noapte.....vezica!!![]()
![]()
Ange - se pare ca toti pustii nostri trec prin etapa crizelor la varsta asta....mai nou, Mark bate din picior cand nu obtine ce vrea...(de unde o fi scos-o si pe asta nu stiu....)
revin
luminita2008 spune:
hello,
eu am bolit rau zilele astea, m-am pricopsit cu o sinuzita si am ajuns iar la antibiotic
. am tras chiulul ieri de la cresa, din cauza mea, nu am putut efectiv sa ma ridic din pat sa-i duc. am chemat-o de urgenta pe soacra sa stea cu ei, eu am zacut in pat mai toata ziua...
azi e mai bine, hunii sunt la cresa, iar eu sper ca sunt pe drumul cel bun.
baby_boy, bine ati revenit
! pozele sunt intr-adevar superbe, se vede ca v-ati simtit bine si locatia a fost tare faina!
CD, bine ai venit acasa! sanatate multa Mikului, sper sa-i treaca repede supararea pe tine, e fireasca, zic eu... abia astept sa ne mai povestesti de voi, cand ai timp!

claudinna, bine ati revenit si voi!

babytza

dya, ma bucur ca analizele nu pun probleme. monocitele pot indica o infectie, eozinofilele pot indica giardia/paraziti. de restul nu stiu, sper sa nu te fi bagat in ceata si mai rau. sanatate!
mimihoo, pozele muult asteptate sunt tare frumoase, Sofia e superba! si ce frumosi erau toti puii in costumele galbene!!
july, bun venit si voua, ma bucur tare ca va merge asa de bine!
tare fetele cucuiete si te mai asteptam cu vesti cel putin asa de bune!
Ceata lui pitigoi: Luminita,
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
luminita2008 spune:
ada, sa ne spui cum a fost si azi la gradi cu Radu. imi pare rau ca ai inima stransa, sper sa se re-acomodeze repede. cat despre transport cand vei reveni la job, chiar nu poate sa ii ia socrul sau mama ta? sau amandoi, ca sa le fie mai usor?
capul sus
, o sa fie si mai bine!
mimihoo, eu n-as lasa-o sa planga deloc. poate sunt ceva dinti/masele pe drum, poate viseaza ceva, poate ii e dor de tine, de voi, poate ii e cald/sete.... eu ii iau mereu pe huni in patul nostru, cand plang/se trezesc noaptea. azi de exemplu m-am trezit dimineata cu amandoi langa mine, nici nu mai stiu cum si cand au ajuns amandoi in pat la noi, de regula e numai cate unul. cu toate astea nu pot spune ca s-au obisnuit in pat la noi, o fac cand si cand, o data la cateva nopti, deci e clar ca e o problema la mijloc si ca apropierea de mine/noi, ii linisteste. cam ca Mihnea de Paula.
cat despre Irina Petrea, eu nu sunt fan.
khristin
, bine ai revenit, ma bucur nespus ca ai mai dat pe la noi!!
am vazut si pozele, sunteti niste frumosi cu totii!
spor cu bagajele, sa ne dai vesti cand ati ajuns in casuta noua!
claudinna

, felicitari pentru cum reusesti sa deslusesti itele!
Edi si
Robi - 26.09.2008
luminita2008 spune:

Lidia! 
Sa fii sanatoasa si tot ce-ti doresti! Scuze de intarziere....
Pio!!! 
Sa fii sanatoasa si sa vina repede barza!!! Sa ai o zi superba!
Edi si
Robi - 26.09.2008
gaia.nevia spune:
Lumi,
sa te faci bine repede!
Eu inca nu am ce povesti. Ieri a mancat Radu la pranz, si orezul cu lapte de la 4 i l-am dat chiar eu in timp ce el alerga prin curtea gradinitei.
Azi radea si tzopaia cand am plecat, dar pana sa ajung la poarta am auzit ragnete, nu m-am mai intors ca n-am fost sigura ca e el, prea radea si mi-a facut si cu mana cand i-am zis pa.
Sa vedem pana seara cum o fi, inca nu m-au sunat pe ziua de azi.
O sa se acomodeze, se joaca tare frumos acolo, nu are ce sa nu-i placa in afara de desprinderea de mine, care vine obligatoriu ca asa e viata.
Mie mi se pare extraordinar ca accepta sa doarma acolo amandoi, si adorm fara mofturi si probleme, tocmai Radu care nu doarme cu nimeni, trebuie sa-l culc mereu eu. Adica, zic eu, nu se simt in pericol, nu sunt stresati... la restul de sentimente lucram pe parcurs.
Nu am cum sa apelez la bunici. E mult de mers de la gradinita pana la orice mijloc de transport, ar fi un cosmar pentru batrani, nu mai zic iarna... plus ca nu vreau deloc sa ii expun la asa lume variata cum gasesti pe transportul in comun...
o sa ii duc eu, si o sa ii iau tot eu cand ies de la serviciu, va fi obositor dar ne vom intra in ritm pana la urma.
Ar insemna sa mai stea vreo doua ore acolo, fata de cat stau acum, sper sa nu simta ei asta ca pe o mare problema.
In zilele in care voi fi plecata din tara ii tin acasa si gata, nu vor fi prea multe. O sa mai vad pe la sedintele cu parintii daca mai sunt mamici in zona, poate ne cuplam la drum, vedem, idei sunt doar ca nu se rezolva toate pe loc.
Acum m-a lovit groaza ca trebuie sa incep din nou sa pun ceasul sa sune la ora 6 dimineata si asta mi se pare cea mai urata treaba din viata mea pe ziua de azi ![]()
![]()
![]()
angelynna82 spune:
Neatza,
Multam de cafea CLau. Imi place mult cum detaliezi, eu personal nu imi gasesc cuvintele. Rabdare ma duc sa cumpar multa
si am sa urmez sfaturile voastre

Lumi multa sanatate
eu sunt acum prinsa cu masina de spalat dupa curatenia generala de ieri plus ca mai am de facut si mancare...curatenie din nou
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica