Bobocei de sept-oct 2008 (298)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

da, belladonna este obtinuta din matragura (dilutiile sunt atat de mici incat sunt sigura nu ar trebui sa ne facem vreo problema de otravire) iar ca si caracterizare generala are:
remediu al inflamatiei acute, al bolilor infectioase eruptive, al insomniei, cu aparitia si dispatia brusca a simptomelor!

indicatii clinice frecvente: epilepsie, convulsii, tulburari neurovegetative, delir febril
furunculoza, adenita, abces
laringita, amigdalita, angina acuta, tulburari legate de dentitie
colita, colici abdominale
dismenoree, metrita
scarlatina, rujeola

sursa: manual de homeopatie - Gh. Bungetzianu, P. Chirila

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

mimihoo, mie o farmacista homeopata mi-a spus ca aconitum e pt febra uscata, de exemplu pt febra care apare atunci cand ii ies dntisorii si nu e insotita de muci

lala, mercic de explicatii
sunt destul de deznadajduita de antrenamentul la olita, plus ca se pare ca nu ii mai place sa se aseze pe olita, azi a facut numai pe langa ea, parca intentionat :) se ridica de pe olita si facea imediat langa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Parerea mea despre expunerea la soare in conditiile in care si Matei si tasu' sunt fff albi si fac parte din categoriile cu riscul cel mai crescut (unul este blond cu ochii albastri iar celalat roscat cu ochii albastri) este ca totul trebuie facut cu moderatie si fara exagerare, si expunerea si protectia.

Am mers pe plaja intre 8 si 11 am si 5 si 7/8pm. Dimineata fara crema de protectie pana la max 9am apoi cu crema cu factor 50 (La roche Posay), crema rezistenta la apa, o singura aplicare sau aplicare repetata in cazul in care il stergeam de apa pe Matei cu prosopul de prea multe ori (crema e rezistenta si la nisip si la prosop teoretic).

Dupamasa aplicam crema cand ajungeam pe plaja si atat.

Crema de dupa plaja am avut tot de la aceeasi firma insa nu am folosit-o la Matei ci doar la mine si Liviu pentru ca Matei este aproape la fel de alb cum am plecat de acasa.

Nu l-am tinut imbracat cu nimic, doar plararia pe cap aproape tot timpul. il mai lasam fara pe seara sau inainte de 9 dimineata.

Cred ca este important sa ajunga si soarele (ala moale de dimineata devreme sau de seara) pe piele.

Multa sanatate!

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Anamona, cred ca ar trebui sa mai astepti. Ca nu-i graba mare; n-are nici 2 ani. Eu as sta vreo 3 sapt apoi as incerca iar.

Eu nu cred ca homeopatele pot fi periculoase. Eu oricum nu cred in ele insa nici nu cred ca ar face cineva concentratii care nu sunt safe. N-ar pune cineva asa ceva pe piata fara reteta. Citisem intr-un ziar englezesc mai demult o chestie despre homeopate ca cica ar fi diluate in asa hal incat in unele doze nu ajunge nici macar o molecula.

Gata, fug ca am intalnire cu consortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Ada belladona din cate stiu eu e obtinuta din matraguna contine niste alcaloizi.Aveam si un articol despre asta acum nu il gasesc ca sunt pe fuga dar promit sa ti-l dau.
Eu as evita administrarea ei e cam controversata si mai ales la copii mici zic eu ca e de evitat.Pt febra mai bine altceva alopat zic eu.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

of..of..of..discutie despre homepate ..sa ma bag ...sa nu ma bag

cred ca sunt mult prea subiectiva...si de prea multe ori ne-am vindecat cu ajutorul homeopatelor ca sa ma bag..
si totusi...pot spune ca am reusit sa scap copiii de o amigdalita pultacee destul de urita (diagnostic pus de medic pediatru ..care ne-a si dat pe reteta: Zinnat pentru 10 zile)..dindu-le doze mari de Belladona

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Lidia dar nu e nici o suparare fiecare are parerile lui si e liber sa gandeasca si sa actioneze in consecinta.
Eu in cazul descris de tine mai sus optez clar fara a ezita nici o secunda pt tratamentul cu Zinnat.Din punctul meu de vedere e mult mai ok decat belladona.
Si eu folosesc homeopate in destule de multe cazuri nu sunt chiar prohomeopatie dintr-un singur motiv nu am gasit inca nici o sursa care sa imi precizeze cu claritate efectele homeopatelor pe termen mediu si lung.Stiu ca mi se va raspunde ca nu e nici un efect dar...
Am folosit destule homeopate pana acum si la Deiu dar eu la belladona zic pas.
Lidia si sper sa nu te superi stiu ca tu esti pro homeopatie si respect asta.

Diana

Mergi la inceput

Citat:

Lidia dar nu e nici o suparare fiecare are parerile lui si e liber sa gandeasca si sa actioneze in consecinta.
Eu in cazul descris de tine mai sus optez clar fara a ezita nici o secunda pt tratamentul cu Zinnat.Din punctul meu de vedere e mult mai ok decat belladona.
Si eu folosesc homeopate in destule de multe cazuri nu sunt chiar prohomeopatie dintr-un singur motiv nu am gasit inca nici o sursa care sa imi precizeze cu claritate efectele homeopatelor pe termen mediu si lung.Stiu ca mi se va raspunde ca nu e nici un efect dar...
Am folosit destule homeopate pana acum si la Deiu dar eu la belladona zic pas.
Lidia si sper sa nu te superi stiu ca tu esti pro homeopatie si respect asta.

Diana

Nu e nici o suparare..eu doar incerc sa va impartasesc din experienta noastra.

Despre Arsenicum ce parere ai ?

Asta este remediul de baza al Izabellei ..a luat doze mari la recomandararea homeopatului..deci e testat de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Arsenicum este din nou un remediu controversat.
Voi l-ati testat dar inca nu stii efectele lui pe termen lung eu ma refer aici la 5-10 ani.Uite de asta nu sunt eu convinsa de efectele homeopatiei.
Si daca intrebarea se referea daca i-as administra copilului Arsenicum raspunsul ar fi nu in momentul de fata.Poate dupa ce ma conving ca nu au efecte adverse in timp atunci imi voi schimba si raspunsul.

Diana

Mergi la inceput

Citat:

Arsenicum este din nou un remediu controversat.
Voi l-ati testat dar inca nu stii efectele lui pe termen lung eu ma refer aici la 5-10 ani.Uite de asta nu sunt eu convinsa de efectele homeopatiei.
Si daca intrebarea se referea daca i-as administra copilului Arsenicum raspunsul ar fi nu in momentul de fata.Poate dupa ce ma conving ca nu au efecte adverse in timp atunci imi voi schimba si raspunsul.

Diana

medicamentele alopate s-au tot schimbat in decursul ultimilor 200-300 de ani..exact pe principiul ca ceea ca parea ca face bine azi...se descoperea miine ..ca are efecte nocive pe termen lung..

remediile homeopate sunt aceleasi de mai bine de 200 de ani..nu s-a schimbat mai nimic..doar ca pe zi ce trece..se aduc din ce in ce mai multe argumente ca ele chiar functioneaza...si nu sunt doar "placebo"

(astea sunt info pe care le-am aflat pe vremea in care si eu eram sceptica la adresa homeopatului si homeopatiei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Clau ici lui R, sunteti vorbareti rau

Anamona daca abia ati inceput antrenamentul cu olita e normal sa faca asa, eu am inceput de cateva luni (daca e vreme urata poarta pammpers) si inca nu sta pe olita, acum e in perioada in care o refuza, desi stie rolul ei.

Homeopate: Crina s-a vindecat de rosu in gat si ii trec durerile de dinti cu ele, la fel si de muci sau febra am scapat cu ele, deci pentru mine si ea sunt ok. Dr. ei stie de ele si ca le folosim, ne-a dat acordul. Aconitum si beladonna am folosit si noi, inca ceva pe langa dar nu mai stiu denumirea

LE: Anamona, intradevar si Crina face pipi des, bolnavioara nu este, tocmai ce a facut analize recent.
de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput