Bobocei de sept-oct 2008 (298)
Raspunsuri - Pagina 13
claudinna spune:
Cristina, nu stiu exact, dar cred ca nu poti lua shomaj daca nu te dau ei afara...dar exista varianta de a-ti lua concediu fara plata timp de un an de zile si ei sunt obligati sa-ti pastreze postul, daca vrei sa te intorci acolo
baby_boy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Didididi Cristina, postul persoanelor in CIC/maternitate nu se poate desfiinta; deci mai greu cu disponibilizarea daca in firma nu se fac restructurari; o sa intreb colegele de la HR cum au procedat, ca am avut si noi anul trecut niste reduceri de posturi. Didi si bb Mihail (22.08.2008) |
Multumesc din suflet. Trebuie sa stiu cum sa procedez..astia de la mine la HR nu-i intereseaza decat cum e bine pt ei.Pe mine ma intereseaza cum sa trec din CIC in somaj

baby_boy spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui baby_boy
Multumesc din suflet. Trebuie sa stiu cum sa procedez..astia de la mine la HR nu-i intereseaza decat cum e bine pt ei.Pe mine ma intereseaza cum sa trec din CIC in somaj ![]() Pai asta zic Clau[b\] Nu stiu cum sta treaba..daca fac cerere ca nu ma intorc ..e considerata demisie..nu cred ca iau somaj. Ei doar atata mi-au zis..sa ma interesez la somaj si sa vin la ei sa fac ceva in scris. Pe ei clar nu-i intereseaza..insa eu macar somaj as vrea anul ala cat stau acasa..sunt niste banuti in plus. |
[b]Cristina
, mamica implinita de
Raducu (7.10.2008)
Didididi spune:
Cristina, intrebai. Se pare ca daca nu iti dau preaviz in baza articolului cu disponibilizarea, nu se poate intra in somaj. Mai exista varianta concediu medical pentru cresterea copilului pana la 3 ani, daca cunosti un medic.
clau, pare f dragut. Sunt curioasa de impresii dupa ce veniti din concediu, parca plecati saptamana viitoare?
Ada, mersic. Le am dat un mesaj sa vad, ca la telefon mai greu.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monyca.C Fetelor ajutat-ma si pe mine cu un sfat va rog..puiul meu mic Nicolas are dermatita atopica ![]() ![]() diagnosticat de pediatu, este igrozitor nu stiu ce sa-i mai fac, la inceput a fost rosu in obrajori si barbita, apoi s-a extins piept, brate, incehieturile mainilor si picioarelor, intre degetele, am vaut acum si pe pulpite, are pielea fff uscata chiar si in cap ![]() ![]() ![]() |
moni, imi pare rau de Nicolas, dar nu dispera, nu e asa rau!
hunii au dermatita atopica, tot de pe la nastere, desi pediatra nu a vrut sa recunoasca sau a fost pur si simplu depasita de situatie. la noi e o forma mai usoara, doar pe obraji. iar acum vara, nu se mai observa.
ce te sfatuiesc:
- mergi la dermatolog, asta e primul pas si sa nu cazi in plasa tratamentelor cu cortizon! nu atat pentru ca Nicolas e mic, cat pentru ca nu rezolva problema, din contra, o agraveaza! Dermatita atopica e o chestie de care scapi greu (mi-a luat si mie ceva pana sa ma obisnuiesc cu asta) si nu poti stii nicicum cu siguranta ce anume o provoaca. pe la 2 ani sau mai mult, va scapa sau se va ameliora vizibil. la noi in primul an a fost mai rau, desi doar pe obraji am avut, dar acum e ok.
- e posibil sa trebuiasca sa schimbi produsele de baie/ingrijire bebe. noua cel mai bine ne-a mers cu gama SEBAMED, sampon, gel de dus (se pune in apa in care ii faci baia), crema de corp. exista si crema de fund si alte minunatii. vezi ce gasiti pe acolo, vorbeste cu dermatologul.
- ai grija la alimentatie. a ta, pentru moment, caci Nicolas nu e diversificat. sunt anumite alimente care 'favorizeaza' dermatita: peste, miere, ou (albus), fructele cu seminte gen kiwi, capsuni, fructele de padure. ananasul...
sa mai stii ca toamna/iarna e mai grav, vara e mai bine, caldura usuca bubitele/iritatia.
noi am folosit Exomega/Exoderma, a fost frectie la picior de lemn, ba mai mult, dupa o luna de folosire au aparut anumite iritatii dupa ce ii dadeam cu ea. pentru hidratare zilnica (asta e cheia, dermatita atopica e o forma de piele uscata) noi folosim Trixera, de la Avene. asta pentru corp, au pielea uscata, desi nu au fost iritati niciodata pe corp, nu au avut bubite decat pe fata.
pentru fata folosim Lipo Base Repair, asta e o crema cicatrizanta, ff grasa, care ii hidrateaza f bine. cu asta ii dadeam si cand era f frig afara, inainte sa iesim, musai ne-a zis doctorul, sa nu-i scot fara sa-i dau cu crema.
cam asta, daca imi mai amintesc ceva iti spun.
te pup si nu te ingrijora ca nu e drac.ul asa de negru!

Ceata lui pitigoi: Luminita,
Edi si
Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
luminita2008 spune:
dya, xor, claudinna, hunii se inneaca daca mancarea nu e blenduita, macar partial. adica mai merge sa le dau o parte blenduita fin si o parte data pe razatoare, aluneca mai bine si inghit direct.
problema e ca inghit fara sa mestece si da, se inneaca, nu stiu daca am precizat asta.
nu vor sa puna gura pe niciun aliment, fie el fruct, leguma, paine sau snitel sau mai stiu eu ce, ca sa muste. daca cumva se pacalesc si inghit o bucata rupta de mine, se inneaca si apoi cu siguranta nu mai pun gura pe nimic.
daca stiti gama 'primele bucatele' de cereale de la milupa, sunt 2 tipuri care au bucati mai mari, si cu alea se inneaca, si sunt cam de marimea unei boabe de mazare. pur si simplu nu mesteca!
xor, or fi ceva dinti pe drum, asa zic si eu.
dididi
Ceata lui pitigoi: Luminita,
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
dyanira spune:
Lumi eu banuiam ca se ineaca si de aia nu le dai.Tocmai aia e cheia sa invete sa mestece si apoi totul e mult mai usor.
Eu la capitolul asta am inceput de devreme chiar daca se ineca nu ma speriam si am insistat deoarece baietelul verisoarei mele nu a invatat sa mestece k lumea pana pe la 4 ani si la 3 ani inca manca blenduit.Eu recunosc ca m-am gandit si la comoditatea mea si de aia am inceput repede.
Insa ar trebui sa incepi si tu exact cum au zis fetele cu putin nepasat amestecat cu cel pasat si tot asa.Se vor obisnui in felul asta.
Stai linistita ca nu vor manca toata viata pasat mai devreme sau mai tarziu vor invata sa mestece bine.Esi asta o perioada care trece ca toate celelalte.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
gaia.nevia spune:
Radu mi-a facut 39.5...
nu stiu ce are, ca semne nu-s. Il duc maine la pediatra sa nu fie vreo otita, mama ei de treaba. Deci 4 zile de gradinarit avem

Lumi, Radu mananca bucatele si cerealele de care zici tu, si cerioos, cini-mini, biscuiti, snitel, hamburger (pe asta il mananca absolut singur, ca un om mare, n-am vazut asa ceva), cascaval pane, omleta, eventual fiecare bucatica cuplata cu o bucatica de paine si data furculita lui, ca sa manance singur.
Dar atata. Ciorba fuge de ea. Mancare cu paste, legume, carne alt fel decat snitzelita... no way, trebuie totul pasat bine si convins cu multe insistente sa guste. Dupa ce gusta, daca ii place, bine, daca nu, aia a fost. Deci mesele lui sunt inca borcanel de 9+, snitzele si paneuri sau omlete, cu paine, si gata.
Fructele DOAR pasate, DOAR de la ambalajul cunscut.
E chiar foarte reticent la nou... greu incearca ceva pe la gradinita, de regula fara succes.
gaia.nevia spune:
stiti cumva cum e treaba cu concediu fara plata? se poate lua, in ce temei, ti se mai pastreaza locul, cat timp... e vreo lege, sau depinde de ordinea interioara de pe la fiecare firma.
multumesc.