Afterschool - avantaje versus costuri

Afterschool - avantaje versus costuri | Autor: Andries

Link direct la acest mesaj

Buna,

cu pasi repezi se apropie si de noi scoala si ma gandesc ca trebuie sa planific activitatea copilului si dupa ora 12 (ce bine e la gradi, ca pana la 18 nu ma doare capul ) si trebuie sa iau in considerare varianta afterschool.

care sunt costurile? si care sunt avantajele pe care ar trebui sa mi le ofere un after? cum sa recunosc un afterschool de calitate?

multam anticipat pentru sugestii si sfaturi

Andries

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

E intr-adevar complicat sa gasesti un after-school de calitate.Multe au tarife mari si nu ofera decat sali cu birouri si scaune,eventual o sala de mese si ,uneori,o curte.Mancarea cred ca merge in general,problema cea mare pentru un copil din primele clase e ca multe nu ofera si un program de odihna sau relaxare adecvat.De obicei,se fac temele ,apoi se face la greu suplimentar ,uneori necorectat,si apoi copiii se alearga prin camera sau deseneaza.
In general,se ofera ore de engleza,dar nu m-as baza foarte mult pe ele.Restul sunt optionale care se platesc separat ,de cele mai multe ori.Cred ca se mai ofera gratuit(ma rog,inclus in pret)transportul de la scoala la after.
Eu cred ca merita sa incerci ,daca poti-este si asta o problema,un program mai scurt -gen pana la 4 sau 5.
Un after -school bun depinde si de invatatoare si de interesul lor in a-i face pe copii sa invete si apoi sa-i atraga in jocuri etc.De multe ori,se multumesc doar sa corecteze tema si cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pai cum ar trebui sa fie un program de odihna/relaxare? ca doar nu ii pune la culcare? De exemplu al meu nu vrea sa doarma absolut deloc, nu vrea sa stea nici macar in pat, decat daca se uita la un film...parca nu as vrea sa platesc after school ca sa se uite juniorul la filme.

am vazut si eu pe site uri "relaxare" de 30 minute sau chiar o ora, dar nu stiu ce se face in ora respectiva sau ce ar trebui sa se faca?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

noi ramanem in continuare la varianta "bona"... care costa tot cam cat after-school (cel de la scoala "noastra")
Mai ales ca nu am cu cine il lasa in vacante si pentru ca s-a anuntat deja ca in clasa a 3-a si a 4-a va invata dupa-amiaza... deci nu pot sa renunt sub nici o forma la bona, cred ca o tinem asa pana ii facem buletin

Sper sa se descurce bona cu temele lui, altfel e jaaaaale

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

La noi, scoala obisnuita, platin 7.5 Ron/ zi. Stau cu invatatoarea proprie (aici depinde de cat de mult va place de invatatoare). De la 12 la 13 au program liber: mananca, povestesc, deseneaza, ies afara. De la 13 fac temele pentru a doua zi. Cand termina, invatatoare le corecteaza si le mai da in plus daca e cazul si daca ei vor. Daca nu, deseneaza, fac jocuri, merg la biblioteca si citesc.
Mie imi place pentru ca asa a reusit sa aiba relatii foarte stranse cu colegiii, isi face temele si si le clarifica la scoala cu invatatoarea, iar copilei ii place ff mult.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

E greu sa rezisti cu fundul pe scaun 5-6 ore la 7-8 ani.Le trebuie un loc ,de preferat o curte,unde sa faca miscare la anumite intervale de timp sau o camera separata unde sa se poata juca sau citi,depinde de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am preferat varianta "bona" din motive de program al copilului si iubit bona . Adica vine la 12 de la scoala, mananca, iese in parc,intra la 14 sau chiar 14.30-15.00. Face lectii incepand cu ora 16.00, oricum nu mai devreme de 15.30.
Mi se pare greu la 7 ani sa faca 4 ore de scoala, vine obosit si sa inceapa lectii imediat.
E adevarat ca intr-un fel capata mai mult timp liber lipind orele scoala + teme dar ... nu e prea obositor?
Cat despre program de relaxare ... ideal ar fi sa-i lase sa se joace (in curte cand e posibil). Daca nu, pot fi cursuri de badmington, volei sau jocuri in aer liber directionate de profesor (stafeta, statuile, etc). Sunt sigura ca se poate gasi ceva si pentru interior, pentru cand e timp urat. Adica asta inteleg eu prin "relaxare" la cls I.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

E clar ca nu pot ei sa stea cuminti 10 ore pe zi cat am eu program la job. Eu de exemplu as fi vrut ceva de gen: vine, mananca, sta 30 minute, face lectii si la ora 3:30 e gata sa plece la antrenamente (al meu face sport). Bineinteles asta se poate numai daca invatatoarea nu le da o gramada de teme si exercitii suplimentare. Cand aud de lucru suplimentar.. ma intreb si eu ce pot ei sa lucreze suplimentar la 7 ani?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu am preferat bona din motive de iubire de bona , dar si flexibilitate.
Cand este nevoie il duce la activitati extrascolare, cand este suficient timp sta afara cu el, cand am avut nevoie am chemat-o si sambata, cand am fost plecati amandoi a dormit si noaptea cu el, suplimentar face ce consider eu si ar mai fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu am ales varianata afterschool. Am vazut conditiile, mi-au placut, acum astept sa incepem scoala, sper sa fie ok.
Copilul va fi luat de la scoala de personalul de la afterschool. Vor fi max 10 copii in clasa. Au intre 30 min si o ora pauza de joaca. Au si curte, nu stau doar in clasa. Primesc o masa calda si apoi se apuca de lectii. La ora 17 copii sunt dusi acasa.
Pretul e acelasi ca si cu bona. Bona nu se descurca cu el la lectii asa ca prefer varianta asta (nu ma vad facand lectiile cu copilul dupa ora 18).

poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici afterschool club inseamna asa: termina scoala (la ora 15) sunt preluati de afterschool, se joaca (au curte cu jocuri de gradina, teren de fotbal, etc) apoi la 4-5 mananca (gatit in incinta Afc) apoi iarasi joaca, afara sau in interior in functie de vreme. Au lego, jucarii pentru toate varstele, pot colora, decupa etc.

Lectiile se fac acasa cu parintii sau dimineata la scoala unde au homework club iar copiii care nu pot face temele acasa le fac acolo.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput