sangerari nazale nocturne
Buna, cer ajutorul mamicilor care au trecut cu bebeii prin asa ceva.
Baietelul meu in varsta de 2.5 ani ii curge sange pe nas noaptea. La interval de 10 zile s-a intamplat de doua ori. Am fost de fiecare data la ORL cu el si a zis ca nu are nimic, nu se vede nici o rana. prima data mi-a dat sa-i pun vitamina A de 3 ori pe zi in nas
iar acum mi-a fost recomandat pentru 3 zile bixtonic, unguent baneocil si Vitamina C. Daca problemele din sfera ORL sunt excluse care ar putea fi problemele. merg astazi si la medicul de familie sa vad ce parere au iar maine l-am programat la un pediatru. Va rog sa-mi spunti daca a-ti trecut prin aceste probleme cu bebeii vostrii. Ce analize sa-i cer medicului, ce intrebari as putea sa-i pun.
Va multumesc.
Raspunsuri
Laura25 spune:
Baietelul este cumva racit acum? Ii dai ceva medicamente? (siropuri pt tuse, picaturi in nas). te intreb pt ca eu am observat ca sangerarile nazale la baiatul meu coincid cu administrarea de ambroxol pt mai multe zile. O fi coincidenta si de fapt cauza sunt mucii si suflatul nasului care determina rupturi de vase din nari, nu stiu sa spun exact.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
roxypatru spune:
Nu a luat nici un medicament in aceasta perioada, nu este racit. Dar isi tot trage nasul si a avut niste mucisori uscati. Am vorbit cu pediatru la telefon si a zis ca trebuie sa-i fac un set de analize. eu am dat vina si pe caldura si aer uscat din camera. Dar vreau sa ma lamuresc. Mi-e frica de cine stie ce alta problema mai grava.
roxanaz spune:
poate fi o simpla fragilitate capilara - lucru frecvent intalnit mai ales la copilasii mai mici. trece fara vreun tratament sau manevre speciale.
Roxana
madau spune:
Eu am avut problema asta pana pe la 8 ani. Aveam vasele de sange foarte la suprafata si foarte sensibile, cum ma atingeam la nas cum incepeam sa sangerez. Am luat ceva tratament si in final mi-a cauterizat nara cu problema. N-am mai avut nimic apoi....
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
Gabi_K spune:
Am patit si noi la fel, cu fiul meu. Ne-a dat doctorita Tarosin (parca), si a trecut in cateva zile. De atunci nu s-a mai intamplat.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
aurash1 spune:
Buna,
si baietelul meu are aceleasi probleme inca de cand era mititel, mai precis 1 an si jumatate (acum are 4 ani si jumatate). Si el are episoade mai rare sau mai dese cand ii curge sange din nas mai ales noaptea. Dar...el are rinita alergica cu igE mare la acarieni. Cauzele sunt multe: lovitura, viroza, muci uscati si scobit in nasuc sau o pata vasculara care se vede la control ORL. In cazul unui tratament cu corticoizi nazali ar mai putea aparea epistaxis (de aceea e si contraindicat). Poate ar fi bine sa vezi daca nu este alergic la ceva, mai ales la acarieni (care traiesc bine mersi in asternuturile noastre si a caror concentratie se mareste in anumite luni).
Multa sanatate!
mina spune:
Mai mergi la inca un orl-ist.
Matei a avut o perioada cu raceli mai dese intre 2 si 3 ani (primul an de gradi). S-a "pricopsit" astfel, pe fondul unui teren alergic mostenit, cu o rinita cronica. Mai intai s-a manifestat cu cruste, care-i provocau sangerari fiindca ii zgariau nasucul.
A ramas cu aceasta fragilitate a mucoasei nazale si epistaxisul anterior apare din cand in cand: pe sfarsitul unei raceli cu multi muci, daca se loveste (nu f tare), daca sufla nasul mai energic, daca e aer uscat in camera, etc. Dupa ce am consultat vreo 6 orl-isti, m-am convins ca problema este strict de mucoasa nazala si ascult sfaturile legate de tratament local si rabdare ca spre 7-8 ani trece ....
Ar fi bine sa nu tratezi cu picaturi de nas, bixtonimul este in mod special blamat pentru ca provoaca uscaciunea mucoasei. Practic, tot ce accentueaza uscaciunea mucoasei este de evitat. Spray-ul cu apa de mare este mult mai indicat. Iarasi ajuta foarte mult vitamina c. Cu vitamina a in nas....nu mai stiu din ce motiv mi-a zis orl-istul nostru ca e contra indicata la copii....daca-mi amintesc revin.
Bafta si mergi la mai multi medici pana te lamuresti. Clar nu este o problema grava si fff probabil ca tine, ca si la al meu, strict de sfera orl si de fragilitatea mucoasei. Insa trebuie sa ai grija sa nu primeasca tratamente mai puternice decat e cazul, pentru ca-i pot face mai mult rau decat bine.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
roxypatru spune:
Am reusit sa-i fac analizele la hemoleucograma a iesit hemoglobina putin depasita valoarea maxima ,MCHC la limita superioara iar PDW mai mic decat limita minima. Oare si asta sa fie cauza sangerarilor nazale. va rog sa-mi raspundeti si sa-mi recomandati un pediatru sau un ORL-ist bun. Multumesc pentru tot.
anya spune:
Si baiatul meu cel mare are epitaxis. Are perioade cand ii curge si de 2 ori/zi dar poate trece si 1-2 luni fara nimic. Exista o zona in nas cu capilarele mai sensibile. Cand este racit, aerul uscat, se mai "zgarma" si el cu degetul sau evident daca se loveste - ii curge sange. Am folosit o crema de farmacie...dar nu e mare lucru. Se pare ca pe masura ce va creste se va rezolva de la sine. Ar mai exista o varianta de cauterizare a portiunii respective dar se pare ca nu e cu reusita 100% si orl-istul a zis ca atata timp cat frecventa si pierderea de sange nu e mare, nu are rost.
Important e sa stii tu cum sa gestionezi situatia. Pe noi ne-a invatat orl-istul sa ii suflam nasul 1 data (ca sa iasa cheagurile daca sunt) dupa care sa-i facem compresie pe zona respectiva cu o bucatica de tifon (pus in nas si apasat pe nara respectiva) simplu sau si mai bine udat putin cu picaturi de nas (vasoconstrictoare. Important e sa nu te agiti tu foarte tare astfel incat sa se sperie si sa intre si copilul in panica. Acum al meu s-a invatat si l-am gasit ca si-a pus si singur "pansamentul".
Orl-isti am gasit la Budimex (cel care l-a operat de polipi - Dan Gheorghe) sau la Medicover. Amandoi au avut aceeasi abordare.
blackpanterro spune:
Si eu am avut aceesi problema in copilarie si acum o are si Aidan. Cam tot la 2 zile ii curge sange, nu mult, putin. Am intrebat doctorul si ne-a spus ca are sensibilitate a capilarelor. Cand e uscat aerul sau daca sufla nasul tare ii curge.O sa treaca in timp
Adriana 32+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier