Albinute & bondari de mar-apr '07 (144)
Raspunsuri - Pagina 8
ralualexandrei spune:
Neatza ,ieri am avut treaba si o oboseala cat caru' asa ca n-am mai intrat dar ma revansez scriind acum reteta de paine:
Dintr-un kg de faina mie imi ies 2 paini mari(facute in forma de cozonac),folosesc faina neagra(Baneasa) sau intermediara(Dobrogea) sau alba(Boromir)
pun faina intr-un lighean,un ou,seminte sau ceapa depinde cu ce vreti sa o faceti.Semintele le iau de la plafar,de in,seminte dovleac si floarea soarelui mixate ,dupa gust si dorinta.Seminte pun in general jumatate de punguta la 1 kg de faina.Cand fac paine cu ceapa am ajuns la concluzia ca e bine sa o fac cu faina alba,creste mai frumos decat cea neagra sau intermediara.Ceapa o taiati micuta daca vreti sa faceti paine cu ceapa.In ligheanul cu faina pun 50 ml de ulei.
Incalzesc 500ml de apa(cat suporta pielea) si intr-un castronel mic pun drojdie,eu masor cu degetul in sensul ca pun degetul pe latimea unui pachet mare de pakamaya si tai(sunt can 50 gr de drojdie)pe care le zdrobesc si pun o lingurita de sare si 2 lingurite de zahar putina apa calduta si 2 linguri de faina,astept sa creasca maiaua si apoi adaug apa ramasa ,in lighean, si maiaua .Framant si mai pun la framantat putin ulei,cred ca framnt 5 minute nu mai mult,las putin coca la crescut si apoi o impart in doua bile si pe masa unsa cu ulei iau o bila o impart in trei si rulez sul fiecare parte apoi impletesc toate cele trei suluri si pun in forma pe care am tapetat-o cu hartie de copt ,ung painea cu ou batut si presar deasupra mac sau sunsan sau o las simpla,o las la crescut in forma cam 30 min pana creste un pic mai mult decat forma,apoi o bag la cuptorul incins in prealabil,foc potrivit,se coace in maxim 20 minute.O las pe un fund de lemn sa se racoreasca si apoi o bag in punga de plastic.
Doua paini din astea noua ne ajung cam 2-3 zile acum va orientati si voi cata trebuie sa faceti.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
kmi78 spune:
cred ca avrut sa tina secretul pana era de scoala... da i-a facut-o Kit a noastra
Sa traiasca Horica! (daca asa stau lucrurile)
absoluta spune:
Ti-e frica Ioana de Roxana, esteeeeeeeeeeeeeeee?
vine cu flacaii ei peste tine si nu stiu pe unde scoti camasa.
diana_jors spune:
Rubarba/Revent si nu stiu ce alte denumiri mai are - cred ca e ceva mai specific ardelenesc, bucurestenii au auzit mai putin de el. Se mananca petiolul/coada frunzei; se curata, si se mananca asa crud, sau se fac gem, compot, se pun in prajituri etc. Si da, sunt acrisoare. Cam www.google.ro/images?hl=ro&q=rubarba&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=2P02TPbBKcPeOKjCubsE&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDcQsAQwAw" target="_blank">asa arata.
Paine - eu fac la masina de paine, cu retetele masinii sau altele luate de pe net sau adaptate de mine, si ies excelent; o paine de 1 kg ne ajunge cate 4 zile; e mult mai densa si mai satioasa decat cea cumparata.
Alex a reusit sa adoarma, asa ca ma bag si eu in bucatarie sa fac ceva de mancare. Ieri am facut spaghete cu sos de ciuperci cu smantana.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
ioanaradu spune:
absoluto tu ce faci? atzatza-i drace ca si mie-mi place? 
eu n-am ma nimic cu roxana, da' trebuia curentata si kmi, ca nu intelegea fata nimic.
aoleu ce buruiana e rubarba asta!!!
roxanici spune:
Marta, sanatate, sa se infirme suspiciunea de HCV (da ce e asta?! HEPATITA C? ca la altceva nu ma duce gandul)
Diana, cum e Alex? mananca ceva?!
de rubarba am auzit si io prima data cand am venit icisa la brasov. si vad prin piete cand e sezonul ei. Se manca partea rosie/roz ca restu cica nu bun deloc.
Kmi ai vazut cupilu nr 2?
asta e partea funny acum....ca io am zis pan la urma ca am 2 cupii dar or mai intra viespi din astea de intra din an in paste si n-or sa stie ca am 2 copii mai nou.
...
Absoluto da ce mesteri au vrut sa puna perdeaua si nu au avut cele trebuincioase?! mesteri is aia?!
Reina, a iesit painica? si io fac la mp in mod curent...si aluaturi de pizza si pt cuibul de viespi tot acolo faceam.
cred ca imi pun la semnatura ca am 2 copii
sa ma laud si io o tzara...ca am cu ce maaaa, am cu ceee!!
absoluta spune:
Pune-i Roxano, mai ai 15 ani pentru al mare. Pana atunci ia-i si tu toate cele necesare ca-l iau eu pentru Timeea. Hai ca e suficient timp , 15 ani, sa aiba si el o masina ca lumea, o casa mare si frumoasa, conturi cu bani......aha si cate se aduna in 15 ani....
ioanaradu spune:
absoluto deci te dai la baieti de-astia cu perdele din reviste, la de-aia de rahova nu te puneai pe lista. ![]()