Indemnizatia MAMELOR

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaavram spune:

Alinuk, asa cum ti-am spus si la telefon, nici eu nu renunt si cred ca nici una din mamicile de aici nu o va face.
Eu am luat legatura cu un avocat si voi mai lua cu inca unul, poate reusesc sa gasesc unul dispus sa ne apere cauza. Cred ca ar fi bine sa faca si alte fete la fel, sa mergem pe mai multe planuri. Cat priveste termenul tot un avocat ne poate lamuri cel mai bine. Posibil sa nu existe un termen limita avand in vedere ca actionam contra unei legi generale si nu contra unei decizii/contract in care sa fie stipulat termenul de contestare. Ar fi bine daca am afla in primul rand chestia asta astfel incat sa nu mai fim stresate de apropierea af. lunii.
In ceea ce priveste sansele, intr-o emisiune TV am auzit chiar un avocat spunand in legatura cu scaderea salariilor bugetarilor ca si acestia pot actiona statul in judecata daca au contracte inviduale semnate pe un anumit salariu, caci acesta nu poate fi modificat in jos printr-o astfel de masura. Cam asta era ideea si se baza pe jurisprudenta CEDO si pe art. 20 din Constitutie care spune ca aceasta este prioritara oricarei hotarari interne inclusiv asupra Constitutiei. Avand si noi niste decizii, cred ca se poate aplica si la noi acelasi principiu.

Imediat cum am un raspuns, de orice fel ar fi el va anunt. Sper sa fie de bine.
Va pup pe toate si sa va traiasca puiutzii.

Roxana, mami lui Cristina-Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Ira, multumesc mult pentru informatii. Dosarul l-am depus pe 30 noiembrie 2009 si am primit prima indemnizatie pentru bebe2 in februarie 2010 (am primit pt lunile noiembrie si decembrie; pana la sfarsitul lui noimbrie am luat indemnizatie pt bb1).
O sa merg sigur in Hambarului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Rox, daca ajungi zilele astea in Hambarului, te rog mult de tot sa intrebi daca, in urma modificarii legislatiei, a fost emisa si decizia pt noul cuantum al indemnizatiei, sa stiu daca o iau in plimbarica spre ei acum sau mai tarziu. Evident, daca a fost emisa si aceasta a doua decizie pe numele tau, ia-o!

Multumesc anticipat si eu.

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rgagapie spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Rox, daca ajungi zilele astea in Hambarului, te rog mult de tot sa intrebi daca, in urma modificarii legislatiei, a fost emisa si decizia pt noul cuantum al indemnizatiei, sa stiu daca o iau in plimbarica spre ei acum sau mai tarziu. Evident, daca a fost emisa si aceasta a doua decizie pe numele tau, ia-o!

Ira, mamica Elizei

Buna,
NU SE VA DA O NOUA DECIZIE CI EFECTIV SE VA VIRA INDEMNIZATIA MICSORATA.

Zambeste, maine poate va fi mai rau.
Poze noi
Poze botez

Ramona de Maya Paula (17.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

trebuie sa se dea o noua decizie... unii trebuie sa dovedeasca ce venituri au avut in ultimele 12 luni ca sa poata intra in prenatal/postnatal/CIC2... fara nu se poate, la HR am intrebat deja.
ma mira ca avocatul a ales sa dea inapoi. mai auzisem si de alti avocati care considera demersul o pierdere de vreme.

Mami de (28.10.2008) si bb2 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui rgagapie

Citat:

Ira, mamica Elizei

Buna,
NU SE VA DA O NOUA DECIZIE CI EFECTIV SE VA VIRA INDEMNIZATIA MICSORATA.

Zambeste, maine poate va fi mai rau.
Poze noi
Poze botez

Ramona de Maya Paula (17.11.2009)

Pai cum sa nu se dea o noua decizie? nu era regula aia cf careia orice act adm tre' sa fie consemnat intr-un document? scrie undeva sau reiese de undeva k nu se emite decizie pt porcaria asta de scadere de indemnizatie?

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaavram spune:

Si eu cred ca vor trebui sa dea o noua decizie, caci avem o hartie pentru o suma si ar trebui sa o contracareze cu o alta pentru noua suma bazata pe noua legislatie. Acest lucru ma face sa ma gandesc ca daca primim deciziile astea noi s-ar putea sa avem termen de contestare numarul de zile din aceasta. Off, la naiba, ce bine era daca eram avocati, macar nu ne mai incurcam in toate cele.

Roxana, mami lui Cristina-Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
Revenind: inainte de orice, intrucat, pana una-alta, termenele sunt sau pot fi letale: actiune imprescriptibila???? cum imprescriptibila?? exista si art & alin & act normativ care precizeaza asta??

Ira, mamica Elizei

Alina a vrut sa spuna ca nu exista termen stablit in lege.
Insa, atunci cand legea speciala nu stabileste un termen de prescriptie, se aplica prevederile legii generale: respectiv termenul general de 3 ani.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin(20.11.2009)
Albumul printesei mele Vacantza de vara 2009 Maria - diverse nazbatii
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanaavram
jurisprudenta CEDO si art. 20 din Constitutie care spune ca aceasta este prioritara oricarei hotarari interne inclusiv asupra Constitutiei

exact asta mi-a zis si mie o prietena avocat ca ne-ar puea ajuta dar tr sa gasim in jurisprudenta CEDO o speta similara cu a noastra careia sa i se fi dat castig de cauza

Elara, fericita mamica
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Citat:

Pai cum sa nu se dea o noua decizie? nu era regula aia cf careia orice act adm tre' sa fie consemnat intr-un document? scrie undeva sau reiese de undeva k nu se emite decizie pt porcaria asta de scadere de indemnizatie?

Ira, mamica Elizei

Sigur ca trebuie emisa o noua decizie pentru fiecare caz in parte.
Ca ele nu mai si ajung la noi asta e partea a doua (fiindca nu are statul bani de timbre). Dar ele sunt indosariate la ei acolo si daca le dorim trebuie sa mergem sa le cerem.

Elara, fericita mamica

Mergi la inceput