Indemnizatia MAMELOR

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

ia uitati aici ce zice http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8058178-botis-ministerul-muncii-venit-propunerea-unei-indemnizatii-400-lei-pentru-mamele-revina-mai-rapid-locul-munca.htm oare sa-i credem?

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

da, apare la articolul 69 alineatul 3 din proiectul vehiculat

dar suma de 400 lei se acorda (daca proiectul devine lege) pentru revenirea la serviciu dupa 6 luni pana la 1 an. Pentru revenirea la serviciu pana la 6 luni se acorda 100 lei.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

Olim tu nu ai inteles nimik.
Ideea nu e ca statul sa-si faca"pomana" si sa dea gratuit totul.
Din punctul meu de vedere trebuie mentinuta actuala lege pana cand ce fetele actual gravide vor fii terminat concediul in forma actuala a legii.
De ce? Pentru ca nu este corect sa schimbi regulile meciului in timpul desfasurarii lui
Adik eu daca raman gravida vreau sa stiu care sunt termenele si conditiile.
Iubesc copii dar daca nu o sa pot sa-l cresc o sa fie bine pentru el, pentru mine?

Sper sa intelegi la ce ma refer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpia70 spune:

Daca ar fi sa ma iau dupa fraza "Noile masuri nu vor afecta indemnizatiile aflate deja in plata" conform :http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8058178-botis-ministerul-muncii-venit-propunerea-unei-indemnizatii-400-lei-pentru-mamele-revina-mai-rapid-locul-munca.htm, as intelege ca eu, care am deja 1 an si 2 luni de concediu, pot sa-mi vad linistita de cresterea copilului înca 10 luni. Am dreptate? Asta daca nu ma mananca piz..ma si ma duc ca fraiera la serviciu pentru cei 400 lei promisi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Buna! Vreau sa va intreb si eu ceva. Ministru muncii a zis ca noua lege nu se va aplica "drepturilor aflate in plata la data intrarii in vigoare a noii legi". Mie mi se pare destul de nuantata exprimarea asta. Adica e clar ca nu se va aplica celor care au copii mai maricei si care primesc deja indemnizatie dar hai sa va spun cazul meu. Mie mi se termina concediul post-natal pe 24 luna asta. Sapt asta sau sapt viitoare o sa depun actele pentru indemnizatie. Cel mai probabil prima plata mi-o vor face in februarie. In cazul asta la mine se va aplica noua lege sau cea veche? Eu intru in CIC de luna asta dar plata mi-o vor face mai tarziu. Si in cazul in care se va aplica legea veche procentul va fi de 85% sau va fi cel diminuat?
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

helena, indemnizatia este diminuata cu 15% conform art.12 din Legea 118/2010 pana la 31 decembrie 2009 conform art.16 alin. 1 din Legea 118/2010 http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_118_2010_unele_masuri_necesare_vederea_restabilirii_echilibrului_bugetar.php

"art.16 (2) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 se vor aplica politici sociale si de personal care sa asigure incadrarea in nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicarii masurilor de reducere a acestora adoptate in cursul anului 2010, in conditiile Legii-cadru nr. 330/2009, precum si cu respectarea prevederilor legii bugetului de stat si ale legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2011."

cu alte cuvinte atunci cand vei intra tu in CIC nu se stie inca ce indemnizatie se va aplica, daca nu apare nicio lege intre timp care sa abroge OUG 148/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, , precum si celelalte legi aplicabile, atunci se revine la cei 85%.

Daca insa apare Legea asistentei sociale intre timp, se va aplica ce spune aceasta.

Asta ca sa vorbim pe legi existente, si nu pe zvonistica.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

in spania s-a primit un ajutor de 2500 de euro la nastere, doar incepand cu 1 iulie 2007.
oare cei care s-au nascut pe 30 iunie nu sunt tot copiisi nimic, nici un scandal
iar meciul despre care vorbesti tu mralu nu are nici inceput si nici sfarsit, copii se s-au facut de cand ne stim si se vor face intotdeauna, asa ca meciul acesta este etern.
eu stiu insa ca legea nu este retroactiva, asa ca ar trebui sa fie aplicata celor care v-or primi indemnizatia cu 1 iahuarie 2010.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Merci de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

Olim meciul nu este etern.
Este vorba, pentru fiecare din noi, de o perioada stiuta.
Eu, spre exemplu, sazicem ca ma gandesc in acest moment sa am un copil.
In acest moment am rate la banci care nu sfarsesc in viitorul apropiat, tot in acest moment in Romania nu exista crese de stat(de fapt exista dar sunt insuficiente), iar cresele pArticulare sunt foarte scumpe
Ei bine la momentul acesta iau decizia.
In acest moment este o legislatie cu privire la drepturile financiare de care bneficiaza mamele si copii.
Daca eu peste noua luni nasc iar in acel moment se schimba legislatia
ma pot afla in imposibilitatea de a mai creste copilul.
Este ok pentru societate ca eu sa-l "dau" statului?
Tocmai pentru ca il iubesc si tocmai pentru ca vreau sa aiba haine, mancare s.a.m.d.
E usor sa spui: il iubesti deci trebuie sa-ti asumi decizia.
Tin sa-ti aduc aminte ca statul suntem tot noi, astia prosti de contribuim si ca el ar trebui sa ajute in momentele noastre dificile.
A schimba legislatia in continu este o prostie foarte mare.
Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

mediajust nu-ti mai bate capul...unii sunt in cautare de voturi pentru concurs asa ca scriu la toate subiectele, indiferent daca se pricep sau nu. problema este ca o atitudine de genul asta mai mult strica si face subiectul de 2 lei...

mamica de Rares 21.02.2010

cam urat sa faci afirmatii fara sa te interesezi.
daca te uitai la probleme legislative, vedeai ca ariadna are habar in domeniul juridic.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

Ministrul Muncii a spus la stirile Protv ca nu se aplica retroactiv...deci nu se aplica pt cele care sunt deja in CIC...

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput