Indemnizatia MAMELOR
Raspunsuri - Pagina 28
ariadna33 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irinabobe
ariadna/avalon/si restul de iduri de unde pana unde ai tras concluzia asta, ca nu fac legatura? credeam ca am fost destul de clara. sunt suparata ca sustii foarte hotarat niste chestii fara sa ai o baza legala sau cunostiinte juridice. am intrebat unde scrie in proiectul respectiv cui se aplica, iar tu mi-ai raspuns foarte superior ca se aplica tuturor pentru ca e lege...asta era problema. ete ca din intamplare stiu si eu ce e o lege, dar deasemenea stiu ca nu inseamna ca se aplica tuturor putand fii si exceptii, si ti-am si demonstrat chiar in cazul de fata... OUT OF TOPIC -in ceea ce te priveste ma deranjeaza ca raspunzi la aproape toate subiectele, la unele fara sa ai nicio idee despre ce e vorba, ceri adrese de mail, dupa care te apuci sa dai mailuri cu va rog votati...sincer mi se pare enervant, si faptul ca ne-am intersectat la cateva subiecte nu iti da dreptul sa trimiti astfel de mailuri... si daca tot imi duci grija legat de multiplele contracte de colaborare , sa inteleg ca am fost proasta ca am lucrat legal cotizand la stat? cu asta ma retrag... mamica de Rares 21.02.2010 |
o sa-ti raspund doar la subiect, restul off-topicurilor pastreaza-le tu pentru tine, sau trimite-le pe PM sau pe mail sau oriunde doresti tu, pentru ca sincer eu aceasta rafuiala nu o s-o continuu cu tine sub nicio forma.
da, ai gresit marind baza de cotizare prin marirea sumelor de pe contractele de colaborare pe care le incasai inainte la negru pentru ca uite, acum statul nu iti da inapoi asa cum ai crezut. adica tu plateai in plus aproximativ 50% si vrei sa iei inapoi 85% timp de 2 ani. Uite ca socoteala de acasa nu se mai potriveste cu cea din targ. Ghinion.
cat despre cunostintele mele juridice, stai calma ca nu sunt femeie de serviciu la apaca, si daca eram tot aveam dreptul sa ma exprim liber, da?
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi 
marius spune:
citat din mesajul lui alinuk
oh Marius chiar sa credem in promisiunile cu cresele si gradinitele??? eu una am obosit sa cred, poate doar daca fiecare ong din romania isi propune sa construiasca o cresa...sau asa ceva guvernul acesta ne va scoate ochii probabil cu o constructie sau doua ... afaceri din care-si vor lua niste comisioane tot baietii deshtepti care cotizeaza pe la campanii, pe unde e necesar..prin partile esentiale Alinuk mama de Andu mik si Teo voinikwww.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit! ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
Pai tocmai asta e ca NU are cum sa sustina practic social sau oricum am privi o reducere fara infrastructura aferenta. De aceea ma intrebam ca un guvern atunci cand administreaza se duce cu gandirea si mai incolo de capitolul bani? Analizeaza impactul unei decizii? Social,economic? Este sustenabila? Eu nu sunt "ghita contra" cum se zice dar gandesc si mai departe un pic nu doar ca si reducere sine qua a unui cost. De aceea sunt dezamagit (chiar foarte) de aceasta guvernare.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
alinuk spune:
dragii mei,
va rog sa pastram aici un subiect care sa ne sprijine, sa gasim in el informatii si argumente coerente
mediajust, ariadna, lucia, si toate celelalte, fetelor va multumim pentru textele, linkurile si argumentele solide pe care le postati!
Astazi am fost sunata de cei de la protv
si au venit sa facem un material pe marginea acestei teme.
Am convocat-o si pe Elara careia ii multumesc din suflet pt efortul pe care l-a facut, acela de a veni cu doi copilashi sa ne vedem cu repoRterita.
Ea a vb despre cazul ei, cu un copil pana in 3 ani (care nu e primit in gradi iar de particulara nu are disponibilitati financiare) si unul de un an.... E intr-o situatie cu adevarat delicata daca de la 1 ianuarie ar trebui sa se intoarca la serviciu.
Eu am vb la modul general (eu tocmai am beneficiat de cei 2 ani, in ian ma intorc oricum la serviciu) nu ma consider in afara lucrurilor, desi am la ora actuala un sentiment profund de NEPUTINTA in aceast demers, asta pot face
...sa declar:
nu mi se pare normal
ca oamenii sa nu aiba siguranta zilei de maine, sa nu mai aiba repere la care sa se mai raporteze in conditiile in care au un plan, o asteptare, si de maine viata li se poate schimba la 180grade
ca mi se par de neconceput incertitudinea si nesiguranta unui parinte care trece prin socuri de acest gen si ca nu exista alternative pentru copilasii de un an la acest moment
ca ma gandesc din ce in ce mai des la a pleca din aceasta tara,
ca am convingerea ca nu s-au facut anaize si calcule reale vis a vis de efectele acestor masuri / ca economia care se face este infima si ca NU exsita viziune pentru viitor
ca in conditiile 'sustinerii' la aceasta maniera a natalitatii, pensionarii de peste 20 de ani (chiar cei care iau deciziile de acum!!!!!) nu vor mai avea din ce sa fie 'sustinuti' / populatia activa de peste 20 de ani va fi reprezentata de generatia copilasilor nostri de azi (a fost bunaoara o invitatie la un exercitiu de imaginatie pt cei care decid acum astfel de masuri)
cam asta este ceea ce am spus, sau ce am vrut sa spun, stiti mai intervin si emotiile + montajul
diseara la stirile protv o sa vedeti materialul
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Mediajust spune:
Guvernul nu va construi crese prea curand. In primul rand pentru ca nu sunt bani, apoi pentru ca ar dura mai mult de un an - deci nu va mai avea o motivatie in a contracara din scurt consecintele scurtarii CIC. Nu mai spun ca ar trebui modificate o groaza de acte normative.
Singurul lucru pe care il poate face (si exista si text pentru asta, dar degeaba) este sa asigure bani/tichete/plata pentru mersul la cresa, nu obligatoriu existenta institutiei in sinea ei.
Mai trebuie spus un lucru: problema creselor putine este acuta in Bucuresti/orasele mari. Explicatia este simpla - in orasele mici nici nu sunt atatia copii, gasesti mai usor o bona pe care sa te poti baza (ca la tara, "din gura in gura", lumea se cunoaste, familiile cu copii isi recomanda unii altora bonele, costa mult mai putin, o poti controla mai usor fiind distante scurte, poti da fuga in pauza de masa sau poti trimite o ruda/prieten care nu face pana la tine acasa 3 ore etc). De aceea nu este util un program national, ci tot la nivel local trebuie gestionat, dar cu sprijin guvernamental, din bugetul consolidat.
Alina, ideea cu cresele ONG este foarte buna, numai ca daca faci o socoteala taxa ar fi mult mai mare decat la cele clasice, ale primariilor, pentru ca s-ar plati toate cheltuielile/investitia, fara cofinantarea comunitatii. Nici ONG n-au bani din cer - doar sa gaseasca sponsori/donatori, ceea ce este din ce in ce mai greu pe saracia asta.
Eu cred ca pana acum ar fi trebuit sa profesionalizeze bonele, sa existe un sistem bine pus la punct de scolire/atestare a acestora, sa fie responsabilizate prin contract pentru ce fac, sa fie selectate riguros si sa nu ne trezim in casa cu brutele alea pe care le-am vazut la tv. Cred ca aici ar fi fost o investitie mai mica, dar mult mai utila. Eu as prefera sa-mi las copilul in casa cu cineva de incredere, decat sa-l duc in spatiul nou si ostil al cresei.
Iar cred ca ar fi foarte util daca marile firme (sau grupuri asociate) ar deschide mici crese pentru copiii angajatilor. Beneficiile ar fi pentru toata lumea - mamele ar lucra cu spor stiindu-si copiii in siguranta, angajatorii ar beneficia de eficienta angajatilor, taxa s-ar putea constitui in avantaj de natura salariala de natura sa motiveze angajatul - forme sunt multe. Dar la nebunia asta de dinamica legislativa, cand habar n-ai ce TVA de 50% iti altoieste maine, chiar nu cred ca mai gandeste cineva concomitent de bun simt, economic si social.
ariadna33 spune:
Alinuk
, nu stiu celelalte mame ce simt, dar eu una iti multumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce ai facut si faci in legatura cu indemnizatia mamelor! cu atat mai mult cu cat nu esti afectata in mod direct de aceasta masura legislativa care se va lua! jos palaria in fata eforturilor tale si ale celorlalte mame de aici!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi 
Shobo spune:
citat din mesajul lui Mediajust
Da, numai ca intre timp nu se mai poate plange nimeni de discriminare, inegalitatile au fost eliminate prin modificarea actelor normative. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
inteleg de aici ca indemnizatia pt CIC ramane tot 70% din media ultimelor 12 luni (adica depinde de contributia mamei anterior nasterii) insa se va acorda doar pt 1 an? creca tot e mai bine decat 2 ani cu 600ron, ce sa zic... si da, atunci nu mai e discriminare. sper ca am inteles bine.
Mediajust spune:
Succes, Alina, tie si tuturor doamnelor care se zbat cu folos, fara lamentari inutile si contraproductive.
Ai dreptate, cred ca subiectul trebuie sa ramana unul de resurse - nu de teorii, oricat ar fi de corecte, dar nici sursa de zvonuri/pareri dupa ureche sau ziar/interpretari personale ale unor lucruri clare/linkuri de habar n-am unde - care consuma energii, arunca in false ipoteze, aduc panica si oboseala in detrimentul gasirii unei solutii viabile.
Eu ma retrag, daca vreodata este nevoie de vreo vorba de la mine, ma gasiti in camera cealalta
, la sectiunea dedicata.
nushulica spune:
ia uitati aici ce zice http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8058178-botis-ministerul-muncii-venit-propunerea-unei-indemnizatii-400-lei-pentru-mamele-revina-mai-rapid-locul-munca.htm oare sa-i credem?
Mami si 2 printi iubiti:
DAVID(24 sept 2008) si
STEFAN(24 sept 2010)HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Shobo inteleg de aici ca indemnizatia pt CIC ramane tot 70% din media ultimelor 12 luni (adica depinde de contributia mamei anterior nasterii) insa se va acorda doar pt 1 an? creca tot e mai bine decat 2 ani cu 600ron, ce sa zic... si da, atunci nu mai e discriminare. sper ca am inteles bine. "Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!" |
Da, asta am spus: ca acum nu se mai poate invoca discriminarea, tratamentul fiind egal. Nu are nicio legatura cu procentul - mare, mic, taiat sau majorat - principiul este corect.
Daca s-ar egaliza iar indemnizatia - atunci da, se poate relua sustinerea care a dus la aceasta decizie.
olim spune:
sincer, voi chiar credeti ca in alte tari, faci un contract cu statu cand nasti un copil ca vei primi cresa gratis sau la pret mic, scoala si faculta gratis, alocatie de la stat pana la 100 de ani, si de ce nu oblogatoriu casa si un job cand termini scoala.
asta era in comunism din pacate, acum au bunastare cei care muncesc competititv, este platita munca calitativa nu cantitativa.
si aici a promis Sarkozi 200.000 de locuri la cresa pana in 2012 si au facut 12.000, cei drept mai au timp, dar nu au bani ![]()
masuri ca cei 400 de lei si altele sociale trebuie sa fie oferite populatiei.
si inca ceva, educatie nu se face de la minister din Bucuresti, acolo multi nu stiu nici macar unde este Borsa pe harta sau Ludusu.Fiecare primarie stie ce are nevoie, ca in orice tara civilizata, la fel ca sanatatea.
Doar ca la noi totu e la capitala restu e provincie