Indemnizatia MAMELOR

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna9 spune:

Buna fetelor. buna Alinuk.

am disparut ceva timp din peisaj pentru ca am avut probleme mari pe sfarsit cu sarcina, dar acum suntem bine acasa cu un bebelus de doar 11 zile. am continuat sa urmaresc, atat cat am putut, discutiile voastre.

as vrea sa particip si eu la aceasta "campanie" de dat in judecata statul. spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac. cred ca imi va fi mai greu sa ma deplasez cu bebe nou-nascut, dar poate gasim o solutie.

unde si cand va fi intalnirea cu avocatul? el ne va reprezenta pe toate? cat ne-ar costa "operatiunea" (ca sa stim de cati bani dispunem).

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Luna, fetelor

miercuri pe 1 sept ne vom intalni cu avocata

am cautat un avocat probono

si am gasit prin prg national '100 avocati probono pt Romania'

sa vedem ce va iesi

personal, nu imi fac sperante mii, insa atata timp cat e o sansa, o cale... nu pot sa o las sa treaca pe langa mine

nu vreau sa va dau nici voua sperante mai mari decat or fi in realitate...

pot insa sa va asigur ca tot ce depinde de mine si de Asociatia MAME (cea care s-a angajat in aceasta lupta alaturi de noi) vom face cu determinare maxima

cu vesti venim miercuri seara sau joi dimineatza

Sa auzim de bine!

Alinuk

la doar un pas...multumim!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

dragele mele,

in aceasta dupa amiaza a avut loc intalnirea despre care va spuneam

impreuna cu Mary (Marybell de aici), presedinta Asociatiei MAME, am discutat cu avocata AnaMaria Gram posibilele cai de actiune

A fost de parere ca implicarea dumneaei si demersul nostru sunt posibile numai cu sustinerea unui temei legal ft bine argumentat..
pe care a reusit sa il gaseasca!

O sa revin cu detalii despre asta, chiar cu o informare a dumneaei pe aceasta speta (pe care o va face in cateva zile)

sa auzim de bine!

Alinuk

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amali spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

dragele mele,

impreuna cu Mary (Marybell de aici), presedinta Asociatiei MAME, am discutat cu avocata AnaMaria Gram posibilele cai de actiune

A fost de parere ca implicarea dumneaei si demersul nostru sunt posibile numai cu sustinerea unui temei legal ft bine argumentat..

O sa revin cu detalii despre asta, chiar cu o informare a dumneaei pe aceasta speta (pe care o va face in cateva zile)

sa auzim de bine!

Alinuk

Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Super! Astea chiar sunt vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

dragele mele,

sa auzim de bine!

Alinuk

Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Exceptional!!!
Acum, intrand in razboi, argumentele de orice natura ar trebui tinute strict pt instanta...

Mergi la inceput

dragele mele

Sunt in masura sa va prezint solutia propusa de dna avocat AnaMaria Gram, careia ii multumim si pe aceasta cale pentru timpul alocat si pentru amabilitatea dumneaei.

Asadar, la inceputul lunii octombrie dna avocat, in numele Asociatia MAME - reprezentand interesele voastre - va finaliza plangerea ce va fi adresata Comisiei Europene - pentru informare cu privire la nerespectarea Directivei 92/85/CEE de catre statul roman.
CE va initia o procedura administrativa si necontencioasa prin care va incerca sa determine statul roman sa respecte prevederile acestei Directive. Daca dupa parcurgerea acestei proceduri, statul roman tot nu va lua masuri, Comisia va putea initia o procedura contencioasa in fata Curtii Europene de Justitie obligand statul roman sa plateasca amenda si/sau daune.

Ulterior, luand in calcul si potentialul avantaj al contextului creat de primul demers, vom incerca sa initiem actiunea in fata instantelor judecatoresti nationale pentru recuperarea daunelor provocate prin nerespectarea Directivei 92/85/CEE

detalii
cf art 12 Dir 92/85/CEE indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa fie 'un venit cel putin echivalent cu cel pe care lucratoarea respectiva l-ar primi in cazul intreruperii activitatii din motive legate de starea sanatatii sale'..adica 75% din media veniturilor din ultimele 6 luni de cotizare pana la limita a 12 salarii brute pe tara lunar. (adica 7200lei si nu 3400lei cum este plafonul la acest moment!!!!)

Prin urmare ce urmarim (mai exact ce putem obtine):
***pt TOATE MAMELE (indiferent ca sunt in plata acum sau ca nasc peste doua, trei.. luni) o valoare a indemnizatiei asa cum este specificata in directiva CEE (75% din media veniturilor..asa cum se calculeaza pt concediu medical)
***un plafon majorat = 7200lei
***stoparea unei eventuale impozitari sau a unei noi reduceri ( se anunta un nou an de criza)

Acestea fiind zise, as vrea sa va spun ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare si determinare caci lupta in care ne angajam e mare si de durata.
Cred insa ca alaturi de un conducator bun (dnei avocat toata recunostinta) vom reusi sa schimbam ceva!!

Asigurandu-va de toata straduinta noastra pt a va reprezenta cat mai bine interesele, va dorim zile linistite langa puii vostri si
sa auzim de bine!!!

Alina Predescu / membru Asociatia MAME
Maria Culescu / presedinte Asociatia MAME

Alinuk

Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

va multumim mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu era din media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu 6?...Eu asa imi amintesc, ca prenatalul era din ultimele 6 luni si indemnizatia CIC din ultimele 12. Nu?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amali spune:

Multumim mult! Te rog mult alinuk, sa ne spui daca putem face si noi ceva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Nu era din media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu 6?...Eu asa imi amintesc, ca prenatalul era din ultimele 6 luni si indemnizatia CIC din ultimele 12. Nu?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

ilinca,

ai dreptate, asa e calculata indemnizatia cf legii de la noi / din media veniturilor pe ultimele 12 luni

in directiva CEE se spune ca indemnizatia ar tb sa fie cel putin cat ai lua daca esti in concediu medical, adica 75% din media veniturilor din ultimele 6 luni

directiva tb respectata de statul roman!

Alinuk

Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput