Trombofilia o cauza a infertilitatii - 27 -
Raspunsuri - Pagina 8
felix76 spune:
Floaredemac (mor dupa numele tau), ma bucur ca a sosit rusnacul si nu pleci cu inima stransa in vacanta! Apropos de numele tau, in sala de ATI de la Budapesta erau tablouri cu maci rosii, la fel si la lab Synevo unde am recoltat pt beta... Am stiut ca am reusit dupa maci...
O sa-mi fac si eu fierul, poate am nevoie de supliment dupa atatea b-uri.
Anna, Floaredemac, mie chestia asta cu "dam clexane dupa ce vedem activitatea cardiaca" mi se pare un pic tardiva. Daca ai o mutatie asa cum am eu, care da avort in saptamani mici de sarcina, atunci s-ar putea sa fie prea tarziu cand introduc clexanele si sa nu mai am timp sa vad activitatea inimioarei... Eu m-am bagat singura pe clexane chit ca Kovacs ii dadea inainte cu acidul folic si cu afirmatiile ca n-as avea nevoie de anticoagulante. Am citit ce scriu fetele la FIV Austria care au avut in protocol anticoagulant chiar daca nu si-au dovedit trombofiliile prin analize si am zis ca eu de ce nu as lua?
Mariamiha, eu cred ca e ok sa iei inainte de conceptie concentratii mai mari de vitamine B dar dupa, se schimba treaba. Nu stiu care dintre noi ar vrea sa riste sa ia mai mult decat e cazul...
Unique, ma bucur ca sarcina merge bine si fara clexane. Am inteles motivatia ta de a o schimba pe Uschi si e super ca Avram vrea sa iti dea scrisoare pt clexane cand vrei tu.
Iaura multumesc pentru vorbele frumoase. Imi pare rau ca s-a intamplat asa cu valoarea beta. La Uschi eu am avut trimitere de la medicul de familie dar nici nu s-a uitat la ea. Sfatul meu este sa-ti faci intai cele doua pachete de trombofilii de la Synevo si abia apoi sa mergi la Fundeni. Stiu ca scoti un teanc mare de bani din buzunar pt ele dar am cetit cum ca analizele facute acolo nu-s tocmai in regula.
Brunadria, asa spun medicii, ca nu-i nevoie, doar nu ei nu reusesc FIV-urile... Unele mutatii dau infertilitate si avort in saptamana mica asa ca eu n-am asteptat sa nu-mi reuseasca nici un FIV ca sa fac analizele de trombofilie si bine am facut.
Fc_anca, poti sa-i dai sotului si multimaca de la FLP, noi cu asta am inregistrat cea mai buna crestere. Oricum, si voi ati ajuns departe cu naturistele! Nu e operabil varicocelul?
Felix 8+
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile
denisa220972 spune:
Buna fetelor ,
am poposit si eu la casa mea dupa drumurile patrieiacum sa va spun ca, am sa ma mut cu catel si purcel la voi, mi-a aparut doua dintre analize si mai am doua de primit, la aceste doua analize reiese ca sunt mutanta putin si eu- Mutatia C677T- genotip heterozigot, - mutatia A1298C-genotip heterozigot intr-un mare chenar, i-mi vine sa strang de gat o mare doctorita, daca stiam de anul trecut, nu mai treceam prin atatea.
Pacienta este purtatoare heterozigota a ambelor mutatii.
Este vorba de asa-numita „heterozigotie compusa” deoarece ambele mutatii sunt heterozigote. Combinarea ambelor mutatii se asociaza
cu un nivel crescut de homocisteina si un nivel scazut de folat, comparativ cu populatia generala.
Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc recunoscut pentru tromboze arteriale si venoase si pentru avorturi în luna mica de sarcina,se recomanda normalizarea nivelului homocisteinei prin substitutie vitaminica adecvata.De asemenea recomandam un control
anual al homocisteinei.La purtatorii alelei A1298C s-a comunicat un risc crescut de boala coronariana.Alti factori de risc asociati
(imobilizare, traumatisme, sarcina, contraceptive orale, fumatul, obezitatea) pot declansa tromboze.Se recomanda un control familial.
Na , ca am atasat si comentariul medicului, feritiva ca vin, sper sa mai am si eu rand, ma duc putin sa fac. Cred ca inebunesc.........fiindca eu rad
anna_leah27 spune:
Buna dimineata ,
Floaredemac te rog , daca poti sa ma treci si pe mine la aspirante uite asa :
anna_leah27 27ani MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot ,mutatia A1298C genotip heterozigot ,uter bicorn,o sarcina obtinuta natural oprita in evolutie la 21 saptamani(prima sarcina),tratament:
Thromboass,Medyn forte si Acifol
Poate uitasem sa va spun de uterul bicorn...se pare ca e una dintre cele mai mici probleme ale mele,ginecoloaga a spus ca nu e cazul sa fie indepartat prin operatie ca e de dimensiunie mica,atunci cand am aflat ca trebuie sa mi se declaseze nasterea(deci inainte de a afla ca sunt mutanta )doctorita mi-a aspus ca uterul bicorn pierde o sarcina ,doua, pana se dilata cat trebuie si o poate duce la capat ..offf eu sper sa fie numai una pierduta , vreau sa gandesc pozitiv , asa ca trebuie sa fie bine data viitoare
Pupici fetelor si o zi placuta cu soare !
Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot
floaredemac spune:
neatza, fetelor! Deseara ma apuc sa va trec pe prima pagina pe cele care ati solicitat! Nu va suparati ca doar atat de tarziu Dar.... nu va feriti cele care ati primit parola de la Trombofilia... incercati si voi
In alta ordine de idei, si eu sunt de aceeasi parere cu inceputul clexane-ului inainte de conceptie, eu am fost exemplul clar. Daca sarcina s-a oprit la 5-6 saptamani, de unde activitate cardiaca? Insa exista si posibilitatea ca sarcina sa se fi oprit din cauze cromozomiale (in cazul meu), si fiindca nici nu am facut analiza produsului de conceptie, nici nu am mai asteptat sa pierd inca o sarcina... nu am de unde sa stiu exact cauza. Dar ce sa fac, sa risc inca o data? No way! toate mutantele de pe aici!
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
aristica spune:
Salutari...m-am intors si-mi pare atat de rau sa vad ca Uschi e iar plecata. Eu ar fi trebuit sa ajung acum o saptamana la ea, dar dupa laparo am cam stat la pat si chiar mi-a fost imposibil sa ma plimb pana la Fundeni. La mine, ginecologul spera sa avem embrioni puternici de data asta, doar ca la mutatie am adaugat si o endometrioza, asa ca tre' sa fac si niste diphereline, deci e musai sa ajung la Uschi sa vad ce zice si ea de clexane ca deja adun injectii care se fac ba prin burta, ba prin fund, ba prin maini. Stie cineva daca vine pe 24, cu siguranta?...ca eu as cam pazi usa ei pe la Fundeni
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
brunadria spune:
fetelor, multumesc pt raspuns
azi am facut cariotipul genetic , pt trombofilie trebuie sa sun sa ma programez dar nu raspunde nimeni
o sa mai incerc ..
eu fac analizele si fiv ul in franta..
bafta tuturor
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
felix76 spune:
Bruna, locuiesti in Franta? Hai ca-s curioasa ce spun medicii frantuzi de trombofilie!
Aristica, am si io o curiozitate, cu cine ai facut laparo? Cumva cu Tutunaru? Inainte de a face diphe parerea mea este sa mai intrebi si alti dr daca e cazul. T il da ca pe apa plata, indiferent de stadiul endometriozei tale, dar efectele in timp asupra organismului nu-s tocmai de neglijat. Cum te simti? Firele le-ai scos?
Floaredemac
Anna, imi pare rau sa aud ca ai si problema asta. Mi se pare dureros sa fii nevoita sa pierzi nu stiu cate sarcini ca sa poti duce una pana la capat. Nu exista si alte metode ca uterul sa devina elastic? Off
Denisa, hai ca nu e capat de tara! Cu medicatie corespunzatoare ducem sarcinile, o sa vezi!
Fetele, desi stiu ca sub clexane nu prea e voie sa stai la soare, mi-a dor de nu mai pot de mare. As vrea sa mergem la sfarsitul lui august macar 4-5 zile. Voi intreba si medicul daca e ok dar voi ce ziceti? Pot sa ma balacesc macar un pic in mare, fara sa stau la soare deloc, mai mult sub umbrela???
Pup trombofilicele,
Felix 8+
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
aristica spune:
felix diferelinele mi l-a dat Dr. Albu, de la Ml (cu el am facut laparo si voi face si fiv 2), dar doza la mine e mica si pe langa endometrioza, ajuta si la inhibare, ca eu ovulez ceva mai devreme, deci nu e dat doar ca tratament al endometriozei (caci as fi facut cele 3 doze foarte mari, iar ovulatia ar fi aparut pe la 70-80 zile de la administrare, lucru ce nu e de dorit in cazul meu).
...eu nush ce sa zic cu marea ta si statul la soare, poate ca ar fi bine sa te gandesti ca vei avea o viata intreaga inainte de stat la soare si de balaceala, asa ca nu risca nimic...mai bine te duci pe la munte, la aer curat
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
mariamiha spune:
Buna fetelor
Unique multumesc pt raspunsul in privinta cantitatilor de B
Felix eu nu am inteles la ce te-ai referit cand ai zis sa nu ma risc sa iau mai multe B-uri decat trebuie. Ca daca fac o comparatie intre Medyn si Natalvit , in Medyn cantitatea de B 6 si 12 este mult mai mare. Poate te-ai referit la celelate B uri pe care le includ vitaminele astea. Sa raman eu gravi si vedem ce schimba dr. Sau poate te-ai referit la acid folic 2 pastilute de 5mg? Din cate stiu surplusul de acid folic se elimina prin urina, nu? Eu si la sarcina trecuta care s-a oprit din evolutie am luat acid folic, 1 pastiluta, dar din pacate n-a fost suficient si s-a oprit din evolutie. Eu mi-am facut homocisteina luna trecuta si era la limita de jos peste 5, nu mai tin minte exact ca nu am la indemana foaia. Eu am din MTHFR numai C heterozigot si PAi 4g/5g. Trebuie numai sa o atasez la semnatura sa stiti ce lighioane salasluiesc prin mine
O zi frumoasa tuturor
felix76 spune:
Mariamiha, ma refeream la faptul ca e ok sa iei complex de vitamine B cu concentratie mai mare inainte de sarcina dar in timpul sarcinii nu m-as risca sa iau concentratii prea mari de vitamine B. Femibionul pe care il iau eu zic ca e suficient pentru mine, hematologul a spus ca e in regula si nu mi-a dat alte suplimente de B.
Nici medyn nu as lua, prea multe B-uri, mai ales B12... M-am uitat in prospectul natalvit-ului, are vitamina A care nu e deloc indicata in sarcina. Nici macar ficat sau morcovi nu e ok sa mananci zilnic atunci cand esti gravi, din pricina aceleiasi vitamine A, dar sa o mai si inghit din pilule.
Aristica, acum am inteles, deci vei face inhibare cu concentratie mica de diphe, e alta poveste asta... Ma gandeam ca intri fortat la menopauza timp de 3 luni. E bun Albu, si pe FIV am citit ca are rezultate frumoase in ultima vreme.
Felix 8+