Trombofilia o cauza a infertilitatii - 27 -

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fc_anca spune:

dragele mele,

o sa intru direct in subiect, abia pe la ore tarzii resusesc sa intru putin pe net. asa ca daca intrebarea mea se repeta peste alte zeci pe aceeasi tema, nu va fie cu suparare!

Pe scurt, inferiliate de cauza masculina. La 1 an de la diagnosticare, sarcina obtinuta natural, oprita din ev la 7 sapt. Martie 2010 ICSI, 3 embrioni transferati, fara succes. Peste 1 luna voi incepe FIV 2 la Budapesta. Insa am descoperit acum (facand niste analize recomandate de un al n-spelea dr din Romania)
- MTHFR, mutatiile 677 C si 1298 A, ambele in stare heterozigota.

Ungurul mi-a spus sa nu ma panichez, sa iau acid folic, lucru pe care il fac oricum de 2 ani incoace..

Dr de familie m-a trimis urgent la dr uscatescu la fundeni, care insa pleca si revine abia pe 19.
Rugaminte mare mare, maaaare: ajutati-ma cu un raspuns. Ati facut cumva tratament inainte de FIV ptr aceste mutatii? Daca da, la ce alt hematolog in afara de dr uscatescu imi recomandati sa merg? As vrea cat mai repede..

Multumesc din suflet!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

draga anna_leah am sa o intreb pe dna dr uscatescu de amorteli cand merg la control si anume dupa 20 iulie. este rimul control dupa e mi-a prescris tratament si sunt foarte curioasa cum mai stau cu nivelul homocisteinei care era 12.22 ultima oara.voi ce nivel aveti de homocisteina?

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

draga anca,
dupa cum vezi si in semnatura mea si eu sunt mutanta cu hetero dar doar pe C. am aflat asta acum cca 1 luna dupa 2 sarcini naturale oprite in evolutie. am citit destul de mult si ce-ti pot spune este ca merita sa mergi la fundeni la dna dr uscatescu care are f multe paciente si sarcini duse la bun sfarsit.chiar nasa mea a dus sarcina cu dansa f bine. atat timp cat faci tratament si analize lunare lucrurile stau sub control si nu ai de ce sa te ingrijorezi. nu uita ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa fii puternica. chiar tu poti influenta lucrurile. bafta!

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

fc anca,dr. Avram de la Spitalul Coltea.

pentru fetele care se ocupa de prima pagina...va rog sa ma treceti si pe mine pe prima pagina cu descrierea

Samira33,34 ani,3 sarcini extrauterine,2 Fiv nereusite,1FET nereusit,Factorul V Leiden-pozitiv,heterozigot-gena 1691A...urmeaza Fiv3-Budapesta,Dr.Kovacs

multumesc mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Samira, sper ca am reusit sa te pun eu la aspirante optimiste, am aranjat un pic pentru a arata ca la restul. Iti urez succes, cu ocazia asta am vazut ce mult te-ai chinuit si tu pana acum...Sa dea Dumnezeu de data asta sa fie cu noroc!


FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

fc_anca, si eu am facut fiv la Kaali in luna mai. Stiu foarte bine care este parerea lui PK vis-a-vis de aceste mutatii asa ca i-am scris mail d-nei dr Uscatescu care mi-a raspuns ca voi face clexane imediat ce vad embrionul in uter. Asa cum am mai scris, nu am asteptat sa vad pe bebe in uter ci mi-am luat clexane incepand de a doua zi dupa punctie. N-am vrut sa risc nimic pentru ca investitia emotionala e extraordinara, nici cea financiara nu e de neglijat. Nu e o reteta ci doar ceea ce am facut eu, mai mult sau mai putin de capul meu. Infertilitatea masculina ati incercat sa o reparati cumva? Noi am crescut de la 17 mil/ml la 50 mil/ml cu naturiste, de asemenea a crescut mobilitatea mult datorita plantutelor.

Floaredemac , pentru cand vei ramane gravi, e mai indicat femibionul, are concentratia de b-uri mai mica decat medyn-ul si e facut fix pt perioada de graviditate. Plus ca e si mai ieftin, undeva la 54 lei cutia cu 30 de tablete.

Felix 8+

mutatie A1298C homozigota


If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Buna dimineata ,
Acum am citit despre dr uscatescu , inseamna ce de asta intarzie raspunsul de la ea , pentru ca e in concediu , mai am putin de asteptat.
Eu cu senzatia de amorteala m-am mai obisnuit , sau poate s-a obisnuit si organismul cu medicamentele ca acum nu mai e asa de puternica, dar oricum sunt curioasa de la ce medicament este ....eu cred ca de la thromboass pentru ca de la b-uri mai rar apar reactii adverse .
Asa ca , brotacel , astept cu deosebit interes sa vad ce iti spune tie dr uscatescu
Am citit ca nu e indicat sa stai mult la soare daca ai risc de tombofilie , voi stiati de asta? Oare chiar e o problema sau e doar un motiv de panica ?
Si mai citisem ca nici prea mult efort nu e indicat...dar asta e un motiv sa ne mai menajeze sotii nostri si sa ne ajute

O zi placuta cu mult soare !

Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C66T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

multumesc floaredemac.
sa ne ajute DD pe toate sa ne strangem pruncii in brate intr-o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

ce bine ca am intrat aici aseara...asa am vazut ca dr Uscatescu e plecata...aveam de gand sa ma duc astazi la Fundeni cu noapte-n cap.
pot sa va rog sa-mi dati si mie o adresa de mail a doctoritei???

oare la dr. Avram m-as putea duce fara programare???oare pana la ce ora???
oooofff....sunt plina de intrebari azi

o zi buna tutror

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Recitind ce e scris mai sus mi-au venit in minte intrebari
Am vazut ca unele fete iau medyn in sarcina si altele femibion , oare chiar numai femibion e ok? Intreb pentru ca daca o sa am noroc poate in o luna sau doua raman iar insarcinata si atunci inseamna ca trebuie sa-mi fac rost de femibionoof , sa vina repede dr Uscatescu sa ma lumineze ca acum sunt in ceata totala.
Stiu si eu ca niveluri prea mari de b-uri nu sunt ok in sarcina dar sa vedem ce zic specialistii...
Nu stiu daca v-am povestit , hematologul la care am fost aici in cluj mi-a zis ca nu ar mai fi cazul sa iau nici thromboass nici medyn , numai acid folic si in sarcina nu e sigur ca e cazul de clexane, sarcina trebuie monitorizata atent...de parca eu nu fusesem monitorizata lunar in sarcina pierduta .Am fost la clinica de hematologie , asa ca dupa raspunsul primit nu recomand nimanui sa merga acolo...
Oare pot fi si eu trecuta in lista de aspirante?

Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C66T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput