FIV si/sau adoptie
Raspunsuri - Pagina 4
MaraAnisia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani pogonici, daca D-zeu ar fi vrut intr-adevar acest lucru, FIV-ul si toate celelalte proceduri de reproducere umana asistata NU AR FI EXISTAT ! gandeste-te cata fericire, bucurie si implinire au adus aceste metode, in milioane de familii, peste tot in lume, indiferent de orientarea religioasa a acestora. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Mergand pe acelasi rationament putem spune ca nici bombele nu ar fi existat daca nu vroia Dumnezeu!!! Da, ele exista dar depinde in ce scop sunt folosite.
Subscriu total la cele scrise de Crinuta - foarte frumos explicat.
Doamne ajuta sa luati decizia cea mai potrivita sufletelor voastre. Si gandeste-te de ce ai cerut parerea atator preoti deosebiti - cineva acolo Sus te iubeste si nu degeaba ti-a indrumat pasii catre acestia.
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
MaraAnisia spune:
citat din mesajul lui CorinaDani hm, era doar un punct de vedere sau un rationament. probabil ca trebuie sa existe un echilibru in toate, inclusiv intre fortele raului si ale binelui... acum daca ne gandim, la cate nenorociri si tragedii se intampla zilnic in jurul nostru, si vieti nevinovate pier sau sunt distruse, multi se intreaba de ce D-zeu permite sa li se intample tocmai lor, ajung sa-si piarda credinta sau sa o puna foarte serios la indoiala... toate se intampla cu un scop, numai ca nu intotdeauna il putem intelege sau accepta... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Daca am trai cu constiinta existentei si importantei Bunului Dumnezeu am accepta mai usor,poate, si evenimentele neplacute din vietile noastre.
Voia lui Dumnezeu
Un parinte l-a intrebat pe avva Sisoe: "Daca stau in pustiu si vine un barbar, care vrea sa ma omoare, iar eu sunt mai tare decat el, il omor?“. Batranul a zis: "Nu, lasa-i-L lui Dumnezeu. Prin orice incercare grea ar trece omul, trebuie sa spuna: "S-a intamplat din cauza pacatelor mele". Iar daca este o intamplare fericita: "Voia Domnului“.
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
crinuta spune:
citat din mesajul lui CorinaDani hm, era doar un punct de vedere sau un rationament. probabil ca trebuie sa existe un echilibru in toate, inclusiv intre fortele raului si ale binelui... acum daca ne gandim, la cate nenorociri si tragedii se intampla zilnic in jurul nostru, si vieti nevinovate pier sau sunt distruse, multi se intreaba de ce D-zeu permite sa li se intample tocmai lor, ajung sa-si piarda credinta sau sa o puna foarte serios la indoiala... toate se intampla cu un scop, numai ca nu intotdeauna il putem intelege sau accepta... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Draga Corina, iarasi Il arati cu degetul pe Dumnezeu in timp ce noi nu avem nicio responsabilitate pentru nenorocirile lumii.
Dupa cauza si efect. Intai trebuie identificata cauza, nu e greu, uita-te in jur, vezi in ce hal a ajuns omenirea ( in ciuda dezvoltarii stiintei lumea decade dpdv moral, spiritual), si atunci efectele sunt evidente.
Nu Dumnezeu permite, noi suntem total raspunzatori pentru tot raul din lume.
Este foarte convenabil sa il blamam pe Dumnezeu de cate ori nu ne merge ceva si sa ne absolvim de orice raspundere. Adica noi traim dupa bunul plac, dupa legi omenesti care multi dintre noi sunt superioare legilor lui Dumnezeu, insa avem pretentia sa ni se raspunda la toate rugaciunile, sa fie totul minunat.
Ni s-a dat un pamant in grija si l-am distrus. Singurii vinovati suntem noi.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Un articol interesant: http://www.bionews.org.uk/page_52888.asp
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
CorinaDani spune:
crinuta, eu nu am aratat cu degetul spre nimeni, ca sa zic asa, am spus doar ce mi s-a intamplat sa aud in jurul meu, oameni care dau vina pe D-zeu pentru moartea sau boala necrutatoare a cuiva din familie, in special copilasi...
in fine, eu nu vreau sa deturnez subiectul deschis de pogonici, am vrut doar sa inteleaga ca suntem oameni, cu calitatile si defectele noastre, suntem unici, gandim uneori diferit despre o anumita situatie, avem posibilitatea de a cumpani si de a alege in deplina cunostinta de cauza...
acestea fiind spuse/scrise, va doresc un week-end placut ! am sa va rog, daca se poate, sa nu continuam discutia pe acest fir, deja am ajuns off-topic si nu cred ca ii facem bine initiatoarei, mai rau o bulversam in incercarea ei de a gasi un raspuns la o intrebare cruciala pentru ea...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
anya spune:
Crinuta, faptul ca pe mine personal nu m-a interesat aspectul religios nu are legatura cu dreptul de a posta sau nu la acest subiect.
Din punct de vedere religios, ce Dumnezeu ar pedepsi dorinta de a da viata? In cadrul unui FIV nimeni nu omoara nimic. Embrionii cresc sau nu - din vointa Domnului daca vrei. Din cei care cresc (presupunanad ca sunt mai multi) maxim 3 se implanteaza- ca sa nu se ajunga la embrioreductie - iar restul se congeleaza. La congelare/decongelare se pot distruge sau nu embrioni. Unii traiesc-altii nu - vointa Domnului (asa cum exista si sarcini oprite in evolutie). Per total daruiesti viata, nu o iei.
crinuta spune:
Anya, eu am inteles ca pe tine nu te intereseaza aspectul religios, dar pe Pogonici o intereseaza, de asta a intrebat un preot, de asta pune intrebari, de asta este in dilema.
In ceea ce priveste actul imoral al FIV, atata vreme cat omul decide care embrion se va dezvolta mai departe si care nu ( fiind omorat, lasat sa moara, however, oricum o iei tot acolo se ajunge), omul se joaca de-a Dumnezeu, isi ia un rol pe care nu l-a avut, nu il are si nu il va avea vreodata.
Asta e doar primul pas. Ulterior se va ajunge sa selectam genele, sa "proiectam"copilul exact cum vrem noi sa fie, iar asta inseamna ca planul lui Dumnezeu nu mai conteaza pt noi, facem doar ce ne taie capul, eventual ajungem sa ne consideram creatori, datatori de viata, ceea ce ar fi culmea tupeului la om.
Despre asta este vorba.
Crinuta si minunea ei
anya spune:
Crinuta, tocmai aici e diferenta: nu omul hotaraste care embrion traieste si care nu. Omul pume la un loc niste celule. Daca si cati embrioni se dezvolta...nu hotaraste el. Embrionii se pun in uter. Daca si cati se prind- nu hotaraste omul. Nimeni nu lasa sa moara nimic. FIV-ul nu e omor ci viata.
Cat despre creatori de viata, deja s-a ajuns la asta. Am inteles ca ar fi reusit sa creeze niste bacterii plecand de la materie "fara viata". Dar sa nu intram in polemici inutile. Putem discuta despre transplant, transfuzii in aceeasi gama.
pogonici1977 spune:
fetelor..va multumesc ptr parerile voastre si gandurile voastre catre mine, prin a va exprima fiecarea parerea sa...
daca continuam a discuta pe tema asta, doresc sa nu ne abatem de la ea...caci sincer va zic ca nu are nici un rost..
stiu sunt constienta ca e tare greu...de luat o astfel de decizie..dar noi ne lasam in mainile domnului si vom decide apoi
avem rabdare suficenta..
daca cineva a mai fost in situatia mea..rog sami spuna si mie cum a procedat
iar acele femei care au propriul lor copil conceput natural...si fara ajut medicilor si a procedurilor va zic SINCER NU CRED CA VETI INTELEGE VREODATA CE ESTE IN SUFLETUL NOSTRU A CELOR CARE NU PUTEM CONCEPE COPII NATURAL...........si nu stiu daca veti reusi sa dati un sfat celor aflate in situatia mea.... e greu de ceea ce simtim si a spune cata durere e.in sufletul nostru
haideti sa nu intram in polemica cu FIV si biserica..caci nu asta vreau..........
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
jesika spune:
citat din mesajul lui irina.c. FIV e o metoda care implica omorarea unor embrioni, de aceea nu e acceptata de Biserica. Se accepta doar inseminarea artificiala, cu sperma sotului. |
Ca sa obtii spermatozoizi fie si pt. o insamantare artificiala barbatul tb. sa se masturbeze. Deci viata acelui copil va incepe cu un pacat...