Pufuleti gustosi de 2010 (96)
Raspunsuri - Pagina 6
cristies spune:
Dar nu inca!
Azi e zi mare, acum 6 luni s-a nascut gaza mea! Implineste jumatate de an... e om mare de-acuma!
Si ca sa fie treaba treaba va poftesc la bunatati montignace si nemontignace fiecare cum doreste pe alese si culese:
Serviti cu incredere din produsele noastre!
O de revenire, de racorire, un aperitiv si pentru toata lumea.
Dupa...o cine doreste si o ca asa trebuie sa dai noroc.
Si toate astea in acordurile si animati de .
Si multe felicitari si lui Lucas cel dulce si Mariei-Dalia.
simplicity spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristies Dar nu inca! Azi e zi mare, acum 6 luni s-a nascut gaza mea! Implineste jumatate de an... e om mare de-acuma! Si ca sa fie treaba treaba va poftesc la bunatati montignace si nemontignace fiecare cum doreste pe alese si culese: Serviti cu incredere din produsele noastre! O de revenire, de racorire, un aperitiv si pentru toata lumea. Dupa...o cine doreste si o ca asa trebuie sa dai noroc. Si toate astea in acordurile si animati de . Si multe felicitari si lui Lucas cel dulce si Mariei-Dalia. _ Povestea unei . Cresc |
Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)
Vesnic indragostita de voi doi!
ayanna_xem spune:
Buna seara.
…mi-a adormit zgubilicea fara maraiala in seara asta! Sa-i tie doamne-doamne naravul, desi parka vad ca maine o luam de la capat…
…si-s asa de obosita, nush…cat a dormit ea azi, n-am stat o clipa locului…na, uite asta e dezavantajul la casa, e multa munca, mult spatiu de intretinut si mi se pare ca oricat as face curat a doua zi e la fel…si ai impresia ca nu mai termini niciodata. Apoi daca as mai avea si animale, cred ca as da faliment…nici la catei n-apuc sa dau mancare cateodata, noroc ca mai are mama grija de ei. Avantaje si dezavantaje, ce sa-i faci…am primit ce mi-am dorit totusi, nu am de ce sa ma plang, nu?
Eu incep sa constat la mine o stare de oboseala cronica de acum…o stare care mie nu-mi era cunoscuta si care ma cam enerveaza acum. Inainte puteam sa muncesc oricat si tot ma simteam ok la sfarsitul zilei…barbat-meu chiar zicea ca-s extraterestra ca nu ma plang niciodata de oboseala, dar acum….of! ma simt uneori seara ca o leguma…voi nu va simtiti mai obosite ca inainte?...cred ca trebuie sa iau ceva vitamine, ca mai am si stari de ameteala cateodata si mi se ingusteaza campul visual…inca n-am vazut negru, dar cred ca nici mult nu mai am…
In rest…toate bune si frumoase…inca nu mi-am papat zgubilicea…numai o ‘amenint’!
Mama rade de mine….zice: “daaa, acuma iti vine s-o mananci, iar cand o fi mare si-o sa faca prostii o sa-ti para rau ca n-ai mancat-o cand era mica!”
Ma uitam la poze pe cont…..doamne, ce-au mai crescut pufuletii nostri!!! Parca ieri eram cu burtica si ma gandeam: Oare cum o arata copilasul meu? ce mutrita are? Cum o sa fie cand o sa-l am? Oare o sa stiu sa-l cresc? Oare o sa ma descurc? Oare cum…? Oare ce….? Etc…. si acum ma uit la ea si mi se pare ca o am dintotdeauna, parka nu-mi mai amintesc cum era cand n-o aveam….toata viata noastra graviteaza acum in jurul ei…frumoasa viata asta, imi place!!! Asaaa…cu oboseala, cu griji, cu munca…nimic nu-i mai frumos decat sa fii mama! Nu-i asa???
Eu sunt mai relaxata acum…trebuia sa ma intorc la servici la 6 luni, dar m-am hotarat sa stau acasa pana la 2 ani, fie ce-o fi…copilasul meu e mai important decat orice…
….na, ca iar ma intind barbologind aiurea si nu mai raspund din urma…imi trebe timp si rabdare ca sa raspund…ma limitez la capitolul asta, iar cele 3 pe care le-am ratat le mai aman… o perioada nedeterminata…
SIMPLICITY...multumesc pentru raspuns! …. Nu trebuie sa te scuzi ca nu ai raspuns la toate….Nu astept solutii asa pe paine de fiecare data cand pun o intrebare…mai mult intreb pentru a initia o discutie din care pot trage mai apoi invataminte.
CRIS_D…mersi mult pentru opinii…eu notez de zor…sper sa ma apuc si sa fac ‘rezumatul’ la un moment dat…oricum, mi se pare foarte logic cum procedezi tu…mersi pt raspuns!
DANYELANA…si noi aici pe baricade cu LM, la 5 luni 2 sapt si 2 zile…mai studiez subiectul o saptamana, maxim doua si apoi intram si noi in clubul diversificatilor. Am si nerabdare si putin stress in acelasi timp…dar per total sunt optimista! Cred ca asa tre sa fii si tu…sis a decizi cum crezi ca e cel mai bine in cazul vostru…
MS…super pozele cu iezisorii tai…
CRISTIES…te admir pentru rabdarea si perseverenta cu care recuperezi din urma…
…cand povesteai acolo de Garga cum vrea el direct in picioare, imediat m-a dus gandul la fii-mea, ca la fel face si ea…numai ca matza mea mai sta cate un pic si in fundulet…in schimb noi inca nu ne rostogolim…incearca ea, se agita, ridica fundul…dar e dolofan si prea greu si revine la loc…e amuzanta tare! Adevarul e ca nici nu prea a avut cand exersa ca nu-I place deloc sa stea intinsa…doar cand doarme…cand e treaza vrea plimbata, ridicata…cred ca mai intai o sa invete sa mearga in picioare si abia apoi sa faca rostogoliri..
M-am bucurat ca v-ati distrat in vacanta…unde anume ati fost in Grecia? Si cumnata mea s-a intors la sfarsitul saptamanii trecute...a fost pe Thasos si mi-a zis ca erau multe familii cu copii mici, mici…ai era si o familie cu un bebelus smecheras si dulce…mi-a fugit gandul la tine si garga…desi nu cred ca ati avut aceeasi destinatie…
Mi-a placut cum va diversificati voi…tare de tot gargaritul…nu numai ca e precoce, dar are si personalitate puternica dom’le…
LML Gargaritzule…..ai implinit un semestru de viata!!!! Sa fii sanatos si sa cresti mare si frumos… pooooop….
Multumim lui mami tau de tratatie…uite asa ce mai dau si eu mana cu nea Montignac, virtual…
BEA…pup bebe Ivan sa-i treaca rinofaringita aia uracioasa…
A…mi-am amintit ca intrebasei intr-unul din capitolele trecute daca am facut inghetata aia de cacao…inca nu…din motiv de bebe plangacios si marait, dar cu prima ocazie o fac…acuma nush cand s-o ivi aceasta prima ocazie. Daca o faci tu mai inainte share-uieste aici impresii…
RUXITA…indiferent ce decizii ai luat…ca s-or dovedi bune sau mai putin bune…le-ai luat cu gandul si speranta de mai bine…asa ca nu trebuie sa-ti faci mereu procese de constiinta. Bineinteles, ca e bine sa te gandesti de doua ori si sa decizi obiectiv…dar asta trebuie s-o faci inainte, iar dupa…bucura-te de rezultat, nu trai cu semnul intrebarii…Oricum, in clipa imediat urmatoare probabil ca esti pusa in fata unor noi decizii…asa ca keep on!…e bine asa cum consideri tu ca e bine! …iar daca nu…data viitoare o sa stii…si o sa decizi altfel…Important e sa evoluam, sa nu persistam in eroare…
Eu chiar te admir cum ai avut puterea sa-ti cresti copilul, sa-l educi…si esti suficient de inteleapta incat sa-ti pui semne de intrebare….nu toti parintii o fac…de obicei doar decid, fara a se gandi in avans la consecinte…si de multe ori nici dupa ce iau o anumita decizie nu inteleg de ce au facut-o…Keep on, mami…keep on!!!
Gata…ma’c la somn!.
Pup you all….
LML la toti sarbatoritii…de azi, de ieri, de alaltaieri …din scena, de dupa cortina…etc pe toti…
Daria
larisel spune:
Incercare de recuperare:
ruxita Noua pediatrul ne-a zis ca fontanela ar fi normal sa se inchida pana la un an jumate.
mp Monti traieshte bine-mersi...sanatos si slab ...binentzeles.
dastefa Eram sigura ca vei veni cu veshti bune! Mirunica dragalasha ...
simplicity Noi avem premergator si l-am luat mai mult ca pe o distractzie, ceea ce si este...cel putzin deocamdata. Fetele sunt foarte atrase de el. Nici nu shtiu daca il vom folosi cica pentru "pre-mergator". Al nostru are si un maner de impins si este super prin curte. De asemenea, nu cred ca e chiar asha de daunator daca lashi copilul cate 5-10 minute de 2-3 ori pe zi. Folosit "intensiv" (in sensul uitat copilul in premergator cate juma de zi pt ca mama are treaba) categoric dauneaza.
bea Ma bag ca musca...trecerea la lp nr 2 samd se face direct si nu treptat. Iar eu sunt adepta mai degraba ciocolata decat prajituri.
cristies Ale mele fete n-au mancat mar decat cand l-am combinat cu banana sau l-am indulcit cu fructoza . Numai ca legat de diversificare...am dat-o in bara.
Pe cat de promitzator parea inceputul, nu m-ash fi gandit ca se pot suci asha intr-o zi doua...Si cum spui si tu ca am avansat repede, ash fi putut sa nu le dau daca deschideau guritzele si dadeau din piciorushe cu ochii-tzinta la catronel+linguritza pt ca in carte scrie 3 linguritze in a 3-a zi???
Sa explic "datul in bara": eritemul Alenei nu s-a vindecat, asha ca in curand implinim 1 saptamana de cand gustarea de dimineatza = lp in loc de fructe (si asta dupa ce ajunsesem la stadiul ca papau fiecare cate un fruct intreg). Iar si masa de la pranz (la noi supa+piure) a inceput sa puna probleme (Natalia stramba din nas la aproape orice ii dau, deshi pana acum mancase acelashi fel ok). Pb in cazul Nataliei cred ca vine din faptul ca o cam fortzez cu vitam-siropul pe care nu il accepta si pace. Mai avem vreo 2 saptamani pana terminam cura de o luna...off...Asha ca de maine avem show la masa (de fapt la "gatit"): Alena fara fructe Natalia da (macar din astea mai vrea...cateodata ), iar masa a doua Alena o mananca bine, dar trebuie sa stagnam o vreme cu alimentele noi pana ii dau de capat ce ii displace Nataliei...doar n-o sa fac 2 supe, 2 piureuri .
Legat de stagnatul cu monti...ma alatur klubului. Dar shtiu unde greshesc: metoda e mult prea permisiva si uit mereu ca sunt in faza I pe termen lung, iar permisiunile din faza II implica stagnare.
decenuela Si eu am inceput sa dau cerealele seara. E singura masa libera...in cazul nostru (de fapt mai e una, dar se va ocupa si aia curand). Eu am gandit asha: dimineatza exclus (la noi e ori la 5 ori la 6 ori la 7 ori la 8 ), frecvent o cantitate redusa cantitativ + cheauneala lu' mami. Masa 2 - fructe (imi convine pt ca de regula e pe la ora 9-10-11 cam cu 2-3 ore inainte de pranzul consistent; cerealele sunt mult prea satzioase si nu ar manca la pranz klumea). Masa 3 - 2 feluri (legume+proteine+grasimi) - exclusa inclocuirea. Masa 4 - deocamdata lp dar urmeaza sa devina o "gustare" mai ushoara (iarashi nu satzioasa) pe la 17-18 inainte de baitza (budinci, lactate, sufleuri, orez - ma rog, inca nu shtiu exact) si nu-mi ramane decat sa le dau la cina ianinte de culcare. Macar in cazul nostru dorm bine dupa...dar nu mereu . Alte motive pro-seara: le plac atat de mult incat nu ar manca fructe sau legume dupa ele ci doar lp (ceea ce nu-i de dorit); eu le combin intr-o proportzie mai mica decat scrie pe cutie si le dau cu biberonul (ajuta la adormire); nu vreau sa le amestec cu fructe sau legume.
yasmine Ce inseamna foarte mult ceai? Eu tot incerc sa le conving sa bea dar nu se omoara (maxim 60 ml pe zi, dar uneori deloc). Apa nici nu vor sa puna pe limba.
ayanna Sa-ti raspund cum e la noi: 1.Suc nu am dat nici un fel. 2. Am introdus alternativ fructe (crude) si supa de legume (de genul azi mar terciuit, maine morovi fierti si pasati, poimaine para etc.). Dupa vreo 2 saptamani de supa (legume fierte si pasate: pana acum morcov, patrunjel, uneori pastarnac, dovlecel + zeama) am inceput sa fac si piure (legume la steamer si pasate: dovlecel, cartof + adaos de grasimi: ulei sau unt). Bine, eu si supa o fac tot ca un piure...un pic mai moale. Dar proteine (gen carne, peshte, ou-galbenus) introduc in piure si nu in supa. 3.Cereale eu prepar asha: lapte praf (5 doze=150 ml)+ 3 linguri cereale (deshi pe ambalaj proportzia de cereale este mai mare). Nu mananca mereu tot cat rezulta (vreo 180 ml), dar frecvent da si asta avand in vedere ca portziile normale la noi sunt de 120-130 ml. Deci le plac cerealele...mult de tot. 5. Ceaiuri incercate pana acum: baby calm, roinitza (din gradina), baby drink (in deplasari), primele 2 musai indulcite .
tomaca Eu pt supa fierb legumele 15-20 minute, le pasez si diluez cu zeama in care au fiert legumele. Adaug sare (de la farmacie) si ulei (deocamdata de floarea-soarelui) dupa gust.
Noua pediatrul nu ne-a dat fier, in schimb ne-a recomandat un sirop (am mai scris despre el) cu mai multe chestii gen vitamine, microelemente etc (www.produsenaturiste.ro/product_info.php/products_id/1381?osCsid=linkuri" target="_blank">asta). Siropul trebuie sa-l luam 1 luna, timp in care am redus vigantolul la 1 picatura pe zi (siropul contzine si vitamina D3).
Insanatoshire grabnica bb-ilor bolnaviori!
Mai aveam de zis...dar m-am grabit tare...
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7
Filmuletze
AMR 4 (+11)
larisel spune:
Sa ma plang si eu...
Am avut aseara prima (si sper eu si ultima) criza isterica de plans neconsolat al Alenei (timp de vreo 3 ore ). Seara pe la 20.30 papa bine cereale cu lp, aproape adoarme in bratze, cand se trezeshte subit (nu ajunsese in patutz) si da-i urlete cu incordari, arcuiri, tremurat de nervi. A trecut saracutza din bratze in bratze (eu-tati-babi de n ori)...nu reusheam s-o calmam cu nimic: verificat pampers, scos pampers, indesat lp, indesat ceai, dat cu baby orajel pe gingiutza, luat temperatura, citit Tatal nostru, pus in pat, dat jucarii, leganat etc etc etc...Nimic, nici o ameliorare pt mai mult de 1 minut. Pana nu a udat-o tati pe fatza cu apa nu s-a calmat. Apoi am mai plimbat-o prin camera 5 minute si a adormit bushtean. Mi-am pus ceasul din ora in ora s-o verific peste noapte. S-a mai trezit de cateva ori dar am rezolvat-o rapid cu suzeta (dupa care si plangea dealtfel). Efectiv nu shitu nici acum ce-a avut. Antecedente din ziua respectiv gen abateri de la program: impartashit la biserica, lipsa baitza seara, harait in nas sau gat nu-mi dau seama (totushi nu pt prima data). Maica-mea zice ca a fost deocheata...eu nu prea cred in astea, dar mai shtii...
Filmuletze
AMR 4 (+11)
larisel spune:
Deja imi vine sa ma fac mica-mica...cand va vad pe voi asha de tari pe pozitzie: totul bio, totul cum spun medicii, totul pt sanatate...
Stau eu si ma intreb: oi fi eu mama rea daca le-am luat premergator? oi fi eu mama rea daca le dau sare? oi fi eu mama rea daca le dau ulei si unt? (ca sa aibe mancarea gust, nu de amorul gastronomiei) oi fi eu mama rea daca indulcesc ceaiul sau piureul de fructe? (deshi eram anti-total cand vedeam la altii inainte de a deveni mamica) oi fi eu mama rea daca le voi da medicamente?
Eu gandesc asha: le-ash da si luna de pe cer numai sa le vad multzumite si fericite si sper eu si sanatoase (daca ii pazim noi pana 1-2-3 ani asta nu inseamna ca nu vor recupera cu varf si indesat mai tarziu).
Cel putzin in cazul mancarii...sunt convinsa ca bb-lushii care fac nazuri fac din cauza gustului. Daca unii accepta alimenetele asha cum sunt ...brute, fara adaosuri ...foarte bine, dar majoritatea stramba din nas si ajung nishte mofturosi. Oi fi si eu exagerata, dar ash vrea ca fetele mele sa sa manance o bucatzica de ciocolata si sa zica gata, atat am vrut si nu sa ashtepte ca un catzelush bombonica promisa de la ora 17.
Filmuletze
AMR 4 (+11)
larisel spune:
Si-acum revin cu fluturashul meu cu emigrarea... Fetele de prin strainatatzuri, ia ziceti cum si de ce ati ajuns unde ati ajuns? Va roooogggg...Si mai ales shtiati limba cand ati ajuns acolo?
Filmuletze
AMR 4 (+11)
larisel spune:
Si o intrebare off-topic: pt micoza nesuferita (cu mancarimi si rani) la degetele de la picioare shtiti vreun tratament eficient?
Filmuletze
AMR 4 (+11)
larisel spune:
Iarashi bantui singura pe aici...de fapt ma retrag si eu...pup si NB!
Filmuletze
AMR 4 (+11)