Floricele de Liliac mai-iunie 2010 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

dOARE bcg-UL? Plang mult copii? caci as vrea sa repet si testul de auz la urechea dreapta si trebuie sa fie foarte linistit sau sa doarma.

Mamica lui Mihai Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Dana81 eu zic sa nu-i mai dai completare daca ai san, e normal sa oboseasca sa doarma mult si sa pape des cand sunt micuti.
Iti va fi mult mai usor pe la 2-3 luni. Ilinca deja papa la 2-3 ore si suge cam 5 minute la fiecare san si gata, il goleste. Parca imi smulge sanul cand trage, atata forta are acum. Succes
NicoletaB imi pare rau de problemele cu operatia, brrr! recuperare rapida!
Ale kk de bb e moale, numai la diversificare va deveni tare. Pana atunci e pasta cu granule de mustar asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Neatza dragelor!

Am sosit de la ortoped, Tudor e cat se poate de sanatos, n-are nimic la picioruse (deci nu facem niciun masaj!), in schimb are caputul usor turtit pe partea dreapta, din cauza posturii care nu-i ok, zice-se, drept urmare o sa merg la 1-2 sedinte cu kinetoterapeutul, sa-mi arate cum e postura corecta si ce sa-i fac sa nu ramana cu caputul asa. M-a trimis sa fac si eco de sold (desi eu facusem deja la 6 sapt), mi-a zis ca a intalnit in ultimul timp ff multe displazii de sold si e mult mai usor sa le tratezi la 2-3 luni, decat descoperite tarziu, duipa 6 luni.. Deci stam bine

Vivela, ma intrebai de controale, sa stii ca pana ce a facut Matei 2 luni si jumate nu l-a vazut decat pediatrul, si mi se parea suficient, insa cand am descoperit ca are pb neuromotorii am fost nevoiti sa mergem la neurolog, ortoped, kinetoterapeut si la oftalmolog (sa ne asiguram ca e ok nervul opic, pt ca in asfixii perinatale poate aparea atrofia nervului optic). La orl am ajuns doar cand era bolnav (otita), la chirurg cand cu fimoza, iar la dentist inca nu ne-am dus, desi ar trebui, poate..
Cu Tudor am mers la ortoped pt ca stiam si de displazia de sold care e tot mai frecventa, si pt ca-mi spusese pediatrul ca-i trebe nu stiu ce masaj. La oftalmolog dupa 2-3 ani e indicat, daca nu observi ceva pb inainte, asa ca nu mai am i plan vreo vizita la medic prea curand..

Crissy, multumim. Eu in sterilizatorul electric sterilizez i biberoane, lingurite, etc. Ce vezi tu la la bebe in gurita poate sa fie ciuperca de lapte, adica se face de la laptic si nu de la nesterilizat. Daca nu ai sterilizator, sa stii ca exista solutii de sterilizare la rece (de la Chicco, de ex), adica tii obiectul in solutie vreo juma de ora (parca) si e steril.

Nico, si noi de la 2 sapt 2 pic de Vigantol/zi.

Corina, noi nu schimbam decat 4-5 Pampersi pe zi, neaparat dupa caca, dar s-a intamplat sa-l las si cu caca ca dormea si s-a trezit dupa 2 ore (si n-am avut niciodata nicio iritatie macar la fundulet) si il schimb inainte de fiecare masa, daca e doar pp, mai putin noaptea cand nu-l schimb deloc (decat daca e kk), se scoala, mananca si se culca imediat la loc, daca l-as schimba s-ar trezi de-a binelea si as avea pb sa adoarma rapid.

Haideti ca trimit mesaj si mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Vigantolul l-ati cumparat voi?
mie vitamina D3 mi-o da pediatra gratis, ca cica e program national.
Am o sticluta pe care scrie Vitamina D3 de la Biofarm.
Intreb pt ca vad ca folositi mai multe acelasi produs.

Mamica lui Mihai Rares
Am inteles ca Vigantol sau Vitamina D3 e acelasi lucru,numai denumirea difera.Ne-a dat pediatra reteta,si nestiind cat costa am cautat la mai multe farmacii,la nici una nu dadea compensat.Cand am intrecbat si am vazut ca e 6 lei si 50 de bani ne venea sa ne dam cu capul de pereti...mai multa motorina am consumat

Cristina,mamica implinita de sufletel mic,Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

taty-ana mai multi pediatri ne-au spus ca se poate administra concomitent BCGul cu infanrixul. Sau cu 1 luna de pauza intre ele, eu asa am preferat.
Madamar si noi avem hernie ombilicala, dar pediatra ne-a spus ca se resoarbe pana la 1 an. DAca nu se resoarbe se poate interveni atunci cu o ligatura..sper sa nu fie nevoie
nati sanatate lui Cami, si Mirci imi tot muceste de cand e la gradi, acum si tuseste Nu am la cine sa-l trimit, sper sa nu ia fata nimic...

Mergi la inceput

NicoletaB Noi vigantolul il cumparam. SI la Mircea l-am cmparat mereu In spital ne-au dat 2 sticlute prima oara. Acum, cica nu mai sunt fonduri. Bcgul a durut f putin, cat a intepat-o..de fapt mai mult cat a strans drita pielea ca se face subcutanat, nu intramuscular.a fost usor zic eu care sunt o megastresata.

Corina eu schimb pampersii la 2-3 ore si la kk. dar oricum, se va diminua cantitatea, cand sunt mici fac mai mult.
Sorana ma bucur de vestile bune de la ortoped. Cu capsorul, stiu ca se modeleaza imediat daca il pui si pe cealalta parte sa doarma.
Sabina ce chesite cu spartul valurilor...prima oara nici nu intelegeam ce vrei sa spui..ia sa-i spun soramii ca vrea bb3 si nu-i iese...si ar prefera si fata

Mergi la inceput

Cusa sunteti 2 frumoase
Artu buna idee cu pusul centrului de activitati in pat...acum ii pusesem un covoras de activitati pt 0-6 l pe care il loveste cu picioarele si se aprind luminite si canta. pare incantata.
T_Ioana stiu ca te stresezi cu luatul in greutate, dar eu zic - parerea mea- ca e mai important sanul -. DIn cate stiu, la 6 l tb sa aiba 7 kg, cred ca si in ritmul asta ajungeti acolo. succes cu gasitul solutiei optime

Mergi la inceput

Nico, Tudor al meu nu a zis nici pis la BCG si nu dormea, de nici nu zici ca l-a intepat.

Vivela, wow, iei in calcul serios bb 3?? Spune-mi si mie cum de poti, eu una mi-as dori 3 copii dar acum nu ma simt parca in stare nici cu 2 sa fiu asa cum mi-as dori, dar cu 3..O pt curaj!
La noi Matei a venit in a 2-a luna de incercari, deci exact cand am vrut, cu Tudor am amanat un pic momentul ca tocmai ne intorsesem din India si mai aveam niste vaccinuri de facut, dar tot asa, a venit repede. Insa de bebe 3, ce sa zic, n-as vrea sa renunt la idee, dar nici nu ma pot gandi serios la asta prea curand, desi imi doresc enorm o fetita..Dar cine imi poate garanta ca reusesc s-o si fac?

Mergi la inceput

Uitasem sa zic

Cris, multumim de cafeluta speciala. Apropo de ochi, Sebi ii are albastri-albastri, probabil o sa ramana asa.
La Tudor deja sunt maro-albastri, deci curand o sa devina caprui. La Matei a fost haios ca erau albastri si noi tot asteptam sa se faca caprui (tati ii are caprui, eu verzi-caprui)si pana la 2 ani am tot asteptat, insa ei s-au incapatanat sa ramana verzi-albastri, ca ai strabunicii lui.

Mergi la inceput

Ah, Sabina, sa-mi explici si mie te rog cum e cu spartul valurilor, ca daca ma hotarasc la bb 3 vreau neaparat o fetita si nu-mi permit sa ratez.

Mergi la inceput