Floricele de Liliac mai-iunie 2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 18
NicoletaB spune:
Neata si de la noi!
Mandrul meu a dormit aseara de la 20.30 la 2, iar de atunci s-a tot carait pana dimineata la 6. Nu am dormit decat o jumate de ora azi noapte. Acum doarme dus si eu nema somn.
Noi schimbam 4-5 pampersi pe zi. Caca nu-l suportam in pampers si trebuie schimbat imediat.
Noi de la o saptamana luam vit D3 zilnic, asa ne-a dat pediatra, voi?
Cate zile de concediu medical pt ingrijire copil sub 7 ani se pot lua pe an?
Eu la inceput de septembrie raman fara cele 126 de zile si back to work si as vrea ca pana pe 1 ianuarie s-o carpesc din concedii medicale!
Mamica lui Mihai Rares
Vivela spune:
neata fetelor! poftiti la o cafea fierbinte cu laptic si croasante(eu ramand doar la cafea).
Nicoleta, de ce nu intri in CIC? scuze daca ai scris pe undeva si nu am retinut eu... stiu ca doctorii sunt mai rezervati acum in a da concedii medicale, s-au pus toti cu raul pe ei, controale si amenzi... cel putin asa se vaita doctorita mea. eu cred ca o sa stau in CIC maximul posibil si iau in calcul si varianta de a mai face un bebe peste vreun an - un an jumate. depinde de cum o sa fie situatia atunci, cat de zdravana la fizic si mai ales la psihic o sa fiu (ca eu sunt genul carierist, mai degraba decat cel familist). si bineinteles, o sa ma uit si in portofel inainte de a lua decizia, criza asta nu-i tocmai de neluat in seama.
Cordelia, suc de morcovi de la 2 luni? of, eu daca as fi primit un astfel de sfat as fi schimbat medicul. de fapt la david l-am schimbat doar pt ca tot insista sa-i dau "supica si suculet" de la 4 luni, in conditiile in care eu alaptam exclusiv. pe moment am zis ca ea si am facut ca mine, adica l-am alaptat in continuare exclusiv pana la 6 luni si am inceput leeeeeent de tot cu celelalte. pe la 8-9 luni inca mai aveam zile cand manca doar san (ii ieseau dintisorii si nu accepta alt aliment). l-am lasat in legea lui, oricum eu nu pot sa-mi imaginez cum ai putea forta un copil sa manance, asa cum mai sustin unele mamici.
in plus, morcovii sunt plini de nitriti, nu cred ca mai gasesti usor morcovi crescuti bio. eu o sa-mi pun in curte cativa (desi stiu ca e mare bataie de cap cu ei, ii pui acum si ii mananci peste 6-7 luni parca, habar n-am, sunt antitalent!).
Sorana, bafta la ortoped, sper sa fie totul bine cu Tudor. eu cred ca sunt cam ignoranta, cu david nu am fost nici la ortoped, nici la dentist, nici la orl-ist...in primul an am fost exclusiv la vaccinuri, pe la 2 ani si un pic am ajuns la orl (si l-am si operat de polipi, ca erau foarte mari si copilul respira f greu, racea f repede, mereu cu muci la nas. acum e alta viata!). abia acum, ca se apropie de 3 ani vreau sa mergem la oftalmolog, la un control de rutina. voi ati fost cu Matei pe la toate controalele de specialitate?
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
corinasmile spune:
Neatza, mamici dormite si nedormite
Ioana, Cornelia, multumesc pentru raspuns si sperante
La noi jumatate din pampesri sunt schimbati din motiv de kk, iar restul de pipi - ca nici pe asta nu-l sufera smecheroasa
Nico, si noi din a doua saptamana am inceput vigantolul zilnic , 2 pic/zi.
Eu am invatat sa dorm odata cu bebe, mai ales seara/noaptea/dimineata. Daca adoarme la 21:30 dupa ultima masa, eu mai stau maxim jum de ora si ma bag in pat, ca sa prind ceva somn.
Noaptea asta am avut noroc de mese eficiente(adica scurte), urmate de adormire aproape imediata. Ma rog sa dureze obiceiul.. Chiar si asa, la o trezire am intrat intr-un perete in drum spre camera ei
Sfatul meu: chiar daca nu iti este somn, baga-te in pat - oricum te vei mai odihni in felul asta, si poate chiar vine mos ene
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
Vivela spune:
Corina, confirm si eu ca numarul scutecelor folosite o sa scada, si asta curand. si noi la 2-3 saptamani de viata foloseam cam 8-10 pe zi, acum la o luna deja am redus la 4-6 pe zi. dar eu nu-l schimb dupa fiecare pipi, ca asta ar insemna sa-l schimb la fiecare 10-15 minute. deci n-as mai face nimic toata ziua decat sa schimb scutece si banii nu mi-ar ajunge decat de pampersi .
il schimb insa dupa fiecare kk (face de regula dupa masa mai consistenta) sau daca se umple de pipi.
Maribell, va asteptam cu bratele deschise in romania, hai ca nu e chiar asa rau aici, e chestie de adaptabilitate . trebuie sa vezi si partea buna a lucrurilor, o sa aveti parte de aer curat pentru fetita voastra .
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Crissy_C spune:
Neatzaaa!
Si eu cu mandra cumintica pe piept , ca in patutz singurica ne smiorcaim
Ioana_T, mie mi-au spus 2 pediatri ca bebelinele iau in medie 200 g pe sapt in primele 4 luni, deci nu te ingrijora. In prima luna se tine cont si de scaderea fiziologica dupa nastere, care trebuie recuperata in 10-12 zile, si de abia de atunci incolo incep sa ia mai k lumea in greutate. La formula e adevarat ca bebeii iau mai mult si mai rpd in greutate, dar tu alaptezi exclusiv, asa ca don't worry. Iar ca sa nu mai adoarma la san, incearca sa nu ii mai dai papa imediat ce se maraie, mai pacaleste-o 10 min sa i se faca cu adevarat foame.
Corina si eu schimbam la inceput pampers intr-o veselie, bebeii alaptati la san fac mai moale si mai des, acum s-au mai rarit reprizele, cred ca schimb vreo 6...
Sorana sper sa vii cu vesti bune de la ortoped. Spor la pregatirile pt botez, poate o sa prindeti vreme buna. Offf, tare capricioasa vara asta
Vivela, ce curajoasa esti, bebe 3? Cu David cum mai e, mai are accese de gelozie?
Fetele, voi cum curatati/dezinfectati linguritele cu care dati picaturi sidiverse la bebe? Ca Patricia e un pic alba pe limbuta, mi-a prescris dr glicerina neutra cu stamicin, si ma gandesc ca o fi facut de la lingurita treaba asta. La inceput o clateam doar cu apa, acum o sterg cu spirt inainte...
Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010
cris_09 spune:
Neata
O www.gapo.ro/poze/detaliu/362324-R1M867BH5HPO4HBISZQVGS4PC.htm" target="_blank">cafeluta speciala penru mamicile de floricele de liliac
Cusa e o scumpica printesica ta,si mamica o zambareata.Radiezi de fericire
Corina noi schimbam cam 7-8 face kk cam de 3 ori pe zi,uneori mai des,alteori mai rar..Asta e,speram k ii vom invata la olita cat mai devreme
T-Ioana nu te mai ingrijora atat cu greutateaAsa eram si eu cand eram graviduta,ce bebe nu mai crestea,s-a nascut micut dar a recuperat.Poate asa e si la Sonia,se facea ea mare
Vero e un scump Matei cu omida lui.Are ochii negrii sau asa se vad in poze?Stiam ca toti bebeii au ochisorii albastrii la nastere,la ai vostrii s-a schimbat deja culoarea?
Bine ai zis Ioana(arturicii) sa raspuna cat mai des si mamicile care doar citesc,de cand ne-am mutat se umplu f greu capitolele.
Cordelia eu stiam ca la 3 luni se mai adauga altceva in alimentatia bebelusului...nu stiu ce,dar parca asa auzisem...sunt total pe dinafara
Maribell eu am luat Bepanthen cu 24 lei,iar servetelele umede au diferite preturi,eu cumpar Pamers Naturals cu 12 lei 2 pachete de 63 bucati fiecare
Nicoleta B noi luam Vigantol,2 picaturi zilnic.
Dupa cum ma asteptam paracetamolul a fost apa de ploaieM-a trezit durerea de picior la 3 dimineata,am bantuit prin casa pana la 6 cand am atipit dar s-a trezit bebe
Cristina,mamica implinita de sufletel mic,Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Reallaura spune:
Neata scumpele
Ce vreme naspa. Asteptam o raza de soare ca sa iesim.
Nu m-am vazut cu nimeni inca prin IOR, ma tot holbez la lume
RCata bafta cu tortul si botezul, sa iasa bine petrecerea. despre tort, noi comandam de obicei Biscotino de la Agapitos, e demential si acum salivez...zici ca e tort de inghetata.
Dar si ala de la Tic Tac e superbun, ala cu nuca si cioco am uitat acum cum ii zice.. prajiturile le-au nasolit, dar torturile au ramas bune
Vivela cu fornaiala a fost mare stres pe mine la ambii copii. Acum Ilinca nu mai fornaie, dar mai da lapte pe nasuc cand suge, abia astept sa merg la pediatra sa-i spun.
Ma duc sa mai citesc din urma
NicoletaB spune:
Faza e neclara si la serviciu: ne tot aliniaza cu Viena, ne tot modifica componenta la departamente si risc sa raman fara loc. Inca nu am aflat ce si cum s-a ales de noi. Prefer sa plec eu din propie initiativa decat sa fiu lasata de izbeliste. Daca intru in CIC pt 3-4 luni iau cam aceesi bani ca si in concediu medical, dar nu mai suspend contractul si am bani intrati lunar in cont decat sa astept procesarea dosarului sau iau banii pe 3 luni si apoi la munca. Ma dezavantajeaza groaznic reducerea plafonului maxim care pt mine se simt caci intretin 2 familii pe a mea si parinti. Daca ramanea 4000 stateam pana prin martie-aprilie.
Pana in septembrie sper sa aflu cum stau lucrurile la munca ca sa pot lua decizia corecta.
Oricum pot veni sa ma controleze in concediu medical, caci voi fi acasa cu copilul.
Mamica lui Mihai Rares
Iubirisca spune:
Neata fetelor, si bine v-am gasit in "primele 365 de zile".
Eu nu stiu cum sa mai fac cu fetita mea, cred ca s-a obisnuit in brate caci plange si cum o iau in brate tace (ne-a zis chiar si medicul, cand am fost la dansa am asezat-o pe masa plangea si cand a luat-o in brate sa o duca la cantar a tacut).
Noaptea doarme foarte bine insa ziua daca nu ies cu ea afara nu doarme in casa.
Nu stiu cum sa mai procedez, caci daca ploua afara ce fac?
In rest toate bune (am ramas doar cu constipatia), a luat bine in greutate- 900 grame si 4 centimetri intr-o luna. Am fost ieri la spital si am reusit sa ne facem vaccinul bcg.
NicoletaB spune:
Vigantolul l-ati cumparat voi?
mie vitamina D3 mi-o da pediatra gratis, ca cica e program national.
Am o sticluta pe care scrie Vitamina D3 de la Biofarm.
Intreb pt ca vad ca folositi mai multe acelasi produs.
Mamica lui Mihai Rares