Floricele de Liliac mai-iunie 2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
veronicach spune:
virgi mine mi-a insistat pe sterilet, dar eu nu sunt de acord cu acesta
multe fete(din odisee)iau contraceptive orale dupa vizita la dr
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
T_Ioana spune:
Buna seara!
Intru si eu mai scurt ca urla printesa la tati in brate!
Am fost in seara asta la controlul de 6 saptamani (chit ca e de fix 2 luni, colul e ok, am ceva iritatie vaginala si mi-a dat niste ovule, am facut si pap ca au trecut 8 saptamani de la nastere si cica e ok(ultimul il facusem in iulie anul trecut, nu am vrut sa discut de metode contraceptive si chiar a ras dr de mine dar nu sunt pregatita deloc,deloc. Imi amintesc cu groaza ce dureri cumplite am avut la primul contact la 6 saptamani de la nasterea lui Razvan asa ca deocamdata "nu, merci!".
Si daca tot am fost cu vuvu dupa noi am zis sa o cantarim ca tot a facut azi 2 luni, sa vedem daca a luat in greutate fata de prima luna cand a luat doar 650 gr....concluzie: 600 de grame, are doar 4.350gr. Sa mor nu altceva! Asistentele imi ziceau ca e ok, ca bb trebuie sa puna 500 gr/luna in primele luni, ca fetita arata bine dar pe mine ma apuca disperarea. Poate nu e consistent laptele meu? Ca eu alaptez la cerere si de cateva zile mananca si la 1/1,5/2 ore si ii dau cand vrea ea. E drept ca e super puturoasa si foarte des adoarme la san si trebuie sa o tot stimulez ca sa suga....Off, sunt asa de necajita!
Ma tot intreb, oare nu se satura? Dar daca nu s-ar satura cu sanul ar plange de foame, nu? Ea suge cat vrea dupa care impinge cu limbuta sfarcul si daca insist nu mai vrea sa deschida gurita sau chiar daca deschide gurita si ia sfarcul nu mai suge, sta asa si se uita la mine.
Mai e vreun copilas care a luat asa de putin in greutate?
Ma tot gandesc la Razvan care a luat 1.000-1.230-1.100 gr in primele 3 luni, alaptat exclusiv. E drept ca manca si dormea intr-una. Asta mica urla-urla-urla, da din picioare, se zbate, se taraste, e super-extra-mega activa....
M-am descarcat aici la voi, dar tare necajita mai sunt.....
arturicii spune:
Ioana, cu siguranta ca a luat in greutate ok. Acum, eu zic asa:
1. fie ia mai putin decat alti copii pt ca "asa e ea"'
2. cu siguranta ca plansetele, agitatia, o fac sa consume calorii mai multe decat un bebe mai putin activ.
Virginia, mie a vrut sa imi puna sterilet insa sunt eu defecta; asa ca iau pastile
Ioana,
Philip, Yann, Sabina - 3 Aprilie
discordia spune:
Legat de tema fetitele sunt mai agitate decat baietii, exeperienta mea cu cei 2 copii este fix pe dos. Claudia mea a fost super cuminte, manca si dormea, nici nu ziceai ca am copil mic in casa, de luat in brate nici nu se punea pb,daca o tineam mai mult de 10 min incepea sa planga, o puneam in pat se linistea, fratiorul ei se comporta invers, prefera bratele in detrimentul patului, dar nu orice brate, doar ale lui mami.
Nico, ceea ce descrii tu despre operatie, am si eu, vineri voi merge la controlul de fix 6 sapt si din experienta sotului cica va umbla acolo cu o pensa sa scoata firul. Sotul meu m-a tot stors dar eu nu am mai suportat durerea asa ca sper sa nu ma doara nici cu pensa.
Oricum, eu mai am si o alta problema, cand ma ridic brusc din pat nu ma doare operatia, dar simt durere inauntru, cred ca este uterul, oare oi fi patit ceva pe acolo caci am ridicat greutati la scurt timp de la operatie, iar la 10 zile de la nastere adunam capsuni la tara.
Cristina, eu tot in urocultoare pastrez lapticul muls, deja am 15 astfel de recipiente si sper sa le inmultesc caci nu se stie niciodata pe unde voi pleca si bebe va avea nevoie sa pape.
Mai voiam sa scriu cuiva dar am uitat, sunt tare obosita, azi am fost la inmormantarea bunicii sotului cu amandoi copiii dupa mine.
Noapte buna!
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)
discordia spune:
Vero, dupa prima nastere mi-a dat sa iau niste pilule care merg si in alaptare, nu mai tin minte denumirea lor, deh au trecut peste 2 ani de atunci.
Acum nu mai e cazul caci mi-am legat trompele, de fapt trompa, caci nu mai aveam decat una.
Eu zic ca nu e cazul sa te ingrijorezi din cauza lor.
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)
taty_ana spune:
legat de contraceptive eu am facut fertilizare din cauza ca n-aveam decat o trompa si aia blocata iar acum ma gandesc daca exista vreo posibilitate sa se fi deblocat in timpul sarcinii,nu de alta da'n-am nevoie de surprize...ar fi culmea,dupa 7 ani de incercari si chin
http://emma-antonia.weebly.com/
arturicii spune:
Vai,Tatyana, 7 ani.... Nici nu vreau sa imi imaginez cum au fost.
Insa cum te simti acum, cu bebe in brate mi-ar face placere sa stiu. E cum te-ai gandit atatia ani ca o sa fie?
La noi baietii au venit imediat fetita a fost surpriza.
dar 7 ani....
Ioana,
Philip, Yann, Sabina - 3 Aprilie
Crissy_C spune:
Neatzaaa!
Multumesc Vivela si Discordia, o sa-mi cumpar si eu urocultoare, sper sa gasesc la cam 100 ml. Dar ma intreb: daca nu a baut lapticul muls ieri dimi si l-am tinut in frigi, merge sa-l mai congelez acum, sau ar trebui congelat imediat dupa muls?
Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010
Crissy_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui veronicach virgi mine mi-a insistat pe sterilet, dar eu nu sunt de acord cu acesta multe fete(din odisee)iau contraceptive orale dupa vizita la dr mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 |
Vero, scuza-ma ca ma bag, dar de ce nu esti de acord cu steriletul? Ce dezavantaje are, ca eu mi-as pune si nu prea sunt in tema...
Anticonceptionale n-aveam voie sa iau inainte de sarcina din cauza unor noduli la sani, nu stiu daca mai e cazul, dar parca tot nu as lua pilule cu hormoni, ma gandesc ca un sterilet e mai putin invaziv... sau gresesc?
Crissy_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Virgi17 Noi am facut duminica botezul fetei. A iesit foarte frumos. In final ploaia s-a oprit, am imbracat-o in cele 2 rochite pregatite si a fost ca printesica. Cumintica foc in biserica, a fost prietena cu suzetica, a stat cuminte de la inceput la sfarsit. Tortul l-am facut la Delicateria, a fost acelasi tort de la nunta noastra, cel cu zmeura, este de-a dreptul demential. Mai nasol a fost ca nu au avut curent in ziua cand a trebuit sa fie lucrat si nu au mai putut a doua zi sa il faca un tort de 3 kg, ci 3 torturi de 1 kg. Insa si asa a fost superb, fiecare tort a avut artificii si lumanari sub forma de pitici luate de mine bineinteles. Restaurantul a fost f f bun. Tratoria Saraceno,pe Eminescu, colt cu Toamnei. AU o curte superba, iaz cu broscute testoase, atractia copiilor,noi am stat inauntru insa si afara e spatiu super. Noi am fost 25 de persoane, insa au loc suficient pentru mai multe persoane inauntru, cred ca spre 50 lejer. Asa ca, daca sunteti interesati de zona Calea Mosilor, Bd Dacia, eu recomand restaurantul.Sunt probati de noi la diverse evenimente iar mancarea e buna rau. Cand sunt gata pozele de la botez, le pun pe webshots.Zilele asta. Virginia si Ioana(19.05.2010) |
Virgi, felicitari pt botezul reusit! Suna bine trattoria asta, am intrat si pe site, poti sa-mi spui te rog cam la cat te-a dus meniul de pers?
Merciii