A venit ajutor , dragi moldoveni
Lupul Moralist, Presedintele nostru
no comment
Raspunsuri
iileana spune:
Mi s-a parut interesant acest comentariu:
Paradoxul tampitului
"
(...)
Rapid, cateva probleme prost intelese de Traian Basescu. Nu vorbesti niciodata astfel, dar NICIODATA, unui om proaspat lovit de soarta, mai ales atunci cand stii ca ai mai pus si tu umarul la nenorocirea lui. (evident, e vorba despre taierea salariilor, cresterea TVA, scumpirea generala…. etc.) Altfel, faci dovada ca nu esti nici tu in deplinatatea facultatilor intelectuale, chiar daca se poate spune ca esti provocat de isteriile unei femei mai nervoasa poate decat ar fi de inteles (sau decat esti tu capabil sa o faci).
Apoi, nu vii niciodata cu astfel de argumente intr-un asemenea context, chiar daca tu stii si esti convins ca ai dreptate. Chiar daca adevarul ar fi de partea ta, risti sa te trezesti linsat sau, ceea ce s-a si intamplat, sa iesi mai sifonat decat ti-ai fi dorit. Oricum, in treacat fie spus, se vede treaba ca nici Traian Basescu nu mai este cine a fost, nici instinctele sale nu mai functioneaza cum lucrau pe vremuri (ce sa mai spunem despre simpatia cu care era pupat de babele de la inundatiile de altadata…)
Si, fiindca nu am cum sa nu observ paradoxul tampitului, cine-i tampitul dintre cei doi? Daca luam de buna afirmatia presedintelui Romaniei din vara lui 2009, potrivit careia “scoala romaneasca produce tampiti”, care dintre cei doi, elev – profesor, care au stat fata in fata la Dorohoi e cel mai….? Dupa Traian Basescu, din replicile si tonul pe care le-a folosit ca sa isi transmita mesajul, e clar cine e. Insa, dupa gustul meu (si sunt convins ca nu doar al meu), tare mi-e teama ca paradoxul nu e chiar atat de paradoxal, iar tampiti parca chiar nu am fi toti cei care nu ne mai uitam la presedinte ca la Soare.
In final, pentru pasionatii de corectitudine deontologica, analize taioase si exacte, interpretari exacte si la obiect, pentru postacii pe care ii vad ca mor tot mai des de grija calitatii jurnalismului, cateva intrebari deschise:
...."
Restul, aici: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/paradoxul-tampitului-jenant-intr-adevar-totusi-cine-i-tampitul-dintre-cei-doi-ca-nu-am-inteles%e2%80%a6-47526.html
JuliaSM spune:
Evident ca doamna profesoara din inregistrare nu are o conduita potrivita,mai ales in fata unui presedinte,fie el si Traian Basescu! Mai nene,eu sa gesticulez asa in fata sotului meu sau a vreunului alt barbat,cred ca intreaga nu mai ies din cadru(nu neaparat fizic,dar cel putin o vorba de dulce peste bot tot primesc).Inteleg ca e lovita de soarta,cu nervii intinsi la maxim si ramasa fara casa,fara salariu-asa mic cum fusese pana acum vreo luna,dar totusi... Probabil ca s-ar mai fi ales si cu vreun dosar penal,daca,in avalansa de gesticulatii,l-ar fi atins cumva(mai mult sau mai putin violent) pe Basescu.
In acelasi timp,sfidarea lu'Mr.President e dincolo de orice masura de bun simt! De ce a mai iesit in multime,daca nu a avut nimic BUN de dat ori de spus?! Jenant,absolut jenant.
Iasmin08 spune:
Eu nu vad decat o femeie disperata, deznadajduita. Nu vad ''pesedista'', nu vad nimic altceva. Un om care a trecut de limita suportabilitatii.... Dintr-un fotoliu comod e usor de comentat si pus stampile. Ca de obicei... nu ma mai mira...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
unducthable spune:
sunt de acord cu Iasmin08 , cosmarul lor e dincolo de a ne imagina
mai e loc de un zambet sau sa imbrace frumos ????
au nevoie de consiliere psihologica pentru ca e o trauma ingrozitoare
sunteti obositi dupa o zi de munca ?
dar ei cum sunt ? mai pot dormi noaptea ?
cum mai vine cineva sa le spuna sa scoata bani de asigurari, asta e jenant ...
imi pare rau ...
diana
carina spune:
Eu cred ca voi traiti intr-o lume paralela, in care taranul de la sat e ca pe vremea bunicilor nostri, cinstit, harnic si bun la suflet.Surpriza e ca nu e asa. Sau cel putin nu asta defineste satul romanesc.
Sunt sate intregi in care locuitorii traiesc (se tarasc ca la cat beau doar asta mai pot face) din ajutoare/ subventii/ alocatii si nu muncesc nimic. Vecinii alor mei, parte din rude.
In satele romanesti se fura si se fura pe capete. Se fura recolta oamenilor care isi muncesc pamantul. Tata sta de paza aproape permanent pentru ca altfel i se fura ce-a muncit si i se si distruge tot, pentru ca intra cu carute si cai peste tot. Li s-au furat gaini din curte noaptea. Si cu toate astea, oamenii din jur nu vin sa munceasca cand ii chemi (platiti si hraniti). Asta e un sat din Galati. Nu cred ca e o exceptie.
Sambata imi povestea socrul de cateva sate din Maramures in care oamenii asteapta inundatiile!!! Li s-a oferit teren pentru casa pe un deal, intr-o zona ferita de ape, dar nu vor, pentru ca, spun ei, daca s-ar muta nu i-ar mai inunda si n-ar mai primi ajutoare nici banesti, nici mancare/ haine.
Sunt convinsa ca sunt si oameni amarati si muncitori loviti de furia naturii, dar sunt si mai convinsa ca oamenii respectivi nu au timp si chef sa tipe la televizor, ci isi curata casele si pamanturile.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
unducthable spune:
o parte din viata mea am trait-o la tara , pana am inceput scoala si acolo in fiecare vacanta 3 luni pe an asi acuma mergem acolo mereu ..
nu trebuie sa va intereseze astfel de subiecte daca nu suportati pe cei de la asate , daca nu va uitati mai atent la oamenii care locuiesc acolo
si acuma mergem la tara in alta parte unde nefacem casa si cunoastem vecinii si exista o diferenta , ca sunt mai rabdatori si foarte harnici , in orice loc exista si betivi si hoti , pana si in acolo sus in varf se bea de se stinge
daca e la oras nu bea ?? pardon ?
nu cred
la revedere
Laura25 spune:
carina, tatal meu este profesor intr-un sat de langa Dorohoi. Din fericire au fost afectati mai putin decat altii de inundatiile de acolo. Dupa ce a vazut scena respectiva la tv a decis sa o caute pe profesoara in cauza, sa o ajute cumva, cu cat si in ce mod o sa poata. Inca nu a aflat cine e, dar cand o sa o gaseasca, am sa il rog sa imi povesteasca in detaliu ce a aflat. Daca te mai intereseaza atunci, o sa iti povestesc si tie.
Eu am vazut o femeie disperata. Tu ai vazut o betivanca puturoasa care se uita la tv si tipa la stimabilul domn presedinte, asteptand ajutoarele de la stat. Ramane de vazut care e adevarul ... daca intereseaza pe cineva, binenteles.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina Sambata imi povestea socrul de cateva sate din Maramures in care oamenii asteapta inundatiile!!! Li s-a oferit teren pentru casa pe un deal, intr-o zona ferita de ape, dar nu vor, pentru ca, spun ei, daca s-ar muta nu i-ar mai inunda si n-ar mai primi ajutoare nici banesti, nici mancare/ haine. |
Din pacate,e tare adevarat si ce ai spus tu...In Satu Mare au fost inundatii catastrofale prin '70,cand s-a revarsat Somesul.Si acum sunt in oras pe unele case vechi inscriptionari sau tablite metalice care indica nivelul la care ajunsese apa atunci(pe alocuri chiar 70-100 cm de la sol).
Faza e ca,nu demult,la primaria din oras a fost o readucere aminte a acelor timpuri,in ideea ca tot e mai bine sa previi,decat sa tratezi.Unii si-au amintit ca,dupa inundatiile acelea,cei mai afectati au primit cate un cec de 10 mii de lei,suma considerabila pe atunci.Ei bine,oamenii cu asta au ramas in cap,cu gandul la bani,ba chiar au si scos un slogan pe care il tot repetau acum,la manifestatia de la primarie: "Cecul de zece mii! Somesule,cand mai vii?!" ...
Nu stiu daca e de ras sau de plans.Plansul ramane la urma,in cazul asta,dupa ce s-o revarsa Somesul inca o data si cecul va intarzia sa apara...
unducthable spune:
la aceasta categorie se merita sa ii pui sa semneze , daca refuza alt loc de teren, numai ei raspund de efectele inundatiilor , deci raman acolo pe semnatura lor