Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Zilele astea e pentru prima data cand regret ca nu am pe cineva sa ma ajute sa stea cu Eric cateva ore. Asa m-as duce la filmul Twiligh Eclipse. Am citit cele 4 volume cat am stat atunci in spital 8 zile pe nerasuflate si mi-au placut la nebunie, iar cand am venit acasa am vazut primele 2 filme. Asta mi-as fi dorit sa il vad la cinema, dar asa il astept pe net.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

buna dimineata,
anca si la mine s-a trezit domnul la ora 5 30 sa manance si apoi a adormit dupa o ora abia, dar s-a jucat si a gangurit. l-am pus langa mine in pat si a putut sa se invarta in voie. mai nou se misca in patut si se blocheaza pe latimea patutului si incepe sa maraie.

mamica de Piscotel
Petru Gabriel (24.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

ami, anca, asteropi, oana , denisa, silvia, kossir multumim mult de complimente sper sa nu fi sarit pe careva ca ma oftic

azi noapte a baut la 12 iar s.a culcat pe la 1 noaptea, s.a foit la 5-6 dimineata si i.am bagat suzeta in gura ca nu ma puteam trezi si la 7.30 a trebuit sa ma scol sa.i dau lapte, nu.mi place orarul asta....
asa ma trezeam la 4-5 manca si dormeam iar pana la 10 , acum ma simt ca naiba de somn si dupa masa ma duc la cumparaturi ca i.au ramas body.urile mici ....

anca al tau regurgiteaza a mea face caca intr.o veselie, ca la cat bea....trebuia sa puna o gramada, nu ca as vrea eu mi.e cam egal zau atata timp cat e ok, dar ma gandeam asa cu caca asta destul de moale
a baut acum 190 a ragait de 3 una dupa alta , apoi a terminat totul pana la 210 cat facusem si daca mai era ar mai fi baut....dupa care a tras o cacaceala

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

AMr...2kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna dimineata!

Mamici David face baita tot asa o zi da una nu pentru ca de fiecare data vrea si daria baie si nu o pot lasa nesupravegheata cit il sterg sau masez pe el. Daria a facut zilnic baie pina la 1 an si 3 luni si vreau sa incep saii fac si lui david zilnic pentru ca rutina de seara este foarte importanta pentru un somn linistit.

Gabyhilla in cartea pe care o am eu scrie asa:

Daca are 5 mese in timpul zilei se inlocuieste a treia masa. Daca are 4 mese se inlocuieste a doua.

Cu precizarea ca prima pappa e considerata atunci cind masa este deja constituita in totalitate adica: supa de legume cu liofilizat din carne si cereale.

Nu am eu timp sa scriu dar principii de baza:

Fara graba: pentru inceputsunt citeva secvete de mici degustari care il ajuta sa se obisnuiasca cu nouatea.
Nu se incepe mai devreme de 5-6 luni pentru ca stie doar sa suga, reflexul de mestecare apare mai tirziu.

Cite un aliment pe rind. Copilul apreciaza gustul diferitelor alimente si se testeaza si alergiile.

Incepeti cu doze mici, noile alimente sunt propuse nu impuse.

Verificarti pemperatura mincarii cu o lingura diferita de cea pe care o floseste bebelusul.

Nu reincalziti mincarea deja preparata-din borcanel se scoate cantitatea dorita cu o lingura curata si se pastreaza la frigider. Nu hraniti direct din borcan si pastrati pe mai tirziu. Bacteiii trec din gura copilului in mincare.

Nu ii dati mincarea noua cind ii este foame excesiva.

Daca refuza cu putere mincarea sau lingurita nu insistati.

Legumele in timpul firberii lasa in supa nu doar vitamine ci si nitrati care la contactul cu aerul se transforma in nitriti periculosi pentru organism.

Supa se tine maxim 24 de ore la frigider. Cel mai potrivit e sa faceti doze de 150-200 ml si sa le congelati urmind sa le incalziti pe foc si nu lasate la temperatura ambientului.

Reteta supa:

Fierbeti in 1 litru apa legumele pentru 30-60 minute. Filtrati supa si calculati 150-200 grame, pasati legumele si adaugati trei linguri de legume pasate la supa.

Adaugati 3-4 linguri de crema de cereale prefierte, 40g de liofilizat de carne si o lingurita de ulei de masline.

A doua masa inlocuita recomandata cea de seara:
Brinza calcica simpla apoi adaugata in supa de legume.

-------------------------------

Erina mamica Dariei si a lui David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Exemplu meniu pentru 6-8 luni:

ora 7-8 lm sau lp

12
-supa crema clara sau supa crema de legume cu:

la inceput cereale de griu sau cereale mixte apoi pase mici sau orez pentru copii ( sunt boabe de orez facute din faina de orez)

-omogenizat de carne sau peste

-o lingurita ulei masline extravirgin

-fructe rase sau omogenizate

16 -lm sau lp

-supa clara sau supa crema de legume cu:

-cereale de griu sau crema de creale mixta

-brinza proaspata sau parmezan

-o lingurita ulei extravirgin

-fructe rase sau omogenizate

Dupa 8 luni se trece la piureuri de consistenta mai densa si se introduce albusul de ou si rosia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Si noi avem bebe cacacios. Face de 3-4 ori si mult. probabil de aceea si papa mult.
Ieri a papat 130 la toate 5 mese dar de obicei papa 170. Acum probBIL CA depinde si de tipul de lapte. Oricum se zice ca LM e mai subtire si se digera la repede. Si cand ii dau LP tot la fel de des cere si tot la fel de mult mananca, dar cum mananca rar LP nu pot sa-mi dau seama daca chiar asa e

Roxi - ce imi placi cu imi e egal. In totdeauna m-au amuzat spaniorii cu "me da igual" al lor . Si cu "bale" parca ii si vedeam balosind ca un bebe cand ii da dintii

Oana - nu stiu ce are camera . Vede ca si cum ar vede numai caldura. Sti imaginea aia in culori care o mai arata astia in filmele de groaza. Iti inchipui ce iese. Mai avem un Sony vechi care nu merge decat pe soare puternit si la care nu mai sta inchisa usita de la baterii. Asa ca nici cu el nu pot sa fac poze.
Am ramas cu telefonul, care face poze .....ca telefonul, ce sa-i faci
Si eu multe de facut in casa dar I dont give a damn si ies afara. tot ma doare capul si trebuie sa la relaxez domne se poate

ALina - incearca s-o lasi mai mult in cada sa se balaceasca. Poate asa nu mai plange.
Aseara i-a m dat sa pape , s-a jucat cam 30 de min cu tati, am facut baita. Am pus-o in pat s-o sterg si s-o imbrac si a incput foitul intorsul pe o parte, zgariat pe fata. Asa ca am lasat-o cum era si i-am dat bibe. A papat pana a trebuit sa-i scot aerul. Am luat-o tot asa despuiata si in prosop , a scos aerul, am pus-o jos , am imbracat-o si a continuat papa. Dupa papa direct in patut la somn.
Daca as fi stat s-o imbrac se enerva si manca si prost dupa si eu as fi fost traspirata toata la sfarsit.

Asta nu inseamna ca o sa mearga si la voi . Tu sti cel mai bine ce vrea copilul tau , si doar tu iti poti da seamna . Noi de dam cu parerea si spunem ce merge la noi, dar nu e universal valabil

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Scuze pentru typoes. Am scris in mare viteza. Masa de seara se da la ora 20.

Acum fiecare fiecare mama se adapteaza la nevoile si caracterul copilului. E am citata penru orientare.

Cred ca la David voi incepe cum spunea Delia cu legumele galbene. Am gasit zilele acestea si cartof dulce, e scump ce e drept dar nici el nu va minnca cantitati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Erina - ce facem cu nitrati aia periculosi ? Cat trebuie sa stea la aer ca sa se trasforme. Aici nu preA AM inteles.

Am inmultit un castron

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fete, aseara mi-era asa somn de n-am mai intrat decat sa va citesc.

ROXANA - E scumpa rau Silvana cu cercelusi!

KOSSIR - M-ai facut sa rad cu dilema ta aseara... "seamana cu taso. Ca si fiemea. Oare toate fetele? Da si fiimiu." .

DENISA - Cand ma uit la pozele cu bebeluna le tot reiau si pe alea vechi ca e frumusica si imbracata cu gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Sa mai scriu ce imi aduc aminte....mai, eu imi pierd memoria!...
Vorbeati de kk-bebei, al meu face o data si zdravan de daca nu esti pe faza se murdareste si pe hainute. Dar atat, poate, rar si nu stiu din ce motive sa mai faca ceva mic si amarat dupa-amiaza sau invers, daca n-a facut cum trecuie dimineata, mai tranteste unul sanatos pe la pranz. Si de mancat le infunda bine si, sincer, nu prea vreau sa il opresc de la mancat. Sunt 6 mese de cate 120 ml, dar nu tot o data, depinde si la el.

Mergi la inceput