Am auzit-o pe Catinca Roman folosind acest cuvant, contextul era cam asa: se vorbea de relatia uneori tensionata dintre vedete si paparazzi si spunea ea ca uneori cu culitudine se poate trece peste "frecusuri".
Nu stiu cuvantul si nu l-am gasit in DEX. E un neologism... mai nou? Sau un furculicion?
e un furculition in opinia mea ![]()
poate vine de la "play it cool"
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Eu cred ca a vrut sa faca o asociere intre a fi cool (expresie deja folosita foarte des) si atitudine, coolitidine, adica![]()
Eu am mai auzit aceast cuvant si la un italian sugubat, dar nu este un cuvant care sa existe nici in dictionarul italian...Este o imbinare de 2 cuvinte: culo (care desemneaza posteriorul unei persoane, intelegeti
) si attitudine. In italiana a avea "culo" inseamna si a avea noroc...Astfel, culitudine ar insemna intr-o exprimare fortata, dar si amuzanta, "noroc cu carul"...
La ce s-o fi referit Catinca Roman, numai ea stie![]()
Io am dat o cautare pe ''pretenul'' meu google si mi-au venit ca raspuns doar ceva site-uri in italiana
. Poate stiu fetele din Italia ce o fi insemnand, totusi nu pare sa fie un termen des folosit, caci doar 8 raspunsuri au venit inapoi..![]()
Se prea poate deci sa nu fie un furculition, dar cu siguranta nu e neologism. (Se poate totusi sa fi fost alt termen???)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
eu cred ca este o imbinare a 2 cuvinte din 2 limbi diferite : cool si atitudine. Adica atitudine cool.
Deci, da, este un "furculision", plin de ifose. ![]()
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.