Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (95)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

of mai fetele

noi am inceput duminica bine de tot...cu o vizita la urgenta ca a facut Dragos temperatura 38.6. De aseara incepuse, i-am bagat supozitor, peste noapte a fost ok si de dimineata a urcat iara. Verdictul, are un pic de rosu in gat, nu e de la dinti, nu e nimic la plamani. Mia- dat nurofen si panadol dar si ospexin...cica asa preventiv ca e doza mica...acum sunt in dilema, sa ii dau, sa nu ii dau...cica daca ajunge la 39 sa ma prezint de urgenta la spital. Si o alta chestie...fontanela e inchisa...s-a mirat si dr...a zis ca nu vede probleme ca se dezvolta ok motoriu dar am ramas eu cu o buba pe creier acum...

of of, mai mai...asta ne mai lipsea...va spuneam ca am internat-o pe soacra-mea sambata trecuta....din pacate marti a murit..asa ca a fost o saptamana groznica

-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric

pozele noastre

aoleuuuuuuuuuuuuuuu...............................nahpa
imi pare tare rau............
condoleante

unde avea 38 intrarectal?
asa am patit si noi cu ivan
eu zic sa ii dai
eu desi i-am dat amoxacilina de 3 ori/zi tot a facut si mai rosu si febra si mai mare...........si tot de la gat...............si nimic la plamani

nu stiu...............sanatate multa!!!!!!!!!!!!1

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Prin 91...

Mariucasara... cum sa fie Sara o combinatie de strut cu capra si praf?

_
Povestea unei .
Cresc

Nuuu...E doar strut (ca de multe ori fuge asa repede ca nu o vad cand trece pe langa mine) si capra (ca se catzara pe orice si apoi sare de acolo, cand nu are pe ce sa se catare sau unde sa fuga sare pe loc ca o minge)

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

ce tare..................

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui myky791

buna ziua! am ajuns la pag 3 si am citit despre miruna a lui dastefa! felicitari. asta este o veste neampomenit de buna! am vazut si poze e o scumpica!

bea am vazut ca ivan ink face febra. ori este de la dinti ori nu cedeaza la antibiotic infectia este prea slab. dak mai face febra eu zic sa ceri si parerea altui pediatru.

ruxita am citit ca fusei la alt medic.foartebine. multa sanatate piciului
ma intorc sa mai citesc si revin

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

da ai dreptate.cred ca era slab antibioticul si totodata putin ca dozaj.............am fost..............si ne-a dat amox 250.........maine merg iar la control cu el

Mergi la inceput

vai ce monolog am tras........................

so despre noi

copil dormit foti azi noapte
la 4 maini reci ca gehata la 6 ardea
avea 39.3 in fund
repede nurofen parcaetamol
comprese reci, cartofi razaliti la talpi.................
scazut febra
mers la urgenta
no pediatrudoar un dr batrande garda
ascultat la plamani nimic nimic
vazut gat..aa de la gat
intrebat ce trat am fc
ca e prea mica doza si slab
asa ca prin urmare amoxacilina 250 3 ml de 3 ori/zi la fel nurofen
in caz de nevoie de 2 ori/zi sup paracetamol............

asa si maine vine pediatra de la jibou
si merg la 1 sa il mai vada sa vedem ca tot mai multe pot discuta cu ea...........
si vad o pun la intrabari
si daca imi place de ea, facem "un contract" si o bag pediatra lui Ivan.................
sper sa fie buna ca multa lume o lauda...........sa vedem./...................

asa.........nu prea vrea sa pape, greu, nu vrea sa ia medicamentele.............
am incercat de la seringa de nurofen, pana la suzeta de aia in care se baga treaba de luat dar nimic
strange gura ca clestele si scoate limba si nu ma lasa nici suzeta sa i-o mai bag.....................
oooooffffffffff
l-am tinut si de nas....la sfatul lui mami nici asa...........
greu nene greu........nici bibe cu lapte nu vrea, numai daca moare de foame si il gusta de mai multe ori sa vada daca nu e medicament

mno
ma duc...........
na mai revin probabil ca o sa mai fie si altcineva nu numai eu....................

pup pufuletii si pe mamici

cristies cum face garga la papa vrea?
esti asa de dragutza ca recapitulezi si scrii din urma..
chiar trebuia sa stau sa ma gandesc la cate ai scris la adresa mea..........vai da ce si a fost atunci?
si radeam singura ca proasta

ioana foarte frumoase sunteti
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
si bronzate.......................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Beatrice, eu m-am gandit zilele trecute la viitor. Adica bun, ii dau azi mar, maine morcov, poimaine alte alea... dar scopul e sa manance cu noi la masa, aceeasi mancare, nu sa muncesc ca sclava si sa stau numai in bucatarie sa pregatesc all day long mancare pentru bebe si alta separat pentru noi.
Si ca atare e bine sa mancam noi sanatos (pe cat posibil, ca daca stam sa cautam numai mere bio nu mai mancam deloc), si iti spun si la ce m-am gandit eu ca ar trebui sa elimin din alimentatie cel putin temporar: mierea, sarea (exact cum a zis Mariucasara), branza mucegaita, ciocolata, pasta de tomate de cumparat (care inseamna sa fac eu in casa) si branzeturile "de la sibieni" care chiar daca sunt delicioase sunt incerte...
Din fericire monti ne-a facut sa renuntam la nestea si sprite, la chipsuri, snacksuri si grisine si destule alte chestii la care ar fi trebuit sa renuntam acum.
Probabil ca mai sunt si altele care nu mi-au sarit in ochi, daca aveti sugestii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Fi-miu s-a strambat azi la mere. Rau... A mancat cred in total o lingurita si apoi a dat-o afara...
M-am oprit ca incepuse sa se inece...

Mai incerc si maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Salutari si de la noi!

Tot plecat prin vizite nu mai apucam sa intram...sa citim...sa scriem...

Pt prezenta la catalog, bifam si noi "prin zona"

Pe scurt Kiti din stat in 4 labe, acum a invatat sa se aseze in fundulet, si singur se aseaza cum ii convine . A descoperit cum se poate asa ca nu imi mai terorizez spatele de la ridicat si aplecat. Si sper sa oboseasca mai mult ptr a ne lasa si pe noi la putin ...ca peste noapte e tot cu tzitzi in gura...

Papam bine, mai putin carnita (nu ii place la gust) si a facut putin falcute (parca).

Va ca ne e dor de voi, dar speram sa ajungem si noi la zi...curand!

Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului

AMR 8 pan'la nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:

Beatrice, eu m-am gandit zilele trecute la viitor. Adica bun, ii dau azi mar, maine morcov, poimaine alte alea... dar scopul e sa manance cu noi la masa, aceeasi mancare, nu sa muncesc ca sclava si sa stau numai in bucatarie sa pregatesc all day long mancare pentru bebe si alta separat pentru noi.
Si ca atare e bine sa mancam noi sanatos (pe cat posibil, ca daca stam sa cautam numai mere bio nu mai mancam deloc), si iti spun si la ce m-am gandit eu ca ar trebui sa elimin din alimentatie cel putin temporar: mierea, sarea (exact cum a zis Mariucasara), branza mucegaita, ciocolata, pasta de tomate de cumparat (care inseamna sa fac eu in casa) si branzeturile "de la sibieni" care chiar daca sunt delicioase sunt incerte...
Din fericire monti ne-a facut sa renuntam la nestea si sprite, la chipsuri, snacksuri si grisine si destule alte chestii la care ar fi trebuit sa renuntam acum.
Probabil ca mai sunt si altele care nu mi-au sarit in ochi, daca aveti sugestii...

_
Povestea unei .
Cresc
Cristies imi dau si eu cu parerea in fctie de ce mi s-a spus si mie,cica pana la un an e bine sa ii faci separat,iar dupa aceea ii poti da din mancarea ta(in sensul ca daca faci supica scoti separat pt ea inainte de a o condimenta).......asa copilul deja mananca ce mancati si voi,dar nu condimentat exagerat.......cineva spunea e om si el nu bibelou.........eu cel putin cred ca asa am sa procedez,pana la un an o sa o obisnuiesc cu gusturile,cu textura si apoi va manca ce mancam si noi(dar fara condimentare exagerata)

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:

Fi-miu s-a strambat azi la mere. Rau... A mancat cred in total o lingurita si apoi a dat-o afara...
M-am oprit ca incepuse sa se inece...

Mai incerc si maine...

_
Povestea unei .
Cresc

Noi am progresat mult din punctul in care sunteti voi... cam asa a facut si Caius o luna... am trecut de la sucul stors cu storcatorul la pireul obtinut din fructe date prin razatoare apoi inca o data date prin sita metalica - in final imi iese un piure fin cu care nu se mai ineaca si azi mi-a mancat tot! tot ce i-am dat si tot ce am facut (o juma de mar, o felie de mango si o bucatica mica de avocado)... cred ca depinde foarte mult de fructe - dar trebuie sa-mi confirm teoria, si repede-repede sa-i reintroduc supa de legume...

cat despre gatitul separat, mancarurile pentru bebi nu sunt intr-atat de elaborate incat sa zici ca te tin toata ziua la bucatarie, dar din amintiri la Ela faceam mancare in primul rand pentru ea si pentru noi daca mai aveam chef. (eu pentru bebe si sotul pentru noi);

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

am citit intr-o revista pt copii ca:
- bananeleconsumate in exces pot avea efecte nedorite,adica in cantitate mare,potasiul(o banana medie contine 470mg,aprox.) poate deveni toxic,cica 2 banane pe saptamana ar fi suficiente pt a-i asigura necesarul nutritional;
- avocado:cele mai usoare combinatii,bine acceptate de bebelusi sunt-banana+avocado
-mar+morcov+avocado
-branzica+avocado

E interesant cate poti citi in aceste reviste/carti pt copii....dar cat e de sigur/corect?cred ca aici intervine "datoria/instinctul" de mama(din punctul meu de vedere) de a verifica aceste informatii.......eu citesc aceste reviste,dar intreb si medicul(medicii)ei.Aici se ofera niste brosuri(carti) cu tot felul de informatii despre,diversificare,baie,alaptare,etc....furnizate de ministerul sanatatii si consider ca sunt un reper f bun pt o mamica,mai ales la primul copil

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput