Nazdravani de prin 2003 *4

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eliza!!!! Anka sa iti traiasca printesa mare, ateptam povesti despre sarbatorita, petrecere, toate cele!

lauraB, ce frumoase locuri...satul bavarez si vulcanul mi-au placut cel mai mult. Cate zile ati fost plecati?
Ooof, imi pare rau de vestile despre after-school si ce scumpa e gradi la voi! Si aici se plateste peste vara fritids-ul(after-school) chiar daca copilul nu merge. Silvia a fost doua zile(atat am avut nevoie) in cele doua luni de vacanta...insa va merge in continuare de saptamana viitoare. Aici costa 50 de euro pe luna...
Bun ajutor mama, a mea pleaca peste trei saptamani si stiu cat e de greu dupa ce a fost aici...

buli, normal ca nu l-ati invatat voi pe Matei inmultirea, adica nu direct . Eu apreciam ca stie asta. Bravo!

danat, mersi de aprecieri...Silvia e artista si la fotografiat :)).
Husele mie imi placeau mai demult, sotului insa nu prea, ca cica sunt inflorate, etc. Dar acum e si el multumit :).

cris, buli...am inteles acum ce e driftingul...bine ca nu am baieti!

O zi buna la toata lumea!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Va salut si eu dupa atita timp, avem si noi vesti proaspete. Aldo e scolarel de exact o saptamina! Ii place la scoala si asta ma bucura tare tare mult. Mi-a zis in a doua zi de scoala ca a fost cea mai frumoasa zi din viata lui. a pus ochii si pe o fetita din clasa a patra, pentru ea isi face freza cu gel in fiecare zi de ne lesinam de ris pe la colturi, nu asa pe fata sa-i stricam entuziasmul asta dulce al copilariei:) O mai cheama si Fe, adica Zina:). Suna bine pina acum.grupa e cam marisoara, de 28 de copilasi, dar ma rog o sa fie si spiritul de competie pe masura, programul arata binisor, invatatoarea e si directoarea scolii, imi place, imi da pur si simplu un sentiment bun. e inimoasa, iubeste copiii si comunica f bine cu ei.dupa scoala merge in Hort, cum se cheama aici. iau masa, au timp de recreere si o ora fac temele dupa care la joaca inauntru ori afara. ca alte activitati are mai nou golful, ca scoala e linga un club de golf si au facut un contract si uite asa timp de 4 ani de zile va lua lectii cu antrenor. mai au gimnastica si sport intr-o hala de sport exact linga scoala, au si teren de fotabl afara, pt o scoala micuta de numai 70 de copii e ok. Au cite o clasa de elevi pt fiecare an si clasa intii de anul asta e mai marisoara ca in rest is de regula 10-15-20 maxim intr-o clasa. in prima zi de scoala a fost ca o serbare in cinstea boboceilor facuta de copiii din clasele 2, 3 si 4. mi-a placut ce am vazut, au cintat la instrumenete, au avut o piesa de teatru, dictia excelenta in piesa respectiva, toate invatate in scoala, intre elevi un aer prietenesc si in fine se vede ca e o colectivitate micuta dar unita, exact ce mi-am dorit pt Aldo. In pauze cei mari au grija de cei mici, le prezinta scola,a le mai explica una alta, ca pe holurile dintre clase sunt zone cu diferite activitati, gen coltul cu puzzle, masa cu plastelina si asa mai departe.Extra il mai duc doar la inot si karate. Fotbal nu vrea.inainte de scoala am mers si noi in citeva vacante micute, pe gustul lui, pt ca i-au fost dedicate, aici e moda ca in prima zi de scoala copiii sa aiba parte si de o mica petrecere cu familia, prieteni, normal ca si noi am facut asa, avem si poze, poate le si pun curind.usor usor intram intr-un program mai linistit asa ca sper sa revin si eu in zona.pup toti scolareii si mamele emotionate:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

eliza, la multi ani!!!
parca fix de ziua ei incepea scoala, nu anka? cum a fost?
cred ca e primul an cand are copii multi de ziua ei...

ce baieti amorezati avem... andreiu meu n/are cu cine, dar incepe scoala...

laura... nu/mi dau seama de ce atat de scump, mai ales ca e la servici, si ar trb sa aiba tarife petnru angajati... poate se rezolva cumva mai ieftin, prin alte parti?

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

La multi ani, Eliza !

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

LA MULTI ANI ELIZA! Mami sa iti traiasca ambele fetite si sa fii bucuroasa de tot ce realizeaza! Sa ne povestesti daca s-a serbat si cum fuse prima experienta canadiana de acest fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

La Multi Anishori Sasha!

La Multi Anishori Eliza!

Noi suntem deja in a 3a sapt. de scoala

La 18:00 avem prima sedinta cu parintii... Am iar niste emotii... Sper sa inteleg ce o sa se vorbeasca... Greu domne', greu cu finlandeza asta

Va pup. A! Sunt doar 10 copii in clasa si 3 invatatoare (Laura este invatoarea principala si celelalte 2 'ajutoare'). Ca materii (in plus la cele standard, matematika si limba materna) vad ca au pana akuma religie si un fel de stiintele naturii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Ma apuca si pe mine emotiile cu scoala, cand va citesc

Ce dragut e Aldo cu gelul

Si Diana a avut doi colegi de care ii placea acum 2 ani, si imi povestea mereu ce mai fac prietenii ei cei mai buni. Asta a fost prin Kindergarten. Primul a plecat din scoala pe la mijlocul anului, cand familia lui s-a mutat in alt oras. Al doilea a parasit scoala in vacanta dinaintea clasei intai, a plecat inca si mai departe, acasa in Mexic....

Mihaela, nu am apucat sa-ti spun, dar imi plac foarte mult fotografiile tale. Cand apuc ceva timp liber, intru pe cate unul din blog-urile tale si-mi clatesc ochii
Ca sa-ti raspund la intrebare, de data asta am prins curaj si am fost plecati 4 zile!

Cristina, daycare-ul e foarte scump aici, in BC. Operatorul gradinitei de care va spuneam e un particular, nu o agentie a guvernului. Se considera ce gradinita apartine de serviciul meu doar pentru ca angajatii au prioritate la inscrierea copiilor. Bine, alte avantaje ar fi ca e foarte aproape de birou si ca are ore foarte bune de lucru (7am ...6pm). Dar daca in martie grecoaica la care a mers Diana cand era mica mai lucraza inca cu copii, si daca desigur va avea locuri, am sa o duc si pe Sophia tot acolo. Nu e chiar aproape de serviciu dar e oarecum pe directie, si sper sa fie ceva mai rezonabil ca pret- acum 4 ani era $700, probabil intre timp a mai crescut tariful dar sper si eu ca nu a sarit peste mie. Primim totusi un oarece ajutor de la guvern, cate $100 pe luna pentru fiecare copil pana in 6 ani, pentru day-care.

Sambata la 11 avem bilete la www.dinosaurlive.com/about-the-show/" target="_blank">Walking with Dinosaurs. Abia astept (eu capra batrana) sa vad spectacolul!

_

Bucataria lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

La multi ani, Eliza!!

Incetul cu incetul incep toti scolarii scoala. Diana in fiecare dimineata imi spune ca de abia astepta sa mearga sa isi vada prietenii din clasa.

Danateu, ziua mea a fost undeva prin iulie:). Nu mi-am sarbautorit-o pentru ca nu o consider o zi speciala. Ce, sa ma bucur ca mai imbatrinesc un an? Glumesc, chestia e ca as si uita daca nu mi-ar aduce aminte unii altii. Nu invit niciodata pe nimeni deziua mea pentru ca nu imi place sa fiu in centrul atentiei. Si nici cind eram mica nu mi-o sarbatoream...deci nica special:)).

Vikinga, aoleu ce te asteapta cu Aldo. Tin-te bine!

Cristina, am obs.ca in Romania se copie/folosesc f. multe cuvinte englezesti. Prima data ma ramas surprinsa cind cumnata-miu a zis ca pune topping la inghetata:)).

Si aici daycare-ul e f. scump....eu nu am platit ca nu am avut nevoie, dar stiu ca in special daca ai bebelusi la 1-2 ani distanta si iidai la cresa, te usuca la buzunare. Si majoritatea se imbolnavesc asa usor....

Laura, bravo pentru excursie. Vezi, incetul cu incetul se face otetul:)). Diana asteapta sa inceapa scoala?

Mihaela, zic si eu ca tine...bine ca nu am baieti. Nu stiu daca m-as fi descurcat. Nu cred ca am inclinatie sa fiu mama de baieti.

Si noi avem sedinta saptamina viitoare. Nasoleala e ca pentru clasele kindergarten-cl 2 e in acelasi timp, dar clase diferite...nu stiu cum am sa ma impart si nu stiu ce am sa fac ccc cu fetele in timpul asta. Sa vad daca prietena mea e libera si sa o rog pe ea sa aiba grija de ele, ca Alex nu are cum sa ajunga la ora aia acasa (5.30-6.30).

Am ris azi de prof. Dianei ca mi-a zis ca e greu sa se obisnuiasca sa o strige pe Diana Diana si nu Emma, ca tare confuzata e. Mie-mi spune? De jdemilioane de ori o strig pe Emma Diana si invers, bine ca nu se supara niciuna, dar bineinteles ca ma corecteaza.

Ieri, am apelat la prietena mea sa ma duca/aduca la scoala sa le iau pe fete. Apoi am rugat-o sa se duca ea la clasa Dianei sa o ia si eu la a Emmei. Cind m-am intors, Diana inca ma astepta. Nu a vrut sa mearga cu ea. Se vede ca lectiile pe care le tot tin cu ele ca sa nu se duca cu nimeni- straini in gen.- functioneaza. Prietena mea a e cea mai buna prietena a mea, de fapt e o combinatie prietena/mama pentru mine si fetele tare mult o mai iubesc, dar le-am bagat frica in sin . Eu ma tot uit la TV la Criminal Minds si Forensic Files si le-am aratat si lor ce se poate intimpla daca vb. cu strainii etc. sau se duc cu ei.

Au fost niste calduri zilele astea, taman cind nu am avut masina. Macar as fi putut sa merg pe jos pina la fete la scoala. M-am simtit ca la puscarie fara masina pentru ca nu am putut sa ma duc nicaieri. D-ne ce groaznic...brrr!! Cum naiba sa mai merg pe jos cind afara erau 41-42 de grade. Cica de miine se mai racoreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuliana, pai ce sa facem mai, inghetata romaneasca, la cornet, nu avea nimic pe de-asupra... importam produsul, cu tot cu nume. nu suntem buni la asta?

yael, dar nu poti lua copilul cu tine la sedinta...? banuiesc ca se impaca mult mai bine cu limba.

eu profit de ocazie, ca maine nu stiu daca am net la tara... sa urez celor trei muschetari de maine, Radu, Sergiu, si Miruna. Si, daca mamicile lor mai sunt pe faza, sau mai sunt prin tara, poate dau un semn de viata...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

lauraB, multumesc de aprecieri. Pasiunea am lasat-o momentan deoparte, fotografia adica. Va veni si randul ei dupa ce voi termina scolile si voi fi cu bani in buzunar . Au ramas insa fotografiile din calatorii si calatoriile cu amintirile lor.
Frumos ca ati avut curaj pentru 4 zile! La cat mai multe inainte.

Eu am avut azi intalnirea particulara cu profesoara Silviei. E o profa mai in varsta, undeva peste 50-55 de ani, cu scoala de moda veche si putin mai severa cu disciplina copiilor(asta nu-mi displace). Silvia e tare incantata de ea, a zis ca e blanda, desi eu am vazut-o in prima zi ca tine tare mult la regulile de disciplina, cu maini ridicate si nevorbit neintrebat, ateptat randul cand sa vb fiecare copil. Intalnirea ar fi trebuit sa dureze 15 minute, timp in care am vorbit despre Silvia. Ea a primit notitele profesoarelor de la clasa zero si am facut completari pe marginea lor. A interesat-o tot ce i-am spus, a notat frumos pe foaia Silviei. Restul de 30 de minute am intrebat eu despre cum este cl. intai aici, pentru ca nu aveam prea mare habar si tare voiam sa stiu. Silvia nu a avut nevoie de rechizite, carti, creioane, etc. Mi-a aratat ca fiecare copil are un sertar la scoala unde isi pune lucrarile, acolo are cutia cu creioane colorate si cerate primite de la scoala, radiera, creioanele, pixul. Mi-a aratat cartile si caietele tip din care lucreaza. Acestea vin numai la scoli si profesorii aleg ce considera ca e mai bun. Copiii nu le aduc acasa decat cand sunt pline si trec la altele. Mi-a povestit ca daca un copil nu tine ritmul cu restul poate trece la caiete tip mai usoare si primeste ajutor de la pedagogul scolii care se ocupa special de copil sau daca e un copil avansat atunci trece la caiete mai grele sau poate chiar sari clasa. Oricum mi-a placut mult ca a avut rabdare sa-mi arate toate manualele din care muncesc copiii, mi-a aratat pe tabla si ce facusera azi(au acolo o tabla magnetica si magneti cu semne in functie de programul zilei). Pana acum au facut cifra unu si litera O. Am povestit putin si despre cum invata copiii vocalele lungi si scurte din limba suedeza si mi-a spus ca pentru nativi e usor, caci ei aud, cu restul copiilor e mai mult de lucru, dar e logic.
De saptamana viitoare incepe Silvia si orele cu profa de romana, o ora va fi in clasa cu copiii si va lucra cu ea in cazul in care nu intelege ceva din suedeza(nu cred ca va fi cazul dar cine stie...) si o ora va fi la programul de fritids.
Am primit scrisorica saptamanii ce a trecut si scrisorica cu ce urmeaza sa faca luna septembrie...e actvitate intensa deja la noi .

Un we frumos la toata lumea!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput