Prietene la bine si la greu - 29

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

monis, am comentat la loc
cu diversificarea asta....sunt iar in ceata

Di, votat pozicile din concurs

tati de Rares, aka Luci, aka sotz de Lavi, te mai asteptam pe la noi

toti barbatzii ar tb sa lectureze, sa nu mai intrebe: da' de ce asa si nu pe dincolo? ce face acum? de ce face asa? ce mananca? de ce nu mananca? cand mananca? cand se scoala?

EDIT: da' sa lectureze in alta parte, nu pe forumul nostru

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

varsta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Raluci o intrebi pentru mine pe Pediatra ta, daca e bine sa pun cirese in iaurtul pe care il prepar in casa sau in branzica...adica...e bine daca ii dau cirese copilului??????? Nu i-am dat pana acum, dar parca as incerca...si as incerca si caise...

Acum chiar ca inchid calculatorul...ca Rareshu da semne de adormire...Mai trebuie doar sa vina sotul in pat...sa ne aiba pe amandoi langa el...si gata!

NB all!

Ne vedem maine dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Lavi, pana vine raluci cu raspunsul, pediatra noastra ne-a dat liber la cirese si caise, nu am intrebat si de combinatie

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

varsta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui lylyana.ion

Am vazut. multumesc frumos.

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-2

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

croitoreasa cea viteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaR

Citat:
citat din mesajul lui lylyana.ion

Am vazut. multumesc frumos.

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-2

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

croitoreasa cea viteaza

da, da si eu, am vazut azi ca ai semnatura noua

Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

No pe mine ma roade acu rau invidia + pe Lavi si sotz curios de Lavi, eu cu al meu zmau doar ce am mai tras un rand de cearta pe seama forumului, si ca eu le stiu pe toate din forum, si de aia ii cupila cu voma si diverse...ca eu i-am dat nu stiu ce si nu stiu ce
Am vizitat si galeria la 'croitoreasa cea viteaza', vazut si Santi frumos in pozici cu bunici super cool
Ma car la culcare si declar capacu pus la butoi, nu mai incape nimeni, ca io aia grasa am ocupat orice mm patrat.

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:

da, da si eu, am vazut azi ca ai semnatura noua

Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Am schimbat-o un pic, sunt 2 poze ale mele in concurs si sunt situate pe aceeasi pagina. Nu stiu cum s-o formulez altfel, mai clar...

Participam cu 2 fotografii la concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2

croitoreasa cea viteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Ceau fete dragi,

Am intrat doar sa va pupacesc ca azi e ziua noastra de balaceala = ziua cand sunt rupta

Legat de intrebarile puse de Monis, stiu doar sa iti spun ca ardeiul este leguma cu cel mai mare continut de vitamina C (dixit dl ing horticol aka iubi meu ).
Cu restul nu imi prea bat capul, in sensul ca eu nu vreau sa ii inlocuiesc inca mesele de lapte, asa ca nici nu respect un orar strict pt ce ii dau sa guste (de ex. azi de la 10 la 11 am fost la bazin, asa ca a gustat o visina pe la 13 si a mancat legumele la 17) => nu am ce muta Din aceeasi cauza ma indoiesc ca o sa mancam noi de toate la 1 an. Daca se presupune sau nu ca ar trebui sa fie asa, depinde de ce tabel de introducere a alimentelor consulti: unele zic ca aproape da (mai putin chestii cu care copilul se poate ineca, gen seminte, alune), iar in altele sunt alimente care se introduc abia la 3 ani (am vazut asta despre carnea de porc, de ex.).

Albastrel

Maria si Miruna(11.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

TATI DE RARESH m-am bucurat sa iti citesc postarea.

MONIS tare frumoase pozele.

DIANA am votat poza cu prichindeii

LAURAIRINA vin deseara sa iau capacul de la butoi sa poti iesi afara maine dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Hellou girlies,

Va prezint, inainte de toate, efectulwww.youtube.com/watch?v=-kSk-p6xIsQ&feature=player_embedded" target="_blank"> Tippitoes asupra lui Dintocus Prolificus.(care se pregateste de no.5 (cinci!)).

Lavi,Lyl, eu tot caut periuta d-aia de masat gingii dar cu opritor. Matei isi indeasa si linguritele pe gat.N-am gasit!

Flavours - Hai ca ma bucur ca ai scris, baga mare, fara menajamente. De ce nu apreciezi autodiversificarea, m-ai facut curioasa. Mie imi pare asa de ciudat sa ii tot combin dracii care ii plac, il privez de a cunoaste gustul real al fiecarui aliment. Si citeam pe undeva ca pe la 8 luni incep sa isi formeze gusturile (La Matei se aplica chestia asta din plin).
Ce cereala este o mega cereala si merge data acum?
De ce astepti cu glutenul pana la 2 ani? Pana la urma o fi real faptul ca, cu cat sunt introduse mai tarziu astea alergice cu atat cresc (!) potentialul alergen?
Mai, lecturand toate minunatiile de cereale (eu chiar cred ca alimentatie echilibrata trebuie sa contina si cereale, nu ma refer la praful ala de orez pentru bb), singurele variante mai ok sunt ORGANIX si MILUPA bio, d-aia cred ca am ajuns toate la tapioca.
Tare curioasa sunt cum vezi tu treaba asta cu autodiversificarea .

Toata taria si puterea, in rest

A fost la un moment dat o discutie despre pesticioase, unde intra la loc de cinste banana. In disperare de cauza, i-am dat lui Matei si ii place. E singurul aliment la care nu am dubii ca, ceva, ceva, ii incanta papila.

Presupunand ca o sa iau banane verzi si le coc in punga, deci mai elimin din coacerile fortate, banana asta ofera ceva important?(eu citisem ca e sursa bunicica de fier) Stiu, desi ma amagesc ca privesc relaxata indiferenta lui Matei la masa, am intrat in capcana '"ia sa ii adaug si un pic de banana". Mai am un pic si ii dau carne cu banana.

Lyl adica idealul va fi sa manace ciorba/supa si felul 2 ?
M-ai omorat [Q]

Raluci citisem ca bogate in fier sunt banana si cartoful dulce.
Am mai gasit ceva aici:

Sources of Iron (single servings)
Good sources
Chick peas (200g or 7oz) 6.2 mg
Bran flakes (45g or 1˝oz) 5.3 mg
Spinach, boiled (100g or 3˝oz) 4.0 mg
Baked beans (225g or 8oz) 3.2 mg
Black treacle (35g or 1Ľoz) 3.2 mg
Muesli (60g or 2Ľoz) 2.76mg
4 Dried figs (60g or 2oz) 2.1 mg
8 Dried apricots (50g or 1ľoz) 2.1 mg

Fair sources
Egg, boiled 1.3 mg
Avocado (75g or 2ľoz) 1.1 mg
Asparagus (125g or 4ľoz) 1.1 mg
1 slice wholemeal bread (40g) 1.0 mg
Broccoli, boiled (100g or 3˝oz) 1.0 mg
Brown rice (200g or 7oz) 0.9 mg
Peanut butter (20g or ˝oz) 0.5 mg
. .
Poor sources
Banana (120g or 4Ľoz) 0.48 mg
Yoghurt (150g or 5˝oz) 0.36 mg
Cow's milk (˝ pint) 0.14 mg
Hard cheese (30g or 1oz) 0.12 mg
Margarine (7g or Ľoz) 0.02 mg

si nevoile de fier pe vasrta:

Reference Nutrient Intakes for Iron, mg/day
Age RNI
0 to 3 months 1.7 mg
4 to 6 months 4.3 mg
7 to 12 months 7.8 mg
1 to 3 yrs 6.9 mg
4 to 6 yrs 6.1 mg
7 to 10 yrs 8.7 mg
Age RNI
Men 11 - 18 yrs 11.3 mg
Men 19 + yrs 8.7 mg
Women 11 - 49 yrs 14.8 mg
Women 50 + yrs 8.7 mg

Monis- si eu imi pun intrebarea de cate ori adaug patrunjel la abur. Vitamina C se distruge cel mai usor termic, intrebarea mea este: Se pastreaza ceva in patrunjelul ala, oare?
Crud nu il adaug, right? Legume crude cand incepem sa le dam? Dupa un an?

Super duper pozele vazute, fulgulosimea rulz!

mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)

Mergi la inceput