Gravidute cu trombofilie -cap3-
Raspunsuri - Pagina 5
dangabriela spune:
Ana Anto
Asa am sa fac,dar mai astept pana dupa 23. Problema este daca imi va da sa fac Clexane , ce sa fac?? Sa iau sau nu? Ca ar fi 2 pareri de hematologi diferiti, care se bat cap in cap, plus a medicului ginecolog care nu e de acord cu Clexane, cel putin deocamdata!!
Mutatia Factor Laiden heterozigot, 12 +
balanta_tm spune:
dangabriela, dr Uscatescu este specialziata in trombofilii obstertricale, asa ca ar fi bine ca daca iti da Clexane, sa il iei.
Stiu ca sunt multi ginecologi care nu sunt de acord cu Clexane, dar cred ca cei mai corecti sunt cei care lasa hematologul sa decida.
20+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
FIV1 reusit, Wunschbaby Viena
dangabriela spune:
Ai dreptate, poate ma stresez inutil, si de fapt nici nu-mi va da Clexane.Important este sa merg si sa ma linistesc odata!
p@ulici spune:
Pentru ca ieri trebuia sa o aduc pe minunea mea pe lume, in numele ei am creat un blog care va cuprinde fiecare zi din viata ei si nu numai. Pentru inceput Povestea nasterii ei. http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ cel mai frumos moment din viata. Pentru ca voi mi-ati fost alaturi in perioada sarcinii am hotarat sa va spun si voua.
E o poveste fericita in care mamica cu trombofilie si-a cunoscut primul copil pentru ca un medic inspirat si-a dat seama de trombofilie, inainte ca sarcina sa se opreasca in evolutie.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si decedata la 12 zile, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
antoemma spune:
Ati mai incercat vreuna sa aflati cand revine dr. Uscatescu? Mie mi-a zis azi o asistenta ca revine abia dupa 1 august, dar nu prea imi vine sa cred ca lipseste atat de mult. Ar fi inca doua saptamani si deja lipseste de o saptamana. Nu stiu ce sa cred.
donna79 spune:
Buna!
Dr Uscatescu s-a intors de astazi.
Tot azi am aflat ca trebuie sa intrerup Aspenterul si sa trec pe Clexane, maine aflu exact ce concentratie si care-i schema de tratament. Eu am ajuns la dr Uscatescu dupa doua sarcini oprite din evolutie la 7-8 saptamani si am descoperit ca am o mica problema de coagulare. Sarcina asta a decurs super pana de curand, la ultima eco (acum o sapt) am aflat ca e cam scazuta cantitatea de lichid amniotic si rezistenta pe artera ombilicala e mare, cele uterine par ok.
Acum... voiam sa va intreb: Clexane se compenseaza? Se mai gaseste in farmacii? Orice informatie mi-ar fi foarte utila... multumesc anticipat.
Donna 28+ cu
felix76 spune:
Grety, ma bucur ca esti bine! Nastere usoara!
Donna, e compensat, cu reteta de la medicul de familie eliberata dupa ce Dr. Uscatescu iti da scrisoarea medicala. Platesti in jur de 27 de lei pe tratamentul pentru o luna, daca e clexane de 0,4. Vezi ca e subiect la aspirante, acolo scriem mai des.
Bafta!
Felix 10 fix
dangabriela spune:
Fetelor , am fost la D-na Uscatescu. Mi-a dar Clexane 0,4 chiar de azi, iar maine merg din nou sa invat sa-mi fac singura injectia.
In rest mi-a lasat in continuare toate vitaminele pe care le iau, si aspirin cardio o zi da una nu. Maine imi da si scrisoarea medicala, si sper sa gasesc Clexanul. Oare cat % e compensat???
Inca ceva, cele care luati Clexane vi s-a spus daca aveti voie la mare?? Mie mi-a zis asis Viorica ca nu, doar sa o vad putin, chiar deloc soare si nici macar baie in mare. Eu aveam bilete de pe 2 august , ce sa fac acum??
p@ulici spune:
Dangabriela ma bucur ca ai mers la dna dr. Cat despre mare, soare etc. in general nu e prea indicat pt cele cu trombofilie, dar i sarcina nici atat, pt ca se pot face infectii sau pot aparea diverse probleme. Nu sunt indicate baile decat intr-o apa curata iar statul la soare nu e deloc indicat. Daca mergi sa te protejezi de soare si sa pe plimbi si bine-inteles poti sa intri cu picioarele in apa.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si decedata la 12 zile, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
dangabriela spune:
Sunt iar bulversata!
Dupa ce ieri m-am impacat cu ideea ca este f bine sa fac Clexane, azi am invatat chiar sa mi-l injectez singura, dar problema este ca nu se gaseste in farmacii. Am fost la toate retelele de farmacii posibile si peste tot acelasi raspuns: nu se mai importa. O farm mi-a spus ca ar fi pe o lista cu medicam injectabile care se vor administra numai in spitale. Sfatul alteia a fost sa trec pe fraxiparine, asa ca am sunat la d-na Uscatescu si a zis ca da pot, pt ca am facut doar 2 injectii cu Clexane pana acum. Problema este ca la farmacie nu mi-au primit reteta de Clexane pt fraxiparine, asa ca maine iar treb sa fac o gramada de drumuri.
Si ce e mai grav oare Fraxiparina o avea acelasi efect??
Cat despre mare, a zis ca nici cu picioarele in apa, pt ca dauneaza difer de temperatura, si nu pt infectii, ci pot aparea sangerari.