Gravidute cu trombofilie -cap3-

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Fetelor, ma bag si la voi, ca oficial avem activitate cardiaca la bobita din burtica de 6-7 saptamani. Am o nelamurire: voi sunteti sigure ca LA (APS) este SAFL? Si mie mi-a iesit pozitiv la Fundeni, dar din explicatia d-nei Viorica am inteles ca e din cauza FVL. La synevo mi-a iesit negativ SAFL, si nu avea cum sa se pozitiveze. Care va mai duceti la Fundeni, poate intrebati exact ce inseamna. Eu nu stiu cand mai reusesc sa ajung, fac 5 ore cu masina si e greu si cu copilul acasa. burticile!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Floricicademac, te asteptam aici, inca odata felicitari si sarcina usoara!

Donna, impotriva trombofiliei exista si fraxiparina care are o cu totul alta substanta activa. Nu ii poti sugera Uscateascai sa treci pe asa ceva? Prin strainatate se recomanda si asta in sarcina, vezi ce parere are si Uschi depsre treaba asta, ma gandesc ca daca schimbi substanta activa se duce si alergia. Despre analize, ce sa zic??? Si astea poate ca ar fi bine sa le repeti in alta parte, pentru siguranta. Oricum, medicul tau ginecolog cred ca e unul foarte bun daca nu vrea sa-l scoata pe bebe fara semne de suferinta fetala si te-a pus pe urmarire la perioade scurte.

Andreea, si daca pui gheata mai cresc nodulii? Mie-mi merg bine injectiile facute chiar de la frigider, fara sa se incalzeasca deloc inainte...

Felix 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Multumesc, Felix draga!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreiutasg spune:

Felix, mai apar noduli, chiar si daca pun gheata, dar nodulii nu mai sunt asa de durerosi si inestetici

+ 24
MOTTO: Nu pot schimba directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Buna tuturor gravidutzelor!!
Eu sunt un pic speriata. Ieri am fost la un control de rutina la dr mea, si printre altele a vrut sa ii auda inimioara bebelui, si mi-a facut si o scurta ecografie. Si surpriza: desi pana acum, la ultimile eco el era cu 3-4 zile mai mare decat normal, acum imi spune ca este mai mic cu 2 zile decat varsta gestationala.( Si asta s-a intamplat in doar 2 saptamani cat a trecut de la ultima eco).I s-a mai intamplat cuiva asa ceva? Dr a zis sa asteptam pana la urmatoarea eco ( 29 sept) si daca e tot asa , o sa marim doza de fraxiparina ( acum fac 0,4). Dar mie imi e teama sa astept pana atunci!! Si nici la Uscatescu nu pot merge, ca nu mi-a dat nimic din care sa reiasa aceasta problema.
Help!!!! Ce sa fac??!!

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Floaredemac, nu cred ca LA are legatura cu factorul Laiden.
Mie la Fundeni mi-a iesit LA negativ, dar eu am mutatia factorului Laiden pozitiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Gabrilela nu astepta pana pe 29,e prea mult.Fa-ti echo in alta parte si mergi cu ea la dr Uscatescu.
2zile nu e mult dar trebuie urmarit daca apare un decalaj mai mare.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui felix76

Floricicademac, te asteptam aici, inca odata felicitari si sarcina usoara!

Donna, impotriva trombofiliei exista si fraxiparina care are o cu totul alta substanta activa. Nu ii poti sugera Uscateascai sa treci pe asa ceva? Prin strainatate se recomanda si asta in sarcina, vezi ce parere are si Uschi depsre treaba asta, ma gandesc ca daca schimbi substanta activa se duce si alergia. Despre analize, ce sa zic??? Si astea poate ca ar fi bine sa le repeti in alta parte, pentru siguranta. Oricum, medicul tau ginecolog cred ca e unul foarte bun daca nu vrea sa-l scoata pe bebe fara semne de suferinta fetala si te-a pus pe urmarire la perioade scurte.

Andreea, si daca pui gheata mai cresc nodulii? Mie-mi merg bine injectiile facute chiar de la frigider, fara sa se incalzeasca deloc inainte...

Felix 15+

mutatie A1298C homozigota
tratament in sarcina arefam 200 mg 3/zi, duphaston 2/zi, aspenter 1/zi, magneB6 2/zi, folowise 1/zi, clexane 0,4 1/zi, acifol 1/zi, femibion 1/zi

If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile

Felix de fraxiparina mi-a pomenit si medicul ginecolog, dar dupa ce am fost la Fundeni. Acm am cam ratat ocazia, ca dr. Uscatescu e plecata pana pe 6-7 sept. O sa intreb cand ma duc pe 10 sau 13 sept. Ginecologul... ce sa zic, sper si eu ca e foarte bun, nu e unul dintre cei cu mare experienta la gravide cu trombofilie dar vad ca e implicat si atent.

Donna 33+ cu

Doamne, ajuta-ne sa mai crestem inca 4 saptamani in burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Eu sunt un pic speriata. Ieri am fost la un control de rutina la dr mea, si printre altele a vrut sa ii auda inimioara bebelui, si mi-a facut si o scurta ecografie. Si surpriza: desi pana acum, la ultimile eco el era cu 3-4 zile mai mare decat normal, acum imi spune ca este mai mic cu 2 zile decat varsta gestationala.( Si asta s-a intamplat in doar 2 saptamani cat a trecut de la ultima eco).I s-a mai intamplat cuiva asa ceva? Dr a zis sa asteptam pana la urmatoarea eco ( 29 sept) si daca e tot asa , o sa marim doza de fraxiparina ( acum fac 0,4). Dar mie imi e teama sa astept pana atunci!! Si nici la Uscatescu nu pot merge, ca nu mi-a dat nimic din care sa reiasa aceasta problema.
Help!!!! Ce sa fac??!!

Nu e o intarziere mare la varsta asta a sarcinii. Bebele meu la 18 sapt era in urma cu doua zile, la 22 sapt parea mai mare cu 3 zile. Rar a iesit chiar conform cu varsta cronologica a sarcinii. Dar pentru linistea ta, mai fa o eco.

Donna 33+ cu

Doamne, ajuta-ne sa mai crestem inca 4 saptamani in burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draghiluiza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Help!!!! Ce sa fac??!!

la mine a iesit acum de 3 zile la 6. medicul meu si dr.uscatescu a zis ca nu e f.mare problema, daca depaseste 1-2 saptamani este mai rau.

Mergi la inceput