Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (94)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

ruxita,blue flower ,multa sanatate puilor vostri!

alexutzzza ma bucur ca ati ajuns cu bine! pupam yanisselul vesel

oani deja lucas a trecut de una din bolile copilariei? dragul de el!...multi pupici pt viteazul nostru!

azi ,citind retetele de praji,mi-am amintit ce retete se postau aici in iarna ...s-ar rasuci monti saracu in mormant daca le-ar vedea......va amintiti de tortul de ciocolata al alexutzzzei?...de negrese ...mai spun?

je e zuza cu diploma...nush daca monti mai traieste au ba,si n-am chef sa goagalesc

mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)

asa creste Alex

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Dupa multa maraiala si nervi si agitatie s-a produs minunea...avem dintzisor nou nout...si cred ca in scurt timp da si celalat.

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

felicitari shtrumfuletzului!

asa creste Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Am uitat sa va pov ca duap Infanrixul de la 4 luni, Luc a facut febra. Destul de repede dupa (l-am facut la 11-12 si dupa-masa deja avea), destul de marisoara (38,9ºC intra-rectal), destul de mult timp (2 zile jumate-3) si destul de naravasa (ceda greut sau deloc la paracetamol). Am si sunat pediatrul sa-l intreb daca-i normal in a 3 zi febra
In a patra zi trece febra si ii apare o eruptie pe burtica si spate, care coincide cu prima papa de cereale cu mar si cu prima mea masa de soia. Evident ca m-am debusolat de tot! Roseola? Alergie la cereale? Alergie la soia din alimentatia mea? Si iar am avut nevoie de pediatru sa-mi confirme ceea ce banuiam deja: roseola infantum sau eritem subit. Am bifat una din bolile copilariei!

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)

ce mamica bine documentata esti! eu sunt in ceata si de aia ma panichez aiurea (si pe sotz asta il nerveaza cel mai tare - panica mea), tu esti foarte lucida chiar si cand e vorba despre copilul tau (ai pregatire in domeniu? adica medicala?) sa ne zici si noua cum e aceasta roseola, cum o depistezi si cum o tratezi.
Pupam Lucas sa treaca repede.

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

cris mario oare inca e suparata?

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

De ce e supi cris_mario? Chiar vroim sa intreb de ea, ca n-am vazut-o decand am reinceput eu sa citesc...
Pup Ivan mic si scumpic foc.
Sa ne spui cum ti-a iesit strudelul yamm-yamm

io nu stiam sa fie supi cris m...
tin minte ca zicea ca e tare obosita cu copiii

asa creste Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:

Dupa multa maraiala si nervi si agitatie s-a produs minunea...avem dintzisor nou nout...si cred ca in scurt timp da si celalat.

nu ne-ai zis si in cat timp s-a produs minunea...
felicitari!

_

Mergi la inceput

ruxita...oani e medic

asa creste Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

mersi ca m-ai lamurit cu adrenalina, medicul ne-a prescris asa ceva tocmai pentru ca a adoptat expectativa - sa vedem si luni la control dupa tratamentul de 2 zile cu aerosoli - dar pentru ca suna groaznic, te poti speria... nu are nimic la plamani, doctorita l-a ascultat si mi-a zis ca e ok, ingrijorator e doar gatul si acea tuse - mie imi suna a tuse magareasca dar numai cum se aude, nu si ca frecventa - tuseste o data - doua ori pe ora sau mai rar, dar cand o face zici ca rupe ceva din el;

De fier si calciu - e cumva logic, de la 4 luni orice bebelus e anemic daca nu i se administreaza fier sau daca nu e alaptat cu lapte praf ce contine si fier si calciu - ca are fontanela mare si-mi tot zice asta la fiecare consult si-mi tot prescrie calciu si eu ii dau doar 3-5 zile si dupa asta pauza... o sa o iau in serios numai daca ajungem cu fontanela neinchisa la un an, dar pana atunci o sa fentez aceasta recomandare. Cat despre fier am citit si eu ca trebuie si chiar o sa-i dau.
aaa, unghiutele, sunt foarte subtiri si moi si ma gandeam ca e normal sa fie, doar e sugar...

si da, diagnosticul ei a fost de bronsiolita.

MIe doctorita mea imi inspira incredere si pana acum, dar uite - cuiva nu i-a inspirat destula incredere... cerem si a doua opinie, no problem, ca sa stam linistiti si sa ne asiguram ca am procedat corect.

m-am documentat intre timp despre ceaiul cu echinaceea, nu copiilor sub 2 ani (dar n-am inteles de ce).

_

E o mica contradictie, daca nu a auzit nimic pulmonar (bronsic, de fapt), si nu haraie cand expira, cum i-a pus diag de bronsiolita? In bronsiolita se ingusteaza caile expiratorii mici si da un zgomot la expir, ori discret si se aude cu stetoscopul, ori mai serios si se aude pur si simplu (de tors de pisica sau de porumbel...).

Cu fierul nu-i chiar asa. Din laptele matern se absoarbe destul, mult mai mult decat din formula (si eu stiu ca il alaptezi pe Caius. Sau ma insel?). Si acum incepi diversificarea si se absoarbe din alimentatie. Copiii portughezi nu iau fier si nu-s anemici. Au si astia alte chestii culturale, cum ar fi baia dupa mancare. Doamne fereste sa faci baie unui copil dupa ce i-ai dat de mancare, ca nu si-a facut digestia (e din popor, nu medicala). Deja m-au intrebat 2 mamici la gradi la Andu daca eu ii dau sa manance pe plaja, o banana, de ex, ca dup-aia nu poate intra in apa, ca nu isi face digestia. Le-am raspuns ca in Romania copiii isi fac digestia si daca intra in apa, ca apa nu pune dop la stomacel. Inchid paranteza, ca am inceput cu una si am ajuns la alta.
Calciu...nu stiu, nu ma bag, n-am studiat problema, dar aici nu se da pt fontanela mare la 5 luni.
Intrebam daca s-a uitat la unghiute, ca-i un loc unde "se vede" bine anemia feripriva (din lipsa de fier). Daca sunt albe si palide si raman mai m ult timp albe dupa ce le-ai strans, pot fi un semn de anemie. Dar e doar un semn...si e atat de rara anemia feripriva la copiii alaptati.
Cere si o alta opinie si apoi alege MEDICUL. Dar sfatul meu e sa il alegi pe cel in care ai mai mare incredere si sa-l urmezi numai pe ala. Daca mai intrebi 2, fiecare o sa-ti zice altecva si nu mai stii ce sa crezi si pe care sa-l asculti. Asta pt ca medicina nu-i standardizata si factorul uman si experienta clinica sau cea cu o anumita medicatie conteaza enorm.

Mergi la inceput

Citat:

Bravo! Felicitari pt dintisor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

ruxita,blue flower ,multa sanatate puilor vostri!

alexutzzza ma bucur ca ati ajuns cu bine! pupam yanisselul vesel

oani deja lucas a trecut de una din bolile copilariei? dragul de el!...multi pupici pt viteazul nostru!

azi ,citind retetele de praji,mi-am amintit ce retete se postau aici in iarna ...s-ar rasuci monti saracu in mormant daca le-ar vedea......va amintiti de tortul de ciocolata al alexutzzzei?...de negrese ...mai spun?

je e zuza cu diploma...nush daca monti mai traieste au ba,si n-am chef sa goagalesc

asa creste Alex

Da-ti mai amintesti cu ce meniuri ne astepta plateea in sarcina? Yammmm. Eu salivam pe tastaura in fiecare zi!

Nu fu asa vitez, ca boala ii usoara si nici n-a facut febra mare cum e caracteristic. Asa mi-e de drag de el si asa va invidiez ca ii puteti tine mai mult langa voi...Acum imi doarme pe genunchi si isi tine tzitzi, pe care a scapat-o din gurita, cu manuta. Sotul meu ma cearta ca-l rasfat si ii spun ca numai o luna mai pot sa-l rasfat si eu, ca dup-aia nu-l mai rasfata nimeni la cresa si nu mai doarme pe genunchii nimanui. Pun acum 2 poze de ieri, sa-l vedeti, dacavreti, cum doarme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:

nu ne-ai zis si in cat timp s-a produs minunea...
felicitari!

_

Cred ca a fost cam o saptamana nu stiu sigur ca mie mi s-a parut un secol...Nu-i nimic, inca de 19 ori si gaaaataaaa, scapam...
Mamidepuiuti, Oani,

Mergi la inceput