nastere normala sau cezariana?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu am trompele legate[si regret f tare],nu am observat ca s ar fi schimbat ceva in organism[poate un ciclu mai putin abundent].
eu zic sa nasti normal[la mine ambele operatii de cezariana au fost groaznice] si sa ti pui sterilet.in niciun caz nu ti lega trompele,nu stii ce se poate intampla pe parcurs[de ex,sa presupunem,prin absurd,ca divortezi si apoi te recasatoresti,iar noul sot vrea sa i faci un copil//].

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

am o intrebare mai off topic pt cele care au deja doua cezariene..
e adevarat ca a doua cezariana se programeaza mai repede din cauza ca se intinde prea mult burta, respectiv operatia anterioara?

cineva a nascut recent cu cezariana programata la 39 de sapt fara cateva zile, si bb a stat in terapie intensiva o saptamana pt ca nu respira asa cum trebuie. ea zice ca daca ar fi fost programata mai tarziu bb nu ar fi stat la terapie intensiva.
eu nu inteleg pe ce criterii se programeaza cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

MINDY,dupa 38 de saptamani bebe este considerat ''la termen''.deci nu cred ca asta ar fi cauza pt care bebe n a respirat cum tb.
eu,de ex,am nascut la 36 de saptamani[fix] si bebe a fost ok,a respirat singur.nu cred ca ti programeaza operatia mai devreme,ma rog,depinde si de cum te simti,probabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Merci Monalac!! da, stiu ca 38-42 saptamani e considerat la termen. Chiar si 37 daca mama intra spontan in travaliu.

totusi ceva imi spune ca nici un medic nu stie cu exactitate cand un bebe e perfect dezvoltat si cu adevarat pregatit pt a se naste, decat daca mama intra in travaliu in saptamanile considerate la termen.
de aceea ramane un dubiu pt mine programarea cezarienei atunci cand nu exista col dilatat, contractii regulate, travaliu activ, sau ceva sa indice ca bebele e pregatit sa se nasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mindy, stiu ca se programeaza mai devreme cezariana ca sa nu intre mama in travaliu. Riscul de ruptura uterina e mai mare la inceputul travaliului.
Si se pare ca baietii se adapteaza mai greu dupa o cezariana la rece in saptamana 38. Ei au nevoie de cateva zile in plus Am citit ca unii medici fac dezametazona chiar si la 38 de saptamni din aceasta cauza.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 36+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miram spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

buna.eu am doua nasteri normale si ma gandeam acum sa-mi fac cezariana pt. ca as vrea sa imi leg trompele dar si pt ca nu as mai vrea sa trec inca odata prin toate chinurile alea;
am auzit unele mamici spunand ca te doare dupa aia operatia iar altele ca nu au avut nici o durere ,am mai auzit ca femeile care au trompele legate se plang des de dureri de cap!
voi ce parere aveti?care metoda de nastere e mai usoara ?si ce metoda de conraceptie e cea mai sigura ?ma refer care sa fie nepericuloasa si eficace!?

cum iti spuneam contraindicatii, sau mai bine zis inconveniente sunt la mai toate metodele contraceptive. Cele hormonale( pastile sau injectii la 3luni) pot sa impiedice sau sa ingreuneze slabitul de dupa nastere, mai au si unele efectesecundare la unele persoane( dureri de cap, greturi etc), legarea trompelor si ea afecteaza uneori ( dureri de cap...etc), steriletul nonhormonal( exista si cu progesteron) poate da cateva luni ciclu mai abundent. In orice caz eu as alege ceva reversibil pt ca daca nu reactionezi bine poti renunta.
Sincer daca cineva a avut o infectie (nu este neeaparat de la sterilet) poate sa il scoata si gata, se trateaza si e ok. Exista cazuri care nu suporta. Dar de unde stii inainte de-a incerca. Apoi daca incerci si nu e bine renunti. E foarte ieftin si poti sa il tii 10ani- cel simplu pe cupru. Trebuie sa faci vizita la ginecolog anual.
Daca iti legi trompele si nu e bine ce poti face- nimic!
macar daca o faci fa-o la laporoscopic cum spuneau fetele mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Unde ati citit ca ligatura trompelor are ca efect advres durerile de cap? Ca eu nu am gasit nicaieri.

"Ligaturarea trompelor uterine (sterilizarea chirurgicala) este o metoda de contraceptie considerata radicala: indiferent de tehnica folosita in realizarea acestui tip de sterilizare, sansele de a reface traiectul normal al trompelor, in cazul unei razgandiri asupra deciziei luate, sunt mici astfel ca este bine sa luati in considerare acest lucru. Este o interventie chirurgicala (se poate face prin laparotomie sau laparoscopie) si nu necesita internari mai mari de o zi daca nu survin complicatii. Daca aceasta ligatura se face post-partum, depinde de modul cum se realizeaza nasterea: daca nasteti prin cezariana se face in timpul interventiei; daca nasteti pe cale vaginala vi se va face o alta interventie pentru ligatura trompelor. Nu are efecte secundare pe termen lung neinfluientand statusul hormonal. Poate determina disconfort sau durere de scurta durata dupa procedura. Dr Ciprian Pop Began, As Univ Specializare Obstetrica - Ginecologie "

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput