nastere normala sau cezariana?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Oana, eu am facut injectia aia dupa nastere, o data la 3 luni. Eu am facut trei doze, adica pt 9 luni, cat am alaptat. Si-a facut bine efectul, nu am avut nici un simptom negativ. Dar nici nu am putut sa dau jos kg depuse in timpul sarcinii, acum nu stiu daca din cauza injectilor sau pt ca am nascut prin cezariana. Si o alta chestie, cat timp am fost protejata de la ele nu am avut menstruatie. Dupa 9 luni le-am intrerupt si am trecut pe contraceptive orale. Acum iau Rigevidon28. Am 2 ani si 11 luni de cand am nascut si datorita contraceptivelor am reusit sa nu raman insarcinata. Dar chiar si asa, eu tot stau luna de luna cu stresul ca poate am ramas. Iti vine sa crezi ca sunt cea mai fericita in ziua in care imi vine menstruatia? Desi stiu ca pilulele le iau corect, desi e posibil ca fertilitatea sa mai scada cu cat iau un timp indelungat pilule, desi stiu toate astea eu tot nu pot scapa de stres.Am recurs si la abstinenta de multe ori , desi am 25 de ani si doar 4 ani de casnicie. Ei bine, eu una in situatia asta nu mai rezist mult, deci sunt hotarata sa recurg la legarea trompelor, ceea ce recomand tuturor celor care sunt ferm convinse ca vor asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

oana, eu nu am nascut natural, dar dupa cezariana cu toate calmantele am plans de durere, cand m-am ridicat prima data in picioare am zis ca mor, din cauza recuperarii grele mi-am pierdut si laptele... am scris atunci la odisee impresiile, daca vrei caut si-ti dau pm cu linkul.

eu cred ca cine are noroc isi revine repede din orice fel de nastere, cine e "rau de carne" trage oricum.

de slabit am slabit, da asta nu e asa de important, acuma sunt chiar exagerat de slaba, burta nu am avut a doua zi dupa operatie desi in sarcina fusese imensa - da poate am avut eu noroc.

dar 4 zile nu am putut manca nimic, am primit zeci de injectii, nu am putut dormi o luna decat pe spate ca ma durea operatia, si da, nu am avut senzatia ca nasc. mai mult senzatia de smulgere - eu stau pasiva si altii fac treaba si-mi iau copilul. pt mine a fost frustrant, inca este, in asa hal ca visam ca nasc natural, dar altfel din pacate nu am putut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor daca hotarati sa va legati trompele faceti totusi colectare de ovule.

Aici daca faci vasectomie sau legare a trompelor (desi se presupune ca pot fi reversibile insa nu totdeauna cu succes) se face colectare de ovule/sperma in caz ca te razgandesti (in fine aici treci si printr-un interviu cu un psiholog in care discuti n situatii in care ti-ai putea dori sa mai faci un copil, nu intru in detalii).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Fetelor daca hotarati sa va legati trompele faceti totusi colectare de ovule.

Aici daca faci vasectomie sau legare a trompelor (desi se presupune ca pot fi reversibile insa nu totdeauna cu succes) se face colectare de ovule/sperma in caz ca te razgandesti (in fine aici treci si printr-un interviu cu un psiholog in care discuti n situatii in care ti-ai putea dori sa mai faci un copil, nu intru in detalii).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Luna1 , legatul trompelor nu are nici o legatura cu ovarele si productia de ovule .Se intrerupe doar calea de comunicare , prin care ovulul s-ar putea intalni cu spermatozoidul .Ovarul isi mentine functia , iar daca femeia se razgandeste si vrea copil ovarul respectiv poate fi stimulat si obtinute ovule pt FIV , pt ca repermeabilizare trompelor este f putin probabil sa reuseasca.
Asadar , pt ce sa faca colectare de ovule ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

eu vreau ceva ,orice (ma refer la contraceptive)dar sa fie ceva sigur pt.ca nu vreau sa ma trezesc cu "surprize",nu imi mai permit lucrul acesta,sa se nasca sanatos si acesta si imi ajung 3 multumesc lui D-zeu.
pilulele nu le suport,de sterilet imi e frica pt ca am auzit multe rele despre el plus ca a avut cineva apropiat si era sa moara din cauza unei infectii ,foitele fie ele orice tip sumt cu mult mai nesigure fata de orice alta metoda contraceptiva .am auzit si de o injectie care ti-o faci cam la 3 luni parca ,dar nu stiu daca are reactii adverse ,si e la fel de sigura ca si prezervativul cred.
daca nu gasesc ceva care sa "imi priasca"cred ca o sa raman tot la prezervativ desi as fi vrut altceva pt ca sunt destul de scumpe si ma refer la cele bune caci celelalte care sunt mai subtiri mie frica sa nu se rupa ;
...si totusi as vrea cezariana nu stiu ce durere ai pe urma dar macar pot lua niste calmante ceva nu?la mine nasterile au fost foarte dificile ca sa pot sa nasc trebuie sa ma puna in perfuzii pe urma durerea e mai intensa ,am fost taiata la ambii copii si nu am putut sta pe fund o luna din cauza durerii .
as fi vrut o parere de la cineva care a nascut in ambele feluri sa stiu care e mai suportabila si totusi parca nu imi vine sa cred ca durerea de dupa cezariana e la fel ca cea de la o nastere normala !dar na ,nu stiu poate ca gresesc de asta ma gandesc macar sa incerc sa nu imi para rau pe urma si sa zic iara ca mai bine faceam cezariana

Eu iti recomand sa nasti normal si dupa aceea iti poti lega trompele laparoscopic sau cu una din metodele Essure si Adiana (se introduc in trompe doua spirale mici din silicon, se incalzeste zona la 65 de grade iar corpul creeaza tesut cicatricial in jurul spiralelor, blocand astfel trompa definitiv).

Cat priveste cezariana, eu fug de ea. Am avut una si nu mai vreau, a fost cosmar recuperarea mai ales ca eu am incercat sa nasc normal, trecusem prin travaliupana la dilatatie 10cm. Ti se dau calmante insa nu la toata lumea tine efectul lor, sa nu mai zic cate complicatii pot apare dupa operatie. La a doua nastere am apelat la toate metodele posibile ca sa mi se declanseze travaliul singur, sa nu ajung iar la inducere si cezariana. Iar cand esti la al treilea copil sunt atatea de facut acasa, nu iti permiti sa nu le faci. Pana si ridicatul pe toaleta al copilului de 2 ani va iesi din discutie ceva timp dupa operatie.
La noi bb3 a fost o mare surpriza si am cam aceleasi dileme. Doctorita din Romania, cea care m-a operat laprima nastere, nu e adepta steriletului dupa cezariana, pe motiv ca se freaca steriletul de cicatrice.
Cred ca pana la urma iau contraceptionale cum nasc si dupa aceea mai vedem. Daca reusesc si acum sa nasc natural as incerca o vreme pilule plussterilet. Pe al meu sot vad ca nu l-a speriat prea tare bb3, nu atat de mult incat sa fie de acord cu vasectomia.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 34+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

vasectomia nici nu intra in discutie cred ca prefera sa fac o duzina de copii decat sa-si faca el aceasta op.
sincer mi-as lega trompele dar imi e tare frica sa nu am dureri de cap mai ales ca eu am niste migrene ca imi vine sa ma urc pe pereti,
chiar nu stiu cum sa nasc imi e asa de greu sa iau o decizie mai ales ca spuneti ca si cezariana este dureroasa
eu am 2 op. una de apendicita si una de rinichi taietura mare de ~30 cm nu am simtit nimic pt. ca am fost anesteziata total nu am avut nici o problema dupa aia ,mi-am revenit repede e posibil daca imi fac cezariana sa nu ma doara?are vreo legatura cezariana sau alta operatie?adica e vorba doar de taietura sau si de altceva la op.de cezariana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

sa fiu sincera mie imi este frica mai mult de cum va proceda doctorita pt. ca la primul copil am asteptat-o desi aveam dilatatia maxima a intarziat ,nu am stat mult in travalui 6 ore dar am stat in perfuzie si parca durerile erau mai puternice ;
la al2-lea mi-a grabit nastere m-a pus sa ma tin de patul ala si sa inping pana a coborat copilul si pe urma m-a pus in perfuzie 4 ore contractiile au fost mai usoare dar nasterea mult mai grea pt ca eu deja eram obosita
in BT nu prea ai de unde alege(medici)si ma bucura faptul ca ,chiar daca ma chinuit pe mine putin am copii sanatosi si asta ma facut sa merg tot la ea
de asta am zis sa fac cezariana ma programeaza ,vine mi-l scoate si gata nu?pe urma vad eu cum o fi macar pot sa iau calmante nu?

Mergi la inceput

la mine calmantele nu au avut efect, nu am simtit nici un fel de ameliorare de la ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaela spune:

Si eu am nascut prin cezariana, nu pt ca am vrut eu ci pt ca am bazinul aplatizat si nu pot naste normal, am nascut luni la ora 15 iar marti dimineata la 9 ma dadeam jos din pat dupa care nici nu prea am mai stat in pat, m-am recuperat foarte repede, fara dureri, inafara de algocalmin fiole nu am luat altceva pt durere.Intradevar in ziua in care eu m-am externat a fost adusa o fata ce facuse cezariana cu o zi inainte si nu s-a dat jos din pat dar nu pt ca nu putea deoarece cand au venit doctora ei si cu infirmiera s-a dat jos din pat , nici macar gandul ca doar asa poate sa isi vada bebele nu a facut-o sa se dea jos din pat mai ales ca imi spusese ca era si la ea primul copil si si-l dorise foarte mult, nu am judecat-o dar mi-a parut oarecum rau ca nu incerca sa faca nici un efort, in timp ce eu era disperata sa ma duc la alaptare, ma duceam si la ultima de la 12 noaptea iar pana la ora 6 trecea timpul atat de greu.
Oricum ar fi eu iti doresc succes in optiunea ce o ve-i avea, in legatura cu intrebarea ta referitor la cezariana, te anesteziaza de brau in jos, cel putin la mine asa a fost, te taie mai jos de chilot ca sa zic asa si alta taietura nu mai este, din momentul in care si-a facut efectul anestezia in maximmmmmmm 5 min iti arata bebele, mai mult dureaza sa te coasa.

Ana cu Darius Stefan Gabriel (29 iunie 2009)

http://picasaweb.google.com/chiriac.ana/Darius10Lunite

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

vasectomia nici nu intra in discutie cred ca prefera sa fac o duzina de copii decat sa-si faca el aceasta op.
sincer mi-as lega trompele dar imi e tare frica sa nu am dureri de cap mai ales ca eu am niste migrene ca imi vine sa ma urc pe pereti,
chiar nu stiu cum sa nasc imi e asa de greu sa iau o decizie mai ales ca spuneti ca si cezariana este dureroasa
eu am 2 op. una de apendicita si una de rinichi taietura mare de ~30 cm nu am simtit nimic pt. ca am fost anesteziata total nu am avut nici o problema dupa aia ,mi-am revenit repede e posibil daca imi fac cezariana sa nu ma doara?are vreo legatura cezariana sau alta operatie?adica e vorba doar de taietura sau si de altceva la op.de cezariana?

singura diferenta e ca dupa o operatie normala te poti odihni, ai repaus, dupa cezariana ai de ingrijit un bebe mic plus cei de acasa.

Mergi la inceput