Unde gresesc?
Raspunsuri - Pagina 3
lulu77 spune:
Hei roxy...TE ROG SA MAI CITESTI ODATA MESAJUL MEU, si sa intelegi ceea ce am scris!!!
Urat...urat din partea ta ca poti spune, ca eu am o satisfactie ca Luca a vrut sa loveasca, cand tocmai eu am cerut ajutor aici...dar asa cum unora va place sa aruncati imediat cu pietre, de fapt abia asteptati....
monalac, citeste de la inceput acest subiect si ai sa iti dai seama daca sunt un parinte impasibil sau nu.....si de fapt despre ce se discuta aici....
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
roxy spune:
lulu 77 nu te supara , si crede-ma ca nu am aruncat cu pietre, nu imi sta in fire, sunt pasnica , dar sterge rogu-te ranjetu ala din parnteza unde spui cum a ridicat baiatu mana la fata aia, ca asta se deduce de aici, ca esti foarte mandra de asa ceva, si ca de , e un viitor adevarat barbat...
Suntem colege de odisee, Alex al meu este tot in august , de aceea nu vreau o cearta mai ales cu tine, asa ca te rog inca odata sa ma ierti daca te-am suparat.
lulu77 spune:
roxy, nu m-ai suparat...nu am de ce sa ma supar...stiu ce este in sufletul meu, sau ce era atunci cand Luca lovea fara motiv, si cata munca de lamurire duceam cu el. Si nu imi place sa loveasca...asa cum nu imi place sa fie lovit.
Poate ca nu m-am facut eu inteleasa in ultimul mesaj.....dar este de inteles, ptr. ca eu am deschis subiectul, eu ceream ajutor.
Si am avut parte de atatea "replici" din partea multor parinti care efectiv nu vroiau sa vada sau sa creada ca nu eu/noi il invatam asa, ca nu I se permitre acest comportament…incat sunt in garda mereu.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
roxy spune:
lulu 77 ma bucur ca nu esti suparata pe mine , cred ca asta cu lovirea este o etapa inn dezvoltare, prin care trec copii ajunsi la varsta alor nostrii, mai ales cei care au personalitate puternica.De ce spun asta, ca al meu cel mic este si el la etapa loviri da le aplica doar fratelui sau care cu toate ca e mai mare este o fire mai moale si se lasa lovit, nu riposteaza si asta il face pe cel mic sa fie increzator in fortele lui si atunci dai si lupta.Nu stiu ce va face la gradinita pentru ca inca nu merge, doar din septembrie , dar afara inca nu s-a apucat sa isi masoare fortele cu altii.Stiu ca este vorba de frustrari ca ei de ce nu pot face ce fac altii, neintelegand ca nu tot ce vor se poate si nu atunci cand vor.Dar sper ca este doar o etapa si vorba lui taiocasu, nu devine asa cand e mare .Pe mine ma termina taicasu cand incepe cu faze de genu , vezi nu-l lasa sa faca asa ca ...atunci cand va fi mare ....
Na ca am incercat si sa raspund la subiect , nu doar pe langa.
lulu77 spune:
Uite...de ex. Luca sta ziua cu una din bunici, toate bune si frumoase, se impaca extraordinar, o iubeste f mult, iar bunica este painea lui D-zeu si ptr ea Luca este totul, este universul ei....cum intru in casa....bunica nu mai este acceptata de catre Luca, una doua, daca bunica vb cu mine, sau vine in aria lui, o loveste, rade si fuge.
Am discutat depsre acest lucru cu prietena mea, psiholog, si mi-a zis clar, este GELOZIE.
rrox3 spune:
Lulu te vrea doar pentru el cand ajungi acasa, nu vrea sa te imparta cu bunica. O sa treaca tot cu explicatii calme si cu multa atentie de la tine numai pentru Luca.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
alex_andra spune:
Lulu, fata mea este in etapa in care, daca un copil vine si ii ia jucaria din mana, sau nu o lasa sa se joace, sau se interpune intre ea si locul unde vrea sa ajunga....musca :(
In foarte multe din cazuri eu ajung la timp sa evit muscatura, dar cateodata e foarte rapida si ajung prea tarziu.
Eu, de cateva ori, in sperietura momentului, am tipat la ea si am certat-o, dar ulterior am invatat sa ma cenzurez si sa fiu mult mai atenta la ea, sunt mereu in garda.
Imi cer scuze de fiecare data, de multe ori primesc priviri urate din partea parintilor, dar pe ea nu o mai cert asa tare.
O iau deoparte, ii spun ferm ca a gresit si o iau din locul respectiv.
Eu stiu ca e o etapa prin care trece, e modul ei de a-si apara jucariile ei(pe care le are in mana, pentru ca daca vine cineva sa se joace cu ea, nu zice nimic), sau modul ei de a reactiona cand vreun copil o deranjeaza in vreun fel sau altul.
Sper sa-i treaca cat mai repede, cum spuneam, eu nu o mai cert, nici pe sotul meu nu-l mai las sa o certe, dar ii explic, de fiecare data, cu calm si fermitate ca nu e frumos ce face.
Nu ma simt vinovata cu absolut nimic de acest comportament al ei, pt ca in casa noi nu ne certam, nu ridicam tonul, e armonie si cand sta cu noi si cu bunicii.
Dar, sunt frustrata, asta asa e.
ma simt prost fata de parintii copiilor muscati de ea, dar nu pot face mai mult decat sa o supraveghez cat pot de mult si sa incerc sa evit cat mai mult aceste momente.
sa stii ca au fost dati, cand am observat ca parintii au fost dezamagiti ca eu nu am tipat la ea, sau ca nu am pleznit-o, se uitau la mine tare urat, dar , sincer, nu ma mai intereseaza.
Nu vreau sa-mi cresc fata in tipete.
Consider ca am gresit atunci cand am tipat la ea si incerc sa-mi imbunatatesc pe cat pot, comportamentul educativ vis-a- vis de ea.
e greu, trebuie multa rabdare, dar stiu ca va trece
Astazi, am fost la un party de 2 ani.
Eva era cu o fetita in casa aceea de copii, care se gaseste la MCDonald's.
Fetele erau la un metru de mine, dar sus, inauntrul casutei.
Eu le supravegheam, in ideea sa nu o muste eva.
Eva i-a smuls fetitei din mana o cana. Fetita a vrut sa si-o ia inapoi. Eva nu i-a dat.
Atunci fetita a impins-o, iar eva ar fi cazut de la 1 metru inaltime, daca nu eram eu sa o prind.
Eva a inceput sa planga.
A venit mama fetei si m-a intrebat ce s-a intamplat.
Eu i-am zis ca nimic, s-au certat pe cana respectiva si ca nu e nimic important.
Din punctul meu de vedere fetita ei si-a aparat cana, care era jucaria ei. Si eva face la fel. Da, eva se putea lovi rau, dar, de-aia eram eu acolo, ca sa evit un eveniment nefericit.
Mama si-a luat fetita , a certat-o rau si i-a smuls cana din mana si i-a dat-o evei.
Mi-a parut rau pt fetita si nici nu mi s-a parut corect fata de ea.
Am luat cana si am pus-o pe o masa, nu i-am lasat-o nici evei.
Probabil ca pe alti parinti i-ar fi bucurat ca fetita si-a luat papara, dar pe mine, nu.
Mie mi-a parut rau.
\nu cred ca daca tipam la ei vor inceta sa mai fie asa, dimpotriva.
Eu cred ca nu gresesti si ca va trece
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 La un moment dat ,a aparut o fetita cu un laptoc de jucarie, locul de joaca plin de copii, peste 15, Luca s-a pus in fund langa fetita si tot incerca sa butoneze si el laptop-ul fetiteti, fetita s-a rididat, l-a impins pe Luca si s-a dus mai incolo.Luca dupa ea, tot insista, fetitza tipa la el ca este laptopul ei, Luca striga ca este si randul lui , si tot asa vreo cateva secunde, pana fetita la impins, a cazut in fund...s-a ridicat si s-a dus spre ea cu mana ridicata (clar se pregatea sa o loveasca) ,l-am strigat, s-a uitat la mine si a plekat de acolo. |
Cred ca ai intervenit prea tarziu. Trebuia sa il iei de acolo in momentul in care fetita a aratat ca nu este interesata sa se joace cu el. Nu trebuia sa lasi situatia sa escaladeze si baiatul sa se frustreze pana in punctul in care vroia sa loveasca.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
lulu77 spune:
bird, nnu cred ca e ok ca tot timpul sa stau in "ceafa" lui si ori de cate ori un copil il indeparteaza din diverse motive sa il iau de acolo.Il las sa socializeze cu diversi copii cu diferite temperamente tocmai ptr a intelege ca lumea este diferita, ca si alti copii pot avea uneori reactiile lui, ca asa cum el uneori nu vrea sa imparta jucarii sau nu accepta alti copii in jurul lui, se poate intampla si invers.
Este mult mai frustrant (parerea mea) si uneori obositor ptr el, sa stau numai in "ceafa" lui si sa il indepartez daca nu este acceotat de cate un copil.Mereu ii spun, ori de cate ori este cazul, de fata cu copilul respectiv, ca daca baietelu/fetita nu vrea sa se joaca cu el, sa nu insiste.....dar nu il iau din parc/locul respectiv.
In incidentul povestit de mine...pana sa apara acea jucarie a fetitei, mult ravnita de toti copii de acolo, nu numai de Luca...el doar era cel mai insistent, restul orin jurul lor, fetita s-a jucat cu Luca si cu restul copiilor mai mult de juma' de ora fara probleme....nebunia" s-a declansat la aparitia laptopului de jucarie.
As mai spune ceva...si o spun cu riscul ca voi starnii dispute/discutii...si Luca are jucarii mai scumpe/sofisticate/etc...dar nu sunt de acord sa iasa in parc/loc de joaca cu ele...stiu ce se intampla cand un copil apare cu o jucarie mai deosebita si restul din jur vor sa se joace....este doar parerea mea....nu cred ca de vina sunt copii de 2-4 ani care vor sa testeze jucariile altor copii...ci parintii, in momentul in care iau decizia de a merge in parc cu ceva ce stiu ca pot stranii discutii.
Nu trebuie sa imi iau copilul din parc, atata timp cat se poarta civilizat doar ptr simplu fapt ca este curios si vrea sa se uite la o alta jucarie, ce nu ii apartine. Nu il las, evident, daca nu este lasat de copilul sau parintele caruia ii apartine jucaria...dar nici nu il cert ptr ca este curios, in schimb incerc sa ii explic ca nu se poate din diferite motive.
Cere voie mereu, imparte jucariile (mai tot timpul, rar risposteaza desii cedeaza pana la urma), si este atat de suparat este cand este respins...si imi zice cu lacrimi in ochi mereu" dar am cerut voie...."
Ce ar trebui sa fac?!?
Sa ii zic ca asa sunt unii copii( unii fara nici o rautate dar unii chiar invatati de parinti sa nu imparta...si cunosc destule cazuri, chiar in jurul meu). sa il iau pe sus si sa parasesc locul respectiv, etc?
Nu tot frustrare ii creez?
monalac spune:
lulu,cred ca tu n ai citit atent postarea mea...,pentru ca altfel ti ai fi dat seama ca am citit tot ceea ce s a scris si am si mentionat ca nu s de acord cu apelativele gen ''rau'',adresate copiilor''[si am spus asta tocmai pt ca am citit ceea ce ai scris in prima postare referitor la mamica aceea care ti a facut baiatul ''rau''].insa,asa cum a spus si bird,in momentul in care ai vazut ca fetita nu i interesata,trebuia sa i spui copilului tau s o lase in pace,pentru ca,pana la urma,nu mi se pare corect ca cineva sa fie agasat intruna,doar pt ca tu consideri ca asa invata copilul tau ca oamenii sunt diferiti.
''oamenii sunt liberi sa faca ce vor,atata timp cat nu i deranjeaza pe ceilalti'',cam asta e o definitie a libertatii...cum ar fi ca tu sa stai pe o banca si sa citesti o carte sau sa vb la telefon,iar eu sau alta persoana,pe care n o cunosti,sa vin[sa vina]sa ti smulg [a]telefonul sau cartea...?
copilul meu[cel mic],de exemplu,de fiecare data cand iese din casa isi ia o jucarioara,o lopetica sau o minge sau o masinuta.ii place lui sa tina in mana ceva cand iesim din casa[intr un timp lua o lingura sau o carpa de bucatarie].si cum ajungeam in parc,el statea langa mine,linistit,isi facea de lucru si pac,se repezea cate un copil sa i ia jucaria din mana,sa l impinga daca nu i o putea lua,sa l loveasca...si ce ma enerva cel mai tare era ca maica sa statea impasibila si privea,iar eu,ce sa fac?sa imping copilul omului?
ii spuneam sa l lase,ca nu i da jucaria,dar mai mult de atat nu puteam face.
aici nu e vina copilului,e vina parintelui...care gandeste ca mai bine sufera copilul altuia decat sa l frustreze pe al sau.