Fulguleti de nov-dec 2006 (232)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Ruxandra - multumim ... si noua ne place tunsoarea - cred ca o prinde f bine ... toata lumea o intreaba unde se tunde. Trebuia sa spui ca trimite-am link spre poze .
Lavinia - sa aveti vreme frumoasa!
Si noi vrem sa plecam la mare, dar cu vremea asta mai asteptam.
Sanatate multa tuturor!

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o ....

Ruxandra, eu de obicei verific sa vad daca merge link-ul. Te rog sa-mi spui la care capitole.... si verific si corectez, probabil mi-a scapat ceva.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Dandusa,
M-am ganit la voi..
Suntem in Venus si cand am incercat sa ajungem in Constanta la delfinariu exact in toiul furtunii am nimerit..mai aveam 5 km si ne-am intors,ca nu se mai putea..intrasem deja in Cta,dar nici umbrela,nici haine nu aveam..in venus era innorat,dar ok...si acolo..ne-am speriat.

Si aveam de gand sa sun la tine poate veneati la delfini..bine ca nu v-am mai starnit..
Inca suntem in Venus,si cand ne ploua ,cand e soare..mai stam imbracati la malul marii ,asta e..
cand am facut rezervarile anuntau o vreme de vis..si asta doar cu o saptamana inainte.

minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Multumesc mult fetelor...
Multumesc Danusa si Ruxandra_sb,
nu mancam cipsuri si nici sucuri nu iau... Cred ca am facut fixatie in ceea ce priveste Mihnea... De stress si eu devin cicalitoare poate si in aceasta vacanta el si taica-su stau mai mult la ferma, acolo unde Mihnea ii ajuta si se joaca cu un ATV. Cand este determinat, cand isi propune ceva , nimic nu ii sta in cale.
Si eu si el avem tendinte de ingrasare, dar el a facut tratament cu prednison si apoi cu moldamin, in urma unei boli, cauzate de streptococul hemolitic de tip B. A avut purpura reumatoida. De atunci ia cam mult in greutate.
Despre sport ce sa va spun, in anul trecut a facut inot intensiv, adica vreo 2 luni si nu a slabit ff mult, pentru ca a inlocuit grasimea de pe abdomen cu muschi. S-a inaltat ff mult si s-a facut trapez, cu spatele ff mare. In timpul anului, vreo 2 luni a facut aikido, foarte bun, a slabit ceva, se arata zvelt si isi intindea articulatiile pentru ca faceau acolo tot felul de rostogoliri. Cu ceea ce a urmat, timpul era ff putin si a trebuit sa renuntam.
In rest, daca are platfus este si greu sa se miste, si am incercat tenis dar a mers greu, face ed. fizica la scoala, handball, volei, atat cat poate.
In timpul anului a fost groaznic. Nu cumparam mare lucru pentru ca in lipsa mea isi facea senvichuri cu multa paine, isi prepara lapte cu paste sau pur si simplu manca mult cu multa paine... A ajuns ceva nervos mancatul, sa vina la frigider de 7 ori in 8 ore. Sa nu va spun ca parca il pedepsesc daca ii spun ceva.
Este adevarat ca a avut o invatatoare tare nepotrivita, care ii tensiona pe toti si care a ajuns sa il urasca pentru ca era un copil direct, care spune ce crede; l-am mutat la finalul anului dar a fost cam tarziu. Acum tragem destul de greu si incercam sa ii deschidem apetitul pt viata, pur si simplu; daca ajung sa il constientizez asupra sa, isi rezolva singur problemele.
Psihoterapeut... da am consultat la Bucuresti, pe SuperNanny, dar cred ca ne trebuie o relatie mai lunga cu ea . Imi este frica ca nu acceptasi il fac si mai instabil... SuperNanny a facut atestul cu copacul lui Mihnea si stiu ca la gradinita le mai facea acest test...
In rest ce sa va spunem... in conditiile in care la servici te uiti cum se pregatesc liste pentru eliminari de personal... trebuie sa vii acasa si sa lucrez cu Matei (desenam, lipim abtibilduri, pisctam pe cartile de la egmond, cartile de pictat) si ma ingrijesc de casa. Pana la terminarea scolii il neglijam pe Matei ca sa lucrez cu Mihnea...
Sa nu faceti greseala ca la scoala sa ii invatati sa-si faca lectiile cu voi... se creaza o legatura ombilicala.... si nu mai scapati. Incecati sa ii facti sa le placa sa lucreze de mici inidependent si sa aiba determinare pentru ceea ce fac.
Va multumesc pentru sfaturi si idei si nu ma supar pe voi. Mai multa suparare decat am in suflet nu cred ca mai intra..
Irina B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

N-am somn.

Irina... am citit bine.. sa-l urasca invatatoarea???
Banuiesc ca, poate, nici ca si pedagog nu te poti atasa de toti copiii.. si ca fiecare are si preferatii sai si unii mai putin simpatici (oameni suntem).. dar de aici la a ura un copilas si, banuiesc, a te razbuna pe el.. si a-l persecuta.. RUSINE! Nu stiu, poate ar tb s-o reclamati.. sa nu mai sufere si alti copii. Poate data viitoare isi stapaneste mai bine frustrarile.. sau poate sa-si gaseasca un alt domeniu.. daca nu este potrivita.
Uff, banuesc ca nici medicamentele acelea nu l-au ajutat.
Cu platfusul.. si io am si asta nu m-a impiedicat sa fac sport.. inclusiv drumetie, tenis. Lenea & comoditatea a aparut mai tarziu..
Cu terapeutul.. nu cred ca se poate rezolva in 1-2 sedinte.. si aici trebuie timp si rabdare. Daca vrei putem povesti mai multe in privat.
Iar cu copacul.. ce se face prin gradinite.. mi se pare uneori superficial.. la moda.. si din ciclul "hai sa bifam si aceasta". Copiii se evalueaza, de catre profesionisti adevarati - pregatiti in acest sens - petrecand o buna bucata vreme cu ei, observandu-i.. nu dupa un desen si jumatate de ora langa ei.. gata, i-am si pus eticheta. Desenul cu copacul poate fi numai o bucatica din tot procesul.
Si repet nu la copii de 3,4 ani. Mai degraba se face invers.. copii mari si adulti care deseneaza copacul precum un copil de 3-4 ani..
Pare rau de toate grijile pe care le aveti pe cap. Nu e usor cand iti faci probleme pt job.. si ziua de maine. Multa putere.

Lavinia, io sper ca mai ramaneti si saptamana viitoare.. cand vine canicula peste noi.. gata cu rasfatul la sub 30 gr. Si pe ploaie/cald marea tot va face bine.

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Lacramioara, nici io nu cred c-am verificat ultima data..

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory32 spune:

fete dragi, ma bucur de fiecare data cand va citesc, din pacate cu scrisul mai greu din cauza deliei, din cauza calculatorului, mai bine zis al netului care se tot blocheaza, cand prind putin timp liber incerc sa recuperez si sa citesc cat mai mult, dandusa, ruxandra sunteti un exemplu pentru mine, va admir foarte mult si apreciez sfaturile pe care le dati si vorbele frumoase pe care le aveti pentru fiecare in parte. Noi suntem bine, toata ziua in parc, la joaca cu copii, asteptam cu nerabdare sa incepem gradinita din toamna, sper sa se acomodeze si sa ii placa acolo, asteptam sa vina vreme mai frumoasa de plaja, poate apucam macar in luna august sa facem ceva plaja si sa ne balacim in apa marii. In rest, joaca cat cuprinde, coloreaza,deseneaza, citim povesti in fiecare seara la culcare si ne iubim amandoua. Va pup si va imbratisez cu drag pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Venit de la mare fara soare . 3 zile bune, 3 zile proaste, plecat cu 2 zile mai devreme. Garga in schimb nu se dadea dusa, ea pe nor, pe ploaie se balacea si alerga plaja cap coada prin apa.
Dandusa, si noi suntem innebuniti dupa Dr. Ozzzzzz. Bestial!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Ruxandra, da invatatoare care vroia sa "spele" creierele copiilor si care ii jignea, ii trimitea cu lunile sa stea in ultima banca si sa ia note doar din lucrari , la clasa a doua....
L-a mai ciufulit... asta este... Pana la urma i-a batut in toamana anului trecut si unul din ei a dat-o in judecata. Acelasi baiat a inregistrat-o cand s-a napustit asupra lui pentru ca l-a parat cineva ca se juca la geam cu zapada. Ce sa va spun ,,, au napustit pe el cu tot cu conducere ca sa nu avem curaj sa luam atitudine....
L-am mutat pana la urma, desi tarziu dupa ce suferise destul si noi alaturi de el, dupa ce l-a descurajat de nu ii mai place nimic...
Vom trece si de asta... deja intram in pubertate si incercam sa il deschidem spre ceea ce urmeaza... Am ajuns la concluzia ca invata mai bine daca nu se duce la scoala...ce usor ar fi sa dea examene ca la facultate..
Va pup, ma duc la plimbare cu Matei.

Mergi la inceput