Bun Gasit! Floricele de Liliac (mai-iun 2010)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/arturicii/arturicii.jpg)
arturicii spune:
Mira, 2 m are slingul nostru (asta dupa mai multe spalari
Ale, pai tu ne arati doar poza cu mandra dormind?
A crescut mare! Sa fie sanatoasa!
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aleesicoo spune:
hahaha artu nu dormea jmekera statea cu okii inkisi k mancase
in vreo 2 poze chiar doarme fericita de printesa Karinutza Scorpiutza
(01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/arturicii/arturicii.jpg)
arturicii spune:
Ale, cand ma refeream la siropuri ma refeream la siropurile de colici; cine stie, poate are vreo intoleranta la substanta activa.
Cat despre nas infundat, sigur ii da o stare de agitatie; sa ii vezi pe baietii nostri ce nervi au cand sunt raciti; insa ei pot sa vorbeasca spre deosebire de un bebe. Si sunt suparati si tipa: Nu pot sa reeeessspiiiirrrr!
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cris_09/cris_09.jpg)
cris_09 spune:
Neataaaa!!!!!!!!!
Cafeluta e servita
Tati nu poate pleca fara sa ne pupe,asa ca ne-am trezit si noi de la 6,sa nu cumva sa se lumineze fara noi
Cristina,mamica implinita de sufletel mic,Sebastian Mihai
www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
rosanne spune:
Buna dimineata
Arturicii si Nana, multumim pentru frumoasa trecere la aceasta frumoasa etapa a vietii noastre alaturi de micile si gingasele floricele.
In noaptea de 29 spre 30 august anul trecut m-a durut o masea....i-mi intarziase menstra 4 zile (ceva normal)....dupa ce am suportat durerea o noapte intreaga, am facut un test de sarcina pentru a putea lua pastile....si a fost pozitiv. Imi tremurau mainile si eram agitata, iar Andrei m-a luat in brate, m-a sarutat si mi-a spus sa ma calmez.Dupa 10 luni de incercari, in sfarsit incepea si odiseea mea . Am avut o sarcina usoara, fara greturi sau arsuri
, cu mici probleme care in final s-au rezolvat si acum am o minune de copil sanatos, frumos si caruia cand ii e somn adoarme singur
Alaturi de mine ati fost voi toate si va multumesc pentru tot! Nu am fost eu prea activa, dar am fost tot timpul alaturi de voi cu gandul. Am invatat foarte multe de la voi si sper ca vom continua aici prietenia inceputa la odisee
Roxy mamica fericita de
Diana (20.04.10)
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
![](images/user_woman.png)
moni_or spune:
Salutare, mamici, bine v-am gasit in casa noua!
Imi pare tare rau ca nu pot participa la discutiile voastre, dar imi tare tare greu cu 2 pitici mici, mai ales ca Luca nu merge nici la gradinita/cresa etc, sunt mereu cu amandoi, doar asa, vreo zi pe sapt. il trimit pe Luca la mama pe cateva ore. Pfuai, si cand raman numai cu Alex mi se pare ca sunt in vacanta, nu-mi vine sa cred cat de greu mi s-a parut cand eram doar cu Luca mic
E greu pt. ca Luca e mereu la bebe, vrea sa-l pupaceasca insa il tot apasa, vrea sa se culce pe el si parca e turc, nu pricepe ca bebe e fragil, plus ca am ajuns si noi la varsta critica de 2 ani cand totul e negare, si daca vrea ceva zice nu doar pentru ca noi propunem, face circuri, plus na, simte deja si el ca nu e doar el centrul atentiei si sufera saracutul.
ALE, voiam doar sa-ti zic, hang in there! Eu te inteleg sau rezonez cu tine,chiar daca ai mei n-au fost niciunul chiar asa de agitati cum spui ca e bebelina ta, dar Luca stiu ca ne termina si pe noi cu plansul. Si chestia ca sa fii linistita ca atunci si el va fi, scuze fetele, eu stiu ca voi sunteti bine intentionate, insa si mie mi s-a parut mereu un sfat total inutil. Asta daca ai un bebe tare agitat, nu unul care plange numai de foame. Cum sa fii linistita cand bebe plange intruna si nu stii ce are? Mai ales daca esti la primul copil, universul ti se schimba radical, cand il vezi pe bebe mic si neajutorat cum urla si cand esti zombie de oboseala chiar e greu sa vezi floricele roz peste tot si sa canti de fericire... Eu cred ca poate sa-ti zica si Papa de la Roma sa fii calma ca tot nu poti fi, cel putin eu stiu ca nu puteam, cand eram la primul copil. Probabil depinde si de personalitatea fiecaruia. Eu si acum ma mai stresez cand nu pot sa-l linistesc pe Alex, desi el e mai linistit decat a fost Luca, insa cand se apuca sa urle amandoi deodata si nu mai stiu la care sa ma impart imi vine si mie sa-mi iau campii.
Asa ca ALE, eu zic ca singurul lucru cu care te poti consola e ca va trece perioada asta grea, SIGUR SIGUR va trece, cand nu mai poti de oboseala las-o pe mama ta cu micuta si ia si tu un somnifer (macar daca nu alaptezi poti lua) si trage un somn bun. Zic de somnifer pt. ca probabil ti-ai facut si tu acum reflexul sa sari la primul zgomot al bebelinei si probabil nu poti dormi daca o auzi cum plange, chiar daca se ocupa altcineva de ea.
In rest, si noi avem colici tot mai mari, avem muci, am fost la medic ieri dar pt. ca in afara de muci n-are nimic a zis ca doar sa-i aspiram o data pe zi si atat, sa nu-i dam nimic, mai mergem la control peste o sapt. Alex e hranit exclusiv la san si a luat superbine in greutate in primele 5 sapt. insa de cand cu mucii si cu intetirea colicilor papa mai greu, se frichineste mereu la san, asa ca in ultima sapt. a pus doar jumate din cat punea inainte pe sapt. Insa nu ma agit, stiu ca nu e din cauza ca nu am lapte ci ca il doare burtica si il chinuie mucisorii, asteptam sa treaca belelele astea si speram sa-si revina, acum inca are rezerve. E un scump si un dulce, sunt tare mandra de baietii mei! Acum pe 4 avem botezul, speram sa iasa totul bine.
Gata, am scris cat pentru o luna. Crestere mare puiutilor si rabdare de fier mamicilor!
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
rosanne spune:
Ioana a avut ideea de a face un alt cont pe webshots cu albume ale bebelushilor...asa ca am facut
User : flori_de_liliac_2010
parola: aceeasi
Ce parere aveti?
Roxy mamica fericita de
Diana (20.04.10)
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
neata
moni, bine ai venit in club .
de ce zici ca sfatul cu linistitul e inutil? adica eu am inteles rationamentul, insa asta tine chiar de personalitatea fiecareia. si in orice caz, merita incercat inainte de a te gandi la fenobarbital sau alte sedative .
uite, eu de ex, am ramas intr-o seara cu amandoi copiii (nu ca ar fi fost ceva neobisnuit, am ramas de multe ori singuri). sotul a iesit sa cumpere niste paine si cum a plecat el, s-au pus amandoi copiii pe urlat. mai, dar parca atat au asteptat, sa plece tati ca sa inceapa concert. cel mic avea scutecul murdar si nu se suporta asa - drept pt care urlaaaaaa mai ceva ca de foame, pe cel mare il apucase o criza tocmai atunci (stie ca atunci cand plange damian, trebuie sa ma duc la el, deci il apuca gelozia, furia, etc...). mie imi venea sa urlu, ca era ca la nebuni la noi...dupa ce am tipat de 2 ori, m-am gandit ca sunt singura persoana cu discernamant dintre noi 3, deci numai eu pot sa stabilesc daca vom fi 3 persoane linistite sau 3 nervosi. asa ca i-am lasat sa urle un pic si am iesit pe balcon, m-am dat in leagan 2 minute (am un balansoar) si am revenit linistita. am calmat intai copilul cel mare, i-am zis cate in luna si in stele, apoi l-am schimbat pe cel mic si am stat de vorba toti 3 pana s-au calmat spiritele de tot.
dupa vreo 2 ore mi-am permis sa ma pun pe bocit...
deci e chestie de autocontrol.
Ale, ce as face in locul tau: as merge la un control amanuntit cu fetita, sa ma asigur ca nu e nicio problema de sanatate. apoi as ruga-o pe mama sa ma ajute doar cu treburile casnice (facut mancare, piata, spalat, calcat, etc), nu si cu copilul. eu am constatat la mama mea (deci nu stiu cum e in cazul vostru) ca daca tot pasez copilul de la unul la altul e mai agitat. plus ca mama, desi a crescut 3 copii, si-a iesit din mana, poate e normal sa fii mai nesigura daca nu e copilul tau. cel putin cand plangea david, o auzeam mereu: "da' ce are copilu'?" "o fi bolnav?" "de ce plange atata?" - plus agitatia de rigoare - ca ma enerva pe mine. asa ca am preferat sa renunt la acest tip de ajutor.
cu mucisorii, da, stiu ca e nasol. totusi, nu exagera cu aspiratul, ca stimulezi si mai mult secretiile si in loc sa scapati de ele, mai rau faci. o data, maxim de 2 ori pe zi cred ca e suficient.
(noi iti dam sfaturi, dar ia si tu ce crezi ca se potriveste la voi, eventual cere confirmari de la pediatrul copilului.)
altfel, iti doresc sa treaca cat mai repede perioada asta si sa te bucuri pe deplin de "scorpiuta" ta .
am pus si eu cateva pozici in albumul meu, ca eram restanta, mie mi se pare ca a mai crescut, cantarul zice ca cu app. 1 kg in cam 25 de zile fata de greutatea la nastere. pozele sunt aici:
http://family.webshots.com/album/575303527YWAIsj
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Bine v-am gasit in casa noua..sa avem parte numai de bucurii din partea bebeilor..chiar daca nu am fost foarte activa pe forum v-am citit mereu si mi-au prins bine toate discutiile purtate aici..imi sunteti tare dragi dar nu am mereu ceva de zis sau poate nu imi gasesc cuvintele potrivite..
sunt coplesita de bebe mic, e cumintel mai mult se foieste candii e foame si isi baga manutele in gurita..ziua doarme mai mult decat noaptea cand se trezeste si la 2 ore iar daca nu scoatem aerul cum trebuie nu adoarme, dar noaptea nu am rabdare sa stau prea mult cu el sus..azi dimineta ne-am chinuit jum de ora sa prinda sfarculimi venea sa mor de ciuda pt ca pana acum reusea din prima..si ieri mi s-a mai intamplat si nu inteleg de ce..pur si simplu nu poate sa il prinda cum trebuie..sper sa fie doar o chestie de moment..la baita plange ca lui tati ii e mila de el, dar se linisteste dupa ce il scot si il pun la san..
Cele care aveti lapte cum sunt sanii??adica nu sunt tari?? ai mei sunt destul de moi acum, doar daca trece prea mult timp incep sa se intareasca, nu stiu parca am impresia ca nu mai am destul lapte dar totusi daca doarme si 3 4 ore inseamna ca s-a sturat altfel ar plange nu?? sper sa nu par paranoica
Luni mergem si noi la controlul de 10 zile, sper sa fie totul ok..
Elena 40
Luca