concediul prenatal in situatia de deces copil
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Mda - cred ca este aiurea de tot. Am sa ma mai interesez. Baza a fost alta. Sunt multe persoane "bolnave" care stau bine merci prin concedii, sau lucreaza, sau merg in alte localitati servind in fals concedii medicale. Se scurg foarte multi bani din asigurari si pe acest gen de falsuri. Probabil ar trebui precizate derogarile cum ar fi concediile de maternitate insa foarte posibil sa nu fi aparut astfel de derogari, si intrand sub incidenta asigurarilor de sanatate au fost bagate in aceeasi oala cu cele de facto pentru cazuri de boala.
Stiu insa sigur faptul ca exista campanie nationala de identificare a falsurilor pentru cazuri de boala, de stopare sau reducere a banilor platiti pt aceste falsuri aici incluzandu-se si dosarele pentru pensii de boala care au fost si vor fi reluate in verificari. Deja sunt o gramada de persoane carora li s-a suspendat(intrerupt) plata din asigurari, acum in prima faza insa din ceea ce am inteles se va merge mai departe pentru recuperarea prejudiciului (banilor) platiti in mod ilegal.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
carola spune:
ideea e ca acest concediu nu este un concediu pentru boala. deci nu am ce tratament sa iau sau sa stau in pat. din contra, eu folosesc aceasta perioada pentru investigatii si nu pot sta acasa in perioadele respective.
desi mi se pare aberant si nu cred ca se fac aceste verificari pentru aceast tip de concediu, ai idee cine le face? reprezentantul firmei, sau al statului?
mi-e teama de roboteii statului care "aplica legea" fara sa o gandeasca si sa se informeze.
LE: cred ca imi pun prea multe probleme. concediul asta nu l-am solicitat eu, este legal, acordat printr-o lege. mi se pare doar aberant ca mi s-a solicitat sa completez acele hartii (pe care apropo' le-am semnat si cand eram internata in spital si la fel, trebuia sa completez adresa unde ma gasesc, eu fiind internata in spital. stupid) iar eu le-am completat fara sa intreb la RU de ce mi le-au trimis.
www.flickr.com/photos/carola456/
marius spune:
Eu zic sa nu-ti faci griji. Desigur, nu am garantii.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
EllaX spune:
carola, eu stiu ca ai dreptul la 126 zile de concediu. Doar 42 sunt obligatorii (adica esti tu obligata prin lege sa iei concediu), dar ai dreptul la toate (deci le poti lua pe toate). Cine spune altfel, sa iti arate pe parte din legislatie isi bazeaza afirmatiile.
Concediul de maternitate are caracterul unui concediu medical (de altfel, se si plateste pe aceeasi cale ca si un concediu medical). De aici, probabil, decurge si faptul ca se pot aplica aceleasi reguli ca la toate concediile medicale, inclusiv controalele la domiciliu. Parerea mea personala este ca regula controalelor aplicata la concediul de maternitate e absurda, dar atat timp cat nu exista in legi ceva scris care sa spuna ca NU se fac controale in timpul concediului de maternitate, ei pot face ce vor. Eu cred ca, totusi, mai exista oameni si, chiar daca vor veni in controale, n-or sa fie probleme, in situatia ta.
Imi pare tare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat!
p@ulici spune:
Daca legea iti da dreptul sa iti iei 126 ia-ti-le, eu regret ca am ascultat de dr mea si acumaflu ca as fi avut dreptul la toate... la servici dupa ce m-am intors am fost tot mai rau
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si decedata la 12 zile, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi