Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (61)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

cand va cumparati produse cosmetice aveti grija la astea:(uitati-va pe etichete)

1. Imidazolidinil ureea si diazolidinil ureea - sint cele mai frecvente substante conservante folosite in prepararea cosmeticelor. Academia Americana de Dermatologie le-a etichetat drept principala cauza care determina aparitia dermatitei. Aceste doua substante sint cunoscute si sub denumirea: de Germall II si Germall 115 (imidazolidinil ureea) si sint toxice pentru organism.
2. Metil, propil, butil sau etil sau intr-un cuvint parabenii, sint conservantii cei mai utilizati in industria cosmetica. Folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic, acestia sint toxici. Studiile au aratat ca pe linga reactiile alergice si iritatiile pielii, acesti parabeni se intilnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer.
3. Uleiul mineral si derivatele sale (parafina si alte petrochimicale) sint produse sintetice ale petrolului procesat chimic. Ele, de obicei, pot insuma 10% din produsul cosmetic si sint folosite pentru ca au un pret scazut si se integreaza usor in orice formula. Cel mai grav este ca uleiurile minerale se regasesc si in uleiul pentru bebelusi. Pot bloca porii si inhiba functiile pielii.
4. Sodium lauril-sulfatul (SLS) este substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie si sapunurilor.
Cauzeaza iritatii ale ochilor, ale pielii, caderea parului si alte reactii alergice. Este adesea ‘deghizata’ intr-o substanta pseudo-naturala, prin explicatia ca ‘provine din nuca de cocos’.
5. Propilen-glicolul - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si poate da alergii si reactii toxice.
6. Talcul - se regaseste mai ales in pudre. Putin stiu insa ca studiile au demonstrat ca daca se aplica frecvent in zona genitala poate creste riscul de aparitie a cancerului ovarian.
7. Lanolina este un emolient obtinut din lina oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.
8. Stearalkonium Chloride este substanta chimica folosita in balsamul de par si in diferite creme. Este toxica si da reactii alergice. Este mult mai ieftina si usor de folosit in compozitia balsamurilor de par decit proteinele si extractele din plante care intr-adevar aduc beneficii pentru sanatatea parului.
9. Parfumurile sintetice pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor. Bineinteles ca nu ai cum sa afli care sint acestea, din moment ce pe eticheta este precizat un simplu cuvint ‘Parfum/Fragrance’. Citeva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sint: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta sau voma.
10. Colorantii sintetici sint folositi cu scopul de a infrumuseta aspectul compozitiei. Trebuie insa evitate produsele care contin asa ceva. Sint inscriptionate pe eticheta ca si FD$C sau D$C urmate de o culoare si un numar. Aceste vopsele sint considerate a fi cancerigene.

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lidia_P

eu va pup si ne vedem cand am sa vin din concediu

21+

Concediu placut Lidia, sa aveti vreme buna si sa te odihnesti!

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Eu nu am parola de pe picassa, nu vad pozici

15+

Mergi la inceput

amalia activeaza-ti pm din profil.si apoi iti trimit eu parola..sa te vedem si pe tine ca toate avem acolo poze

si 20+ cu

Mergi la inceput

symo ai fost la anlize?? sper ca esti bien si nu-ti mai este frica..o ai pe ratusca "sora de cerclaj" ..o sa fie bine sunt sigura...
crisultez cred ca ai uitat de noi..sper ca sunteti bine..nu vreau sa ma gandesc la ceva rau
ana ..sper ca nu te obosesti

si 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Va multumesc tuturor pt gandurile bune si pt incurajari!
Sunt putin mai bine psihic, maine la ora 10 sun dr sa-mi spuna la ce ora sa merg la spital si....curaj gaina ca e tai! Tati a trebuit sa plece la Mamaia asta seara pana sambata, fiindca are o sedinta cu subalternii din toata tara si nu putea sa intoarca din drum bietii oameni plecati din Timisoara sau Cluj, sau Iasi..... O sa vina o prietena cu mine si seara vine mama soacra! Iau laptopul cu mine oricum....si va dau de veste.
Lidia, concediu placut si odhna multaaaaa!
Sugubina, la ora 11 nu era nimeni la recoltari, iar asistentele sunt acolo de dimineata pana seara. Am nimerit la asistenta doctoritei , Viorica parca, este o doamna tunsa scurt si blonda, ffffff amabila, chiar am fost placut impresionata. Din pacate era o pacienta intinsa acolo pe pat si mi-a fost jena sa-i dau ceva, dar merita din plin. Apoi, la Uscateasca, aveam pregatiti 50 lei pt asistenta intr-un plic, dar era in concediu, drept pt care i-am dat doctoritei. Oricum, sa mergi in sistem de stat, sa nu platesti nimic, sa nu-ti ceara nici macar o adeverinta de contribuabil sau trimitere, sa se poarte frumos cu tine, e ceva de neconceput in Romania, jos palaria, cum s-ar spune! Bafta maine!
Doura, merci de ganduri, analizele sunt ok, timp de coagulare etc si maine facem interventia! Cu Dumnezeu inainte!
Va pup pe toate

Simona & Diana va multumesc pt gandurile bune!

Symo 22+ Diana

Mergi la inceput

Fiindca maine incheiem saptamana 23, ne-am facut o bucurie si am schimbat semnatura din seara asta....face bine la cap!!!!!
Fetelor, trebuie musai sa va relatez ceva legat de serviciile medicale. Procedura medicala, cerclaj, costa la Euroclinic 2700 lei, dar....fiindca am fost agera si am intrebat, am primit un raspuns neasteptat. Casa Nationala de Sanatate are contract cu Euroclinic si daca duci adeverinta tip completata la birou si trimitere de la medicul de familie, suporta o parte din costuri. In cazul meu 2300 lei Pare de necrezut, plecand de la ideea ca voi plati o caruta de bani, voi avea de achitat doar vreo 200 lei, fiindca eu am si reducere de 15% - sunt asigurat Euroclinic. Deci, daca nu intrebi, nu-ti da nimeni nimic. Sa dea Dumnezeu sa nu mai aveti nevoie vreo una de asa ceva, dar e bine de stiut, conditiile sunt super, mancare de 3 ori pe zi, asistentele ffff dragute si grijulii. Iar plicul cu bani sau atentiile sunt absolut interzise. Eu am facut prostia asta anul trecut, la chiuretaj, cand...din exces de zel i-am pus dr-ului 300 lei intr-un plic, langa o sticla de whisky, pentru ca a fost placerea mea si pt ca a avut mare grija de mine (asta in conditiile in care platisem deja 1200 lei serviciile medicale). Ce credeti? La o luna ....ma trezesc acasa cu un plic, cu o scrisoare din partea conducerii spitalului, in care mi se explica faptul ca nu e nevoie sa dai bani in plus pe langa achitarea serviciilor si o factura de avans de 300 lei, pe care i-am consumat ulterior, la consultatii. Asa ca......esti tratat omeneste, in sfarsit.
Hai ca m-am lungitttttttttt

Symo 23+ Diana

Mergi la inceput

Ah....si am tras cu urechea, se pare ca si in cazul nasterii suporta 2800 lei, dar trebuie sa ma interesez exact si va spun.

Symo 23+ Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

salut fetelor,
Am facut opauza pt ca intre timp am gasit o pata maronie pe chilot si m-am alarmat groaznic.Am sunat-o pe drsi m-a chemat la ea.M-am intors adineaori.a zis ca nu e de la sarcina c e o secretie externa,cica inatru totul e curat si ok.col inkis etc.A zis sa stau intinsa ca durerule care le am nu sunt contractii sunt de la faptul ca mai am o cezariana anterioara si peretele e subtire si sensibilsi daca ma doare de pe acum trebuie sa ma mare grija.A zis ca macar pana la 7luni daca rezist sa stau asa ca in caz de Doamne-fereste ceva,sa fie viabil copilul.Ooofff.....Ma rog la Dumnezeu sa fie bine....Am nadejde laSfNectarie si laDOamn-Doamne ca de m-o ajutat sa ajung pana aiciinca 2 luni macar sama mai ajute...

Si eu ammancat si brie si gorgonzola si camembert...toate tipurile de branzeturicu mucegai in sarcina astapt ca-s moarta dupa ele.Daca vreti va scriu si reteta de pasta al ragu .va

Iza mami lui Mati (21.09.2004) si cu in 21+
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.pn
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

vreau si eu sa va vad.eu am niste poze pe photobuquet dar sunt un pic mai vechi.de acum 2 veri nu am mai pus recente.Intre timp mi-am schimbat loockul,am renuntat la par lung si l-am "bobizat"asa cum are toata lumea

Iza mami lui Mati (21.09.2004) si cu in 21+
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.pn
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput