vaccinul la bebii
buna fetelor,
voi aveti facut vaccinul BCG la bebeii? noi abia l-am facut pe cel de doua luni si nu putem face altul timp de o luna de zile...
bine ca incepe vaccinarea in policlinica...
am vazut in locuri aglomerate (supermarket) o gramda de bebelusi...este bine sa iesim cu ei in locuri aglomerate nevaccinati?
ma bucur ca incepe vaccinarea,am auzit ca daca nu se face pana la varsta de 6 lunite nu il mai putem face..
Raspunsuri
noce spune:
noi dupa 2 luni n-am mai facut nici un vaccin si am umblat prin tot felul de locuri aglomerate. Mergeti fara grija. Sunt multe mamici aici pe forum cu copii nevaccinati perfect sanatosi.
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
carmickey spune:
am vazut filmuletele cu bebeul tau,e dragut sa iti traiasca si sa fiti fericiti sa va bucurati de el :)....
am citit ca ii dai suc de fructe si morcovi,le-ai fiert?
eu ii dau suc morcov crud,dar majoritatea cunostintelor imi spun ca nu este bine ca fermenteaza tot ce nu este fiert....eu ii dau la recomandarea pediatrului,bebelina mea are 2,5 lunite si am inceput cu acest suc crud de la 1.5 lunite...
Ralukutzza spune:
suc de morcovi de la 1.5 luni ??? la bb orice aliment in afara de lapte introdus inseamna diversificare ori diversificarea se face la bb alaptat exclusiv la san dupa 6 luni iar cei pe lapte praf de la 4-5 luni.Parerea mea este ca i-ai dat mult mult prea repede, sistemul lui digestiv nu e pregatit pentru sus de morcovi atat de devreme...Doamne fereste dar bebelusii la 1 luna jum nici nu au scapat de colici.Daca pediatra ti-a recomandat asa ceva este..... fara cuvinte iar daca ai facut-o de capul tau tare aiurea ai facut-o.
Fara suparare dar acum cand sunt atatea piste de informatie, atata internet si carti de puericiltura actualizata care spun ca un bb nu este pregatit de diversificare pana la 5-6 luni, sa faci o asemenea aberatie..........
carmickey spune:
ralukutzza...nu am facut-o de capul meu,iar eu ii dau suc pentru constipatie la recomandarea pediatrului...decat supozitor mi-a spsu ca mai bine suc...si incerc sa nu-i dau zilnic...si am citit si citesc pe internet mult,am mai gasit mame care dau suc pentru constipatie pe alte site-uri...si nu ma supar, cand scriu aici imi asum niste riscuri..
o zi buna ralukutzza
Roxxy80 spune:
Stanucel, nu mai da nimic copilului pana la 6 luni, in afara de lapte. Sunt multe studii in acest sens facute care demonstreaza ca stomacelul lor nu este pregatit sa primeasca alte alimente pana la 6 luni (inclusiv pt cei hraniti cu lapte praf). O diversificare inceputa prea devreme poate duce la niste pb mari cu stomacelul in timp, ca s anu mai spun de intolerante, alergii etc.
Ralukutzza spune:
Ma bucur ca iti asumi faptul ca iti nenorocesti copilul.Cat despre pediatra eu as trimite-o in pestera sa trateze lighioane nu copii ca e complet dezaxata.
Constipatia se poate rezolva cu ceiuturi din plante si siropele din plante...dar ce rost are sa iti spunem, ca tu ai citit carti si iti asumi ce faci
Si daca esti asa de citita si experta de ce mai intrebi pe unul altul pe aici cum se face???...ori...tu nu ai vazut ca noce si-a diversificat bebe de la 6 luni (asa cum este normal)???
O zi excelenta iti doresc si eu tie.
roxy spune:
stanucel facem ce e bine pentru copil, pentru sanatatea lui de moment si viitoare.Deci exprimarea "facem ce dorim" este cel putin nepotrivita sa zicem.In al doilea rand, vaccinarea nu are legatura cu virosele, cu durerile de burta sau altele, ci doar de scopul pentru care este facut, atat.Deci poti merge prin aglomerari, va lua doar virusi de raceala,specifici aglomerarilor de oameni.Nu o poti tine intr-un glob de cristal pana ii faci vaccinul, daca il faci.Partea nasoala sa zicem asa, este ca din ce in ce mai multe mame aleg sa nu-si mai vaccineze copilul, contra bolilor periculoase si atunci da este probabilitatea ca al tau copil sa intre in contact cu alt copil nevaccinat si care are deja contactata boala sa fie mai mare .Dar acum depinde de norocul fiecaruia...
Ralukutzza spune:
Exact...facem ce dorim...tu te lauzi public cum iti bati joc de sanatatea copilului tau si eu ma iau de tine tot public sa nu o mai faci...esti pe un forum public de discutii libere....
Si intr-adevar se vb despre vaccin, de aceea ai intrebat tu cum se da sucul de morcovi la bebei.
Din pacate pentru o asa cunoascatoare ca tine nu imi permit sa dau sfaturi despre vaccin.