Ghiocei de Martei-Aprilie 2009***224***
Raspunsuri - Pagina 12
Pisik06 spune:
ELA, in primul rand multumesc pt idei. M-ai complexat de tot cu cheful tau de gatit. La mine e zero barat, face parte din depresia care ma tot bantuie in ultima vreme
Eu am avut mare mare noroc cu gradi. Am cunoscut printr-o conjunctura doi oameni deosebiti, care au trecut prin tragedia pierderii unui copil, la doua saptamani de la o nastere prematura. Avand si posibilitati, au hotarat sa faca o gradi in memoria lui, care sa ii poarte numele. Au preluat o gradinita si au reamanajat-o dupa gusturile lor. Ea este f f sufletista, se implica, face totul cum i-ar placea ei pt propriul copil si asta se vede.
Fiind cunostinte avem un statut usor "privilegiat", in sensul ca acum mergem asa, pt acomodare. Mergem amandoua si stam acolo, ne jucam, etc.
A fost mana lui Dumnezeu, ca tare ma framantam cu gradinita si asa s-au legat lucrurile de nici nu se putea mai bine
Mami de minune mica
inapreda spune:
Holaaaaaaaaa tufete,
Cu mare intirziere va ofer un pahar de sampanie si o felie de tort cu mere si va multumesc pentru urarile de ziua lui Jambo. 
Desi v-am citit zilnic, nu prea "m-am bagat in seama" din 2 motive:
1. am fost intoarsa pe dos dupa ce am citit de Alexandra; nu-mi vine sa cred ca se pot intimpla astfel de oribilitati 
2. am fost si foarte obosita pentru ca petrecerea s-a terminat la 6.30 dimineata si, de atunci, inca sint in...recuperari ![]()
M-a impresionat Gaza cu povestea unei vacante minunate iar Gazi mica este titi la superlativ.
Dyana, imi pare rau ca tre' sa trageti atita pentru maselutze. Sper sa nu va calcam pe urme si mai sper ca va trece repede perioada asta.
Muzunelu' necajit.
Felicitari Aris pentru surioara cu mazarica.
Chatonel, recuperare rapida si felicitri si tie pentru un tatic grozav.
Pisik, ai fetita mare
Ma bucur ca e mai usor decit pare. Multu' de PM. Aiurea situatia; eu as lua taurul de coarne si as aborda subiectul direct cu persoanele implicate.
Insanatosire rapida pentru printesa noastra.
Tocmai a pus Jambo un film, asa ca vreau sa vad macar inceputu' dar mai trag cite un ochi si pe aici.
Puuuuuuuuuuuuup 
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
Pisik06 spune:
Referitor la crizele de separare, cred ca stiti deja ca noi avem o mare problema in sensul asta. Asta era una din problemele pe care vroiam sa le ridic, dar mi-a pierit cheful, stiti voi de ce.
La noi e teroare. Cu tati sta, doar daca e obosita se smulge de la el din brate si intinde mainile tot spre mine cu vaietele de rigoare. Problema e la restul lumii. Indiferent unde suntem si cu cine, sta numai agatata (la propriu) de fusta mea. Nu exploreaza, nu e curioasa, nu mai vorbesc sa lase pe cineva sa se apropie de ea sau sa o ia in brate. Tipa "mama" sau "mamu" (mai nou suntem mamu si tatu
) si se agata de mine cu disperare. Mai ales cand mergem la socrii face asa spre disperarea lor (si a mea, ca tare nu imi place sa o vad facand asa). Chiar m-a mirat azi. La gradi a socializat f bine si s-a lasat chiar si purtata de domnisoare pe acolo, iar dupa amiaza au fost socrii pe la noi si a stat la ei (la el mai precis), a acceptat sa o spele pe manute, s-au jucat, chiar a fost ok.
Nu stiu daca inseamna ca se schimba ceva sau a fost doar un moment.
COCUFAN, Ana are crize din astea f dese, uneori si de mai multe ori pe zi. E adevarat ca nu plange f mult, ca nici nu o las, dar isi schimba dispozitia si e maraita ceva vreme dupa incidentul datator de lacrimi de crocodil.
Mami de minune mica
pisigri spune:
Cocufan,
si noi facem crizutze de nervi cind nu avem voie sa facem ceva. Eu insa nu o ignor, ea incepe sa scirtiie si sa dea din cap si vrea sa se puna pe jos, eu o iau in brate si o tolocanesc la cap de ce nu se poate ce vrea ea, si uneori se potoleste cit dureaza explicatiile; daca nu, ii spun "acum mergem sa...ceva"(cautam cutzu - avem un cutzu "al ei" la bloc - sau pisi - strig-o pe pisi si se pune pe pis-pis - cumparam covrigi etc).
Pisik, eu la Pisilinca am descoperi ceva. Daca mergem intr-un loc nou si lumea e avertizata de cum ajungem sa o ignore, e ok, sta cit sta la mine in brate si studiaza (vreo 5 minute) dupa care cauta ea joaca, companie, initiaza ea un joc de-a cucu-bau (ca sa atraga atentia cit e totusi in siguranta linga mine), ii spun eu sa duca cuiva un obiect pe care il are etc, si totul e ok. altfel, daca lumea (si aici intra si bunicile, si sora-mea, deci nu doar straini) incepe din start sa se mitziie vaaaaai, cine a veniiiit, ce face fetiiiitza, se uita fix la ea, se reped sa o atinga, ma rog, ii invadeaza spatiul, e jale si nu se repara situatia pina nu plecam. Citisem chiar undeva, referitor la adulti, ca fiecare avem un spatiu al nostru de siguranta, in care daca napusteste cineva "necunoscut" (adica persoane care nu ne sint apropiate), ne facem arici, intram imediat intr-o atitudine defensiva. Si eu ma regasesc in chestia asta, chiar si daca o transferam exclusiv asupra spatiului personal fizic; ma gindesc ca stressul este cu atit mai mare pentru un copil mic, care vorba ceea, nu e tirshit prin viata si printre tot felul de oameni.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Hello !!
Aris, am trimis mail tipei, sper sa-mi raspunda sa ii mai incurajeze pe parinti , i-am zis mamicii si imediat m-a intrebat cum e baietelul acela operat tot de inima, i-am zis ca e ok
Sper sa gasim o solutie totusi, ea astazi se gandea deja cum sa procedeze la inmormantarea fetitei 
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank"> Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Alexandrei ii iasa ceva dinti sa mai completam colectia pt vacanta
asa ca e maraita si cu muci ! Voi pt dinti ce dati Panadaol sau Nurofen ? eu dadeam Nurofen dar am citit recent un articol in care zicea ca doar la noi e moda asta cu Ibuprofenul la copii mici, pe dincolo nu se prea recomanda , ce stiti de asta ?
Si Alexandra se rusineaza mai nou de unii straini, eu care credeam ca ea e tupeista de mica ![]()
Cat despre dependenta de mine, stam bine adica daca are activitate sau e tati prin preajma, nu imi are grija, doar daca plec se mai schimba situatia putin dar si atunci se rezolva cu o plimbare pana la flori si o privire pe geam dupa catei de care e indragostita !
Noi oricum nu plecam niciodata pe furis, adica ii spunem unde mergem si mai ales ca ne intoarcem curand, ea ne face tai-tai adica pa-pa pe la voi cred ca ![]()
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ela78 Novus, voucher la hotel avem si noi, pasapoarte la fel (Ianis are deja o stampila in el, de la granita cu Rep.Moldova), dar ce acte la masina trebuie, in afara de talonul masinii, cartea verde inclusa in RCA si RO/BUvigneta?? Voi cum faceti cu banii, luati euroi cu voi (cativa acolo sa fie pt. maruntis, ca la ultra all inclusive nu te cari cu tolba de bani) si-i schimbati la exchange-ul hotelului in leva? Sau pot sa scot de pe card Raiffeisen direct in moneda lor? Eu ma gandeam sa nu-i iau deloc borcanele lui Ianis, o sa manance acolo, din varietatea de mancaruri s-o gasi ceva si pentru el fara porc/prajeli/E-uri, nu? ![]() |
La masina e nevoie de imputernicire de la leasing pt cine cazul , la asta ma refeream, in rest aveti tot ce va trebuie

Cu banii eu o sa iau ceva maruntis euro plus cardul meu la BRD sa am pt suveniruri marunte ca in rest nu am de gand sa fac cumparaturi si nu prea vad pe ce sa cheltui fiind AI acolo (nu ca n-as gasi dar na')
Cu mancarea la fel voi proceda adica ii dau de acolo ce o fi, doar niste biscuiti o sa-i duc de aici
pisigri spune:
Novus, stiu ca sint lucruri pe care nu le stiu despre situatia fetitei, stiu ca nu se pot judeca deciziile luate in astfel de situatii, dar eu zic asa: cit timp exista si cea mai slaba urma de speranta, si cea mai mica sansa, incurajeaza-i pe parinti sa faca orice ca sa incerce sa o salveze. Chiar daca deznodamintul ar fi nefericit, macar ramin cu sentimentul de impacare ca au facut TOT ce e omeneste posibil. Resemnarea si renuntarea la lupta nu e o optiune pentru un parinte, chiar daca la un moment dat asa poate parea. Pentru ca ramii sa traiesti toata viata cu intrebarea "Daca as fi putut sa fac mai mult?", si asta este ingrozitor.
Iarta-ma ca ma "dau desteapta", dar eu asa vad lucrurile din fffff putinul pe care il cunosc despre situatie
. 
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
| citat din mesajul lui pisigri Novus, stiu ca sint lucruri pe care nu le stiu despre situatia fetitei, stiu ca nu se pot judeca deciziile luate in astfel de situatii, dar eu zic asa: cit timp exista si cea mai slaba urma de speranta, si cea mai mica sansa, incurajeaza-i pe parinti sa faca orice ca sa incerce sa o salveze. Chiar daca deznodamintul ar fi nefericit, macar ramin cu sentimentul de impacare ca au facut TOT ce e omeneste posibil. Resemnarea si renuntarea la lupta nu e o optiune pentru un parinte, chiar daca la un moment dat asa poate parea. Pentru ca ramii sa traiesti toata viata cu intrebarea "Daca as fi putut sa fac mai mult?", si asta este ingrozitor. Iarta-ma ca ma "dau desteapta", dar eu asa vad lucrurile din fffff putinul pe care il cunosc despre situatie . ![]() |
Exact asa gandesc si eu

asa ca incerc sa fac tot posibilul doar ca ii simt cum nu mai vor sa lupte si atunci trebuie sa ii repun si pe ei pe linia de plutire mai ales ca nu prea au sprijinul familiei, toti cauta vinovati pt cele intamplate, de parca se mai schimba ceva 
novus spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 ELA, in primul rand multumesc pt idei. M-ai complexat de tot cu cheful tau de gatit. La mine e zero barat, face parte din depresia care ma tot bantuie in ultima vreme ![]() Eu am avut mare mare noroc cu gradi. Am cunoscut printr-o conjunctura doi oameni deosebiti, care au trecut prin tragedia pierderii unui copil, la doua saptamani de la o nastere prematura. Avand si posibilitati, au hotarat sa faca o gradi in memoria lui, care sa ii poarte numele. Au preluat o gradinita si au reamanajat-o dupa gusturile lor. Ea este f f sufletista, se implica, face totul cum i-ar placea ei pt propriul copil si asta se vede. Fiind cunostinte avem un statut usor "privilegiat", in sensul ca acum mergem asa, pt acomodare. Mergem amandoua si stam acolo, ne jucam, etc. A fost mana lui Dumnezeu, ca tare ma framantam cu gradinita si asa s-au legat lucrurile de nici nu se putea mai bine Mami de minune mica |
Super
!! Felicitari pt prima zi de gradinita !!Si ma bucur ca ai dat de oameni inimosi