Manifestari astmatice la copii (2)

Manifestari astmatice la copii (2) | Autor: szivarvany

Link direct la acest mesaj

Cap. 1

Wheezing recurent, bronsita astmatiforma, hiper-reactivitate bronsica sunt diagnostice pe care le primesc copii nostrii de la un medic la altul dar pentru acceasi problema - tablou clinic: "ASTM".

Indiferent de nume, avem aceeasi problema. Prin urmare propun sa ne intalnim pe acest topic si sa impartasim experientele, avand in vedere ca lupta noastra se da cu un inamic nepredictibil.

Alte topicuri utile :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135590&SearchTerms=astm

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130861&SearchTerms=astm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Hai sa sparg eu gheata aici.
Din pacate piticul meu este iarasi pe Flixoide si Ventolin, pufuri.
Intrebarea mea este daca pot sa mai folosesc Ventolinul si Flixotide-ul incepute acum vreo 3 luni...?

Si vroiam sa stiu daca mai sunt copii care sa fi luat Singulaire aproape 2 ani , cu o pauza de doar 3 luni?
Eu vreau sa mergem si la un medic homeopat, poate avem ceva rezultate multumitoare, voi ati incercat si varianta asta?

Sanatate multa.

Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maryela

Hai sa sparg eu gheata aici.
Din pacate piticul meu este iarasi pe Flixoide si Ventolin, pufuri.
Intrebarea mea este daca pot sa mai folosesc Ventolinul si Flixotide-ul incepute acum vreo 3 luni...?

Si vroiam sa stiu daca mai sunt copii care sa fi luat Singulaire aproape 2 ani , cu o pauza de doar 3 luni?
Eu vreau sa mergem si la un medic homeopat, poate avem ceva rezultate multumitoare, voi ati incercat si varianta asta?

Sanatate multa.

Scriam in capitolul trecut ca noi am intrat in tratament homeopat - din martie (din 10 i-am scos, intr-o sapt, toate trei adica zyrtec, flixo si singulaire) nu mai luam decat remedii si MG-uri (macerat glicerinic)
Nu a mai facut nici un fel de crize din mai incoace, nici raceli, nimic.
In toamna, inainte de singulaire si flixo si zyrtec, facea la mai putin de 10 zile criza care ajungea pana in wheezing.
Dupa ce am inceput cu homeopatie, a inceput sa se schimbe cum facea crize, adica nu mai cobora spre plamani, ii ramanea la nivelul nasului (congestii urate) si ochilor (conjunctivite in care avea ochii lipiti ca pisoii si 2-3 zile).
Acum suntem ok nici nu-mi vine sa cred..

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Maryela, noi suntem pe singulair de 2 ani fara pauza insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaandone spune:

Buna fetelor,
Poate ma lamuriti si pe mine cum se depisteaza alergiile,se calculeaza Ige si in caz ca iese mare se cauta posibilii alergeni?
Care ar fi mai bune testele de sange sau testele cutanate?
Sunt in ceata si am nevoie de ajutorul vostru
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Mamagiuliei, multumim de capitol nou.
Eu, am lipsit motivat. Dupa cum vedeti la semnatura, am o galusca de 3 saptamani. :)
Diana e bine, merge la gradinita, am renuntat la singulair de la 20 iunie (a mers un an), inca mai e pe flixotide. Incercam sa-l scoatem si pe ala, doar ca are mucisori si vreau sa mai aman momentul , poate dupa ce trece si perioada de polenizare.
Am inceput sa-i administrez gemoderivat de coacaz, sa suplinesc absenta singulair-ului. Sa vedem cum ii este fara singuiar si pe doza minima de flixotide. Sper sa fie bine !

La homeopat nu am fost, daca gasesc unul bun, poate incepem din toamna o schema. Deocamdata, ne-am refugiat la aer curat, in provincie chiar daca stam despartite de tati. La sfarsitul lui august sper sa mai facem min 2 saptamani de aerosoli la malul marii.
Cam astea sunt noutatile din gradina noastra.

Ioana, eu stiu ca cele cutanate sunt mai precise, doar ca se fac dupa varsta de 3 ani. Eu i-am facut Dianei, testele serologice de 3 ori, la intervale de timp si la clinici diferite si nu a iesit alergica la absolut nimic. Dar nu stiu ce sa zic, as vrea sa nu fie alergica, dar totusi astmul asta vine pe un fond alergic.
Acum muceste si o mananca ochii, initial am zis ca sunt viroze, dar cand am vazut ranile la ochi de la scarpinat mi-am schimbat parerea. Avem gazon in curte deci clar are o alergie la gazon, chiar daca analizele de sange nu spun asta.
Si anul trecut a fost la fel, cand alerga pe gazon incepea sa tuseasca, sa stranute si sa lacrimeze. Cand ieseam din gazon nu mai avea nimic.
Si totusi, analizele nu indica alergie la graminee.

Oana, ma bucur ca baietelul e mai bine. Stiu ca ai tras multe cu el. Poate vorbim in private ce schema faceti.

Marylena, nu stiu ce sa zic, mai bine intreaba un farmacist sau medicul. Eu am ventolin deschis din septembrie, pana acum nu mi-am pus problema asta. Ea primeste rar pufuri de ventolin, sa-mi spui si mie daca e vre-o problema in sensul asta.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Softurela, felicitari pentru printesa

Si Paul a luat extract de mugur de coacaz negru (MG) mai bine de 2 luni, cam de 2 ori pe zi cate 10 picaturi, acum ia de maces (Cand nu uitam sa-i dam )

Paul nu a luat schema - noi avem medic care merge pe remediul unic. Insa in crize a luat remedii in functie de evolutie.

Ne merge bine chiar si cu aerul conditionat - pe care anul trecut nu l-a suportat absolut deloc.

Sanatate la toata lumea

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Softurela am intrebat farmacistul si ne-a spus ca daca a fost tinut la o temperatura " convenabila" este in regula...N-am inteles ce inseamna convenabila.
- Felicitari pentru puiutul mic.

OanaRusu sarumana de informatii. Am vazut tarziu ca nu sunteti din Bucuresti.

Mergi la inceput

Maryela, si eu abia acum vad Bucuresti
In Bucuresti sunt f multi homeopati - si ai posibilitatea si de Bowen (de ex site-ul bowtech.ro), noi facem din martie, am inceput pt Paul si acum facem toti patru, mie mi-a ajutat la unele pb pe care deja le consideram ca fac parte din "farmecul" meu...
Cauta si precis gasesti - esential e felul in care colaboreaza, adica sa fie disponibil mereu.
Suna ciudat, dar din experienta mea (am cautat mult, incercat mai multe variante) am invatat ca daca homeopatul nu intelege ca face parte din "fisa postului" sa fie disponibil macar prin SMS pe mobil si in weekend, atunci e degeaba totul, copii se imbolnavesc (cel mai des la noi...) in weekend.
Bafta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Felicitari Softurela si sa iti traiasca micuta! sa fie sanatoasa

Si noi luam Singulair de peste 1 an si medicul pneumolog ne-a explicat ca se scoate la 1 an dupa ce copilul nu mai are nici o exacerbare. Cezar este pe tratament de 1 an cu singulair, flixo de 50 - 2 pufuri pe zi si Aerius intercalat cu Ketof. Pentru cele care nu-si mai amintesc de noi el are o alergie puternica la acarieni. Anul acesta a fost ok cu exceptia lunilor martie si aprilie cand la 2-3 saptamani a tot facut ba pneumonie interstitiala, ba bronsita.
Medicul mi-a indicat ca la cel mai mic semn de raceala sau doar frebra sa il trec rapid pe doza de flixo de 125 doua pe zi si vad ca functioneaza. Merge zilnic la gradinita, din mai pana acum nu a lipsit nici o zi. Cresc si incet incet mai scapam de probleme si poate mai reducem si din medicamente.

Ma bucur sa aflu ca exista si copilasi care merg foarte bine cu tratament homeopat. Poate ne spuneti si noua.

Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Buna,
Cum ati identificat astmul la copil? la ce varsta?
Eu am o banuiala ca Nichita (4 ani)are un fond astmatic/alergic.
Deocamadata ne confrumtam din toamna cu tuse - evident si cateva viroze, bronsile, 2 traheite etc.
Nu are un diagnostic pus de astm. Insa exceptand ultimile 2 saptamani , nu a avut o zi din toamna pana acum in care sa NU tuseasca, ceea ce mi se pare ciudat si anormal.
In ultimile doua saptamani am fost la mare si eram dupa 1 saptamana de imunizare homeopatica...care cred ca au contat, nu a tusit.
Acum am revenit in Bucuresti ( de 3 zile) si surpriza...tuseste!

Mama de Nichita si Sarah
"Omnia mea mecum porto"
poze cu noi

Mergi la inceput