**Capsunele-n 2007(123)** Bun Venit Elias Andrei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Mami de Ana parca tu ziceai ca i-ai dat Anei furazolidon?!
Cum si cat, imi spui te rog?
Ana a mancat aseara un Barnie si cred ca a fost tinut cumva in caldura pentru ca de dimineata la 6 a inceput sa vomite.
I-am dat metoclopramid, dar a mai varsat iar acum o ora.
Scaun moale inca nu are, dar probabil ca va aparea. I-am cumparat furazolidon pentru copii, dar nu pricep cum e cu dozajul acela pe kilograme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Madi, nu prea mai am dozele actualizate ca de vreo 2 ani nu am mai avut probleme grave. Din cand in cand mai are zile cu scaun moale (de obicei cand o banuiesc de giardia) si atunci ii dau furazolidon 1 pastila´/zi (3-5 zile).

Cand a avut enterocolita acum 2 ani i-am dat o pastila prima data si apoi cate jumatate de pastila la 6 ore vreo 2 zile si pana la 5 zile am continuat cu juma de pastila la 8 ore. Daca face diaree rau obligatoriu sa-i dai 4-5 zile, chiar daca se rezolva dupa prima pastila (o sa vezi ca dupa 1-2 doze nu mai face diaree), pt ca noi am intrerupt dupa 2 zile de frica sa nu se constipe si apoi a revenit diareea. Daca poti suna pediatra, ar fi bine ca sa-ti dea ea un dozaj pt ANa ta (stii ca a mea e mai silfida si d-asta ii dau juma de pastila. Plus ca acum ele au 3 ani, nu 1 an cat avea cand i-am dat eu). Sau poate farmacista sa-ti zica? Furazolidon de 25 mg, da?

Sanatate multa!!

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Da, de 25 i-am cumparat.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Sper sa nu imi faca si diaree, dar am cumparat sa pot actiona de la inceput in caz de...
Deocamdata sunt multumita ca nu are febra, sper sa isi revina repede.

Aa, si mai voiam sa te intreb cum i le dai? Le pisezi?

Mergi la inceput

Hai ca poate e doar o indigestie de la barni sau altceva si ramane doar cu atat. Asa a avut si Ana asta vara la mare, cred ca de la un porumb fiert: a vomitat de vreo 4 ori, un kk mai moale si atat. A doua zi n-a mai avut nimic. Nici n-am apucat sa-i dau vreun medicament, doar mancare mai usoara si doar ce a vrut ea.

Stiu ca e recomandat sa nu intervii imediat, ci sa lasi corpul sa elimine (prin voma, diaree) si intervii doar daca nu mannaca/bea nimic si e risc de dezhidratare.

Pastilele astea (care sunt amare raaaauuu) i le dizolv in lingurita, ii bag lingurita in gura si imediat cana cu cioc cu apa (sau altceva ... gen biberon, dar nu pahar, ca ala e larg si poate sa scuipe in el).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

MAdi, si eu zic sa astepti cu medicamentele, sa vezi daca se repeta. A avut si P un epison acum 2 saptamini, a vomitat o ora, cu interuperi si a stat pe olita 30 de minute, apoi s-a culcat si dupa 3 ore de somn nu a mai avut nimic. A mincat mai putin urmatoarele 2 zile, si numai uscaciuni si lapte fara lactoza.

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Am sunat medicul de fam, pentru ca mi-a mai vomitat, cu tot metoclopramidul dat. A avut un singur scaun prost insa e ff lipsita de energie, nu a mancat absolut nimic azi. Mi-a zis sa ii dau ercefuryl la 12 ore. Prima doza mi-a vomat-o, am repetat-o si acum doarme cam de o ora. Nici macar la desene nu a putut sa se uite. Tot ce imi doresc e sa nu fie nevoie sa ajungem din nou in spital.

M-ar fi ajutat daca ar fi venit cineva acasa sa ii puna perfuzie de rehidratare...dar nu cunosc pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

neatza fetelor!
pt toate urarile si gandurile voastre bune.
am venit marti acasa dar ba am fost obosita,ba imi pica netul(mi au perforat muncitorii firul de telefon)
am pus aici http://www.dropshots.com/ckristina#date/2010-06-29/15:23:22 2 poze
liviana, didi,ana@
sotului meu i au zis ca are 53 cm dar apoi l au trecut cu 51 cm; poate a fost sotul emotionat si a inteles gresit; eu m am refacut f repede insa bebe elias (cum ii spune bianca) a fost supus unui tratament dur din cauza unui diagnostic gresit; kay, daca mai citesti aici, multumesc frumos ca m ai ajutat sa ies din cosmar.
bianca e tare incantata;imi spune tot tmpul"multumesc mami ca l ai adus pe bebe!" ea sta la gradinita pana la orele 17.00 iar apoi iesim singure afara o ora; seara participa si ea la baita. a suferit f mult ca am stat eu plecata dar acum imi spune ca am facut bine ca am fost la dr si l am scos din burtica; i a facut chiar un cadou;cand eram in spital a rugat o pe sora mea sa o duca la magazin sa i ia suzi.la sfatul lui pepsi am luat si eu un cadou si i am spus biancai ca e de la bebe.
sunt atat de obosita... revin dupa un pui de somn

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Ckristina, bine ati venit acasa!! Elias e un scump , mi se pare ca seamana cu Bia...
Bei, astia de la spitalul elias au un fix cu 53 cm/51 cm : si sotului i-au zis ca Ana are 53 cm, au declarat-o apoi cu 51 cm si pana la urma cred ca a avut vreo 49 cm (ca abea la 1 luna avea Ana 51,5 cm ).

Madi, cum mai e Ana? sper ca ati trecut cu bine noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Mie mi-au declarat-o cu 52 si cu 52 a ramas. probabil ca au zis sa faca o medie in ziua aia . Ckristina, felicitari pt bebe, sa fie sanatos si tie recuperare grabnica!

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Ieri am sarbatorit ziua lui David la un picnic! Vreme buna si a fost tare fain! Cel mare a fost incantat de cadouri, tortul trenulet si invitati!
Azi dimineata a inceput sa verse- la 5.30! A tinut-o pana pe la 10, apoi a dat in diaree! I-am dat dim metrocopramid si acum furazolidon de 25 mg! Sper sa se indrepte! Nu stiu de la ce..

Madi sanatate si voua!
Cristina ce dragut e Elias! Ce frumos la primit surioara! Ma bucur ca e bine bebe si tu si ca nu a fost ceva serios cu el!
Am sa aplic si eu faza cu cadou de la surioara!
Draga de ea, abia o asteptam! Mai sunt 9 saptamani care trec ca gandul! Azi mi-am facut analizele! Saptamana viitoare merg la eco!

Alina-Mirela 30+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput