Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (60)
Raspunsuri - Pagina 21
syl spune:
Miruna -nu ma supar deloc ca ma intrebi de Ati. E o fetita minunata, f desteapta si a avut doar ghinionul de a nu vedea la toate ecografele efectuate pana sa nasc ca are ceva la aorta. Am nascut-o cu 2.190 gr si 47 de cm, medicul a hotarat sa o scoatem la 38 de sapt pt ca in ultima luna in burtica nu a mai luat nimic, ba chiar suspectam ca scazuse in greutate. Am nascut-o, totul a decurs minunat, scor apgar 9 si nici un indiciu de ce n-a luat in greutate in burtica. Dupa nastere a inceput calvarul cu greutatea, Ati manca doar 30 ml de lapte care v-am povestit cu ce sacrificii il mulgeam si pe ala pana am trecut la lapte praf si tot asa am tinut-o cu vizite la muuuuuulti medici si analize de sange.....pana au inceput sa-mi spuna ca se aude un suflu. Imi spuneau sa stau linistita ca nu e nimic grav, multi copii il au si se inchide pe parcurs....cu vestile astea am dus-o luni de zile.Aveam o frustrare in mine de nu imi venea sa ma mai duc la nici un medic ca nimeni nu-mi spunea ceva nou, pana am ajuns la Medlife la geneticianul Dr. Tomescu care mi-a dat pe langa analizele de sange si ....ecografe( ce nu mai facuse nimeni) si asa am descoperit ca Ati a mea avea coarctatie de aorta( aorta strangulata). Din aceasta cauza Ati nu avea putere sa suga mult, nu se cianoza nu gafaia ca sa-mi dau seama ci pur si simplu refuza mancarea cand obosea. Datorita acestei strangulari sangele statea in partea superioara a corpului adica maini si cap mai ales iar in partea de jos( stomac, rinichi, restul organelor si inlcusiv picioare) nu erau irigate deloc. Practic ea nu avea puls inghinal. Din aceasta cauza incet incet am inceput sa distingem si o diferenta de marime asupra celor 2 parti ale corpului. Am operat-o la exact 11 luni de viata la Tg-Mures. Acum suntem bine, exceptand greutatea care in continuare ne da batai de cap. Din toate astea totusi a avut si un avantaj, creierul a fost atat de irigat incat ea la 1,5 ani a inceput sa recite poezii, a vb de la 1 an aproape corect ajungand ca la nici 2 ani sa stie 15 poezii plus "tatal nostru". Toata lumea care o cunoaste e fascinata de ea, inclusiv noi parintii
, tot timpul ne surprinde cu ceva. Singurul lucru cu care ne-a fost greu dupa operatie a fost greutatea. Nici macar recuperarea in sine dupa operatie n-a fost atat de grea. Nu mi-a fost teama pt ea decat in cele 3 ore cat a durat operatia pt ca a fost atat plina de viata imediat dupa incat am stiut ca am trecut hopul.
15+ 
beatrice75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui douradoudou sfat pt beatrice: nu te duce la nici o nunta..statul pe scaun e f periculos pt ac bb o sa apese pe col..nu inteleg de ce vrei sa risti...eu la 1 sarcina am stat "doar" 3 saptamani lipita de pat ..dar as face orice pt bb meu ..nu te supara pe mine dar nu eunt de acord cu tine..nunti o sa tot fie..o sa ai timp de mers peste tot ..acum nu e momentul ![]() ![]() ![]() |
Cum o sa ma supar pe tine?

Dar doctorul mi-a zis ca nu trebuie sa stau numai la pat
20+