Mamici de sept-oct '10 - Somn lin David (92)
Raspunsuri - Pagina 4
alynta27 spune:
Cori in cazul asta varianta cu var lavabil e cea mai buna! E fain rosu sau derivate ale acestuia!
Alina-Mirela 30+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
office spune:
Multumim pentru capitol nou!
Multumesc fetelor care mi-au laudat saptamanile!
Felicitari tuturor celor care schimb azi semnatura! sa ajungem cu bine la 40 s....si dupa!
Tina, cu(30+) si mamica de Iulia Maria (24.02.2008)
http://lbdf.lilypie.com/4jHGp2.png
office spune:
Fetelor o intrebare: o mamica (nu mai tin minte exact cine) spunea ieri ca bebele ei are un mic retard de crestere.Cum se descopera retardul de crestere?este acelasi lucru cu faptul ca un bebe poate avea sa zicem 30 saptamani dupa varsta data de UM si 29 s dupa eco?
Tina, cu(30+) si mamica de Iulia Maria (24.02.2008)
http://lbdf.lilypie.com/4jHGp2.png
Andreea82 spune:
Ha, noroc cu voi ca vorbiti de semnaturi si saptamani ca la mine e tot semnatura dinainte de concediu...deci am mai crescut si noi, doar ca am uitat sa trecem in semnatura
26+ cu un carucior multicolor :)
LoraG76 spune:
Cori, superba mobila de bebe!
Andreea, stai in pat si nu fa absolut niciun efort.
Lora, mami de Iustina si 30+
Carti personalizate
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
alynta27 spune:
Office la mine e diferenta intre varsta data de menstrutie si cea de ecografie de o saptamana jumatate! Dar copilul are o greutate buna chiar si asa! Nu stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca sa se considere "retard de crestere"!
Alina-Mirela 30+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
Andreea82 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cori_mic
O sa fie bine, ai sa vezi . Dar ai intrebat doctorul daca exista alta varianta la medicamentul respectiv? Cam toate au cate un corespondent tocmai din aceste considerente. Poate ceva injectabil. De asemnea daca era sau nu acea secretie dopul gelatinos nu ar putea sa stie tot doctorul? Iarta-ma ca sunt asa insistenta, dar asa cum am spus trebuie sa fim sigure ca analizam toate variantele si ca luam toate masurile ptr a ne proteja bebeii Cori 27+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi. |
Cori.
Dap, am intrebat doctorul de echivalent dar nu are ce sa imi dea. Avand in vedere ca s-au mai rarit contractiile deocamdata raman pe Nospa.
De scurgere am omis sa intreb. Am fost atat de stresata incat asteptam doar sa imi zica sa ma linistesc. Ieri l-am sunat din nou si mi-a spus sa incerc sa stau linistita si cat mai mult in pat pentru ca e ok. Contractiile trebuie sa se rareasca.
Adevarul e ca nici eu nu am stat locului....in concediu plimbat probabil peste masura si acasa m-a mancat sa fac curat. Acum stau cuminte in pat cat pot de mult
26+ cu un carucior multicolor :)
histamina spune:
Cineva spune aieri ca trebuie sa manance fara sare,dar cred ca subiectul intereseaza pe mai multe persoane.
Trebuie stiut ca regimul hiposodat nu inseamna doar restrictionarea alimentelor sarate! Astfel, sarea de bucatarie (clorura de sodiu) reprezinta doar 10% din sodiul care se regaseste in alimentatia noastra! Prin urmare, absenta gustului sarat poate fi inselatoare! Multe legume (ridiche roz, spanac, sfecla rosie, frunze de patrunjel, fasole si mazare, cartofi, dovlecei, varza etc.), precum si unele produse alimentare de origine animala (lapte si produse lactate, oua, carne de vita, ficat si rinichi de vita) contin o cantitate destul de mare de sodiu natural pe care gustul nostru nu o poate identifica. La fel unele fructe (castanele comestibile). In plus, sodiul poate intra in diferite combinatii chimice in alimentele preparate, chiar si in cele dulci! Cate prajituri nu se fac cu bicarbonat de sodiu? De asemenea ar trebui evitate si acele produse care contin:
- E 211 benzoatul de sodiu: Este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba; bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pana la 25 mg/250 ml); se mai adauga in lapte si produse din carne, produse de brutarie si dulciuri, este de asemenea prezent in multe medicamente; se cunoaste ca provoaca urticarie si agraveaza astmul. Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa este permis in Romania.
- E 221 sulfitul de sodiu: este utilizat drept conservant, ca şi agent de oxidare şi albire pentru prevenirea degradării şi decolorării. În carne previne îmbrunarea; oricum nu este admis în preparatele din carne, deoarece poate masca degradările provocate de bacterii caracterizate prin decolorare. Este folosit de asemenea ca bonificator la pâine, cu ajutorul său mărindu-se capacitatea de frământare a pâinii.
- E 250 nitritul de sodiu: Este un aditiv alimentar des intalnit in continutul mezelurilor si cunoscut ca generand alergii ori tulburari hepato-biliare.
- E 281 propionatul de sodiu: este un un acid natural utilizat in preapararea anumitor produse lactate pasterizate precum si in unele produse de brutarie.
- E 339 fosfatul disodic: Este folosit pentru prepararea rapida a unor cereale sau a unor branzeturi
- E 401 alginat de sodiu: Este un aditiv alimentar utilizat in prepararea anumitor creme pe baza de ciocolata si lapte sau a inghetatelor pentru a le da o consistenta cat mai fina.
- E 524 hidroxidul de sodiu: Este un agent de reglare care se regaseste pe lista aditivilor alimentari
- E 621 glutamat monosodic: Acesta este un aditiv alimentar des intalnit în alimentele fabricate artificial şi în semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, îngheţată, budinci, etc. Este cunoscut ca generand efecte neurotoxice, migrene si crampe si este inscris pe lista asa-numitelor E-uri periculoase.
- praful de copt: Este utilizat pentru a dospi aluaturile.
Nici macar lichidele nu sunt total lipsite de sodiu. Asa cum stie toata lumea, benzoatul de sodiu este unul dintre prietenii de suflet ai firmelor producatoare de bauturi racoritoare. Mai mult, apa insasi poate contine cantitati insemnate de sodiu, mai ales cea minerala. In sfarsit, unele medicamente contin sodiu, dar in cazul pacientilor cu lupus administrarea oricarui medicament trebuie adusa la cunostinta doctorului, asa incat acesta va poate spune daca este compatibil sau nu cu boala sau tratamentul pe care il urmati. O doza de precautie suplimentara din partea dumneavoastra, insa, nu strica!
Daca retentia lichidelor reprezinta o problema pentru cei care urmeaza tratament cu cortizon, aceasta nu inseamna ca trebuie sa va temeti sa beti apa! Din contra, sodiul scade din sange atunci cand bem multa apa, precum si datorita transpiratiei intense mai ales vara sau dupa eforturi fizice si, desigur, ca urmare a regimului hiposodat. Este insa necesar sa alegeti o apa plata care sa contina o cantitate cat mai scazuta de sodiu, lucru ce va este indicat de eticheta de pe sticla care precizeaza compozitia chimica a apei. De altfel, apa este necesara si pentru mentinerea sanatatii rinichilor, care sunt supusi riscurilor in cazul lupusului.