Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(48)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenada

larisel ce soi de mere e dai. la mine matei face un eritem urat de la mere. Singurele mere pe care le superta sunt cele golden. In rest se irita de la toate. De ananas stiam si eu ca e mai acid iar para are rol de laxativ. Fructele sunt bune mai ales pe caldurile astea ca sunt asa racoroase. Itrodu pe rand iar fiecare fruct in parte si vezi ca ii deranjeaza.





Nu au avut nici o problema de la ananas sau para, dar de la mar da. Primul fruct introdus - mar golden...strambaturi, degustat, strambaturi...nu prea l-au vrut. Atunci am combinat cu banana si a mers, dupa o zi de banana singura. Iritatzie la funduletz au facut cumva de la inceput, dar ushoara si eu m-am gandit ca de vina ar fi nr mai mare de scaune. Dar s-a agravat in 2 zile consecutive de mar bot-de-iepure + banana. Am sa le testez oricum din nou pe toate pe rand... Deshi nu ma gandeam ca ar putea fi si o pb de soiul fructului ... O sa o scoatem cumva la capat, dar trebuie rabdare la greu...de multe ori simt ca sunt la limita si ca am s-o iau pe campii.


din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7
Filmuletze

AMR 4 (+11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Shtiu ca m-am cam aventurat cu ananasul asta, dar mi l-a recomandat medicul alergolog pediatru cu care colaboram pt dermatita atopica a Alenei. Si chiar a avut cel mai mare succes dintre toate fructele introduse.


Si cum fructe de padure (capsuni, fragi, zmeura etc), fructe cu par (caise, piersici, inclusiv nectarine, kiwi), citrice ( de la lamaie pana la pomelo) ne sunt interzise pana la 1 an din cauza de DA, iar sezonul de fructe este cam sarac la vremea asta (doar cireshe si vishine loco)...m-am orientat spre fructele exotice daca tot trebuia sa iau de import. Chiar si para e de import, dar arata tare bine si m-a pacalit. Si pana apar pepeni, struguri, prune...nu prea am variante.

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7
Filmuletze

AMR 4 (+11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oliv2 spune:

buna tuturor,

am intrat sa va anunt ca in data de 27 iunie bebeii nostrii Amelie Stefania si Mihai Patrick s-au decis ei sa vina pe lume cu cateva ore inainte de programare, dar a fost mult mai bine(cu detalii o sa revin mai incolo).
bebeii sunt maricei Amelie avand la nastere 2700 gr iar Mihai 3100, singura problema ar fi o mica despicatura la buza sup a Ameliei, dar am primit garantii de la specialisti ca o sa se repare f bine. Ma bucur ca nu au alte probleme.
Ieri am ajuns acasa, si au si inceput problemele, cred ca nu am lapte la san sau bebeii in special baiatul nu are rabdare obisnuit fiind de la spital cu beberonul, si aseara dupa un somn de 6 ore in care toata lumea i-a laudat ce copii cuminti avem, a urmat circul cel mare, pana ne-am dat seama care ar fii problema, foamea, asa ca am trecut pe lapte praf pt Mihai 50 de ml si s-a linistit si a dormit din nou aproape 6 ore, mie mi se pare ca mananca prea mult, dar daca el dupa ce papa doarme o sa ii dam in continuare, cel putin pana luni cand o sa luam leg cu medicul.
Eu m-am recuperat f bine dupa operatie, acuma sper sa fac fata cerintelor bebeilor, desi aseara am intrat in panica cand am vazut ca sub nici o forma nu sde linistesc.

O sa mai revin cu alte detalii si poze cand o sa mai am timp!

Livia mami de gogonei Amelie Stefania si Mihai Patrick!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Felicitari Livia! Bine ati venit pe lume Amelie Stefania si Mihai Patrick! Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari, frumosi si norocosi!
Ai grija de tine Livia si incearca sa iti pastrezi toata energia pentru bebei. Ar fi bine sa te mai ajute cineva macar in primele luni. Au fost maricei...Si ale mele au fost maricele dar eu m-am refacut foarte greu. Iris 2950g si Karina 3450g. Cam pe acolo ai fost si tu, imi inchipui ce burtica ai avut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelly spune:

Bun venit pe lume Amelie Stefania si Mihai Patrick. Oliv nu lasa copii sa doarma 6 ore. E prea mult. La 3 ore trezeste-i si da-le de mancare. Eu ii schimbam intai de pampersi apoi la mancare. Ca te trezesti ca fac icter, si nu e bun pt creier. Parerea mea.
Weekend placut la toate.

mami de  Mina Anita si  Ara Ioan

Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Mie mi-a spus pediatrul si neonatologul ca le pot lasa sa doarma cel mult 5-6 ore. Si ele mancau mult odata si dormeau mult in primele luni. Ce legatura sa aiba icterul cu somnul/mancatul? si cum sa dauneze icterul creierului???? despre ce tip de icter vorbesti tu?
eu nu cunosc asa ceva... eu zic sa vii cu mai multe informatii sa nu bagam proaspetele mamici in sperieti cu cuvinte spuse prea usor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelly spune:

Larisel dintr-un articol pe aceasta tema
"Cum se trateaza icterul la nou-nascuti?
Bilirubina este in general inofensiva la un bebelus sanatos. Totusi, daca este lasata sa se acumuleze pina la un nivel ridicat, poate provoca leziuni cerebrale nou-nascutului."
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1020

Dintr-alta sursa "In cazul nou-nascutilor alimentati la san, un icter usor se poate mentine 10-14 zile dupa nastere sau pot aparea recurente in timpul perioadei de alaptare. Atat timp cat copilul primeste suficient lapte si este hranit frecvent (de 8-10 sau mai multe ori in decurs de 24 de ore), icterul nu este o problema."
http://www.reclamamascataatentie/sanatate-copii/boli-obisnuite/Icterul_la_bebelusi-a6249.html

Eu spun din propria experienta, Ioan era sa primeasca o cura de fototerapie dar scaparam.

mami de  Mina Anita si  Ara Ioan

Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelly spune:

Pardon, nu larisel ci loachine. Ma lasa si ochii de nesomn.

mami de  Mina Anita si  Ara Ioan

Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelly spune:

Iar eu hraneam pe Ioan mai mult la biberon, nu la san atunci cand facuse o forma usoara de icter.

mami de  Mina Anita si  Ara Ioan

Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Oliv bine ati revenit. Felicitati! Amelie Stefania si Mihai Patrick Sa fie sanatosi si norocosi!

Despre somn... si ai mei au dormit mai mult decat alti pici... insa nostru ne-a spus sa las copiii sa doarma, cand le e foame se vor trezi... la fel si neonatologul... alimentati la cerere... E adevarat ca nu treceau mai mult de 5-6 ore... abia pe la 5-6 luni dormeau 8 ore noaptea... Dar e posibil sa fie mai somnorosi in perioada asta si din cauza icterului (icterul poate fi cauza, nu invers, din cauza somului sa "faca icter" ... cum zicea cineva mai devreme)... Daca ar fi fost probleme... nu va facea externarea pana nu vedau ca bilirubina e in limite normale, ca a inceput sa scada valoarea ei... noi am stat cateva zile in plus din cauza icterului, chiar daca erau ok in rest si luau in greutate. Cand au decis ca e totul ok, ne-au externat... Majoritatea copiilor fac o forma usoara de icter, e un lucru normal... si de aici starea lor de somnolenta.
Despre lapte... ai grija sa nu ramai fara... insista... daca ei nu vor, macar stimuleaza lactatia cu pompa... dar sa fie o pompa buna, altfel ai sanse sa nu scoti prea mult lapte si sa intri la idei ca nu ai lapte etc. ... Ai mei au fost hraniti cu laptele meu, din biberon pana la 7-8 luni... Nu renunta, incearca sa-i convingi la san, pt. ca e mai simplu... si pentru tine, si mai bine pentru ei... insa daca nu vor si nu vor... nu renunta, insista cu pompa... si bea multe lichide... daca stimulezi lactatia vei avea lapte pt. amandoi...


I love DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I love DC&page=2" target="_blank">ely-1


Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput